آقای منصور غلامی در حاشیه افتتاح طرح اتانول پژوهشگاه شیمی در جمع خبرنگاران درباره بازگشایی دانشگاه ها افزود: بازگشایی دانشگاه ها منوط به اجازه ستاد ملی کرونا است و ضدعفونی و کنترل بیماری در فضاهایی مانند خوابگاه های دانشجویی انجام شده و امیدواریم شرایط بهداشتی و کنترل بیماری طوری باشد که ما بتوانیم هر چه زودتر دانشجویان را در دانشگاه ها داشته باشیم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره وضعیت واحدهای عملی دانشگاه ها گفت: واحدهای عملی باید در کارگاه ها و آزمایشگاه ها برگزار شود و تعداد دانشجویان هم زیاد است بنابر این باید شرایطی فراهم شود تا این کلاس ها به صورت حضوری شکل گیرد البته در این خصوص بحث هایی مطرح شده است و دانشگاه ها دوره هایی را برگزار می کنند. همچنین تعداد ساعات کارهای عملی گروه های هنری بیش از معادل واحدهای غیر هنری است از این رو فرصت بیشتری نیاز دارند و ما امیدواریم شرایط طوری باشد که دانشجویان قبل از پایان سال ترم تحصیلی را به پایان برسانند و واحدهای عملی را هم تمام کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که تمام تلاش ما این است که این ترم تکمیل شود و دانشجویان متضرر نشوند، افزود: به فکر سلامت تحصیل و گذراندن درس های دانشجویان هستیم و این فعالیت در خصوص کلاس های دانشجویان ادامه دارد.
آقای غلامی درباره وضعیت مقابله با ویروس کرونا و فعالیت پژوهشگاه ها گفت: در شرایط کنونی مقابله با ویروس کرونا موضوع اصلی مراکز دانشگاهی و پژوهشی و پارک های علم و فناوری است که در این خصوص ورود پیدا کرده اند و براساس نیاز مراکز بهداشتی دست به تولید و ساخت ماسک، ژل ضدعفونی، الکل و حتی طراحی و ساخت دستگاه های تنفس مصنوعی و دستگاه های پزشکی زدند و به تدریج به فعالیت های علمی این مراکز اضافه شد.
وی با بیان این که 43 پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد، افزود: از این پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان حمایت می کنیم البته در کنار این پارک ها مراکز پژوهشی و مراکز رشد را داریم که مجموعه های به نسبت بزرگی محسوب می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به وضعیت کنونی کشور، در عرصه های مختلف علمی حرکت جدی ایجاد شده است و به پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری مأموریت ویژه ای دادیم تا درباره بیماری کرونا کار تحقیقاتی کند و به مباحث پزشکی کمک نماید.
وی ادامه داد: پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری ذیل این مأموریت ویژه 9 کار گروه تحقیقاتی شکل داده است که این کارگروه ها در حوزه های مختلف تولید کیت های شناسایی و تشخیص طبی و کار بر روی ساخت واکسن و دارو فعالیت خود را آغاز کرده اند و امیدواریم حاصل کار این پژوهشگاه به حل اساسی مشکلات کشور بیانجامد.