به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان درحاشیه نشست ستاد مقابله با کرونای استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی براینکه سازمان بازرسی چه پیگیریهایی برای رفع مشکلات برخی بیمارستانها در ایام کرونا کرده است؟ افزود: برخی بیمارستانها در آمدهای اختصاصی شان در این ایام صفر شده چرا که همه توجه شان معطوف به بیماران کرونا بوده است و هم اکنون این بیمارستانها مشکلاتی در هزینه ها، پرداختها و مأموریت هایشان دارند که باید پیگیری شود.
وی گفت: ما خواستیم برآورد دقیقی از نیازهایشان را ارائه کنید تا به عنوان دستگاه نظارتی و با توجه به امکانات کشور بتوانیم موضوع را دنبال کنیم.
درویشیان افزود: در ستاد کرونای استان تهران اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و نتایج خوبی هم حاصل شده است و در این جلسه دغدغههایی در خصوص بی توجهی برخی از مردم به موضوع فاصله گذاری اجتماعی مطرح شد و برخی نیز از برخی صنوف که پس از بازگشایی شیوه نامههای تدوین شده را رعایت نمیکنند گلایه داشتند که اگر نظارتها بیشتر نشود، ممکن است با جهشی در بحث ابتلا روبرو باشیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در ستاد ملی کرونا و همچنین ستادهای استانی مواردی تصویب میشود که اگر دستگاههای اجرایی آن را با تاخیر یا ناقص اجرا کنند آسیبهایی وارد میشود که نمونهای از انها در بحث رعایت شیوه نامههای فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند درترددها و مراجعات مردم به دستگاههای خدمت رسان است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با کارخانهها و تولید کنندگانی که به بهانه شیوع بیماری کرونا و با وجود اینکه اخلالی در کارشان ایجاد نشده است، اما مطالبات کارگران را پرداخت نکرده اند چه برخوردی میشود؟ گفت: ما به طور مشخص موردی دریافت نکردیم، اما باید بررسی کرد که آیا تولیدات این کارخانهها کاهش یافته است یا اینکه چه دلایلی برای پرداخت نکردن مطالبات دارند که باید برای ما محرز شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: ما البته به دلیل نامگذاری امسال به نام جهش تولید، برنامههای مفصلی داریم و موانع تولید را بررسی کرده ایم تا بتوانیم در تسهیل صدور مجوزهای قانونی گشایشی ایجاد کنیم که لازمه آن حل مشکلات بیمه ای، مالیاتی و بانکی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره برخورد سازمان بازرسی با گرانیهای اخیر برخی مرکبات و حبوبات گفت: ما قیمتها را مرتب رصد میکنیم و البته مسئولیت مستقیم نظارت بر بازار به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و اگر تخلفاتی صورت بگیرد در صلاحیت سازمان تعزیرات و در موارد احتکار در صلاحیت مراجع قضایی است.
وی گفت: قطعا ما بر عملکرد وزارت صمت و سازمان تعزیرات نظارت داریم، اما مستقیم خودمان در بازار ورود نمیکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان افزود: در بحث تولید و توزیع ماسک شرایط بهتر شده است و اکنون که ترددها بیشتر شده و فعالیت اصناف کم خطر آغاز شده است باید به نیاز ادارات در بحث اقلام بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده توجه بیشتری شود.
وی گفت: بخشی از مردم هم به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی که در این ایام پیدا کرده اند، دیگر هزینه تامین این اقلام بهداشتی را ندارند که حتما باید به آنها کمک شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به این که از ابتدا بر تولید، توزیع و قیمت گذاری اقلام بهداشتی نظارت داشته ایم، گفت: باید مراقب باشیم کاسبان بحران کرونا نداشته باشیم.
حجت الاسلام درویشیان گفت: یکی از ماموریتهای همکاران ما در این سازمان، نظارت بر توزیع عادلانه اقلام است، اما برخیها ارتباطاتی دارند و اقلامی را بیش از نیاز یک ماه آینده خود ذخیره میکنند و برخی مناطق هم در نیاز روزانه خود دچار مشکل هستند.
وی اجرای برنامههای حمایتی برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از بیماری کرونا را ضروری خواند و گفت: تصمیماتی در حوزه بیمه، مالیات و تعویق تسهیلات گرفته شده است که باید اجرایی شود و ما این موارد را در حد وظایف دنبال میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: ما هم اکنون با ورود ایرانیان خارج از کشور مواجهیم و اینها از طریق برخی کشورها وارد کشورمان میشوند که پروتکلهای سختی در بحث موارد بهداشتی ندارند و باید ما شیوه نامههای مورد نیاز برای این مسافران را تدوین کنیم.
حجت الاسلام درویشیان در این نشست با تایید سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ما هم قبول داریم که باید به بهداشت شهرستانها و مراکز پرجمعیت و کم برخوردار توجه بیشتری شود و ما تهران را شهر برخورداری نمیدانیم و تهران در بسیاری از شاخصها محرومتر از برخی شهرهاست.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر توجه هرچه بیشتر به پرداخت مطالبات کادر درمانی تاکید کرد و گفت: لااقل در هفته سلامت بخشی از این مطالبات پرداخت شود و اگر لازم باشد ما هم پیگیری میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از برخی تعبیرات مانند پساکرونا انتقاد کرد و گفت: ما باید در حین بحران تصمیمات جدی بگیریم و تصمیمات را به روز مبادا موکول نکنیم چرا که اکنون روز مباداست و شاید ما بعدها این انگیزه و توان و همدلی را نداشته باشیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با حضور در جلسه ستاد فرماندهی مقابله با کرونای استان تهران که با حضور مسئولان اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی استان تهران برگزار شد، در جمع بندی مطالب جلسه گفت: القای کاهش یا از بین رفتن ویروس کرونا به باور مردم صدمه میزند و ممکن است دوباره با موج جهشی در باره این بیماری مواجه شویم.
حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان افزود: سازمان بازرسی کل کشور از روزهای ابتدایی شیوع این بیماری در چین ورود پیدا کرد و تب سنجها در برخی فرودگاهها و مبادی ورودی استفاده شد.
وی گفت: از زمان شیوع این بیماری در ایران در کنار مدافعان سلامت بودیم و مشکلات آنها در حوزه تولید و توزیع اقلام پزشکی و اعتبارات را تا حد توان پیگیری کردیم.
درویشیان با قدردانی از اقدامات ایثارگرانه جامعه سلامت کشور، فضای ایجاد شده در دو ماه اخیر را همانند فضای دوران دفاع مقدس خواند و گفت: ما در این ایام از مردم تبلور فرهنگ ایرانی اسلامی را دیدیم، اما کشورهای مدعی تمدن که در همه حوزهها سرقت میکردند، این بار سرقت اقلام پزشکی هم به کارنامه شان اضافه شد.
وی با اشاره به این که ایران در کمترین زمان توانست این بیماری را مدیریت و کنترل کند در عین حال گفت: همچنان مشکلات جدی است و همه پای کار آمده اند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: باید به مصوبات ستاد استان تهران و ستادهای استانی در ستاد ملی کرونا توجه شود و این تاکید دادستان کل کشور هم هست و از نظر ما باید استاندار تهران و آقای دکتر زالی به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران در جلسات ستاد ملی کرونا حضور داشته باشند چرا که اشراف بسیار زیادی به معضلات دارند.
حجت الاسلام درویشیان بر توجه هرچه بیشتر به موضوع فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد و گفت: همچنان شاید برخیها فکر کنند که به این بیماری مبتلا نمیشوند و ما همچنان در خیابانها شاهدیم که برخی از ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده استفاده نمیکنند.
وی گفت: تصمیماتی هم که به سبب مسائل معیشتی و اقتصادی گرفته میشود ضرورت دارد، اما نباید مردم این طور تصور کنند که شیوع این ویروس کاهش یافته یا از بین رفته است که این موضوع به باور مردم صدمه میزند و ممکن است با موج جهشی دیگر در باره این بیماری مواجه شویم.
حجت الاسلام درویشیان گفت: بیماری و بحران وقتی طولانی میشود آسیبهای ان هم به تدریج بروز میکند و یکی از این آسیبها خستگی کادر درمانی است که ما اکنون ما شاهد این خستگی و همچنین و فرسودگی تجهیزات پزشکی هستیم و اگر فاصله گذاری به خوبی و آن گونه که علمی است رعایت نشود آثار نامطلوبی خواهد داشت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: ما همه معتقدیم که این ویروس به لحاظ اقتصادی و معیشتی آسیبهایی وارد کرده است که شاید این آسیبها در آینده تشدید شود، اما باید توجه داشت که الویت ما باید سلامت باشد.
وی گفت: باید در اجرا به این موضوع توجه شود که اگر تعارضی بین سلامت و معیشت است باید حتما اولویت با سلامت باشد و مردمی که سالم نباشند معیشت نمیخواهند.
درویشیان گفت: اینکه بگوییم الویت مان سلامت است و اقدام عملی برای تحقق آن نکنیم، شعار داده ایم و به کشور صدمه وارد میشود.