به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسین ذوالفقاری در پانزدهمین جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گزارشی از اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کرد و افزود: در روزها و هفتههای اخیر و در طرح مقابله با بیماری کرونا، طرح فاصله گذاری اجتماعی را داشتیم که شامل تعطیلی مدارس و دانشگاهها و جلوگیری از اجتماعات رسمی و غیررسمی، کنترل ترددهای شهری و بین شهری، کاهش حضور کارمندان در ادارات، بسته شدن بوستانها و تفرجگاهها، نماز جمعه و حرمهای مطهر بود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تا به امروز بیماری کرونا روند کاهشی داشته است، گفت: با همکاری شهرداریهای سراسر کشور، کادر بهداشتی و درمانی، نیروهای مسلح و بسیج و همه کسانی که در حوزه غربالگری کار کردند توانستیم بیماری کرونا را کنترل کنیمکه نشان دهنده همکاری مردم و اقدامات انجام شده است.
دوالفقاری ادامه داد: تقریبا در پیک شیوه بیماری کرونا ۳ هزار نفر در روز رسید، اما اکنون آمارها روند کاهشی داشته و روز گذشته هزار و ۲۰۰ نفر مبتلا به بیماری کرونا داشتیم که نشان از همکاری و همراهی مردم دارد.
وی با بیان اینکه کاهش بیماری به معنای حل مشکل بیماری نیست گفت: اگر بی توجهی صورت گیرد ممکن است دوباره با افزایش بیماری کرونا مواجه شویم و تلاش خواهیم کرد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه ما باید دو موضوع مهم معیشت و سلامت مردم را مدنظر قرار دهیم افزود: نخستین موضوع کنترل و کاهش مستمر بیماری و دومین موضوع توجه به کسب و کار و معیشت مردم است که از دو هفته قبل این کار شروع شده است، اما اگر به پروتکلهای بهداشتی بیتوجهی شود، ممکن است با شیوع دوباره بیماری مواجه شویم.
وی گفت: کسب و کارها باید اصول بهداشتی را رعایت کنند، زیرا یکی از اولویتهای ما تامین امکانات بهداشتی برای مردم و کادر درمان است.
ذوالفقاری افزود: با کمک وزارت بهداشت سعی ما بر این است این دو هدف سلامت و معیشت مردم به گونهای تدبیر شود که کشور با سربلندی بتواند کرونا را پشت سر بگذارد.
رییس کمیته امنیتی اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با بیان اینکه برای جلسه بعدی ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاداتی داشتیم گفت: از جمله پیشنهادات این بوده است که کسب کارهای که فعالیت دارند تمام اصول بهداشتی را رعایت کنند، بویژه در حوزه حمل و نقل عمومی درون شهری که یکی از اولویتها تامین لوازم بهداشتی است.
وی افزود: همچنین شهردار تهران درخواست کرد در حوزه حمل و نقل عمومی درون شهری و در مدخل ورودی مترو یا ایستگاههای اتوبوس به افراد بدون ماسک، ماسک تحویل داده شود تا مردم حتما پروتکلها را رعایت کنند.
ذوالفقاری گفت: در خصوص مدت کار پاساژها هم ما به ستاد ملی کرونا برای استانهای گرمسیر پیشنهاد افزایش ساعت کاری را دادیم.
وی با بیان اینکه براساس مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا محدودیت مسئله تردد برداشته شد افزود: پارکها و بوستانها با رعایت همان پروتکلهای بهداشتی میتوانند فعال شوند تا مردم بتوانند از این فضاها استفاده کنند و از امروز میتوانیم این کار را انجام دهیم.
رییس کمیته اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا گفت: هر چه زمان فعالیت یک مجموعه را کاهش دهیم، با ازدحام جمعیت مواجه میشویم و در مقابل با افزایش زمان فعالیت، مردم فرصت بیشتری برای مراجعه دارند.
وی همچنین بر لزوم افزایش سهمیه امکانات بهداشتی کسب و کارها و مراکز عمومی از جمله حمل و نقل درون شهری از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد.
ذوالفقاری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم پرهیز از هرگونه تجمع با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا افزود: هیچ نهاد و دستگاهی نباید بدون در نظر گرفتن ملاحظات بهداشتی مخصوصا شیوع زنجیره بیماری کرونا، طرح یا برنامهای را در سطح کشور به اجرا بگذارد که منجر به تراکم جمعیت میشود.
وی در ادامه از اجرای دو طرح واگذاری سیم کارت به مردم و بیمه اجتماعی که در روزهای اخیر موجب ازدحام مردم مقابل دفاتر پیشخوان دولت شده بود، انتقاد کرد.
معاون وزیر کشور همچنین بر لزوم اجرای سیاستهای هماهنگ و سراسری در زمینه مدیریت بیماری کرونا در سطح کشور تاکید و گفت: همه باید از یک رویه سراسری و هماهنگی کامل در اجرای برنامههای مبارزه با بیماری کرونا پیروی کنیم و گرنه، ممکن است گاهی تصمیماتی (به صورت بخشی و منطقه ای) گرفته شود که اداره جامعه را با مشکل مواجه سازد.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه بیماری کرونا در ایران و جهان هنوز یک مساله جدی است افزود: هر چند روندهای کاهشی این بیماری باعث افتخار کشور ما و محصول تلاش و کوشش همه دستگاهها و مشارکت مردم است، اما نباید تصور کنیم که این بیماری پایان یافته است.
ذوالفقاری گفت: آنچه در زمینه بیماری کرونا برای ما معیار و مورد قبول است، مستندات و گزارشات وزارت بهداشت است که مبتنی بر کارهای علمی و دیدگاههای اساتید برجسته علمی است.
وی در این زمینه از برخی افراد خواست با سخنان غیرکارشناسی و اظهارنظرهای غیردقیق، موجب تشویش اذهان مردم نشوند تا بتوانیم با همکاری همه مردم، بیماری کرونا را با سربلندی پشت سر بگذاریم.
کاهش شیوع کرونا مرهون همکاری مردم رئیس کمیته اجتماعی ستاد مدیریت کرونا گفت: اکنون طبق آمارها روند ابتلا به کرونا کاهشی است که نشان از همکاری و همراهی مردم دارد.
حسین ذوالفقاری در پانزدهمین جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: در طرح فاصله گذاری اجتماعی که هم شامل تعطیلی مدارس و تعطیلی دانشگاهها بود و هم تعطیلی فعالیت برخی از دستگاهها و اجتماعات و نمازهای جمعه و جماعت را داشتیم که در این موارد و همچنین در کنترل ترددهای بین شهری و داخل شهرها موفق عمل کردیم.
وی گفت: تقریبا در پیک شیوع این بیماری که تعداد مبتلایان به ۳ هزار نفر در روز رسید اما اکنون طبق آمارها روند ما کاهشی است و در روز گذشته هزار و ۲۰۰ نفر مبتلا داشتیم که نشان از همکاری و همراهی مردم دارد.
آقای ذوالفقاری افزود: ما دو موضوع را در این خصوص مدنظر داشتیم، یک موضوع کنترل مستمر بیماری و دیگری کاهش مستمر بیماری است و که برخی از کسب و کارها فعالیت خود را شروع کردند و در بحث امور معیشتی مردم که از دو هفته پیش شروع به کار کرده اند باید تمام پروتکلهای بهداشتی رعایت شود و خوشبختانه همه پیشنهادهای دولت در ستاد ملی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: البته این کنترل و کاهش بیماری به معنای حل مشکل و برطرف شدن این بیماری نیست و اگر بی توجهی صورت گیرد یا بی دقتی شود، دوباره با بازگشت این بیماری یا شیوع دوباره این بیماری مواجه خواهیم شد و امیدواریم با درنظرگرفتن این موضوعات بتوانیم در این مسیر و در کنترل و پیشگیری از این بیماری سربلند بیرون بیاییم.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور افزود: کسب و کارهایی که فعالیت خود را شروع کردند باید تمام اصول بهداشتی را رعایت کنند به ویژه در بخش حمل و نقل عمومی و درون شهری و یکی از اولویتهای اصلی تامین لوازم بهداشتی است.
آقای ذوالفقاری گفت: همچنین براساس مصوبه ستاد ملی محدودیت تردد برداشته شد و پارک ها، بوستان و تفرجگاهها نیز با رعایت پروتکل وزارت بهداشتی میتوانند دوباره فعال خود را شروع کنند.
تکمیل میشود