پخش زنده
امروز: -
برای مواد خوراکی از مواد ضدعفونی کننده سطوح استفاده نکنید.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضدعفونی کردن خریدها را به دو دسته عمده تقسیم کرد و گفت: دسته اول خریدهایی است که قابلیت شست و شو دارند مانند بطری های شیر، آب میوه و کنسروها و دسته دوم خریدهایی مثل میوه که قابلیت شست شو ندارند .
دکترشیوا صمصمام شریعت افزود: بهترین راه برای ضدعفونی کردن خریدهای دسته اول، شستن آنها با آب و صابون یا آب و مایع ظرفشویی است.
این متخصص طب اورژانس اضافه کرد: اگر مواد خوراکی قابلیت شست و شو ندارد، می توان در صورتی که بسته بندی های غیرقابل نفوذ دارد، از همان محلول های ضد عفونی کنندگی سطوح اما به صورت رقیق شده استفاده کرد.
وی افزود: در اینجا هم میزان رقیق شدگی یک دوم است. به عنوان مثال باید پلاستیک میوه را کامل گره بزنند؛ به طوری که اصلا مواد ضدعفونی به داخل نفوذ نکند و قسمت بیرونی و خارجی پلاستیک را ضد عفونی کنند، اما توصیه ای که می شود اما توصیه ای که می شود اینکه برای مواد خوراکی از مواد ضدعفونی کننده سطوح استفاده نکنند.
فوق تخصص مسمومیت با اشاره به اینکه بعضی از اشخاص فکر می کنند که اگر مواد ضدعفونی کننده را به پوست میوه ها اسپری کنند هیچ مشکلی ندارد در صورتی که کاملا تفکر اشتباهی است و ایجاد مسمومیت می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بعضی از افراد مواد ضدعفونی کننده سطوح را حتی به پوست تخم مرغ اسپری می کنند که این هم اشتباه است و باعث ورود اینگونه مواد به داخل تخم مرغ و مسمومیت در طولانی مدت می شود. درحالی که اگر تخم مرغ داخل یک بسته یا پک پلاستیکی و غیر قابل نفوذ قرار گرفته باشد، پک را می توان ضدعفونی کرد.