پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: افزایش صادرات محصولات کشاورزی از طریق کاهش بار میکروبی با بکارگیری فناوری پلاسمای سرد محقق میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، آقای دکتر سید مهدی زیارت نیا افزود: این مؤسسه با همکاری شرکت FEMTO Science کره جنوبی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را با بهره مندی از تجهیزات پیشرفته تولید پلاسما جهت ارائه خدمات پژوهشی و تخصصی به صاحبان صنایع غذایی و کشاورزی کشور راه اندازی کرد.
وی با بیان اینکه این شیوه امروزه در بسیاری از شاخههای دانش و فناوری از جمله پزشکی، صنایع الکترونیک، رنگ، پلیمر، مواد و متالوژی، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد گستردهای پیدا کرده گفت: در بین انواع پلاسما، پلاسمای سرد به علت کار در دمای پایین، در کاربردهای بیولوژیکی و صنایع غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و افقهای نوید بخشی را در بهبود کیفیت محصولات غذایی به وجود آورده است.
آقای زیارت نیا گفت: دمای پایین، پرتوهای مختلف در طول موجها و میدانهای الکتریکی متغییر، قابلیت هدایت و عکس العمل قوی در میدانهای الکترو مغناطیسی به دلیل وجود حاملهای باردار از جمله مشخصات عملکردی این فناوری به شمار میروند.
وی به بیان چالشهای صنعت غذا و کشاورزی در کشور پرداخت و افزود: حفظ ارزشهای غذایی محصولات در مسیر فرآوری و نگهداری مواد غذایی همواره یکی از مهمترین دغدغههای محققان این عرصه است.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: فرآیندهای حرارتی که امروزه برای تولید محصولات غذایی بکار میرود ضمن غیر فعال کردن برخی عوامل میکروبی بیماری زا، دارای اثرات منفی روی رنگ، طعم و ارزش تغذیهای مواد غذایی هستند که برای حفظ کیفیت مواد غذایی در فرآیند تولید، استفاده از فناوریهای غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی در حال گسترش است.
آقای زیارت نیا درباره سایر ویژگیهای کاربردی پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی تأکید کرد: غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم ها، اثرگذاری بالا و دراز مدت، سهولت کاربرد و کوتاه بودن زمان فرآیند، استفاده نکردن از مواد شیمیایی و قابلیت استفاده در فشار اتمسفری یا خلاء از جمله ویژگیهای استفاده از این فناوری است.
معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خدمات قابل ارائه در مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را شامل کاهش بار میکروبی در مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا، بهبود بازده جوانه زنی و رشد رویشی بذر گیاهان دارویی و زراعی، تولید انواع آبهای پلاسمایی با کاربرد در صنایع غذایی و کشاورزی و سایر خدمات پژوهشی و تخصصی مبتنی بر کاربرد پلاسما در محصولات غذایی و کشاورزی اعلام کرد.