به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در آمریکا به شرح زیر است:
ثبت ۲۷۰۰ مورد جدید فوت در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا ۲۷۰۰ مورد فوت بر اثر کرونا ثبت شده است.
بایدن: از ۲۷ میلیون آزمایش کرونای وعده داده شده تنها ۴ میلیون انجام شده است
جو بایدن در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: دولت ترامپ وعده داده بود ۲۷ میلیون آزمایش کرونا تا پایان ماه مارس انجام دهد. تاکنون فقط ۴ میلیون آزمایش صورت گرفته است. این غیرقابل قبول است.
ما نمیتوانیم با خیال راحت و بدون بالا بردن مقیاس آزمایشهای صورت گرفته اقتصاد را بازگشایی کنیم و نمیتوانیم به طور موثری مقیاس آزمایشها را افزایش دهیم مگر اینکه دونالد ترامپ به وظیفه خود عمل کند.
فرماندار نیویورک: رفع کامل محدودیتها با هماهنگی بین ایالتها صورت میگیرد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک گفت: هرگونه تصمیم گیری برای بازگشایی عمومی و رفع کامل محدودیتهای مقابله با کرونا به صورت محلی انجام نخواهد گرفت و این مسئله به هماهنگی بین ایالتها نیاز دارد. دونالد ترامپ به اختصاص منابع مالی بیشتر به ایالتها تعهد داده است.
وی افزود: هدف ما افزایش شمار آزمایشهای تشخیص کرونا به ۴۰ هزار مورد در هر روز است.
سناتور آمریکایی: اقتصاد ما در حال خفه شدن است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی اسپن، سناتور رند پال در نشست سنای آمریکا گفت: امروز، من با اختصاص ۵۰۰ میلیارد دلار اضافی برای کمک به صنایع کوچک مخالفت میکنم. کمکهای مالی مربوط به ویروس کرونا تاکنون بالغ بر ۲ تریلیون دلار شده است. کسری بودجه سالانه ما امسال به ۴ تریلیون دلار خواهد رسید. ما نمیتوانیم این مسیر را ادامه دهیم. دلارهای مربوط به کمکهای مالی، اقتصاد ما را که در اثر قرنطینه در حال خفه شدن است نجات نمیدهد.
ترامپ: اقتصاد آمریکا نیازی به نیروی کار خارجی ندارد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: اقتصاد آمریکا نیازی به نیروی کار خارجی ندارد و ما میخواهیم فرصتهای شغلی را برای آمریکاییها حفظ کنیم.
رئیس جمهور آمریکا گفت: تعلیق موقت و ۹۰ روزه اعطای اقامت دایمی برای مهاجران جدید بوده و هدف آن، حمایت از کارگران آمریکایی است. به زودی دستور العمل تعلیق ۶۰ روزه تدابیر مربوط به درخواست مهاجرت و صدور اقامت دایمی را صادر خواهم کرد.
ترامپ: بیست ایالت امریکا اعلام کردند فعالیتهای روزانه خود را از سر میگیرند
رئیس جمهور آمریکا گفت: بیست ایالت در آمریکا فعالیتهای روزانه خود را از سر خواهند گرفت. دونالد ترامپ با اشاره تلفات ویروس کرونا گفت: با وجود اندوه، پیشرفت قابل توجهی علیه این دشمن نامرئی داشتیم. به لطف کارزار تهاجمی ما علیه این ویروس و استعداد فوق العاده پزشکان حرفهای ما، آمار مرگ و میر در حد نیمی از آمار بسیاری از کشورها باقی مانده است. ما یکی از کمترین تلفات را در جهان داشتیم. مسائل زیادی در این زمینه دخالت داشته است، اما پزشکان حرفهای ما فوق العاده بودند.
وی گفت: ما داریم دوباره آمریکا را بازگشایی میکنیم. بیست ایالت که چهل درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند اعلام کردند طرحهایی دارند و تمهدیداتی را برای بازگشایی ایمن فعالیتهای اقتصادی در آینده نزدیک اندیشده اند. بنابراین، بیست ایالت به سرعت در حال حرکت در این مسیر هستند. سه ایالت امروز این را اعلام کردند و آنها میروند که این کار را به صورت ایمن انجام دهند. آنها میخواهند به سرکار خود بازگردند. کشور میخواهد به فعالیتهای خود بازگردد.
دونالد ترامپ افزود: دولت من به شدت با کنگره آمریکا کار کرد. ما با کنگره به توافق رسیدیم که شامل اختصاص ۳۸۲ میلیارد دلار برای کمک ضروری به کسب و کارهای خرد است.۷۵ میلیارد دلار برای کمک به بیمارستانها اختصاص داده شده است که نیاز به کمک دارند و ۲۵ میلیارد دلار برای آزمایش ویروس کرونا اختصاص داده شده است. شاید رای گیری فردا در مجلس نمایندگان انجام شود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: بسیاری از مردم آمریکا علاقه دارند به سر کارهای خود بازگردند و این مسئله مشروط به رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.
ترامپ افزود: ما نمیخواهیم کشور خود را نابود کنیم؛ ما خواهان بازگشت سریع به کار و فعالیت هستیم و میدانیم برخی ایالتهای مستعد این بازگشایی هستند و برخی دیگر نه.
کنایه سفیر چین در آمریکا به ترامپ
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سفیر چین در سازمان ملل در حملهای لفظی که کنایه به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بود از سیاستمدارانی که با سرسختی به دنبال زدن «اتهامات بی پایه»ای هستند که توجهات را از اطلاعات علمی بر سر ویروس کرونا منحرف میکند انتقاد کرد.
کویی تیانکای که در یک نشست اینترنتی بلومبرگ شرکت کرده بود همچنین از نحوه مدیریت بیماری کرونا توسط چین دفاع کرد.
وی گفت: «آن چه من را نگران میکند فقدان شفافیت است نه از نظر علمی، نه از نظر نحوه درمان پزشکی، بلکه از نظر برخی تحولات سیاسی، خصوصا اینجا در آمریکا.»
وی افزود: «توجه بسیار کمی به دیدگاههای دانشمندان شده است چرا که برخی سیاستمداران به شدت به تلاش برای بدنام کردن دیگران به خاطر اتهامات بی پایه مشغولند.»
وی رسانهها را متهم کرد مشغول انتشار گمانه زنی و شایعه هستند.
داروی پیشنهادی ترامپ، هم بی اثر است هم احتمال مرگ را افزایش میدهد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نتایج یک تحلیل نشان میدهد یک داروی قدیمی برای درمان بیماری مالاریا که زمانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عنوان یک «عامل کلیدی» در نبرد علیه ویروس کرونا لاف آن را میزد هیچ کمکی به درمان کرونا نمیکند و حتی احتمال مرگ را در بیماران افزایش میدهد.
این تحلیل برای داوری کارشناسان پیش از انتشار نهایی ارایه شده است.
از داروی هیدروکسی کلروکین به نحو گستردهای برای تغییر روند بیماری تنفسی کووید ۱۹ استفاده کرده اند. مبنای این استفاده گزارشهای شفاهی درباره احتمال کمک این دارو به درمان کرونا بوده است. اما یک تحلیل که مرکز آمریکایی موسوم به "اداره کل بهداشت کهنه سربازان" آن را صورت داده است نشان میدهد ۲۸ درصد از ۹۷ بیماری که این دارو را مطابق مراقبتهای استاندارد دریافت کرده اند مرده اند حال آن که ۱۱ درصد از ۱۵۸ بیماری که این دارو را دریافت نکردند مردند.
یافتههای این تحقیق نتیجه آزمایش بالینی نیست بلکه طی آن پروندههای پزشکی ۳۶۸ مرد کرونایی بستری در مراکز مرتبط با این اداره را بررسی کردند که روز ۱۱ آوریل فوت کرده یا ترخیص شده بودند.
دولت آمریکا مدیر نهاد ناظر بر ساخت دارو و واکسن کرونا را برکنار کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا اعلام کرد ریک برایت، مدیر یک نهاد را که مسوول ساخت دارو و واکسن ویروس کرونا بود برکنار کرده است.
برایت که از سال ۲۰۱۶ مدیر اداره تحقیق و توسعه پیشرفته زیست پزشکی بود هفته گذشته به بخش دیگری منتقل شد.
این اداره اخیرا برنامهای به ارزش یک میلیارد دلار در حمایت از تلاشهای شرکت مودرنا (Moderna) و شرکت جانسون اند جانسون اعلام کرده بود. برایت خود یک کارشناس واکسن و درمان شناسی است. گری دیسبرو (Disbrow) معاون برایت فعلا جایگزین وی شده است.
۷۲ درصد از آمریکاییها به رغم ضربه اقتصادی، خواستار تداوم ماندن در خانه هستند
خبرگزاری رویترز گزارش داد:یک نظرسنجی رویترز/ایپسوس نشان داد ۷۲ درصد از آمریکاییها به رغم ضربه اقتصادی، خواستار تداوم ماندن در خانه هستند.
موافقت سنا با اختصاص کمک ۴۸۰ میلیارد دلاری به شرکتهای کوچک
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، مجلس سنای آمریکا با اختصاص یک بسته کمکی ۴۸۰ میلیارد دلاری به شرکتهای کوچک که از گسترش کرونا زیان دیده اند، موافقت کرد.
بهداشت جهانی: خفاشها متهم اصلی هستند
احتمال اقدام قانونی علیه مقامات ایالتی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: ویلیام بار دادستان کل آمریکا روز سه شنبه گفت احتمال دارد علیه ایالتهایی که فراتر از قانون، دست به اقدامات ماندن در خانه برای پیشگیری از کرونا میزنند دست به اقدام قانونی بزند.
فرمانداران سراسر آمریکا در میانه همه گیری کرونا، کسب و کارها و مدارس را تعطیل کرده و تجمعات عمومی را ممنوع اعلام کرده اند.
اما بار گفت شماری از مقررات اجرا شده را به دقت زیر نظر دارد و اگر فکر کند این اقدامات بیش از حد هستند ممکن است علیه آنها دست به اقدام قانونی بزند.
وی گفت ابتدا تلاش میکند با اعمال فشار این فرمانداران را به تغییر یا تنظیم رفتارشان وادار کند، اما اگر نتوانست و شکایتهایی صورت گرفت، طرف شاکیان را میگیرد.
تشدید اوضاع کرونایی در آمریکا در میانه زمین گیر شدن اقتصاد این کشور
خبرگزاری رویترز گزارش داد: موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا روز سه شنبه نسبت به دو هفته پیش دو برابر شد و از مرز ۸۰۰ هزار نفر گذشت.
کارشناسان پزشکی در آمریکا هشدار داده اند برای لغو اقدامات مربوط به ماندن در خانه باید آزمایش کرونا افزایش یابد، اما این اقدامات موجب زمین گیر کردن اقتصاد آمریکا شده است طوری که بیش از ۲۲ میلیون نفر در ماه گذشته میلادی برای دریافت مزایای بیکاری اقدام کرده اند.
روز سه شنبه و در حالی که بسیاری از ایالتهای آمریکا هنوز آمار تلفات کرونایی خود را اعلام نکرده بودند شمار تلفات کرونا در این کشور به مرز ۴۵ هزار نفر نزدیک شد.
اکنون بیماری کرونا در حال گسترش در برخی مناطق نظیر شیکاگو، بوستون و فیلادلفیاست.
شکایت ایالت میسوری آمریکا از دولت چین بر سر زیانهای اقتصادی کرونا
خبرگزاری رویترز گزارش داد: ایالت میسوری آمریکا روز سه شنبه به عنوان نخستین ایالت آمریکایی دولت چین را به خاطر نحوه مدیریت ویروس کرونا تحت پیگرد قرار داد و گفت پاسخ چین به شیوع این بیماری که از ووهان نشات گرفت منجر به زیانهای اقتصادی ویرانگر در این ایالت شده است.
این دادخواست مدنی که در دادگاه فدرال میسوری ارایه شده مدعی غفلت مقامات چینی شده است.
در این دادخواست آمده است میسوری و ساکنان آن احتمالا دهها میلیارد دلار خسارت اقتصادی دیده اند و خواستار جبران نقدی هستند.
اریک اشمیت دادستان کل میسوری که این دادخواست را ارایه کرده است گفت دولت چین درباره خطر و ماهیت ویروس کرونا دروغ گفت، افراد سوت زن را ساکت کرد و کار اندکی برای توقف گسترش این بیماری صورت داد.
وی گفت: «آنها باید به خاطر اقداماتشان بازخواست شوند.»
توافق کنگره آمریکا و دولت این کشور بر سر برنامه وام دهی ۳۲۱ میلیارد دلاری به کسب و کارهای کوچک
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک مقام ارشد کنگره آمریکا گفت مقامات کنگره و دولت بر سر یک توافق کمک کرونایی توافق کرده اند که به موجب آن ۳۲۱ میلیارد دلار به کسب و کارهای کوچک وام داده میشود.
بر اساس این لایحه، ۶۰ میلیارد دلار به کسب و کارهای کوچک، ۷۵ میلیارد دلار به بیمارستانها و ۲۵ میلیارد دلار به آزمایش سراسری کرونا اختصاص مییابد.
قرار است سنای آمریکا این برنامه را روز سه شنبه بررسی میکند.
افزایش شمار مبتلایان به ۷۸۸ هزار و ۹۲۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از دانشگاه جانز هاپکینز، با ثبت ۲۶ هزار و ۹۲۹ مورد جدید ابتلا به کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان در این کشور به ۷۸۸ هزار نفر و ۹۲۰ نفر افزایش یافت.
افزایش شمار جان باختگان به ۴۲ هزار و ۴۵۸ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از دانشگاه جانز هاپکینز، با ثبت ۱۵۵۳ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا، شمار جان باختگان در این کشور به ۴۲ هزار و ۴۵۸ نفر افزایش یافت.
پرستاران آمریکایی در اعتراض به کافی نبودن تجهیزات حفاظتی تظاهرات کردند
پرستاران آمریکایی در اعتراض به کافی نبودن تجهیزات حفاظتی و به خطر افتادن جانشان تظاهرات کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، پرستاران آمریکایی در اعتراض به حمایت نکردن دولت از سلامت آنها در واشنگتن تظاهرات کردند.
اریکا جونز یکی از پرستاران شرکت کننده در این تظاهرات گفت: غیرقابل توجیه است که کنگره در حال بررسی بسته جدید کووید ۱۹ بدون وارد کردن مسئله استاندارد ایمنی اجباری کارکنان پزشکی در این بسته است. رئیس جمهور ترامپ تاکنون نتوانسته است از اختیار خود به عنوان رئیس جمهور برای تولید انبوه تجهیزات حفاظتی شخصی برای کارکنان بخش سلامت استفاده کند.
وی افزود: پرستاران در آمریکا در حال اعتراض در سراسر کشور هستند و ما میخواهیم صدای ما را رئیس جمهور ترامپ، کنگره و همه مقامات دولت بشنوند. ما از شما میخواهیم فورا تجهیزات حفاظتی شخصی را به دست پرستاران، پزشکان و کارکنان بخش سلامت که در خط مقدم این همه گیری هستند، برسانید. اگر شما از ما محافظت نکنید، ما نمیتوانیم از بیمارانمان محافظت کنیم.
راشل پرستار دیگر گفت: من به هر کسی تا زمانی کمک خواهم کرد که دیگر نتوانم، اما وقتی که من مرده باشم یا بیمار باشم نمیتوانم به هیچ کسی کمک کنم. بنابراین، اگر من نتوانم تجهیزات مناسب دریافت کنم و نتوانم احساس ایمنی در کار داشته باشم، این لحظه شکسته شدن من است، زیرا اگر آنجا نباشم کاری نمیتوانم انجام دهم.
چارلز پرستار دیگر گفت: همه ما عصبانی هستیم و این مشکل ما است. وقتی که ما تجهیزاتمان تمام شد چه کار کنیم؟ ایا قرار است شرایط ما به اندازه نیویورک بد شود؟ چگونه قرار است که موفق شویم؟
جکی بروکس پرستار دیگر گفت: خیلی ترسناک است، زیرا ما پرستار هستیم. من در شیفت شب کار میکنم. ما باید جابجا بشویم و صحبت کنیم با این که مجبوریم فاصله را هم حفظ کنیم. شما بسیار به سمت بیماران میروید و میترسید.
آمریکا/ برگزاری تظاهرات در ۲۰ ایالت آمریکا در اعتراض به تعطیلیها
در حالی که طی چهار هفته، ۲۱ میلیون شهروند آمریکایی شغل خود را به سبب تعطیلیهای ناشی از شیوع کرونا از دست دادند، به رغم هشدار کارشناسان درباره شیوع این بیماری، ۲۰ ایالت آمریکا عرصه برگزاری تظاهرات علیه تعطیلیها بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحره، خواستهها در بسیاری از ایالتهای آمریکا از جانب برخی شهروندان به ویژه صاحبان پروژههای کوچک مبنی بر ازسرگیری فعالیتها با توجه به وخامت اوضاع اقتصادی ناشی از ویروس کرونا افزایش یافت. برخی از ایالتها مانند جورجیا برای بازگشایی آماده میشوند و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این اقدامات را تشویق کرد؛ اما برخی از دانشمندان و کارشناسان مخالف این نوع اقدامات هستند و همگی درباره شکستهای گسترده در صورت مهار نشدن ویروس کرونا پیش از عادی شدن شرایط هشدار میدهند.
طارق راشد گزارشگر این شبکه گزارش داد: در ۲۰ ایالت آمریکا در اعتراض به سخن فرمانداران مبنی بر باقی ماندن در منازل تظاهرات برگزار شد. بیش از ۲۱ میلیون آمریکایی طی چهار هفته گذشته شغل خود را از دست دادند. به رغم اعتراض نکردن ترامپ به خواستههای ازسرگیری فعالیتها و حتی پیوستن وی به این افراد، فائوچی مدیر مرکز ملی حساسیت و بیماریهای مسری درباره پیامدهای شتابزدگی هشدار داد.
دکتر فائوچی گفت «اگر ویروس کنترل نشود، بهبود واقعی شرایط اقتصادی روی نخواهد داد. اگر در به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد عجله کنیم، شکست خواهیم خورد. اگر به توصیهها و اقدامات پیشگیرانه برای بازگشایی اقتصاد طی مراحل مختلف پایبند نباشیم، پیامدهای آن وخیم خواهد بود.»
گزارشگر این شبکه افزود: به رغم اینکه موج نخست شیوع کرونا هنوز پایان نیافته است، دانشمندان نگران هستند که موج دوم دردناکتر و سختتر باشد و چه بسا به جان باختن دهها هزار تن منجر شود.
انجام بیشترین آزمایش تشخیص کرونا در نیویورک در مقایسه با ۵۰ ایالت دیگر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، اندرو کوومو فرماندار ایالت نیویورک در نشستی خبری پیرامون تارهترین تحولات مربوط به شیوع کرونا در این ایالت گفت: در مقایسه با ۵۰ ایالت دیگر آمریکا در نیویورک بیشترین تعداد آزمایشهای تشخیص کرونا را انجام داده ایم و دیدار اخیر من با ترامپ بر همکاری میان دولت فدرال و ایالت نیویورک در مورد آزمایشهای تشخیص کرونا تمرکز داشت.
ثبت ۴۸۱ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در نیویورک در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، اندرو کوومو فرماندار ایالت نیویورک آمریکا از ثبت ۴۸۱ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ایالت در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
توئیت سندرز: مردم آمریکا در حال از دست دادن شغل و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی هستند
برنی سندرز سیاسمتدار آمریکایی در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: ما تنها کشور ثروتمند در زمین هستیم که مردم آن دقیقا در زمانی که بیشترین نیاز را دارند، در حال از دست دادن مشاغل و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی هستند. کنگره باید حقوق و مزایای کارمندان عادی را در بحبوحه همه گیری (ویروس کرونا) دوباره به طور کامل برقرار کند.
انتقاد طنزپرداز آمریکایی از افزایش فاجعه آمیز نرخ بیکاری در آمریکا
یک مجری طنزپرداز در آمریکا، در برنامه انتقادی خود موسوم به دیلی شو، درباره افزایش فاجعه آمیز و بی سابقه نرخ بیکاری در آمریکا و ناکارآمدی سامانه پرداخت مزایای بیکاری در این کشور، صحبت کرد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، «ترور نواه» (Trevor Noah)، طنزپرداز آفریقای تبار که مجری یک برنامه طنز تلویزیونی در آمریکاست و فعلاً به علت شیوع ویروس کووید-۱۹ در آمریکا، این برنامه را از خانهِ خودش اجرا و از شبکه یوتیوب، تصاویر آن را پخش میکند، در یک برنامه انتقادی، درباره افزایش فاجعه آمیز و بیسابقه نرخ بیکاری در آمریکا گفت: اخیراً روند ارسال پرداخت فقط یکبارهِ (نه بیشترِ) ۱۲۰۰ دلار به میلیونها آمریکایی، آغاز شده است. البته باید به یاد داشته باشید که فقط کسانی این مبلغ را بلافاصله دریافت میکنند که دولت فدرال آمریکا شماره حساب آنها را داشته باشد تا بتواند آن مبلغ را مستقیماً در حساب آنها واریز کند. اما بقیهِ مردم آمریکا باید مدتهای بیشتری منتظر بمانند یا یک فقره چکِ کاغذی را از طریق پُست دریافت و آن را به حساب خود در بانک واریز کنند.
نکته جالبِ توجه این است که ترامپ میخواهد هر یک از تمامی آن چکهای کاغذی، حاوی امضای وی باشد. این در حالی است که اصلاً هیچ نیازی به وجود امضای رئیس جمهور آمریکا روی آن چکها نیست، اما ترامپ تأکید دارد که باید امضای وی روی همه آن چکها باشد (زیرا نوعی تبلیغ انتخاباتی برای ترامپ محسوب میشود). به همین دلیل، ارسال آن چکها ممکن است چند روز بیشتر از حدِ معمول، به تعویق بیافتد. این یک مانع دیگر بر سر راه ارسال سریع آن چکها خواهد بود.
سپس ترور نواه با حالتی تمسخر آمیز گفت: بانکهای آمریکایی از روی عادتی که دارند، وقتی نام ترامپ را (که یک تاجرِ ورشکسته است که مالیات نمیپردازد) روی آن چکها ببینند، احتمالاً از پرداخت مبلغ آن چک، خودداری خواهند کرد!
نواه افزود: البته پرداخت نقدی حتی اگر برای یکبار هم باشد (تکرار نشود) باز هم کمک کننده خواهد بود. اما آنچه بسیاری از آمریکاییها هم اکنون به آن نیاز دارند، دریافت مزایای (ماهیانه) بیمه بیکاری است. این در حالی است که فعلاً سامانه پرداخت مزایای بیکاری در سراسر آمریکا به نوعی فاجعه تبدیل شده است.
سپس تصاویری (کمی قدیمی) از شبکه ان بی سی نیوز در رابطه با افزایش شدید شمار بیکاران در سراسر آمریکا پخش شد. در این گزارش آمده است که کارکنان در مراکز ثبت نام برای دریافت مزایای بیکاری در ایالتهای مختلف آمریکا، نمیتوانند جواب میلیونهای آمریکایی بیکار را که به این مراکز مراجعه میکنند، بدهند. حتی کسانی که تلاش میکنند از طریق سایت اینترنتی به این مراکز مراجعه کنند، متوجه میشوند که به علت شدت بسیار زیاد ترافیک اینترنتی، آنها قادر به ورود به سامانههای اینترنتی در سایتهای این مراکز نیستند. این افراد از طریق تماس تلفنی هم هیچ پاسخی دریافت نمیکنند، زیرا اصلاً موفق به تماس تلفنی با این مراکز در ایالتهای مختلف آمریکا نمیشوند.
یک خانم سیاهپوست که اخیراً بیکار شده است، گفت: من برای ورود به این سایت در ساعت یک نصف شب، سه بامداد و پنج صبح تلاش کردم، اما نتوانستم واردِ آن شوم.
یک کارشناس گفت: من محاسبه کرده ام که در هر لحظه، بیش از ۲۰۰۰ نفر به طور همزمان تلاش میکنند با این مرکز تماس بگیرند (که کاری غیرممکن است).
ترور نواه گفت: بله، این صحیح است. مردم، تمام روز را وقت میگذارند تا تلاش کنند با مرکز کاریابی (برای دریافت مزایای بیکاری) تماسِ تلفنی بگیرند، ولی موفق نمیشوند. این خیلی شرورانه و عجیب است که تلاش برای پرکردن فرمهای بیکاری، خودش به شغل تمام وقتِ این مردمِ (بیکار) تبدیل شده است! یک خانم گفت که وی دو هزار بار تلاش کرده که با یک مرکز کاریابی تماس بگیرد، اما موفق نشده است. نواه افزود: این دیوانه وار است. وی سپس لطیفهای تعریف کرد و گفت: وقتی مادرِ شما بداند در آن شهری که شما زندگی میکنید، اتفاق بدی افتاده است، به همین تعداد (۲۰۰۰ بار) به شما زنگ میزند! مثلاً آن مادر در تماس تلفنی به فرزندش میگوید: عزیزم! شنیده ام که یک تصادفِ خودرو در شهر نیویورک رخ داده است؛ آیا حالِ تو خوب است؟ مادر در ادامه میگوید: بله، من میدانم که تو دیگر در آنجا (نیویورک) زندگی نمیکنی، اما فقط میخواستم از حالِ تو باخبر شوم. من دوستت دارم، خدا نگهدار!
نواه افزود: البته این که ۱۷ میلیون نفر در آمریکا ناگهان بیکار شوند، (رقمِ فعلی، به مراتب بالاتر از این است)، بر سامانه بیکاری (سازمانهای کاریابی در ایالتهای آمریکا) فشارِ بسیار زیادی وارد میکند. اما آنچه مزید بر علت شده است این است که فناوری سامانههای بیکاری آمریکا آنقدر ساده و قدیمی است که فقط یک درجه از مردم «آمیش» بالاتر است (آمیشها جوامعی از مسیحیان آمریکایی هستند که از برق و سایر نمادهای تمدن استفاده نمیکنند).
سپس تصاویری از بخش خبری ان بی سی نیوز پخش شد که مجریِ آن میگفت: وبسایتها در سراسر کشور در حال «کِرَش» کردن (از کار افتادن به علت هجوم مراجعه کنندگان) هستند. خبرنگار گفت: لارا کِلی (Laura Kelly)، فرماندار ایالت کانزاس، اذعان کرده است که فناوری سامانه بیکاری در آمریکا، چهار دهه قدیمی است و آنطور که باید و شاید، عمل نمیکند.
خبرنگار سی ان ان در حالی که پوزخند میزد، گفت: اکثر ایالتهای آمریکا از نرم افزارهایی استفاده میکنند که اصولاً متعلق به ۶۰ سال پیش است!
یک خبرنگار دیگر گفت: وبسایت ایالت کنتاکی از زبان رایانهای «کوبال» استفاده میکند که در سال ۱۹۵۹ طراحی شده و توسعه یافته است!
دِلیا گارسیا، یکی از سیاستمداران آمریکایی و وزیر کار ایالت کانزاس، گفت: من در اواخر دهه هفتادِ میلادی به دنیا آمده ام و سامانه رایانهای اصلی ایالتِ ما نیز در همان دوره راه اندازی شد (یعنی هنوز به روز رسانی نشده است).
یک خبرنگار گفت: همان رایانههایی که فرمهای بیکاری مرا در سال ۱۹۸۱ داده پردازی میکردند، اکنون هم از آنها استفاده میشود. به آن تلفنها نگاه کنید! آن تلفنها متعلق به دهه هفتاد میلادی هستند.
ترور نواه گفت: خدایا! اینها واقعاً فناوریهایی قدیمی هستند! وقتی اینقدر قدیمی و کهنه هستند، اصلاً آیا شما میتوانید نام آن را «فناوری» بگذارید؟! نرم افزارهایی که در دهه پنجاه میلادی نوشته شده اند؟ رایانههایی که در دهه هشتاد میلادی ساخته شده اند؟ آیا شما آن تلفنها را (در آن تصاویر) دیدید؟ بله، من میخواهم به بینندگانِ جوانترِ این برنامه بگویم: آنها تلفن هستند! آنها آنقدر قدیمی هستند که گویی فقط میتوانند با زمانهای دور در گذشته، تماس برقرار کنند.
آنگاه ترور نواه یک لطیفه را به اجرا گذاشت و با گوشی یک تلفنِ قدیمی (گویی با سیاهپوستان آفریقایی که در شرف سوار شدن بر کشتیهای برده دارانِ آمریکایی بودند) صحبت میکرد و به آنان میگفت: الو، مردم سیاهپوست! هر کاری که میکنید (بکنید، اما)، سوار آن قایقها نشوید! حتی اگر در آن قایقها به شما غذای رایگان هم بدهند، باز هم سوار آنها نشوید (زیرا میخواهند شما را برای بردگی، از آفریقا به آمریکا ببرند)!
ترور نواه افزود: من افراد زیادی را میشناسم که میخواهند از این موضوع استفاده کنند و بگویند که دولت (آمریکا) صرفاً یک نهادِ بزرگِ مملو از بروکراسی (کاغذبازی) و مقررات دست و پاگیر است. آنها میگویند: چنین دولتی اصلاً نمیتواند هیچ کاری را درست انجام دهد. اما اگر شما به آن سوی مرز (شمالیِ) آمریکا (یعنی به کانادا) نگاه کنید، میبیند وقتی افرادی (دلسوز) در درون دولت باشند که واقعاً تلاش میکنند دولت را موفق کنند، چه اتفاقاتِ (خوبی) میافتد.
خبرنگار گفت: برای کسانی که به علت شیوع این بیماریِ همه گیر (کرونا)، مشاغلشان متوقف شده و درآمدهای خود را از دست داده اند، سامانهِ اعطاکنندهِ مزایای اضطراریِ کانادا، به هر یک از آنها ماهانه ۲۰۰۰ دلار که شامل کسر مالیاتی میشود، به مدت چهار ماه، پرداخت خواهد کرد.
خبرنگار دیگری گفت: از سه هفته پیش که این سامانه (سامانهِ اعطاکنندهِ مزایای اضطراری کانادا) برقرار شده است، تاکنون بیش از ۳/۵ میلیون نفر درخواستهای خود را به این سامانه (بدون هیچ مشکلی) ارائه کرده اند و دولت کانادا میگوید تا به امروز، ۹۰ درصد از تمامی آن درخواستها مورد بررسی قرار گرفته اند.
یک خبرنگار دیگر گفت: این سامانه در همین دوشنبهِ گذشته آغاز شد و فقط دو روز پس از آغاز این سامانه (در کانادا)، بسیاری از مردم در حال دریافت آن کمکهای ۲۰۰۰ دلاری در حسابهای بانکیِ شان هستند، اما برخی از آنها به ما میگویند حتی از مقدار پولی که انتظارش را داشتند، مقادیر بیشتری دریافت کرده اند!
ترور نواه سپس خطاب به کشور کانادا گفت: آیا میدانی کانادا؟! فکر میکنم الان دیگر تو داری (برای آمریکا) پُز میدهی! شما نه تنها به مردم در کانادا به طرزی سریع و مؤثر، پول میدهید، بلکه دارید به آنها بیشتر از حد انتظارشان کمک مالی اعطا میکنید!
نواه افزود: من احساس میکنم که کانادا همواره تلاش میکند، کارهای خود را (دست کم) یک درجه از آمریکا بهتر انجام دهد. وی سپس در یک طرف تصویر، پرچم کانادا و در طرفِ دیگر تصویر، پرچم آمریکا را نشان داد و گفت: مثلاً آمریکا سامانه بهداشتی دارد، اما کانادا سامانه "فراگیرِ" بهداشتی دارد. آمریکا دانشگاههای "گرانقیمت" (با شهریهِ بالا) دارد، اما کانادا دانشگاههایی دارد که شهریه اش قابل پرداخت (نه چندان گران) است. رئیس جمهور آمریکا کمی رنگ به صورت خودش اضافه میکند (و از اینرو، پوست صورتش کمی نارنجی به نظر میرسد)، اما رهبر (نخست وزیر) کانادا در این زمینه نیز تا آخر پیش رفت (اشاره به رسوایی جاستین ترودو است که چند ماه پیش، عکسی از او منتشر شد که در دوران جوانی اش، صورت خود را سیاه کرده بود (مانند کاکاسیاه) که یک حرکتِ نژادپرستانه برای تمسخر سیاهپوستان تلقی میشود، که البته پس از انتشار این عکس، ترودو از کاری که کرده بود، عذرخواهی کرد).
ترور نواه در خاتمه گفت: آنها (کانادایی ها) همواره در حال پیروز شدن (بر آمریکایی ها) هستند.
مردم آمریکا در حال از دست دادن شغل و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی هستند
برنی سندرز سیاسمتدار آمریکایی در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: ما تنها کشور ثروتمند در زمین هستیم که مردم آن دقیقا در زمانی که بیشترین نیاز را دارند، در حال از دست دادن مشاغل و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی هستند. کنگره باید حقوق و مزایای کارمندان عادی را در بحبوحه همه گیری (ویروس کرونا) دوباره به طور کامل برقرار کند.