به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما ، آقای سید هادی احمدی روئینی در جمع خبرنگاران گفت: طی 70 سال گذشته چنین قانونی تصویب نشده بود و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد. هرچند تمام نیازهای ما را برآورده نمیکند اما بسیار نیکوست و در این میان تهیه فهرست بهای ویژه بناهای تاریخی نیز انجام شد و استانداردسازی مصالح فنی اجرایی مرمت را در دست داریم.
وی ادامه داد: طی سال گذشته نخستین بار شاهد بازگشت یک اثر تاریخی خارج شده از ثبت به فهرست میراث ملی بودیم. این کار توسط دیوان عدالت اداری انجام شد و ویلای نمازی به آثار ملی بازگشت. همچنین نجات رادیوسیتی از تخریب را شاهد بودیم.
احمدی روئینی گفت : به زودی نیز شاهد افتتاح کارگاه مرمت در کاخ صفیآباد بهشهر خواهیم بود که این کاخ به میراث فرهنگی تحویل داده شده است. درصدد آن هستیم تا بتوانیم امکان بازدید از این کاخ را فراهم کنیم چراکه از دوره صفویه تاکنون درهای این کاخ به روی عموم باز نشده است.
وی افزود: برآورد خسارت سیل در سال 98 به میراث فرهنگی با وجود آنکه میلیاردها تومان بود اما تنها حدود 100 میلیارد تومان درنظر گرفته شد که هنوز اختصاص نیافته است.
احمدی روئینی گفت: اینکه آیا این مجموعه چنین نامی دارد یا خیر و اینکه متعلق به چه دورهای است سند علمی نداریم چراکه پژوهشی در این خصوص انجام نشده است. امسال در برنامههای مطالعات استان تهران این مهم را قرار دادهایم. ضمن آنکه املاک این مجموعه در اختیار سیمان ریل بود و طبق پیگیریهای انجام شده دادستان شهرری دستور انتقال املاک به میراث فرهنگی را داد. در حال حاضر این مجموعه ثبت ملی شده اما تعیین حریم نیست. ضمن آنکه در خصوص حضور حفاران باید گفت متاسفانه در مناطق مختلف کشور شاهد حضور آنها هستیم و برای ما این امکان ندارد که 24 ساعته از این میراث حفاظت کنیم و نیازمند گزارشهای مردمی هستیم. در حال حاضر مطالعات خاصی در خصوص بیبی شهربانو انجام نشده و میراث تهران به زودی این کار را انجام خواهد داد.
احمدی گفت: حفاریهای غیرمجاز همیشه بوده اما وقتی شرایط اقتصادی بد میشود، حفاریها به قول معروف تابلوتر میشوند. اینکه الان انتظار داشته باشیم که در شرایطی که کرونا پیش آمده، حفاری نداشته باشیم ، وجود ندارد به ویژه وقتی محوطهای معرفی میشود، این حفاریها در این محوطهها بیشتر میشود.
وی درباره وضعیت بناهای تاریخی و مرمت آنها گفت: تمام بناهایی که در سه ارگانهای مختلف هستند آن ارگان موظف است از آن بنا حفاظت و مرمت کند و این حفاظت و مرمت باید زیرنظر میراث انجام شود. در صورتی که آن ارگان توانایی انجام این کار را نداشته باشد باید مالکیت بنا را به وزارت میراث واگذار کند، البته میتواند از ماده 72 نیز برای در اختیار گذاشتن به بخش خصوصی و تبدیل به مکان گردشگری و فرهنگی نیز استفاده کنند.
احمدی درباره دیوار چینهای کاخ سعدآباد که مربوط به دوره رضاشاه است گفت :جلوی آن جوی آبی قرار دارد که با توجه به سیمانکشی شدن کف آن و همچنین آسفالت شدن پیادهرو روبرو ،آب راه دیگری جز نفوذ به دیوار برای خروج پیدا نمیکرد از این رو سبب ریزش این دیوار شد. درواقع میتوان گفت 900 متر از دیوار این بخش در کاخ سعدآباد درحال خطر است. در عین حال این بخش در اختیار وزارت امور خارجه است.