پخش زنده
امروز: -
سارقانی که در کمتر از یک دقیقه، اعتبار رمز یک بار مصرف، اقدام به سرقت میلیاردی کرده بودند، با تلاش پلیس فتا پایتخت دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، سرهنگ "تورج کاظمی" در گفتگو با پایگاه خبری پلیس در تشریح این خبر، گفت: خانمی ۳۰ ساله به نام (الف. س) ساکن تهران با ارائه شکایتی از دادسرای مبارزه با جرایم رایانهای به پلیس فتا مراجعه و اظهار کرد برای شارژ سیم کارت تلفن همراه ایرانسلم وارد سایتی شدم که با قیمت ارزانتر شارژ میفروخت بنابراین پس از طی مراحلی و وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، عملیات بانکی ناموفق شد و در کمتر از یک دقیقه متوجه شدم که از حساب بانکی ام مبلغ ۵ میلیون ریال به سرقت رفته است.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه پروندههای مشابه دیگری نیز به این پلیس فتا ارجاع شد، توضیح داد: مهندسان پلیس فتا در تحقیقات اولیه دریافتند متهم با ساخت درگاه جعلی بانکی در مدت کمتر از مهلت رمز یک بار مصرف از حساب قربانیان سرقت را انجام میداده است.
وی با بیان اینکه مأموران پلیس فتا در تحقیقات بعدی پلیسی متوجه شدند مبالغ سرقتی به حساب فردی به نام (ح - هـ) واریز شده است، گفت: فرد مزبور پس از دستگیری، اعتراف کرد یکی از دوستانش تعدادی دستگاه کارتخوان به نام وی گرفته است و در ازای آن ماهیانه مبلغی به عنوان کارمزد به حسابش واریز میکند؛ با اعترافات متهم، پلیس تحقیقات خود را برای دستگیری همدست وی آغاز کرد.
رئیس پلیس فتا پایتخت خاطرنشان کرد: پلیس در عملیات غافلگیرانه، متهم را دستگیر و در بازرسی از مخفیگاه وی، تعدادی تجهیزات و ابزار آلات سرقت کشف کرد.
این مقام انتظامی گفت: با اعترافات متهم، ۲ متهم دیگر پرونده که از کاربران فضای مجازی سرقت میکردند، شناسایی و در عملیات ضربتی دیگری دستگیر شدند.
سرهنگ کاظمی ادامه داد: متهمان با مشاهده مدارک و مستندات پلیس صراحتاً به جرم خود اقرار و اعتراف کردند با پولشویی به طرق مختلف از جمله خرید طلا وجوه سرقتی را از چرخه بانک خارج و در نهایت طلای خریداری شده را فروخته و مبلغ آن را بین خود تقسیم میکردند.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۶ پرونده در این رابطه در پلیس فتا در حال رسیدگی است، گفت: کارشناسان وجوه سرقتی را یک میلیارد ریال برآورد کردند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه مجرمان فضای مجازی با تکنیکهای مهندسی اجتماعی اقدام به سرقت اطلاعات کاربران و برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی طعمه هایشان میکنند، بیان کرد: طراحی صفحات جعلی یکی از مهمترین نمونههای شگردهای کلاهبردارانه در فضای مجازی به حساب میآید؛ بنابراین ضروری است کاربران فضای مجازی خریدهای اینترنتی خود را از سایتهای معتبر و مهم و دارای نماد الکترونیکی اعتماد انجام دهند.
رئیس پلیس فتا پایتخت با تأکید بر اینکه شهروندان موقع انجام عملیات اینترنتی بانکی باید رایانهشان را به سیستم عامل و آنتی ویروس به روز مجهز کنند و مطمئن شوند که از درگاه اصلی بانک https استفاده میکنند، گفت: مردم در خریدهای آنلاین باید دقت داشته باشند در دام کلاهبرداریها (درگاههای جعلی بانک) گرفتار نشوند، چرا که این افراد صفحات جعلی شبیه به صفحه اصلی ایجاد کرده و به طور عمده به دنبال سرقت اطلاعات مهم بانکی کاربران هستند.
سرپرست معاونت مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی
کشف 4 میلیارد کالای قاچاق در پایتخت
سرپرست معاونت مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی از کشف 4 میلیارد ریالی لوازم آشپزخانه خارجی از یک انباری در جنوب پایتخت خبر داد.
سرهنگ "علی علیشاهی " در گفت و گو با پایگاه خبری پلیس، اظهار داشت: با دریافت خبری مبنی دپوی مقادیری لوازم خانگی خارجی قاچاق در حوالی "شهر ری" بررسی موضوع در اختیار تیمی از کارآگاهان معاونت مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی قرار گرفت و کارآگاهان در بررسی ها انبار لوازم قاچاق را شناسایی کردند.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه در گام بعدی تحقیقات پلیسی هویت مالک انباری نیز شناسایی شد، افزود: با هماهنگی قضائی روز گذشته تیمی از کارآگاهان به نشانی انبار کالای قاچاق اعزام و پس از مراقب های ویژه پلیسی موفق شدند، مالک آن را دستگیر کنند.
وی افزود: در بازرسی از این انباری یک هزار و 572 جعبه لوازم و ابزار آشپزخانه از قبیل: رنده، چاقو تیزکنی و غیره، 300 جعبه سرویس چاقو و قیچی، 100 جعبه زودپز فاقد اسناد و مدارک گمرکی و فاکتورهای خرید کشف شد.
این مقام انتظامی با بیان اینکه متهم به جرم ارتکابی در همان بازجویی اولیه اعتراف کرد، گفت: کلیه اموال کشف شده تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان تهران شد و متهم پس از تحقیقات تکمیلی در اختیار تعزیرات حکومتی "شهر ری" قرار گرفت.
سرپرست معاونت مبازره با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی گفت: کارشناسان ارزش ریالی اموال کشف شده را 4 میلیارد ریال برآورده کرده اند.
وی به تلاش مستمر پلیس در برخورد با قاچاقچیان کالا و مخلان نظام اقتصادی کشور اشاره و تصریح کرد: شهروندان در صورت اطلاع از انبارهایکالای خارجی قاچاق، مراتب را از طریق تلفن 110 به اطلاع پلیس برسانند.