به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، بسیاری از کشورها به منظور جلوگیری از همه گیری کرونا، مقررات قرنطینه را تمدید، قوانین سختتر و تمهیدات شدیدتری درخصوص رعایت نکات بهداشتی در اماکن عمومی اتخاذ کردند.
تمدید محدودیتهای مرتبط با ویروس کرونا در هنک گنگ
کری لیم، رئیس اجرایی هنگ کنگ اعلام کرد، این کشور محدودیتهای مرتبط با ویروس کرونا را برای ۱۴ روز دیگر تمدید کرد.
افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در پاناما به ۴۶۵۸ مورد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت پاناما اعلام کرد، با افزایش ۱۹۱ مورد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور مجموع مبتلایان به ۴۶۵۸ مورد رسیده که از این میان ۱۳۶ نفر جان باخته اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سودان به ۱۰۷ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری اعلام کرد، وزارت بهداشت سودان از ثبت ۱۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۱۰۷ نفر خبر داد.
ثبت ۱۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد، چین از ثبت ۱۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد که چهار مورد آن از خارج از چین وارد شده اند.
ایران/ تشکر سفیر ایران در پکن از کمکهای پزشکی چین
به گزارش پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز، در حالی که برخی رسانههای غربی بروز آشفتگی در روابط ایران و چین را در جریان شیوع ویروس کرونا پررنگ جلوه میدهند، سفیر ایران در چین در مصاحبه خود با گلوبال تایمز گفت، هرچقدر شرایط بین المللی آشفته باشد، روابط دوستانه میان دو کشور هرگز تحت تاثیر آن قرار نخواهد گرفت و این پیوند در دراز مدت با ارزش باقی مانده است.
محمد کشاورز زاده، سفیر ایران در چین در این مصاحبه اختصاصی گفت، ایران و سیستم بهداشتی آن در یک زمان در حال مبارزه در دو جبهه هستند، یک جبهه علیه ویروس کرونا و دیگری علیه تحریمهای آمریکا، که شرایط را در کشور ایران برای خرید تجهیزات پزشکی به منظور مبارزه با ویروس کرونا دشوار کرده است.
این دیپلمات ایرانی افزود، برخلاف دیگر کشورها، کارکنان پزشکی ایرانی «به دلیل هدف قرار گرفتن از سمت کمپین تروریسم اقتصادیِ دولت آمریکا به شدت آسیب دیده اند.»
وی گفت، تحریمهای آمریکا واردات دارو و تجهیزات پزشکی را برای ایرانیان غیرممکن ساخته و حتی اگر تامین کنندگان خارجی پیدا و اجناس مورد نیاز خریداری شوند، تحریمهای بیشمار حمل و نقلی، مالی و بانکی آمریکا چنین معاملهای را غیرممکن میکند.
کشاورز زاده در ادامه تاکید کرد، ایران و چین «همیشه در ایجاد روابط دوستانه به ویژه در طول یک سال و نیم قبل موفق بوده اند و ما شاهد شکوفایی همکاری در زمینههای مختلفی بوده ایم که به نتایج سودمند و محسوسی منجر میشود.»
وی گفت: «ناگفته پیدا است که دو کشور روابط خود را بر اساس همکاری برد-برد، پذیرش حقوق حاکمیتی یکدیگر، استقلال و احترام متقابل برای سیستمهای اجتماعی و حاکمیتی مختلف یکدیگر، مدیریت میکنند.»
چین پیشتر برای کمک به ایران در زمینه مبارزه با ویروس کرونا اجناس پزشکی به این کشور ارسال کرده است و ایران به اولین مقصد خارجی چین برای اعزام تیمهای پزشکی چینی تبدیل شد. سفیر ایران در چین در بخش بعدی صحبتهای خود گفت، گزارشهایی درباره جلسات مشاورهای دریافت شد که در این جلسات اعضای تیمهای پزشکی چینی شرکت داشته اند و تجربیات آنها مورد استقبال طرف ایرانی قرار گرفته است.
این مقام ایران در پاسخ به سوالی در زمینه شفافیت آمار منتشر شده در چین گفت، ایران از اطلاعات دست اول که به طور منظم منتشر میشد، سود برده است و در ادامه بر اساس توصیهها و راهنماییهای دولت چین، سبک زندگی خود را با آن تطبیق داد.
کشاورز زاده گفت: «این موضوع به واقع اعتماد ما را به تلاشها و کار سخت انجام گرفته (از سوی دولت چین) در زمینه مهار ویروس کرونا نشان میدهد.»
وی افزود: «مقامات بلندپایه از دو کشور ارتباط نزدیک خود را حفظ میکنند و این حقیقت، هرگز تحت هیچ زمان چالش آمیزی تضعیف نشده است، و هماهنگی موثر و ایجاد حس همبستگی و یکپارچگی باعث شده است تا میان دو ملت حس دوستی و پیوند قوی بوجود بیاید، موضوعی که تمامی مشکلات و موانع را از سر راه بر میدارد.»
سفیر ایران در چین همچنین تشکر و سپاس صمیمانه خود را از دولت و مردم چین به دلیل کمک و اهدای تجهیزات پزشکی و مراقبتی ابراز کرد. وی گفت: «مطمئن هستم که از طریق تلاشهای مشترک برای غلبه بر ویروس کرونا، آیندهای روشنتر برای روابط مان پیش رو است.»
مصر/ آغاز درمان بیماران کرونایی با پلاسما در مصر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، مشاور رئیس جمهور مصر در امور پزشکی و بهداشت از آغاز استفاده از پلاسما برای درمان بیماران کرونایی در این کشور خبر داد.
محمد تاج الدین گفت: از امروز بر اساس پروتکلهای معینی استفاده از پلاسمای بیماران بهبود یافته از کرونا را برای درمان حالتهای وخیم این بیماری آغاز کردیم. استفاده از پلاسمای بهبود یافتگان از کرونا در برخی کشورها با موفقیت روبرو شد، بنابراین تصمیم گرفتیم در کنار آزمایش بالینی داروی ژاپنی آویگان که از چند روز پیش آغاز شد، استفاده از پلاسما را نیز آغاز کنیم.
مصر از روز پنجشنبه گذشته آزمایش بالینی داروی ژاپنی آویگان را بر روی ۵۰ بیمار مبتلا به کرونا آغاز کرده بود.
کویت/ تمدید تعطیلی موسسات کویت تا پایان ماه مه
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، هیئت دولت کویت ادامه تعطیلی همه موسسات این کشور را تا پایان مه به منظور پایان دادن به شیوع ویروس کرونا تمدید کرد.
هیئت دولت کویت همچنین تمدید منع آمد و شد در طول ماه رمضان را از ساعت چهار عصر تا هشت صبح روز بعد، تمدید کرد.
سازمان جهانی بهداشت: برداشتن محدودیتها به معنای پایان یافتن همهگیری نیست
به گزارش خبرگزاری رویترز، تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در سخنانی، گفت: من از بیانیههای گروه ۷۷ و جنبش غیرمتعهدها برای حمایت قوی از سازمان جهانی بهداشت تشکر میکنم. همانطور که میدانید گروه ۷۷ از ۱۳۳ کشور تشکیل شده است و جنبش غیرمتعهدها هم از ۱۲۰ کشور تشکیل شده است. این در حقیقت رای اعتماد خوبی است و ما از نم و گروه ۷۷ تشکر میکنم. سازمان جهانی بهداشت متعهد به راه حلها و همبستگی است. تعهد ما حمایت از همه کشورها برای نجات جانها است. این نیت ما است. این چیزی است که ما میخواهیم، ما میخواهیم جانها را نجات دهیم. ما قبلا صحبت کرده ایم، اما کشورها باید تصمیم بگیرند که میخواهند محدودیتهای قرنطیه را بردارند یا خیر. ما میخواهیم تاکید کنیم برداشتن محدودیتها به معنای پایان یافتن همه گیری در هیچ کشوری نیست.
وی افزود: یکی از اولویتهای سازمان جهانی بهداشت همکاری با شرکا برای افزایش تولید و توزیع مناسب کیتهای تشخیصی در کشورهایی است که بیشترین نیاز را دارند. سازمان جهانی بهداشت برای رسیدن به این هدف در حال همکاری با "بنیاد تشخیص جدید ابداعی" برای کیتهای آزمایش است که میتواند در مقادیر بزرگ تولید شوند. ما با همکاری با گلوبال فاند (صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا)، یونیسف و "یونیت اِید" سفارش بیش از سی میلیون کیت آزمایش برای چهار ماه آینده را داده ایم.
ادهانوم ادامه داد: نخستین انتقال این کیتهای آزمایش از هفته آینده از طریق زنجیره تامین سازمان ملل متحد شروع خواهد شد که ما از طریق برنامه جهانی غذا و دیگر شرکا تشکیل دادیم. پروازها برای انتقال اقلام حیاتی پزشکی به افریقا ادامه خواهد یافت تا از کارکنان بخش سلامت که در خط مقدم قرار دارند، حفاظت کنیم. سازمان جهانی بهداشت در هفته گذشته با برنامه جهانی غذا برای تحویل ماسک، گان، کیتهای آزمایشگاهی، شیلدز و دیگر تجهیزات برای ۴۰ کشور همکاری کرد. این بخشی از تلاشها برای حفظ زنجیره تامین است.
آزمایش جدید کرونا با سرعت پاسخ گویی در کمتر از یک دقیقه!
به گزارش پایگاه اینترنتی یورک الرت، بر اساس اعلام بسیاری از کارشناسان، تشخیص زودهنگام و کنترل بیماری کرونا، در روند درمان این بیماری بسیار موثر است و به همین دلیل، بسیاری از محققان در تلاشند آزمایشی تدوین کنند که این بیماری را در کمترین زمان ممکن تشخیص دهد؛ و اکنون محققان علوم پزشکی در انجمن شیمی آمریکا در نشریه نانو Nano متعلق به همین انجمن اعلام کردند یک حس گر زیستی بر مبنای ترانزیستور ساخته اند که وجود ویروس کرونا را در ترشحات گرفته شده از بخش انتهای گلو، در کمتر از یک دقیقه تشخیص میدهد.
اکنون کاربردیترین آزمایش کرونا، بر اساس تکنیکی است که RT-PCR نام دارد و دست کم سه ساعت زمان لازم دارد تا پاسخ دهد. دکتر ادموند چانگ کیون پارک و سونگ ایل کیم و همکارانشان تلاش کردند آزمایشی سریعتر بسازند که نمونه بیمار را در کمترین زمان ممکن، تحلیل کند.
محققان، پادتنهای حاصل از فعالیت دستگاه ایمنی بدن ضد کرونا را در برابر گرافین قرار دادند؛ با افزودن پروتئین خالص یاد شده را در حس گر قرار میدهند ترکیبی حاصل میشود که نوعی تغییر در جریان الکتریکی حسگر ایجاد میشود. تست جدید حدود دو تا چهار برابر کمتر از آزمایش معمول RT-PCR حساس است، ولی سرعت پاسخ گویی، آن را متمایز کرده است.
براساس تحقیقات علمی: آلودگی هوا، خطر مرگ ناشی از کرونا را تشدید میکند
محققان علوم پزشکی در دانشگاه مارتین لوتر هال وتنبرگ در آلمان اعلام کردند سطوح بالای دی اکسید نیتروژن در هوا ممکن است شمار مرگ ناشی از بیماری کرونا را افزایش دهد.
مطالعه اخیر این محققان، نخستین مطالعه از این دست درباره کرونا است و بر مبنای اطلاعات ماهوارهای آلودگی هوا و تایید موارد مرگ ناشی از کرونا، نشان میدهد که در مناطق آلوده تر، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا بیشتر است.
بر اساس مطالعه این محققان که نتایج آن در شماره اخیر نشریه دانش کلی محیط زیست science of the Total Environment منتشر شده است دی اکسید نیتروژن یکی از عوامل آلوده کننده هوا است که به دستگاه تنفسی انسان آسیب میزند؛ این مولکول از دیرباز به عنوان علت بسیاری از بیماریهای تنفسی و قلب و عروق در انسان شناخته شده است.
دکتر یارون اوگن و همکارانش میگویند: از زمانی که ویروس کرونا بر جهان تاثیر گذاشته، رابطه بین آلودگی هوا و شمار مرگ و میر کانون توجه محققان قرار گرفته است.
محققان در این بررسی، سطوح منطقهای دی اکسید نیتروژن را توسط ماهواره اندازه گرفتند و بر همین اساس، شاخصهای ماههای ژانویه و فوریه را به طور ویژه در کشورهای ایتالیا، اسپانیا و آلمان مقایسه کردند و دریافتند مناطقی که شمار مرگ و میر آنها بر اثر کرونا بالا بود سطوح بالاتری از دی اکسید نیتروژن نیز داشتند.
دکتر اوگن میگوید به عنوان مثال در شمال ایتالیا یا حوالی شهر مادرید در اسپانیا یا استان هوبی دی چین، یک چیز مشترک مشاهده کردیم و آن، احاطه شدن منطقه توسط کوهها بود؛ همین عامل، هوای منطقه را ثابت نگاه میدارد و سطوح آلودگی هوا را بالاتر میبرد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، متخصصان علوم زمین شناسی بر این باورند که هوای ثابت، و آلودگی پس از آن، منطقه را در برابر ویروس کرونا، مستعد میکند.
ترکیه/ افزایش شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در ترکیه به ۴۶۷۴ مورد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد، شمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در ترکیه با افزایش ۱۲۳ موردی به ۲۱۴۰ نفر رسید و شمار کل مبتلایان در این کشور به ۴۶۷۴ نفر رسید.
مصر/ ثبت ۱۸۹ مورد ابتلا به کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد: ۲۴ ساعت گذشته در این کشور ۱۸۹ نفر از جمله یک خارجی به کووید-۱۹ آلوده شده و ۱۱ نفر نیز فوت کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، بر اساس آمار رسمی تعداد کل مبتلایان به کووید-۱۹ در مصر تا بعد از ظهر دوشنبه بیستم آوریل به ۳۳۳۳ نفر رسید که ۸۲۱ نفر آنها درمان شدند و ۲۵۰ نفر فوت کردند.
استونی/ آغاز طرح کاهش محدودیتهای کرونایی در استونی
مقامات استونی از کاهش تدریجی محدودیتهای کرونایی در هفته پیش رو خبر میدهند.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، هیئت دولت جمهوری استونی امروز اعلام کرد که کاهش تدریجی محدودیتها بر اساس میزان کاهش ضریب شیوع بیماری و مرگ میرها و افزایش تعداد بهبود یافتگان صورت خواهد گرفت.
یوری راتاس نخست وزیر این جمهوری قبلا اعلام کرده بود که از روز دوشنبه گفتگوهای مربوط به کم کردن تدریجی محدودیتهای کرونایی بین مقامات و مسئولان آغاز میشود.
بر اساس آخرین آمار تا کنون ۱۵۲۵ نفر در استونی مبتلا به ویروس کوید ۱۹ شده اند که ۴۰ نفر ازآنها بر اثر این بیماری جان باخته اند. در این کشور از اواخر اسفند ماه وضع اضطراری اعلام شده بود.
براساس تحقیقات علمی: کشف بیماری کرونا در حیوانات
محققان علوم پزشکی در انجمن آمریکای علوم پیشرفته اعلام کردند پس از مقایسه چگونگی عفونت بیماری کرونا و دو کرونای ویروس دیگر که انسان را مبتلا میکنند دریافتند ویروس کرونا قادر است عفونت خفیفی در حیوانات ایجاد کند.
این بررسی که بر اساس مطالعه همزمان تجربی و تاریخی بر روی حیوانات انجام شد نشان میدهد میتوان از حیوانات به عنوان مدلهایی برای کشف روشهای درمانی کرونا استفاده کرد که برای این هدف، میتوان حیوانات را به عنوان الگوی آزمایشی به کار برد.
البته هنوز درباره اینکه چه حیواناتی را میتوان به این منظور مورد استفاده قرار داد بحث وجود دارد و برای درک بهتر این روند، دکتر باری روکس و همکارانش گروهی از میمونهای جوان و پیر را با ویروس کرونا آلوده کردند؛ این ویروسها از یک مسافر آلمانی بازگشته از چین گرفته شده بود.
بررسی محققان نشان داد عفونت میمونها به صورت خفیف و کاملا بدون علائم ایجاد میشود و حتی حیوانات مبتلا، قادرند ویروس را به دیگران منتقل کنند همانند چیزی که در انسانهای مبتلا به کرونا و بدون علائم مشاهده میشود.
دانشمندان دریافتند حیوانات مبتلا، همانطور که در آنفلوانزا مشاهده میشود، قادرند ویروس را از طریق دستگاه تنفسی و در اوایل دوره آلودگی خود، به دیگر حیوانات منتقل کنند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان میگویند این مطالعه، منبع مهمی برای مطالعات حیوانی درباره کرونا در اختیار جهان دانش قرار داده است و میتوان از این الگوی حیوانی، برای یافتن روشهای درمانی و کنترل کرونا بهره برد.
ترکیه/ اردوغان: میخواهیم پس از عید فطر شرایط را عادی کنیم
به گزارش خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد، هدف این است تا سطح شیوع ویروس کرونا را به سطحی برسانیم که پس از عید فطر در پایان ماه مه بتوانیم شرایط را عادی کنیم.
رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد، به دلیل تعطیلات ملی وضع چهار روزه قرنطینه از روز پنجشنبه اجرا میشود.
کویت/ گفتگوی امیر کویت با آقای روحانی درباره کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، امیر کویت در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور ایران درباره تحولات بین المللی و شرایط ویروس کرونا صحبت کرد.
نیجریه/ یک پرستار پزشکان بدون مرز بر اثر کرونا در شمال شرقی نیجریه جان باخت
به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع بشردوستانه، روز دوشنبه اعلام کردند: یک پرستار مرد «پزشکان بدون مرز» بر اثر ابتلا به کرونا در شمال شرقی نیجریه جان باخت.
وی نخستین قربانی کرونا این منطقه از نیجریه است که ۱۰ سال، جنگ با گروه افراطی بوکوحرام، آن را ویران کرده است و نزدیک به دو میلیون آواره در آن زندگی میکنند. پزشکان بدون مرز در بیانیهای اعلام کرد: آزمایش هایِ پس از مرگ نشان میدهد یکی از پرستاران ما براثر کووید ۱۹ جان باخته است.
این سازمان غیردولتی اعلام کرد: از نیرویهای خود حمایت میکند تا «افرادی که احتمالا با وی در ارتباط بوده اند، شناسایی شوند». در این بیانیه آمده است: «پزشکان بدون مرز به کمک خود، به این منطقه ادامه میدهند». در نیجریه، هفت میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه وابسته اند. نظام بهداشتی این کشور پس از یک دهه جنگ با عناصر تندرو تضعیف شده است. این منبع اعلام کرد: «پزشکان بدون مرز با هدف محافظت از گروه اعزامی خود و بیماران، تدابیر بهداشتی و کنترلها را تشدید و مکانهایی را برای قرنطینه بیماران مشکوک ایجاد کرده است». ادوارد کالون، مسئول هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در نیجریه تصریح کرد: پرستاری که جان باخت «هیچ سابقه سفر به خارج از ایالت بورنو نداشت».
وی در بیانیهای اعلام کرد: «کارکنان بشردوست، شیوه کاری خود را به شکلی تطبیق داده اند تا از شیوع ویروس جلوگیری شود». وی افزود: «یک مرکز برای درمان کووید ۱۹ و یک آزمایشگاه تست در مایدوگوری برقرار شده است. دومین مرکز درمانی نیز در حال تکمیل است». این منبع اعلام کرد: «کارکنان سازمانهای بشردوستانه، ایستگاههایی را برای شستشوی دست و دسترسی به آب آشامیدنی در اردوگاههای آوارگان و جوامع آسیب پذیر مستقر کرده اند». کارکنان بشردوستانه و مقامات محلی درباره شیوع ویروس کرونا در بین نزدیک به دو میلیون آواره در منطقه دریاچه چاد هشدار دادند و آن را برای منطقهای که از پیش با شرایط بهداشتی و پزشکی تأسف باری مواجه است، فاجعه دانستند. براساس آمار رسمی، این پرستار، بیست و یکمین نفر در این پرجمعیتترین کشور آفریقاست که براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.
روسیه/ تظاهرات صدها نفر در جنوب روسیه علیه محدودیتهای وضع شده
طبق گزارش تلویزیون روسیه، صدها نفر در جنوب این کشور روز دوشنبه به دلیل اقدامات محدودکننده علیه مقامات منطقهای اعتراض کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، تعطیلی اجباری بخشهای تجاری در سراسر روسیه و وضع اقدامات شدید قرنطینه شخصی باعث شده است تا بسیاری از خانوادهها در روسیه به ویژه آنهایی که درآمد پایین دارند، دچار مشکلات اقتصادی شوند.
تاکنون ۴۷۱۲۱ مورد ابتلا به ویروس کرونا در روسیه تایید شده است، اما جمهوری اوستیای شمالی در جنوب روسیه که این تظاهرات در آن برگزار شد، تنها ۱۴۵ مورد ابتلا و دو مورد مرگ ثبت کرده است.
تصاویر ویدئویی نشان میدهد که صدها نفر معترض به صورت متراکم در یکی از میادین تجمع کرده و نیروهای پلیس به تجهیزات ضد شورش مجهز شده بودند.
طبق گزارش رسانههای محلی، در حالیکه هیچکدام از معترضان ماسکی بر روی صورت نداشتند، برخی از آنها بازداشت شدند.
کانال تلویزیونی روسیا آلانیا (Rossiya Alania TV) این تظاهرات را به عنوان «اقدامی غیرمجاز» توصیف کرد.
کرملین به فرمانداران منطقهای در اتخاذ اقدامات منحصر به فرد برای مهار گسترش ویروس کرونا آزادی عمل زیادی داده است.
مدیر سازمان جهانی بهداشت: همه کشورها فورا به اطلاعات دسترسی دارند
به گزارش خبرگزاری رویترز، تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، حضور کارکنان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا به این معنی است که هیچ چیزی پنهانی برای آمریکا وجود ندارد و تمام کشورها فورا به اطلاعات دسترسی دارند.
اکوادور/ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اکوادور از ۱۰ هزار نفر عبور کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت اکوادور اعلام کرد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از مرز ۱۰ هزار نفر عبور کرد.
کره جنوبی/ از سرگیری بخشی از فعالیتهای اجتماعی در کره جنوبی
در پی تصمیم مقامات کره جنوبی در کاهش تدابیر فاصله اجتماعی در اوایل این هفته، بخشی از مردم این کشور، راهی محل کار، مراکز تجاری، پارکها، زمینهای گلف و حتی برخی رستورانها شدند.
به فهرست شرکتهایی که به طور کامل به سیاست دورکاری پایان دادند و یا به طور کامل آن را اجرا نمیکنند، اسامی جدیدی افزوده شده است که از آن جمله میتوان به گروه پتروشیمی و باطری سازی «اس کی اینوویشن» اشاره کرد که ۸۰ درصد از ۱۵۰۰ حقوق بگیر آن، این هفته کار خود را آغاز میکنند. از آن جمله میتوان به شرکت انفورماتیک «ناور» اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، شمار بسیاری از این شرکتها همچنان ساعات کاری خود را کم کرده اند و جابجایی و نشستهای حضوری آنها محدود است. در شرکت «اس کی اینوویشن»، درجه حرارت کارکنان، پیش از آغاز به کار کنترل میشود. شرکت ناور نیز نصب دوربینهای حرارتی، استفاده از پوششهای محافظتی و کاهش شدید تعداد میزها را در کافه تریای خود در نظر دارد.
در تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه)، پارکها، مسیرهای کوهستانی و زمینهای گلف، مملو از حضور بازدیدکنندگان بود. این در حالی است که مراکز تجاری و رستورانها به کندی به اوضاع قبل از کرونا باز میگردند. از سرگیری بخشی از فعالیتهای زندگی اجتماعی در نخستین کشور درگیر کرونا پس از چین که با موج شیوع این عفونت ویروسی مواجه بود، در حالی انجام گرفته است که اوضاع ناگواری در بسیاری از کشورها ادامه دارد و همچنان تدابیر قرنطینه شدید در آنجا برقرار است.
یک مهندس برق ۳۱ ساله که در سئول زندگی میکند، گفت: «من عضو یک باشگاه کوچک محلی فوتبال هستم و برای نخستین بار طی دو ماه گذشته توانستم روز شنبه بازی کنم». مقامات کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کردند: تدابیر فاصله اجتماعی تا ۱۶ روز دیگر تمدید خواهند شد و مدارس همچنان تعطیل خواهند بود. اما آنها در عین حال تصمیم گرفتند قوانین مربوط به اماکن مذهبی و مراکز ورزشی را کاهش دهند. علت کاهش قوانین آن است که موارد روزانه مبتلا به کرونا در کره جنوبی در روزهای اخیر به حدود ۲۰ نفر رسیده و این کشور در مجموع توانسته است شیوع کرونا را کنترل کند. مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها در کره جنوبی در آمار روزانه خود در روز دوشنبه تنها از وجود ۱۳ مورد ابتلا به کرونا در این کشور خبر دادند. کره جنوبی در تاریخ ۲۸ فوریه (۹ اسفند) با افزایش ۹۰۹ نفر مبتلا، ظرف ۲۴ ساعت به اوج کرونا رسید. از آغاز شیوع کرونا در کره جنوبی، ۲۳۶ نفر جان باختند.
اسلواکی/ بازگشایی برخی بخشهای تجاری و اماکن ورزشی در اسلواکی از روز چهارشنبه
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر اسلوواکی اعلام کرد، برخی بخشهای تجاری و اماکن ورزشی از روز چهارشنبه باز میشوند.
اتریش/ هیئت دولت اتریش یک ماه حقوق خود را به آسیب دیدگان بحران کرونا اهدا میکند
صدراعظم و وزرای دولت اتریش به نشانه اتحاد و همبستگی در کشور یک ماه از حقوق خود در مجموع ۱۶۲ هزار یورو را به آسیب دیدگان بحران کرونا اهدا میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ سباستین کورتس صدراعظم اتریش اعلام کرد: میلیونها نفر در کشورمان مجبور شده اند به علت وضعیت سخت اقتصادی که در کشور بوجود آمده از بسیاری از چیزها چشم پوشی کنند.
وی افزود: تلاش میکنیم که اتریش به خوبی از این بحران خارج شود و همزمان میخواهیم نشانهای از همبستگی خود را در این دوران سخت با مردم کشورمان نشان دهیم.
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴ هزار و ۷۹۵ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد که تا عصر امروز دوشنبه ۴۷۰ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت اتریش؛ حدود ۱۰ هزار و ۶۳۱ بیمار نیز بهبود یافته اند.
کانادا/ افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۳۵۳۹۲ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس بهداشت عمومی کانادا اعلام کرد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۳۵۳۹۲ نفر و تعداد جان باختگان به ۱۶۱۱ نفر افزایش یافت.
اقدام آمریکا، مکزیک و کانادا در تمدید محدودیتهای ترددهای بین مرزی
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام آمریکایی اعلام کرد، سه کشور آمریکا، مکزیک و کانادا محدودیتهای تردد میان مرزهای مشترک خود را برای ۳۰ روز دیگر تمدید کردند.
فنلاند/ افزایش مبتلایان و قربانیان کرونا در فنلاند
قربانیان ویروس کرو نا در فنلاند به حدود صد نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سنپترزبورگ، موسسه ملی بهداشت و رفاه اجتماعی فنلاند اعلام کرد با اضافه شدن ۸۵ نفر بیمار طی ۲۴ ساعت گذشته تا کنون ۳۸۶۸ نفر در فنلاند به کرونا مبتلا شده اند. با مرگ ۴ بیمار دیگر کرونایی در یک شبانه روز گذشته شمار قربانیان این ویروس در فنلاند به ۹۸ نفر رسید. وضع بیش از ۲۰۹ نفر از بیماران وخیم اعلام شده است. ۲۵۲۶ نفر ازبیماران کرونایی در پایتخت این کشور هستند. در جمهوری فنلاند فقط از افرادی که دارای علائم بیماری کووید ۱۹ بوده اند آزمایش تشخیص کرونا گرفته شده است.
مسکو روز یکشنبه از آلودگی ۶۰۶۰ مورد جدید به ویروس کرونا خبر داد که این رقم نشان دهنده گسترش شدید بیماری در این کشور پس از آمریکاست. تا کنون ۳۶۱ نفر نیز جان باخته اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به رغم اوضاع کنونی در تلاش برای اطمینان بخشیدن به مردم است.
خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت: پایتخت روسیه شبیه بیابان شده است و کسی در خیابانها دیده نمیشود. حتی مراسم عید پاک ارتدوکسها نیز به درخواست شخصیتهای مذهبی و مقامات کشور برگزار نشد. مسکو به طور کامل قوانین قرنطینه را رعایت کرده است.
پوتین برای اطمینان بخشیدن به مردم گفت: با اتحاد مشکلات را حل و فصل میکنیم. پیش از این نیز گفته بودم که برای غلبه بر شرایط کنونی همه چیز در اختیار داریم: اقتصاد قوی و سالم، دانش علمی، تجهیزات لازم و کادر درمان حرفه ای.
روسیه در مقایسه با کشورهای غرب اروپا و نیز آمریکا کمتر تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته است. اما به رغم قرنطینه خانگی که تا پایان ماه آوریل ادامه دارد، شمار مبتلایان در این کشور رو به افزایش است و مسکو به کانون شیوع بیماری کووید-۱۹ تبدیل شده است. شمار جان باختگان در دو تا سه هفته آینده به اوج خود خواهد رسید.