شیوع ویروس کووید ۱۹ در فرانسه
جان باختن نیمی از سالمندان یک آسایشگاه در فرانسه
نیمی از سالمندان یک آسایشگاه در منطقه لورن (Lorraine) شمال شرقی فرانسه جان باختند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ تلویزیون ب. اف. ام فرانسه (BFMTV) در صفحه رسمی خود در توئیتر اعلام کرد از آغاز بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، یکی از خانههای سالمندان فرانسه در منطقه لورن حدود نیمی از ساکنان خود را از دست داد.
خسارت ۱۲۰ میلیارد یورویی فرانسه در مدت ۸ هفته قرنطینه
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، قرنطینه هشت هفتهای در فرانسه به منظور مقابله با گسترش شیوع ویروس کرونا موجب شد این کشور ۱۲۰ میلیارد یورو از دست بدهد.
بر اساس مطالعهای که دیده بان شرایط اقتصادی فرانسه (OFCE) انجام داد و نتایج آن روز دوشنبه منتشر شد، در دوران قرنطینه، تولید ناخالص داخلی فرانسه ۳۲ صدم درصد کاهش یافت که این رقم با پنج امتیاز تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ مرتبط است.
انتقاد یک نشریه فرانسوی از ترامپ به علت همکاری نکردن با اروپا
نشریه فرانسوی زبان لوموند، چاپ پاریس، در یادداشتی با عنوان "جهانی بدون رهبر در مقابله با بیماری کووید-۱۹" نوشت این بحران، آسیب پذیری مدل اجتماعی و سیاسی آمریکا را به خوبی آشکار ساخت.
بر اساس این گزارش، شیوع ویروس کرونا به گرایشهای ژئوپلیتیک که هم اکنون در حال شکل گیری است، سرعت میبخشد. از جمله این گرایشها میتوان به ادعاهای جاه طلبانه چین، عقب نشینی آمریکا و عدم موفقیت در فرمانروایی جهان اشاره کرد.
سیلوی کوفمن (Sylvie Kauffmann) نویسنده مقاله، این موضوع را با طرح دو پرسش آغاز کرد: پس از بحران مرتبط با کووید-۱۹ از نظم بین المللی که میراث جنگ جهانی دوم است، چه چیزی باقی خواهد ماند؟ دنیای ژئوپلیتیک آینده با دنیای ژئوپلیتیک گذشته چه تفاوتی خواهد داشت؟
برای پاسخ به این پرسشها هنوز خیلی زود است چرا که هنوز کسی نمیتواند تاریخ پایان این بحران را تعیین کند. البته از آن زمان که جهان از وجود ویروس کرونا در چین مطلع شد، سه ماه میگذرد. از همان زمان، این بیماری همه گیر سراسر کره زمین را فرا گرفت. در آغاز، ایران و سپس اروپا را تحت تأثیر قرار داد. اکنون هم آمریکا به کانون این بیماری تبدیل شده و ممکن است به جاهای دیگر نیز سرایت کند.
این سه ماه سبب به وجود آمدن آشفتگیهای جدی در نظم جهانی شد. بدون قضاوت در مورد نتیجه نهایی، نقطه عطفی امکان پذیر است. این مسئله بیش از آنکه گسستگیهای واقعی را آشکار کند، شتاب ناگهانی گرایشهایی را نمایان کرد که پیش از بحران در حال شکل گیری بود.