به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه ایندیپندنت انگلیس: در تحقیقات موسسه تحقیقات اجتماعی و اقتصادی دانشگاه اسکس هشدار داده شده است که این میزان از دست دادن بیش از شش و نیم میلیون فرصت شغلی همراه با بیش از نیمی از منصبها و موقعیت شغلی در بخشهای خاص که از بین رفته اند، برابر با تقریباً یک چهارم از کل مشاغل انگلیس است.
پیش بینی میشود که مراکز خدمات دهی غذایی و اسکان با بدترین آسیب مواجه باشند به گونهای که ۷۵ درصد مشاغل - حدود ۱.۳ میلیون موقعیت شغلی از بین بروند و این در حالی است که پیش بینی میشود برخی از بخشها با عنوان «سایر خدمات» ۵۰ درصد از فرصتهای شغلی خود را دست بدهند و همچنین پیش بینی میشود «عمده فروشی ها، خرده فروشیها و تعمیرگاههای وسایل نقلیه موتوری نیز ۴۷.۶ درصد فرصتهای شغلی خود را از دست بدهند.
براساس نتایج این تحقیق ممکن است حدود ۷۰۰ هزار موقعیت شغلی (۴۴ درصد) در بخش حمل و نقل و ذخیره سازی از بین برود و همچنین انتظار میرود ۵/۲۶ درصد مشاغل در «خدمات اداری و پشتیبانی» نیز حذف شوند.
این تحقیق پس از گزارش روز سه شنبه دفتر مسئولیت بودجه (OBR) که در آن هشدار داده شده بود اقتصاد انگلیس ممکن است در بهار امسال ۳۵ درصد کاهش یابد و به دلیل اقدامات سخت گیرانه بیکاری ممکن است تا بیش از ۲ میلیون نفر افزایش یابد، منتشر شده است.
در تحقیقات دانشگاه اسکس همچنین تاثیر ثانویه بر روی برخی از صنایع ناشی از از دست دادن این مشاغل بررسی شده است که پیش بینی میشود بخش کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری به دلیل کاهش تقاضا از بخش مسکن و غذا، از هر ۱۰ شغل یک فرصت شغلی از بین برود.
با این حال، برخی از بخشها میتوانند بهتر از سایر موارد این دوران را سپری کنند، زیرا برخی افراد ظرفیت کار در خانه را دارند و باعث میشود صنایع خاصی کمتر تحت تأثیر تعطیلی قرار گیرند.
برخی بخش ها، قابل توجهترین آنها بهداشت و کار اجتماعی طبق پیش بینیها شاهد افزایش نیروی کار آنها شد.
اگرچه پیش بینی میشود تلفات شغلی عمدتاً موقت باشد پروفسور ماتئو ریچیاردی، یک متخصص در مدل سازی بازارهای کار که منجر به تحقیقات شده است، هشدار داده است که بسته به مدت زمان تعطیلی، شغلها ممکن است برای همیشه از دست بروند.
وی در گفتگو با آبزرور گفت: اگر این مدت کوتاه باشد، مثلا چند ماه، ارتباطات بین کارفرمایان و کارمندان صنایع آسیب دیده ممکن است قطع نشود و مشاغل فردی نیز ممکن است زیاد رنج نبرند.
پروفسور ریچاردی افزود: در دوره تعطیلی طولانی تر، ضرر سرمایههای انسانی و اثرات مخرب رخ خواهد داد. اقتصاد باز هم به عقب بر خواهد گشت، اما هزینه بالاتری برای افراد در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد تحلیلها ترس از اینکه ادامه تعطیلی از نظر اقتصادی ناپایدار است و فشار بر دولت را برای دستیابی به راهی برای کاهش محدودیتها افزایش میدهد، تایید میکنند.
پروفسور ریچاردی افزود: به همین دلیل ما باید از بیشتر وقت اضافی تعطیلی استفاده کنیم و ظرفیت مان را برای ردیابی و جداسازی موارد جدید ابتلا به بیماری بویژه موارد بدون علامت افزایش دهیم بگونهای که اقتصاد تا قبل از آماده سازی واکسن بتواند دوباره ازسرگرفته شود.
این پروفسور به جای کم و زیاد کردن محدودیتها خواستار لغو تعطیلی در بخشها و مناطق شد.
وی خاطرنشان کرد: کشورهایی از قبیل تایوان که اقدامات اولیه قدرتمندی انجام داده اند، دچار اثرات اقتصادی کمی از این بیماری همه گیری شده اند و این در حالی است که کشورهایی که سعی در اولویت بندی اقتصاد داشتند - مانند آمریکا - در این بحران خیلی خوب عمل نمیکنند.
یک دقیقه سکوت برای کادر درمانی قربانی کرونا
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از لندن گزارش داد، اتحادیههای کارکنان در انگلیس از همگان خواستند برای یادبود پزشکان و پرستارانی که در درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا جان باختند، در سراسر کشور، یک دقیقه سکوت کنند.
اتحادیههای کارگری و کارمندی، کالجهای سلطنتی پزشکان، پرستاران و ماماها و اتحادیه کارکنان نظام بهداشت و درمان انگلیس ار عموم مردم خواستند به منظور بزرگداشت یاد بیش از ۸۰ نفر از پرستاران، ماماها، پزشکان و کارکنانی که در حال درمان بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹، جان باخته اند، یک دقیقه سکوت کنند.
براساس پیشنهاد این نهادها، در ساعت ۱۱ صبح روز بین المللی کارگر (متفاوت از روز جهانی کارگر است و این روز برای کارگران و کارکنان جان باختنه حین کار نامگذاری شده است) در روز سه شنبه ۹ اردیبهشت ماه، قرار است یک دقیقه در کشور سکوت شود تا یاد افرادی که به درمان بیماران کرونایی مشغول بودند، گرامی داشته شود.
روزنامه دیلی میرور نوشت دستکم ۸۰ نفر از پرستاران، ماماها، پزشکان، نگهبانان و نظافتچیهای بیمارستانهای انگلیس، قربانی این ویروس کرونا در بیمارستانها شده اند. کمبود وسایل حفاظتی از قبیل ماسک، دستکش و روپوش، از علل افزایش شمار مرگ کارکنان بیمارستانهای انگلیس، به علت همه گیری بیماری کووید ۱۹ عنوان شده است.
از چند هفته پیش، ساعت ۲۰ روزهای پنج شنبه، مردم از پشت پنجرهها و نیز مقابل در منازل خود، با کف زدن، از خدمات کارکنان نظام بهداشت و درمان انگلیس و نیز کارکنان مراکز نگهداری از بیماران، معلولان و کهنسالان، قدردانی میکنند.
به نوشته گاردین، روز جمعه ۲۹ فروردین ماه نیز یاد رانندگان اتوبوسهای شهری لندن که قربانی ویروس کرونا شده بودند، گرامی داشته و مراسم ویژه برگزار شد.