پخش زنده
امروز: -
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: بیش از ۶۵ درصد از نیروهای پرستاری در مراقبت مستقیم بیماران کرونایی انجام وظیفه کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، خانم مریم حضرتی در نشستی که در وزارت بهداشت برگزار شد و در ارتباط زنده با شبکه خبر افزود: سال ۲۰۲۰ سال جهانی پرستار و ماما توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شد و هدف از این اعلام آن بود که نقش پرستاران در حفظ سلامت جامعه و مردم نشان داده شود.
وی با بیان اینکه اهم اقداماتی که توسط پرستاران و گروه پرستاری صورت گرفت برای مراقبت از مردم در مقابل بیماری کرونا بوده است گفت: بیش از ۶۵ درصد از نیروهای پرستاری برای مراقبت مستقیم از بیماران کرونایی انجام وظیفه کردند و تعداد ۱۴۲ هزار و ۹۰۵ بیمار بستری با تشخیص بیماریهایی مانند بیماری حاد تنفسی در بیمارستانها بستری بودند که مورد مراقبت، آموزش و مشاوره آنان قرار گرفتند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت تاکید کرد: تعداد ۴۰۵ مرکز مشاوره مراقبت در منزل به طور فعال در مراقبت از بیماران کرونایی مشاوره دادند و تعداد سه هزار و ۵۴ نفر داوطلب گروه پرستاری داشتیم که در انجام مراقبت از بیمارن مشارکت داشتند.
حضرتی افزود: تعداد ۴ هزار و ۴۵۶ پرستار خارج از روال بروکراتیک اداری جذب شدند و مجوز استخدام برای ۳ هزار نیروی درمانی گرفته شد که غالب آنها پرستار هستند و ما منتظر پاسخ سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار آنها هستیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: حضور فعال و مشارکت پرستاران در سامانه ۴۰۳۰ و ۱۹۰ و سامانههایی که برای آموزش و مشاوره مردم در دانشگاههای مختلف ایجاد شده بود، یکی از کارهای مهم بود.
وی تاکید کرد: اعطای تفویض اختیار به دانشگاهها برای تمدید طرح نیروی پرستاری باز خدمت موثری بود که صورت گرفت و همچنین افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل هشتم آیین نامه اداری استخدامی که شامل پرستاران هم شد.
وی گفت: با توجه به این که تعدادی از پرستاران ما شرکتی هستند و هنوز مشمول این قانون نشده اند از نظر ما پرستار قراردادی، استخدامی و شرکتی به لحاظ شرح وظایف هیچ تفاوتی ندارند و انتظار ما این است که به زودی این عده هم بتوانند از این امتیاز استفاده کنند و ما پیگیر کارهای آنها نیزهستیم.
حضرتی گفت: پیشنهاد و تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی و قراردادی که به صورت مستقیم درحال مراقبت از بیماران کرونایی هستند یکی از کارهایی بود که انجام گرفته و رایزنی و مکاتبه با مراجع ذیصلاح به منظور امتیازات قانونی برای شهدای خدمت سلامت و خانواده آنها کاری است که صورت گرفته است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: در مدیریت کرونا از تمام ظرفیتهای پرستاری از استادان هیات علمی، دانشجویان، بازنشستگان و داوطلبان به نحو احسن استفاده شده است تا بتوانند این مدیریت را به نحو احسن انجام دهند.
وی گفت:حفظ ایمنی کادر پرستاری و اجتناب از بکارگیری پرستارانی که پرمخاطره بودند و به هر دلیلی شرایط حضور در بیمارستانهای کرونایی را نداشتند، انجام شد. همچنین ارائه پیشنهادهایی درخصوص میزان جبران خدمت و پیش بینی در قوانین و مقررات برای پرستاران و امتیازاتی مانند اعطای پایه تشویقی و مرخصی تشویقی، محاسبه و ارائه شده است و امیدواریم در ستاد کرونا تصویب و ارائه شود.
حضرتی با اشاره به اینکه ایجاد واحد پیگیری پس از ترخیص در راهنمایی بیمارانی که بستری بودند وپیگیری وضعیت بیماران و خانواده هایشان تاثیر بسزایی در وضع ویروس کرونا داشت، افزود: دستورالعملهای لازم در این مورد ابلاغ شده است. تدوین ابلاغ استانداردهای خدمتی یکی از کارهایی بود که تعرفه آن هم مشخص شد و امیدواریم در ستاد کرونا بزودی تصویب شود.
وی با بیان اینکه بیماران کرونایی از پوشش بیمهای در منزل استفاده کنند، گفت: همچنین مشارکت فعال پرستاران در معاونت پرستاری در کمیتههای مختلفی که در وزارتخانه بود مانند کمیته علمی، کمیته فنی و کمیته عملیات یکی از کارهایی بود که انجام شد و نقش فعال مدیران پرستاری در ایجاد و تامین نیرو نیز صورت گرفته است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت تاکید کرد: پرستاران، معاونت پرستاری و مدیران پرستاری از سانتهای ریفرال نیز بازدیدهای ادواری داشته اند.