پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان : ضدعفونی کننده ها حداقل 30 ثانیه روی سطوح بماند و از آنها برای دست استفاده نشود.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛ دکتر شیوا صمصمام شریعت با اشاره به استفاده مداوم و زیاد مردم از ضد عفونی کننده ها به علت شیوع ویروس کرونا گفت: درباره زمان مناسب ماندگاری مواد ضدعفونی بر سطوح می گوید: زمانی که از ضدعفونی کننده های سطوح استفاده می شود، باید حداقل ۳۰ ثانیه روی سطح بماند که فرصت برای از بین بردن ویروس وجود داشته باشد، بعضی از افراد به محض آن که مواد ضد عفونی کننده را روی سطح اسپری می کنند، بلافاصله این مواد را خشک می کنند که این روش سبب می شود فرصت کافی برای از بین بردن ویروس از ماده ضدعفونی کننده گرفته می شود، درحالی که باید بین 30 تا 40 ثانیه ماده ضدعفونی کننده روی سطح باقی بماند و بعد اقدام به خشک شدن آن کنند.
وی با بیان اینکه دسته بندی دیگری هم برای ضد عفونی کننده ها وجود دارد یا بیان اینکه محلول و مواد ضدعفونی کننده به دو دسته عمده، مواد ضدعفونی کننده سطوح و دست و الکلی و غیر الکلی تقسیم می شود گفت:درصد الکل موجود در ضدعفونی کننده های الکلی که برای سطوح استفاده می شود، بیشتر از درصد الکل موجود در مواد ضدعفونی کننده مخصوص تماس با دست است و گاهی هم ترکیب الکل صنعتی یا متانول داخل ترکیبات ضدعفونی کننده های سطوح است، بنابراین اصلا توصیه نمی شود که از این ترکیبات برای تماس با دست استفاده شود.
فوق تخصص مسمومیت ها افزود : الکل صد درصد یا صد درجه هیچوقت برای ضدعفونی کردن توصیه نمی شود، به این علت که به محض ریختن روی دست یا سطح تبخیر می شود و فرصت کافی برای ضد عفونی کردن وجود ندارد، به همین علت الکل را محلول در آب یا رقیق می کنند که دیرتر تبخیر شود و هم به این خاطر که الکل محلول در آب خاصیت ضدعفونی کردن وابسته به غیر فعال بودن پروتئین های مرتبط با ویروس را، می تواند داشته باشد.
این متخصص طب اورژانس با اشاره به اینکه ضدعفونی کننده دست ها حاوی مواد نرم کننده هستند، افزود: الکل های موجود در مواد ضدعفونی کننده سطوح را به 70 درصد می رسانند و الکل های موجود در مواد ضدعفونی کننده مخصوص دست را به 60درصد کاهش می دهند. علاوه بر این در ترکیبات مواد ضدعفونی کننده مخصوص دست ها یکسری مواد افزودنی مانند نرم کننده های پوستی و گاهی ترکیبات آلوئه ورا اضافه می کنند که خشکی پوست را به حداقل برساند.
این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه بعضی از اشخاص بعد از استفاده از ماده ضدعفونی کننده الکلی، دست هایشان را با دستمال کاغذی خشک می کنند، گفت: با این اقدام فرصت کافی برای از بین بردن ویروس وجود نخواهد داشت، بنابراین برای ضدعفونی کردن دست ها بهتر است وقتی ژل یا محول ضد عفونی کننده را به دست ها می زنند دست هایشان را به سمت چپ و راست حرکت دهند تا دست ها خشک شود و یا اینکه فرصت کافی به مدت حداقل 30 ثانیه روی پوست دست باقی بماند.
دکتر صمصام شریعت در خصوص مواد ضدعفونی که حاوی الکل نیستند نیز توضیح داد: مواد ضدعفونی کننده غیر الکی هم وجود دارد که برای ضدعفونی کردن سطوح، ترکیباتی چون آیوداین یا بتادین یا پراکسید هیدروژن یا H2O2 یا همان آب اکسیژنه دارند. ترکیباتی غیر الکلی که برای تماس با دست استفاده می شود هم می تواند حاوی موادی شامل تریکلوزان یا بنزالکونیوم کلراید و کلر هگزیدین باشد. این ترکیبات، خاصیت ضد عفونی کنندگی دارند اما الکلی نیستند.
فوق تخصص مسمومیت ها توصیه کرد: افراد مطلقا مواد ضد عفونی را در منزل تهیه نکنند و از موادی که به صورت کارخانه ای با برچسب مشخص و استاندارد تهیه شده استفاده کنند.