پخش زنده
امروز: -
فولادی های استان زنجان خودکفا شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛تا همین چند سال پیش بود که زنجان را درصنعت با سرب ورویش می شناختند.
و کمی دور تر باچاقویش اما حالا صحبت از بنای فولادینی است که سکه ساختنش به زور همت بلند بر سینه تاریخ صنعت این استان ضرب شده است.
صنعت فولاد که از صنایع مادر و حساس کشور است ، اکنون با تلاشهای صورت گرفته اهالی فن، استان زنجان به خودکفایی رسیده است .
تا سال های پیش کسی گمان نمی کرد ، در استانی که تنها شمش روی آن شهره است چندین کارخانه فولاد رقیب سفت وسخت سرب وروی استان باشد.
در تورقی بر دفتر صنعت استان به این رسیدم که یکی از بنیانگذارین این بوستان فولادین در زنجان آقای سعدی است.
او 15 سال پیش بود که اولین بیت از این بوستان فولادی را در صنعت استان به بند قافیه کشید.
قرار ملاقات ما بزرگان صنعت فولاد دریکی از بزرگترین واحد های تولید فولاد در استان رقم خورد.
مردی چهارشانه با رخساری سوخته وسرخ گون،کنار سکوی مشرف بر کوره ذوب هم کلامش شدم .
او در آغاز این راه از خلف وعده ها اینگونه گفت: خارجی ها ، برخی می آمدند و کار را شروع می کردند اما میانه کار به بهانه های مختلف از جمله تحریمها طرح را نیمه کاره رها می کردند و می رفتند وما می ماندیم وحوضمان اما ما خودمان درابتدا این کار را با ظرفیت زیر100 تن آغاز کردیم .
آقای سبحانی گفت: کاربه سختی پیش می رفت، خارجی ها مدام سنگ اندازی می کردند ، برای راه اندازی برخی کارخانجات کوچک در زنجان و شهرهای تابعه ، آنها چندین برابر هزینه می می خواستند که به صرفه نبود .
شفیعی دیگر صنعتگر استان ، او یک یا زطراحان داخلی صنایع فولاد است، او می گوید :با اتکا به نیروهای داخلی با بومی سازی قطعات کوچک و بزرگ این صنعت حالا به خود کفایی رسیده و دانش آن هم در اختیار ماست.
حالا کارخانه آقای سعدی دیگر تنها کارخانه فولاد استان نیست ،هم اکنون واحد های کوچک وبزرگ صنایع فولاد در استان یکی پس از دیگر در ردیف تولید صف می کشند،حالا دیگر واقعا آخر بوستان فولادی به تولید واشتغال ختم می شود.
تکیه بر بازوی خود:
در خبرها داشتیم که به تازگی کارخانه فولاد دیگری دراستان و اینبار در شهرستان ابهر به روی کار آمده است.
فرصتی شد تا درجلسه رفع موانع تولید استان که همین اواخر درابهر تشکیل شده بود با آقای مرادی از طراحان این کارخانه نوپا هم صحبت شوم.
او می گفت:این واحد تولیدی پنجمین کارخانه ای است که توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است.
به گفته مرادی در سیستم های کنترل هوشمند این کارخانه که بسیار دقیق وکاملا بومی سازی شده و در واقع تمام مراحل کار توسط جوانان خودمان انجام شده است.
مرادی اضافه میکند ، وقتی ما به نیروهای داخلی توجه کنیم و میدان دهیم مطمئن باشید کار پیش می رود.
تولید و اشتغال :
به گفته کارشناسان هم اکنون 62 درصد فولاد خام خاورمیانه در ایران تولید می شودبه طوری که ایران دومین تولیدکننده فولاد به روش آهن اسفنجی در دنیا است.
اما سهم استان زنجان از این میزان تولید 4 میلیون تن است که با افزایش این رقم به 6 میلیون تن تا سال 1401 ، استان زنجان رتبه نخست کشوررا درتولید این محصول بدست خواهد آورد.
این خبری بود که رئیس سازمان صنعت و معدن استان ازآن سخن به میان آورد.
آقای فغفوری با یادآوری اینکه اکنون 20 ابرکارخانه فولاد در استان شبانه روز تولید دارند می گوید: از 10 سال گذشته تا کنون 43 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این صنعت شده و 5 هزار نفراز جوانان زنجانی مشغول به کار شده اند .
او این را هم گفت که در سال جهش تولید 8 واحد فولادی بزرگ که در سال های گذشته جزوه واحدهای راکد به حساب می آمدند قرار است با تزریق نقدینگی و اعطای تسهیلات دولتی به چرخه تولید بازگردند.
با بازگشایی این واحدها فولاد پس از شمش روی دومین محصول صاداراتی استان زنجان خواهد شد.
و اما صادرات :
خودکفایی در صنعت فولاد از دو جنبه تامین فولاد داخل و صادرات مورد توجه قرار گرفته است ، این را معاون امور گمرکات استان می گوید .
آقای کشاورز کشورهای هدف صارات فولاد استان را عراق / افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس می داند.
به نظر می رسد صنعت فولاد نمونه بارزی از نگاه به درون و خودباوری در یک بخش از صنعت کشوراست ، نگاهی که می تواند در بسیاری از صنایع دیگر کشور تکرار شود وکوه انبوه مشکلات فعلی را برطرف کند.
نویسنده:رضا علیزاده