به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ استاندار گیلان در نشست بررسی وضعیت صنعت چای بر ضرورت هدفگذاری بهبود ساختار صنعت چای تأکید کرد و گفت : افزایش 27 درصدی نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک به مبلغ 4 هزار و 600 تومان و افزایش نرخ 50 درصدی برگ سبز چای درجه دو به ارزش 3 هزار و 300 تومان موجب امیدآفرینی در چایکاران ، کارگران ، کارخانجات ، بازرگانان و مجموعه فعالان صنعت چای شد.
ارسلان زارع با قدردانی از تولید کنندگان بخشهای مختلف کشاورزی که با وجود شیوع بیماری کرونا در 2 ماه اخیر تلاش کردند تا خللی در فرآیند تولیدات ایجاد نشود افزود : چای بخشی از شناسنامه و هویت گیلان است و دولت همواره بر رونق این صنعت مهم تاکید دارد.
وی با اشاره تولید بیش از 90 درصد چای داخلی در گیلان و وابستگی اشتغال و معیشت تعداد قابل توجهی از مردم استان به این صنعت خاطرنشان کرد: در دولتهای یازدهم و دوازدهم در گیلان شاهد احیاء باغ های چای متروکه و افزایش کمیت و کیفیت این محصول بودیم.
استاندار گیلان رشد 40 درصدی قیمت برگ سبز چای در سال 98 نسبت به سال 97 و رشد 11 درصدی تولید در این سال زراعی را موجب رونق نسبی صنعت چای دانست و گفت : رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید» متناسب با اقتصاد جامعه ، سیاست راهبردی پیشروی ما گذاشتند که باید فعالیتها را گسترش داده و مضاعف کنیم.
ارسلان زارع با بیان اینکه برای جهش در تولید صرفاً امید داشتن به درصدهای رشد گذشته کافی نیست گفت: در موضوع تحقیقات، بهرهوری، آبیاری نوین و استفاده بیشتر از تکنولوژی و مکانیزاسیون صنعت چای در فرآیند کاشت، داشت و برداشت تا فرآوری در کارخانه و بسته بندی، باید توانمان را تقویت کنیم تا با کشورهای دنیا قابل رقابت باشد.
وی به احساس مسئولیت دولت برای حمایت از صنعت چای، افزایش سطح زیرکشت و ماندگاری این شغل و محصول اشاره کرد و افزود : ارتقاء کیفیت ، بازگشت به چرخه تولید ، ارائه سهم بیشتر به بازار و کاهش وابستگی به واردات همواره مورد توجه دولت بوده و امسال نیز با پیگیریهای موثر نسبت به پارسال کمک شایان توجهی کرده است.
ارسلان زارع تعیین تکلیف زودتر قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری را ناشی از پیگیریهای مستمر و مکاتبات صورت گرفته عنوان کرد و گفت : افزایش نرخ تضمینی برگ سبز چای به یقین در ارتقا ء میزان کمیت و کیفیت محصول و انگیزه کشاورزان به صورت مستقیم اثرگذار است.
وی با اشاره به اینکه گیلان در میزان درآمد سرانه در مقایسه با متوسط کشوری پایینتر است گفت: صنعت چای در مجموع حدود 70 هزار نفر اعم از چایکار ، کارخانهدار ، بازرگان و پرسنل کارخانجات را در بر میگیرد که به طور قطع ارتقاء سطح درآمدی آنان منجر به افزایش سطح معیشتی این قشر و مرتبطان با آنان میشود.
استاندار گیلان افزود : در کارگروههای کشاورزی طرح مسائل مرتبط با آبیاری نوین و کشتهای استراتژیک همچون برنج و چای را نیز دربرمیگیرد.
ارسلان زارع با اشاره به وجود تقاضا برای تولیدات در بازار داخلی بر ضرورت کیفیت بخشی به محصولات تأکید کرد و افزود : محصولات داخلی باید با ارتقای کمی و کیفی ، توان رقابت با محصولات مشابه در بازارهای دنیا را داشته و مشتری پسند باشند تا منجر به افزایش درآمد کشور شوند.
وی از تبلیغ چای خارجی با عناوین داخلی در رسانه ملی انتقاد کرد و گفت : وقتی میگوییم که در ادارات گیلان به هیچ وجه چای خارجی مصرف نمیشود یعنی نگاهها باید بر مصرف چای داخلی متمرکز شود.
استاندار با اشاره به اینکه برگ سبز چای در درجه حرارت بالای 95 درجه خشک میشود گفت: موضوع کرونا در فرآیند تولید به هیچ وجه اثرگذار نیست و بر رعایت جدی مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نیز تأکید شده است.
وی با بیان اینکه باید برای کیفیت بخشی محصول چای، افزایش قیمت و درآمد چایکاران و امکان رقابت با کشورهای دیگر برنامهای علمی داشته باشیم، بر ضرورت فعال کردن مرکز تحقیقات چای تأکید و تصریح کرد: همانگونه که در به روز کردن فرآیند تولید محصول برنج، سهم مشخصی تعیین کرده و به آن دست یافتیم، باید نوآوری صنعت چای را نیز هدفگذاری کنیم.
زارع درخصوص تقویت ذخیره ریالی صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور نیز گفت: باید پیگیری صورت گیرد تا از محل صرفه جویی یارانه اختصاصی دولت، به صندوق توسعه چای کمک شود.
استاندار افزود : انتظارم از خانواده بزرگ صنعت چای این است که با درک متقابل و همدلی که نسبت به یکدیگر در سال گذشته داشتند و شاهد ارائه کیفی برگ سبز چای و رشد کمیت بودیم؛ امسال نیز تداوم داشته باشد و چایکاران و کارخانه داران از وضعیت درآمدی راضی باشند.
در این نشست همچنین حبیب جهانساز رییس سازمان چای کشور گزارشی از وضعیت تولید این محصول ارائه کرد.
ذبیح اله نیکفر رییس مجمع نمایندگان و نماینده لاهیجان و سیاهکل، محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه، اسدالله عباسی نماینده رودسر و املش و جبار کوچکی نژاد نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه دغدغه های فعالان صنعت چای را بیان کردند.
همچنین شماری از فعالان و دست اندرکاران بخش خصوصی صنعت چای هم پیشنهادهای خود برای افزایش تولید کمی و کیفی برگ سبز چای را مطرح کردند.