بروکسل / تعطیلی تقریبا کامل برای پنجمین هفته پی در پیتعطیلی تقریبا کامل بروکسل به دلیل شیوع کرونا تا سوم ماه مه برابر با چهاردهم اردیبهشت ماه آینده ادامه خواهد داشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، بروکسل پایتخت بلژیک به سبب اقدامات شدید ممنوعیت رفت و آمد، برای پنجمین هفته پی در پی، تقریبا کاملا تعطیل است و این اقدامات تا سوم ماه مه آینده ادامه خواهد داشت.
تعبیه اتاقکهای مخصوص دیدار با سالمندان در هلندشرکتی در هلند با توجه به شیوع کرونا، اتاقکهای قابل حمله طراحی کرده است تا به افراد اجازه میدهد با بستگان سالمند خود را در فضای امن دیدار کنند.
جمهوری دومینیکن/ تمدید ممنوعیت تردد شبانهدانیلو مدینا، رئیس جمهور دومینیکن روز جمعه به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید در این کشور، در حکمی ممنوعیت تردد شبانه را در این کشور ۱۲ روز دیگر تمدید کرد.
جمهوری دومینیکن به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونای جدید در این کشور از تاریخ ۲۰ مارس ممنوعیت تردد از ساعت ۱۷ تا ۶ صبح به وقت محلی را اعلام کرد. این ممنوعیت که برای بار دوم تمدید میشود، روز شنبه ۱۸ آوریل پایان مییافت که قرار شد ۱۲ روز دیگر تمدید شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سانتو دومینگو، دانیلو مدینا خاطرنشان کرد: «لازم است تدابیری که برای پاسخ به این اپیدمی اتخاذ شده است، دقیقا اجرا شود تا روند ابتلا در کشور معکوس شود.»
براساس آخرین آمار رسمی، تا روز پنجشنبه در جمهوری دومینیکن در مجموع چهار هزار و ۱۲۶ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» و ۲۰۰ مورد مرگ به ثبت رسیده است.
پس از اعلام وضعیت فوق العاده در این جزیره در منطقه کارائیب، دولت از اقداماتی از قبیل بستن مرزها، تعلیق پروازها، ممنوعیت تردد کشتیهای کروز در آبهای این کشور، تعطیلی کسب و کارهای غیرضروری و تعطیلی مدارس خبر داد.
در حکم جدید ریاست جمهوری، از مردم خواسته شده است فاصله گذاری اجتماعی توصیه شده از سوی مقامات و نهادهای متخصص را رعایت کنند و تنها در مواقع ضروری از خانه خارج شوند.
رئیس جمهور دومینیکن ۱۴ آوریل (سه شنبه گذشته) نیز تمدید وضعیت فوق العاده ملی را که ۳۰ آوریل منقضی میشود، امضا کرد. همان روز کمیسیون انتخابات مرکزی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی را که ابتدا قرار بود در تاریخ ۱۷ مه برگزار شود، به ۵ ژوئیه موکول کرد.
پاکستان/ افزایش شمار مبتلایان به هفت هزار و ۴۷۶ تنشبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد با شناسایی ۴۰۱ مورد دیگر ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به هفت هزار و ۴۷۶ تن رسید و هفت تن دیگر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختند.
قطر/ درخواست کمک قطر از کوباقطر برای مقابله با گسترش شیوع ویروس کرونا در این کشور از کوبا درخواست کمک کرد.
به گزارش روزنامه الاخبار، قطر به عنوان کشوری توسعه یافته که در سال ۲۰۱۹ در رتبه سوم جهانی از لحاظ عملکرد اقتصادی قرارگرفت و یکی از مهمترین پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس در این کشور قرار دارد، با ارسال درخواست رسمی به دولت کوبا از این کشور برای مقابله با ویروس کرونا تقاضای کمک کرد. دکتر عبد اللطیف الخال رئیس مرکز آماده باش ملی قطر برای مبارزه با ویروس کرونا گفت: پزشکان کوبایی از بهترین و لایقترین پزشکان هستند.
وی با اشاره با اینکه کوبا دوست قطر است، تایید کرد به درخواست رسمی قطر پزشکان متخصص کوبایی به این کشور اعزام شدند. پس از درخواست رسمی قطر از کوبا، یک تیم پزشکی این کشور چهارشنبه گذشته وارد دوحه شد. وزارت بهداشت کوبا هم اعلام کرد پزشکان و پرستاران کوبایی پس از یک دوره کوتاه قرنطینه پزشکی در دوحه، فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
بر این اساس قطر هم به کشورهای چین، ایتالیا، ونزوئلا، جامائیکا، سرزمینهای ماوراءبحار فرانسه و بسیاری از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین پیوست که برای مقابله با ویروس کرونا از کوبا درخواست کمک کردند.
در همین حال وزیر بهداشت هندوراس پنجشنبه اعلام کرد برای مقابله با ویروس کرونا یک تیم پزشکی از کوبا به پزشکان داخلی این کشور ملحق خواهد شد.
آفریقا/ آمار جان باختگان به حدود هزار تن رسیدابتلا به ویروس کرونا در کشورهای آفریقایی منجر به جان باختن حدود هزار تن شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، در کشورهای مختلف آفریقایی حدود ۲۰ هزار تن به ویروس کرونا مبتلا شدند و حدود هزار تن بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند.
الجزایر با ۳۵۰ فوتی در صدر کشورهای آفریقایی از نظر شمار جان باختگان قرار دارد. پس از آن، ۲۰۵ تن در مصر بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختند. سپس آمار جان باختگان در مغرب و آفریقای جنوبی به ترتیب ۱۳۵ و ۵۰ تن بود.
سازمان ملل پیش بینی کرد ابتلا به کرونا در آفریقا منجر به جان باختن حدود ۳۰۰ هزار تن منجر شود.
تاکید بر لزوم برقراری آتش بس در لیبیسخنگوی دبیرکل سازمان ملل بر لزوم برقراری فوری آتش بس در لیبی به سبب شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، استفان دوژاریک اعلام کرد ادامه اقدامات خصمانه در طرابلس پایتخت لیبی به شدت بر غیر نظامیان تاثیر میگذارد.
وی بار بر دیگر بر خواسته این سازمان مبنی بر برقراری آتش بس برای تمرکز تلاشها بر مقابله با شیوع ویروس کرونا تاکید کرد.
دوجاریک همچنین گفت سازمان ملل برای مقابله با این بیماری، در زمینه تکنولوژیک از بیمارستانهای لیبی حمایت خواهد کرد.
استفان دوژاریک گفت: «با ادامه اقدامات خصمانه در لیبی، نگرانیها از تاثیر شدید آن بر غیر نظامیان ادامه دارد. این اقدامات باید به سرعت متوقف شود. نمایندگی سازمان ملل در لیبی از قربانی شدن دستکم ۱۳۱ تن خبر داد که در این میان، طی سه ماه نخست سال کنونی ۶۴ تن قربانی شدند. شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۴۹ تن افزایش یافت و یک تن هم بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخت. بیشتر این موارد از بنغازی، مصراته و طرابلس هستند.»