پخش زنده
امروز: -
عضو کمیته کشوری اپیدیمولوژی کووید ۱۹ گفت: نمودار موارد ابتلا و تعداد فوت شدگان نشان میدهد که اوج شیوع بیماری را گذرانده ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما دکتر احسان مصطفوی در برنامه تیتر امشب جمعه شب شبکه خبر افزود: از زمان شیوع بیماری در کشور تا ۱۰ فروردین، سیر ابتلا به بیماری صعودی است و در روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین به قله بیماری میرسیم و بعد از آن به تدریج بیماری کنترل و سیر ابتلای بیماران و شمار فوت شدگان نزولی میشود که خوشبختانه تا امروز این سیر ادامه داشته است.
عضو کمیته کشوری اپیدیمولوژی کووید ۱۹ با مهم برشمردن نقش مردم در سیر کاهشی بیماری گفت: سیر نزولی بیماری و مدیریت و کنترل کووید ۱۹ به ادامه همکاری و مسئولیت پذیری مردم مشروط است و اگر رعایت ملاحظات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی کمرنگ شود باز امکان دارد بیماری اوج بگیرد.
وی تاکید کرد: مهم ترین عامل کنترل بیماری رعایت بهداشت فردی و عمومی است.
دکتر مصطفوی گفت: در بحث انتقال بیماریهای عفونی، عدد میزان مسری بودن بیماری از فردی به افراد دیگر مهم است که در کووید ۱۹ این عدد در ایران چیزی حدود ۲.۲ درصد است که اگر با رعایت بهداشت فردی و ملاحظات فاصله گذاری اجتماعی به زیر یک برسد میتوانیم بگوییم بیماری تا حدود زیادی کنترل شده است.
وی تصریح کرد: از اتفاقهای خوب این است که با رعایت ملاحظات بهداشتی بسیاری از بیماریهای واگیر دیگر مثل آنفلوآنزا هم کنترل شده است.
عضو کمیته کشوری اپیدیمولوژی کووید ۱۹ با اشاره به صد سالگی انستیتو پاستور گفت: انستیتو پاستور نقش محوری در کنترل بیماریهایی مثل طاعون، سل و آبله در کشور داشته است و امروز هم با سعی و مجاهدت مجموعه وزارت بهداشت و شبکه آزمایشگاهی کشور و متخصصان انستیتو، ۱۲۵ آزمایشگاه تشخیص کووید ۱۹ راه اندازی شده است که در آینده نیز میتوان در تشخیص بیماریهای تازه و احتمالی دیگر از انها استفاده کرد.
دکتر مصطفوی عامل جمعیت را در میزان ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن مهم برشمرد و افزود: ما موفق بوده ایم همپای کشورهای پیشرفته جهان بیمارانمان را شناسایی و کنترل کنیم.
وی میزان کشندگی ویروس کرونا را حدود ۶.۵ درصد دانست و گفت: در شمار بهبودیافتگان رتبه ایران در جهان، سوم است.