ترامپ روسیاه در خارج, رسوا در داخل
ترامپ پس از اینکه کمک مالی به سازمان بهداشت جهانی را قطع, بار دیگر چین را به پنهانکاری در باره گسترش ویروس کرونا متهم کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه ۲۷ فروردین گفت دولت وی در تلاش است تا مشخص کند که آیا منشا ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان، چین، بوده است یا خیر. مایک پومپئو وزیر امور خارجه هم گفته است که پکن میبایست درخصوص شیوع این ویروس شفاف سازی کند.
اتهامات ترامپ در باره منشاء ویروس کرونا پس از آن تکرار شد که دولت چین اعلام کرد که در باره تعداد قربانیان این ویروس در ووهان اشتباه شده واین تعداد بیش از 3 هزار نفر است.
ترامپ پیش از این هم ویروس کرونا را ویروس چینی نامیده بود که با واکنش مقام های چینی روبرو شد و وزارت خارجه چین از او خواست که از پکن عذرخواهی کند.
این اتهامات در حالی است که چین هم احتمال حمله بیوتروریستی بودن ویروس کرونا از سوی امریکا را رد نکرده است.
در میانه این رد و بدل اتهامات, ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنجشنبه در واکنش به گزارشها در خصوص تولید این ویروس در آزمایشگاه گفت که منابع اطلاعاتی نشان میدهد ویروس کرونا احتمالا منشا طبیعی داشته است، اما با اطمینان نمیتوان در اینباره ابراز نظر کرد.
صرف نظر از اینکه منشاء ویروس کرونا طبیعی یا آزمایشگاهی باشد اکنون عملکرد ترامپ در مواجهه با این ویروس زیر سوال رفته و انتقاد های جدی در باره عملکرد او در خصوص جلوگیری از گسترش این ویروس در امریکا مطرح شده است.
اما ترامپ به جای پاسخگویی به این انتقادها, از یکسو کمک های مالی به سازمان بهداشت جهانی را قطع و این سازمان را متهم کرده که در اطلاع رسانی درباره شیوع ویروس کرونا به طور شفاف عمل نکرده است
او گفته است کمک مالی امریکا به سازمان بهداشت جهانی را در طول رسیدگی به "سوء مدیریت شدید و پنهانکاری در مورد گسترش بیماری" در جریان بحران کرونا به حالت تعلیق در میآورد.
ترامپ همچنین ضمن دفاع از استفاده از عبارت «ویروس چینی» برای توصیف ویروس جدید کرونامدعی شده که این عبارت جنبه «نژادپرستانه» ندارد. اما با این حال همین سخن او باعث شد تا در امریکا حملاتی علیه زرد پوستان صورت گیرد.
جان سی یانگ، رئیس موسسه آمریکایی های چینی تبار برای گسترش عدالت می گوید: استفاده از این عبارت از سوی ترامپ و دیگران در چند هفته اخیر منجر به افزایش قابل توجه حوادث ناشی از نفرت که شاهدش هستیم شده است.
در حالی ترامپ اکنون به فرافکنی روی آورده است که اوایل فروردین روزنامه واشنگتن پست با انتشار گزارشی فاش کرد, ترامپ، گزارشهای آژانسهای اطلاعاتی آمریکا را که در ماه ژانویه به او ارسال و در آن در خصوص مقیاس و شدت شیوع ویروس کرونا هشدار داده شده بود، نادیده گرفته است.
به گزارش واشنگتن پست، دستیارهای ترامپ در داخل دولت بیهوده سعی کردند او را نسبت به جدی بودن ویروس متقاعد کنند. دو مقام بلندپایه دولت گفتهاند وزیر بهداشت و خدمات انسانی تا ۱۸ ژانویه قادر به گفتوگو با ترامپ درخصوص ویروس کرونا نبودند، زمانی که او در این خصوص صحبت کرده و هنگام طرح مسائلی در خصوص ویروس کرونا، ترامپ صحبت او را قطع کرد تا بپرسد فروش محصولات سیگارهای الکترونیکی کی از سر گرفته میشود.
به نظر می رسد نگاه تاجر مآبانه ترامپ و نگرانی اش از تاثیر این گزارش بر اقتصاد امریکا موجب شده بوده که او این هشدارها را نادیده بگیرد اما اکنون که ویروس کرونا در امریکا از کنترل خارج شده و علاوه بر خانه نشین کردن دهها میلیون امریکایی, اقتصاد این کشور را به رکود ده سال پیش و حتی بدتر از آن بازگرداند بطوریکه برخی کارشناسان این وضعیت را با رکود بزرگ اقتصادی 1929 و سقوط وال استریت مقایسه می کنند دوباره او به فرافکنی روی آور شود.
در حال حاضر نزدیک به هفتصد هزار امریکایی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بیش از 30 هزار نفر هم جان خود را از دست داده اند و این در حالی است که روند ابتلای به این ویروس و قربانیان آن در این کشور همچنان افزایشی است.
این وضعیت سبب شده است که محبوبیت ترامپ در داخل به شدت کاهش یابد و حتی او به سوء مدیریت و اهمیت دادن به اقتصاد به جای جان مردم متهم و موقعیتش برای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری با خطر جدی روبرو شود.
بر همین اساس به نظر می رسد ترامپ با فرافکنی و متهم کردن چین و سازمان بهداشت جهانی و تکرار این اتهامات در صدد فرافکنی و سرپوش گذاشتن بر بی لیاقتی اش در کنترل این ویروس است.
اکنون ویروس کرونا آشکار کرد که ترامپ نه تنها در حوزه خارجی هیچ دستاوردی نداشته بلکه در داخل نیز با سوءمدیریتش میراث اوباما در آغاز رشد اقتصاد امریکا را در حال به باد دادن است.
---------------------------------------
رضا محمدمراد