آخرین اخبار از کرونا درآمریکا
بیکاری ۲۲ میلیون نفر در چهار هفته اخیر در آمریکا
طی یک ماه گذشته بیکاری در آمریکا به شدت افزایش یافته و ۲۲ میلیون نفر دیگر به متقاضیان کار افزوده شده است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا و میزان تلفات آن در آمریکا به شرح زیر است:
بیکاری ۲۲ میلیون نفر در چهار هفته اخیر در آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه در حالی طرحی را برای بازگشایی اقتصادی ارائه کرد که طی یک ماه گذشته بیکاری در این کشور به شدت افزایش یافته و ۲۲ میلیون نفر دیگر به متقاضیان کار افزوده شده است.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: در فلوریدا صدها نفر از حقوق بگیران سابق صف کشیده اند تا برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کنند. در آمریکا آمارهای بیکاری همچنان نگران کننده است. به طوری که ظرف چهار هفته گذشته بیش از ۲۲ میلیون نفر به شمار متقاضیان کار افزوده شده است.
دنیل ژائو، اقتصاد دان پایگاه اینترنتی پژوهشهای شغلی گلاسدور GLASSDOOR میگوید: «ما به اندازه مشاغلی که دسامبر گذشته ایجاد شده بود، متقاضی دریافت بیمه بیکاری داریم. این نشان میدهد که اقتصاد تا چه اندازه معکوس شده است. در تاریخ اقتصاد آمریکا، رویدادی وجود ندارد که با این (بحران کرونا) قابل قیاس باشد. این بحران رکود ملی و حتی جهانی را با سرعت یک فاجعه طبیعی ترکیب کرده است».
هفته گذشته (۱۲ آوریل) در آمریکا شمار متقاضیان کار ۵ میلیون و ۲۴۵ هزار نفر افزایش
یافت. با این حال، این آمار کمتر از ۶ میلیون و ۸۶۷ هزار متقاضای آخر مارس است.
نرخ بیکاری در آمریکا احتمالا از ۳/۵ درصد قبل از بحران کرونا به ۱۴ درصد در آخر این ماه میرسد. به گفته رئیس بانک مرکزی آمریکا احتمالا چندین سال طول میکشد تا اقتصاد آمریکا کاملا بهبود یابد.
نانسی پلوسی دستورالعمل های ترامپ را مبهم و نامنسجم خواند
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج شنبه دستورالعمل های دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور را برای بازگشایی اقتصاد "مبهم و نامنسجم" توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، نانسی پلوسی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد دستورالعمل های مبهم و نامنسجم کاخ سفید، قصور رئیس جمهور را در گوش فرا دادن به توصیه دانشمندان و تولید و توزیع کیت های آزمایش سریع در سراسر کشور جبران نمی کند.
وی در ادامه بیانیه خود تاکید کرد که آزمایش های بیشتری برای مقابله با کرونا باید انجام گیرد.
پرستار آمریکایی: به هر اتاقی که می روم جنازه ها را می بینم
یک پرستار آمریکایی تاکید کرد فوتی ها در بین مبتلایان به ویروس کرونا در بیمارستان محل خدمت او به حدی زیاد است که به هر اتاقی که می رود، جنازه این افراد را می بیند.
به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، ”دانیل شوال“ با انتشار تصویری از خود در شبکه های اجتماعی، در حالی که گریه می کرد، گفت: من پرستار بخش مراقبت های ویژه در ایالت نیویورک هستم. بخش مربوط به مبتلایان به کووید 19.
وی افزود: امروز روز بسیار دشواری بود. در واقع همه روزها سخت است و با صحنه های سختی روبرو می شویم. احساس می کنم، آنچه که در آن قرار داریم، فراتر از قدرت تحمل هر فردی است. از اینکه به اتاق های بخش مراقبت های ویژه سر بزنم و بیمارانی را که مرده اند ببینم، خسته شده ام. وارد هر اتاقی که می شوم، جنازه فوتی ها را می بینم.
این پرستار آمریکایی خاطر نشان کرد: از تماس گرفتن با خانواده ها و اعلام خبرهای بد به آنها، خسته شده ام. درباره همکارانم از پزشکان و پرستارانی که در زمان رسیدگی به بیماران، به این ویروس مبتلا شدند و جان خودشان را از دست دادند، احساس ناراحتی و تاسف می کنم. عده ای تصور می کنند به این علت که ما در بخش سلامت کار می کنیم، در برابر این ویروس، مصونیت داریم. اما این مسئله درست نیست. امشب در همه مسیر رسیدن تا خانه، گریه می کردم. راننده از من سوال کردم، آیا حال شما خوب است؟ به او گفتم که مردم هیچ تصوری از میزان فشار روانی که ما در این شغل با آن روبرو هستیم، ندارند. همه هر کاری می توانند صورت می دهند. اگر قبلا فکر می کردید، جهان جای خوبی نیست تا برای یکدیگر دلسوزی و به یکدیگر رحم کنیم، الان زمان مناسبی برای دلسوزی و رحم کردن به یکدیگر است. دستکم باید احساس کنیم که دیگران در چه شرایطی قرار دارند. احساس می کنم، هیچ کسی را ندارم که با او حرف بزنم. نمی توانم با مادرم حرف بزنم، زیرا این حرف ها او را نگران خواهد کرد. او از همان ابتدا با آمدن من به اینجا موافق نبود. امیدوارم همه خوش شانس باشند. فکر می کنم اگر با یکدیگر همکاری کنیم، نجات پیدا خواهیم کرد.
بحران کرونا در آمریکا، ابعاد گسترده تبعیض نژادی آشکار بین سیاه پوستان و سفید پوستان این کشور را برملا کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی دویچه وله، بحران انتشار ویروس و بیماری کرونا در ایالت های مختلف آمریکا نشان داد تبعیض بسیار زیادی بین سفید پوستان و رنگین پوستان در این کشور وجود داد.
این شبکه افزود: نا متعادل بودن افزایش آمارهای جان باختگان در آمریکا به دلیل بیماری کرونا و بالا بودن مرگ و میر میان آمریکایی های آفریقایی تبار و اقلیت ها ، از تبعیض نژادی گسترده در این کشور حکایت دارد .
این تبعیض نژادی به قدری آشکار و واضح است که باعث شگفتی خبرنگاران و فعالان اجتماعی در آمریکا نمی شود.
اوکاسیو کورتز: دفن قربانیان کرونا در نیویورک بطور متوسط 11 تا 13 هزار دلار هزینه دارد
الکساندرا اوکاسیو کورتز, نماینده ایالت نیویورک در کنگره آمریکا, گفت وظیفه دولت فدرال است که به بحران دفن اجساد در این ایالت کمک کند.
گفت: آنچه ما شاهد هستیم، تمرکز اجساد در یک جزیره و در دیگر نقاط حوزه انتخابیه من است. مردی دو عضو خانواده خود را از دست داد. مردم والدین و خواهر و برادرشان را از دست داده اند. در چنین شرایطی هزینه های سنگین خاکسپاری در نیویورک برای مردم به چالش تبدیل شده است. فقط در شهر نیویورک، این هزینه به طور متوسط بالغ بر 11 تا 13 هزار دلار است. در نتیجه در ناحیه ای در آمریکا که تراکم جمعیتی بالایی دارد، ما شاهد چنین هزینه سنگین و پیش بینی نشده ای برای خانواده های کارگر هستیم؛ خانواده هایی که درآمد سالانه شان 40 تا 50 هزار دلار است. کمترین کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که پیامدهای جانبی این همه گیری را برای مردم کاهش دهیم؛ پیامدهای جانبی که به نابرابری های قبلی موجود در سطح دستمزد و مشکلات دیگر افزوده شده است. ما باید اطمینان حاصل کنیم که سازمان مدیریت بحران فدرال به تامین هزینه تدفین برای خانواده ها کمک می کند. ما می دانیم که تلفات کرونا در نواحی در نیویورک که از قبل تحت تاثیر نابرابری های سازمان یافته و نژادپرستی سازمان یافته ای که داریم، بوده اند، دو برابر است. کمترین کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که به خانواده ها کمک کنیم عزیزانشان را در ایالتی که بیشترین صدمه را از شیوع این بیماری دیده است، به خاک بسپارند. این کمترین کاری است که ما می توانیم انجام دهیم. این یکی از کارهای اساسی است که برای رعایت شأن انسان باید انجام شود و در ثروتمندترین کشور جهان ما باید به مردم کمک کنیم عزیزانشان را با احترام به خاک بسپارند.
نارضایتی بیشتر آمریکایی ها از واکنش کند ترامپ به شیوع ویروس کرونا
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد اکثر آمریکایی ها واکنش دونالد ترامپ رئیس جمهور کشورشان را به شیوع ویروس کرونا بسیار کند می دانند.
خبرگزاری فرانسه از واشنگتن گزارش داد: طبق نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو، نزدیک به دو سوم آمریکایی ها معتقدند دونالد ترامپ در برداشتن گام های اصلی برای مقابله با تهدید ویروس کرونا بسیار کند عمل کرده است.
نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که 65 درصد آمریکایی ها بر این باورند ترامپ هنگامیکه شیوع ویروس کووید -19 نخستین بار در دیگر کشورها گزارش شد، واکنش بسیار کندی نشان داد.
همچنین 52 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند اظهارات ترامپ درباره شیوع ویروس کرونا به نحوی است که اوضاع را بهتر از واقعیت به تصویر می کشد. 39 درصد معتقد بودند ترامپ اوضاع را همانگونه که هست شرح می دهد و هشت درصد گفتند وی اوضاع را به گونه ای تفسیر می کند که بدتر از واقعیت به نظر می رسد.
دونالد ترامپ پنجشنبه یک روز پس از آنکه اعلام کرد اطلاعات حاکی از عبور آمریکا از دوره اوج کروناست، پیشنهاد بازگشایی تدریجی اقتصاد این کشور را مطرح کرد.
این اظهارات همان روزی مطرح شد که دانشگاه جان هاپکینز از مرگ دو هزار و 569 آمریکایی طی مدت 24 ساعت بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد و این بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از کرونا برای یک کشور بود.
نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو نشان داد 73 درصد آمریکایی ها معتقدند هنوز بدترین مشکلات پیش روی کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا بروز نکرده است.
با توجه به اینکه فرمانداران ایالت ها در حال بررسی امکان کاهش محدودیت های اقتصادی هستند، 66 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی اعلام کردند نگرانی بزرگتر آنها این است که ایالت ها اقدام به لغو محدودیت های مربوط به فعالیت های عمومی بسیار زودتر از زمان آن کنند.
حدود نیمی از شرکت کنندگان یعنی 32 درصد نیز اعلام کردند بازگشایی کشور به سرعت اتفاق نخواهد افتاد.
لطمه شدید آموزشی به دانش آموزان آمریکایی بر اثر تعطیلی مدارس
نیویورک تایمز نوشت: لطمه آموزشی ناشی از دور ماندن بیش از 50 میلیون دانش آموز آمریکایی از تحصیل به خاطر بسته شدن مدارس در پی شیوع بیماری کووید 19 ممکن است فاجعه بار باشد.
نیویورک تایمز در سرمقاله ای که در پایگاه اینترنتی این روزنامه منتشر شد، نوشت: پسرفت آموزشی که دانش آموزان معمولاً در تعطیلات تابستان تجربه می کنند به راحتی می تواند یک یا دو ماه از رشد آموزشی آن ها را از بین ببرد. لطمه آموزشی ناشی از دور ماندن بیش از 50 میلیون دانش آموز آمریکایی از تحصیل به خاطر بسته شدن مدارس در پی شیوع ویروس کرونا ممکن است در مقایسه با آنچه گفته شد، فاجعه بار باشد.
بر اساس بررسی هشدار دهنده یک سازمان غیرانتفاعی که با مناطق آموزشی برای ارزیابی عملکرد دانش آموزان همکاری می کند، پیش بینی می شود دانش آموزانی که در دوره تعطیلی مدارس به خاطر شیوع ویروس کرونا از آموزش مستمر بی بهره اند، ممکن است در مقایسه با سال تحصیلی معمولی، تنها 70 درصد از پیشرفت در روخوانی را حفظ کنند. پیش بینی در مورد درس ریاضی حتی کمتر از این به نظر می رسد. محققان می گویند دانش آموزان متناسب با مقطع آموزشی خود ممکن است نیم یا کل رشد آموزشی را که می توان از دانش آموزان در یک سال تحصیلی عادی انتظار داشت، از دست بدهند.
به علاوه این سناریوی ناخوشایند قطعاً برای دانش آموزان خانواده هایی که با گرسنگی، بیکاری و بی خانمانی دست و پنجه نرم می کنند، نتایج بدتری خواهد داشت. روند معکوس یادگیری در این سطح گسترده ممکن است کل یک نسل را از رشد بازدارد، مگر اینکه سران کشور به سرعت کاری کنند. از جمله راهکارهای منطقی عبارتند از: ارزیابی آموزشی دانش آموزان وقتی که به کلاس های درس بازمی گردند؛ برگزاری کلاس های جبرانی و افزایش دوره سال تحصیلی برای جبران زمان های آموزشی از دست رفته؛ تلاش برای کمک به دانش آموزان، چرا که بدون این تلاش بسیاری از دانش آموزان محروم ممکن است هرگز دوباره به مدرسه بازنگردند؛ و ارائه رئوس طرحی کلی درباره نحوه آموزش باکیفیت برای وضعیت های اضطراری مشابه در آینده که ممکن است موجب تعطیلی درازمدت مدارس کل کشور شود.
صف کیلومتری خودروها در پنسیلوانیای آمریکا برای دریافت کمکهای غذایی در بحبوحه شیوع گسترده کرونا در این کشور
هماهنگی هفت ایالت درباره کاهش تدابیر فاصله گذاری اجتماعی
فرمانداران هفت ایالت آمریکا بر هماهنگی برای تصمیم گیری درباره لغو یا کاهش تدابیر فاصله گذاری اجتماعی که به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است، تاکید کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، فرمانداران هفت ایالت میشیگان، ایلینوی، ویسکانسین، ایندیانا، اوهایو، مینه سوتا و کنتاکی در غرب میانه آمریکا در واکنش به سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور، اعلام کردند برای هماهنگی به منظور تعیین زمان لغو یا کاهش تدابیر فاصله گذاری اجتماعی بر اساس واقعیت های علمی، توافق کردند.
فرمانداران این ایالت ها با صدور بیانیه مشترک، افزودند: درباره از سرگیری فعالیت های اقتصادی در این ایالت ها، بر اساس عوامل مختلف تصمیم گیری خواهد شد که مهمترین آنها، کنترل میزان روزانه مبتلایان و تقویت بخش سلامت است.
حمایت نمایندگان جمهوری خواه از قطع کمک آمریکا به سازمان جهانی بهداشت
خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن نوشت: نمایندگان جمهوری خواه در آمریکا در حمایت از انتقاد دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور از نحوه عملکرد سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با همه گیری ویروس کرونا، روز پنجشنبه از رئیس جمهور خواستند حمایت مالی از این سازمان را تا زمان استعفای مدیر کل آن، متوقف کند.
رئیس جمهور آمریکا: بسیاری از بیماران مراقبت های پزشکی لازم را به حالت تعلیق درآورده اند و این اقدام سبب ایجاد خطرات کاملاً جدیدی برای سلامت عمومی می شود
دونالد ترامپ: ارتش بیمارستان های صحرایی را ایجاد و همچنین ورزشگاه ها و محل های برگزاری کنفرانس را به بیمارستان تبدیل کرده است. بخش مهندسی ارتش این اقدامات بزرگ را انجام داده است. بیش از 20 هزار تخت بیمارستانی ایجاد شده است. نیروی دریایی کشتی های بیمارستانی را به سوی بزرگترین شهرهای ما روانه کرد. اقلام حیاتی و داروهای آزمایشی به سوی خط مقدم ارسال شدند و این در حالی است که ما با سرعت در حال انجام دادن تحقیقاتی در ارتباط با یافتن درمان های پیشگامانه و واکسن برای این بیماری هستیم. این روند شامل افزایش شدید سوء مصرف دارو، مصرف الکل ، خودکشی ، بیماری قلبی و بسیاری از دیگر ابعاد مرتبط با سلامت جسمی و روحی می شود.
علاوه بر این ، بسیاری از بیماران مراقبت های پزشکی لازم را به حالت تعلیق درآورده اند و این اقدام سبب ایجاد خطرات کاملاً جدیدی برای سلامت عمومی می شود. کشور ما آسیب دیده است و جهان هم آسیب دیده است. 184 کشور دیگر هم آسیب دیده اند.
کرونا ظرف یک ماه، رشد یک دهه گذشته در بازار کار آمریکا را نابود کرد
طرح های کمک مالی ترامپ جوابگوی حجم بالای بیکاران این کشور نیست. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، تعداد افرادی که در آمریکا به علت شیوع ویروس کرونا سر کارهایشان حاضر نیستند، همچنان رو به افزایش است. در چهار هفته گذشته 22 میلیون آمریکایی خواستار دریافت مزایای بیکاری شده اند.
در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستورالعملی را برای بازگشت اقتصاد کشور به وضعیت عادی اعلام کرد، فرمانداران همچنان می توانند در این خصوص با توجه به شرایط ایالت خود، تصمیم گیری کنند. در این میان ایالت هایی چون اوهایو و یوتا، اول مه به وضعیت اقتصادی خود را عادی اعلام می کنند و این روند درباره کانزاس، مینه سوتا و میسوری، سوم مه و درباره ماساچوست، نیوهمپشایر و واشنگتن، چهارم مه خواهد بود. ویرجینیا تا دهم ژوئن به وضعیت عادی اقتصادی بر نمی گردد و ایالت هایی نظیر کالیفرنیا، کنتاکی، مریلند، نیوجرسی و ویرجینیای غربی هم هیچ تاریخ مشخصی را در این خصوص اعلام نکرده اند.
بازگشت به وضعیت عادی اقتصادی به سادگی زدن یک دکمه نیست. این ویروس، ظرف یک ماه، رشدی را که در یک دهه در بازار کار آمریکا ایجاد شده بود، از بین برد. آستِن گولزبی (Austan Goolsbee) رئیس شورای مشاوران اقتصادی باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا درباره اینکه آمریکا در چه وضعیتی قرار دارد و شرایط چقدر بدتر خواهد شد، گفت:
خب، ما بدترین بیست و هشت روز تاریخ آمریکا را در بخش بازار کار سپری کردیم.
واشنگتن پست:دفن قربانیان کرونا در گور جمعی در جزیره ای در نیویورک
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی تصویری اعلام کرد، تصاویر هوایی از دفن جمعی قربانیان کووید-19 در جزیره هارت آیلند شهر نیویورک حکایت دارد. مقامات می گویند تعداد افرادی که در این گورها دفن می شوند، پنج برابر شده است.
هارت آیلند، 151 سال است که محل دفن اجساد بی هویت است؛ سربازان جنگ داخلی، نوزادان رها شده، بی خانمان ها و بیماران مبتلا به ایدز از این جمله اند اما با شیوع ویروس کرونا، تعداد اجسادی که برای دفن در گورهای جمعی به این جزیره منتقل می شوند، پنج برابر شده است و از 25 جسد در هفته به 120 جسد افزایش یافته است.
اینها اجسادی هستند که خانواده هایشان معلوم نیست یا کسانی هستند که توان پرداخت هزینه های تدفین را ندارند. در عین حال افزایش انتقال اجساد این افراد به هارت آیلند، ساکنان نیویورک را نگران کرده است. کوری جانسون سخنگوی شورای شهر نیویورک گفت این همه گیری نیویورک را مجبور کرده است از گورهای جمعی در این جزیره استفاده کند.
تصاویر هوایی از هارت آیلند، ماشین هایی را نشان می دهد که اجساد را در تابوت های معمولی به این منطقه می آورند و افرادی که لباس های محافظ سفید پوشیده اند، آنها را در گورهایی که برای دفن 150 جسد حفر شده است، در دو ردیف کنار هم قرار می دهند.
با توجه به اینکه در شهر نیویورک یخچال های بیمارستان ها انباشته از جسد است و سردخانه ها هم جا ندارند و تلفات کووید-19 در این شهر از 10 هزار نفر گذشت، طبق دستور رسمی مقامات، هر جسدی که تا 15 روز هویتش مشخص نشود و کسی برای گرفتن آن مراجعه نکند، در هارت آیلند دفن می شود.
دموکرات ها به امکان پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امیدوار تر شده اند
نشریه هیل نوشت: 200 روز مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، امید دموکرات ها برای باز پس گرفتن قدرت در واشنگتن بیشتر شده است.
نشریه کنگره آمریکا در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم جولیا منچستر و مکس گرینوود نوشت: انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا انتخاباتی است که توجه هر دو حزب در این کشور به همه گیری ویروس کرونا معطوف است و افکار عمومی آمریکا بر چگونگی مدیریت دونالد ترامپ، رئیس جمهور، در بدترین بحران سلامت در تاریخ مدرن این کشور متمرکز شده است.
نظرسنجی های اخیر حاکی از یک رقابت تنگاتنگ است اما در عین حال به دموکرات ها این امید را می دهد که جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق این کشور، می تواند در ایالاتی مانند فلوریدا و آریزونا که در افزایش احتمال شانس پیروزی مجدد ترامپ بسیار حیاتی هستند، از وی پیشی بگیرد.
دموکرات ها همچنین در خصوص کسب اکثریت در مجلس سنا و گرفتن کنترل این مجلس از جمهوری خواهان نیز احساس خوشبینی می کنند.
جمهوری خواهان نیز فکر می کنند مبارزات انتخاباتی ترامپ می تواند موجب شود که وی برای چهار سال دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، نتیجه ای که شانس این حزب را در رسیدن به اکثریت در مجلس نمایندگان افزایش خواهد داد.
کاخ سفید، مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا عرصه رقابت این دو حزب است.