جهان همچنان درگیر کووید-۱۹
وضعیت شیوع کرونا در سایر کشورها
از گسترش ویروس کرونا در جهان تا ۷۰ میلیون آواره در خطر ابتلا به کرونا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آوارگان قربانیان اصلی کرونا,بالا گرفتن بحران کرونا در برزیل و استعفای وزیر بهداشت این کشور، ادامه محدویتهای تردد در اکثر شهرهای بزرگ جهان و بازگشایی مساجد در پاکستان در راس خبرهای کرونایی قرار دارد.
هند
شیوع کوید-۱۹ و اجرای سختگیرانه قرنطینه در هند، شرایط را برای اقشار فقیر این کشور دشوارتر کرده است کسانی که میگویند قبل از ویروس، گرسنگی آنها را خواهد کشت.
شبکه خبری فرانس ۲۴ گزارش داد: یکی از بیمارستانهای بسیار معتبر هند در خارج از بیمارستان و در پیاده رو، چادرهایی برای بیماران غیرکرونایی برپا کرده است که درمان آنها در اولویت این بیمارستان نیست.
دولت هند اعلام کرده است ۲۰ میلیارد یورو را برای کمک به ۸۰۰ میلیون نفر اختصاص داده است که به اعتقاد بسیاری از اقتصاد دانان اجرای چنین طرحی خیلی پیچیده است و میلیونها هندی نخواهند توانست از آن بهرهمند شوند.
-یک مقام بلژیکی اعلام کرد شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور از پنج هزار نفر فراتر رفت.
سرزمین های اشغالی
افزایش شمار کشتههای ویروس کرونا در اسرائیل به ۱۴۳ نفر خبرداد
این در حالی است که با توجه به کمبود تستهای روزانه تشخیص کرونا، منابع اسرائیلی در آمار واقعی مبتلایان به این ویروس شک و تردید دارند.
نهادهای بین المللی
-کمیسر عالی سازمان ملل در امور آوارگان، درباره وضع ۷۰ میلیون آواره و پناهجو در جهان در پی شیوع ویروس کرونا، هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، فیلیپو گراندی (Filippo Grandi) در مصاحبه با اختصاصی با این شبکه، با اشاره به خطر شیوع ویروس کرونا گفت: ۷۰ میلیون نفر از پناهجویان در جهان در مناطقی زندگی میکنند که دارای حداقل شرایط بهداشتی نیست. به همین علت، با این اوضاع، آنها بیش از دیگران با خطر شیوع کرونا روبرو هستند. این پناهجویان، هیچ سرپناهی ندارند و در مکانهای شلوغ و بدون استاندارهای بهداشتی زندگی میکنند. ما خواستار ارائه کمکهای پزشکی و تامین مسکن برای این پناهجویان و جوامعی شدیم که میزبان این آوارگان هستند.
گراندی افزود:حالت فوق العاده تا سال آینده و حتی پس از آن ادامه پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال، پناهجویان در جزایر یونانی باید به شهرهای بزرگ منتقل شوند.
سازمان ملل
دبیر کل سازمان ملل هشدار داد همه گیری ویروس کرونا جان بسیاری از کودکان جهان را در معرض خطر قرار میدهد و از خانوادهها و مقامات در همه سطوح خواست از جان کودکان محافظت کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، آنتونیو گوترش روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد: زندگی کودکان به طور کامل تحت تاثیر شیوع ویروس کووید–۱۹ قرار گرفته است، تقریباً همه دانش آموزان از حضور در کلاسهای درس بازمانده اند و استرس خانوادهها با اجرای قرنطینه دوچندان شده است. پیش بینی میشود کاهش درآمدها نیز موجب شود خانوادههای فقیرتر قادر به تامین اقلام مورد نیاز غذایی و بهداشتی نباشند که این مسئله خود تاثیر ویژهای بر سلامت کودکان خواهد داشت.
وی افزود: تاکنون علائم بسیار شدید ناشی از ابتلا به کرونا تا حد زیادی در کودکان مشاهده نشده است، اما با سرعت گرفتن آهنگ رکود اقتصادی در جهان، احتمال میرود صدها هزار کودک دیگر در سال ۲۰۲۰ جان خود را از دست بدهند.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد این آمار و ارقام بر اساس گزارش سه اقتصاددادن در سال ۲۰۱۱ منتشر شد که پیامد شوکهای اقتصادی را بر میزان مرگ و میر کودکان مورد بررسی قرار دادند.
دبیر کل سازمان ملل در گزارشی به مخاطرات پیش روی کودکان پرداخت که در آن آمده است: «۱۸۸ کشور اقدام به تعطیلی مدارس کرده اند که این مسئله آموزش بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون کودک و نوجوان را تحت تأثیر قرار داده است. نزدیک به ۳۶۹ میلیون کودک در ۱۴۳ کشور که برای تغذیه روزانه خود به وعدههای غذایی توزیع شده در مدارس نیاز داشتند، اکنون باید به دنبال راههای دیگری برای تامین نیاز خود باشند.»
مرگ حدود ۹۳ هزار نفر در اروپا
بیش از دو میلیون و ۱۳۵ هزار و ۴۱۰ مورد ابتلا به ویروس کرونای جدید در سراسر جهان اعلام شده است که تا روز پنجشنبه ساعت ۱۹ به وقت گرینویچ براساس آمار رسمی، دست کم ۱۴۱ هزار و ۱۲۷ نفر از این افراد جان خود را از دست داده اند.
آمریکا با حدود ۶۶۷ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلا و ۳۳ هزار مورد مرگ ناشی از «کووید-۱۹» سنگینترین بها را پرداخت کرده است.
پس از آمریکا، ایتالیا (با ۲۲ هزار و ۱۷۰ مورد مرگ)، اسپانیا (با ۱۹ هزار و ۱۳۰ مورد مرگ)، فرانسه (با ۱۷ هزار و ۹۲۰ مورد مرگ) و انگلیس (با ۱۳ هزار و ۷۲۹ مورد مرگ) بیشترین موارد مرگ ناشی از این بیماری را به خود اختصاص داده اند.
بلژیک که ادعا میکند «حداکثر شفافیت» را در مورد این شرایط در خانههای سالمندان دارد، یکی از بالاترین نرخهای مرگ و میر ناشی از این بیماری را در اروپا دارد. چهار هزار و ۸۵۷ مورد مرگ به ازای ۱۱ و نیم میلیون جمعیت.
شیلی
حدود شش ماه پیش موج اعتراضات خیابانی در شیلی آغاز شد و معترضان خواستار تغییرات عمیق اجتماعی و تصویب قانون اساسی جدید شدند، اما شیوع ویروس کرونای جدید موجب وقفه در این خشم و اعتراضات شد.
اگر این کشور دچار بحران سلامتی جهانی نمیشد، مردم شیلی اکنون در حال آماده شدن برای رفتن به پای صندوقهای رأی بودند تا به اصلاح قانون اساسی موروثی از دوره دیکتاتوری آگوستو پینوشه (سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۰) آری یا خیر بگویند.
این همه پرسی با هدف آرام کردن بحران اجتماعی در شیلی که در تاریخ ۱۸ اکتبر آغاز شد، ابتدا قرار بود در تاریخ ۲۶ آوریل برگزار شود که به ۲۵ اکتبر موکول شده است.
این بحران اجتماعی که با افزایش بهای بلیط مترو در پایتخت آغاز شد، با خشم مردم از نابرابریهای عمیق اجتماعی-اقتصادی و بی تفاوتی طبقه سیاسی در قبال مشکلات روزمره اکثریت ۱۸ میلیون شیلیایی همراه شد.
پس از شش ماه جنبش اعتراضی بی ساقه در این کشور که ۳۱ کشته به جا گذاشت، جو پرتنش اعتراضی که کشور را به لرزه درآورده بود، جای خود را به فضایی آرام همراه با ترس از ابتلا به بیماری و تبعیت از دستورالعملهای مقامات داد و موجب تخلیه خیابانهای سانتیاگو، والپارایسو و کنسپسیون شد.
تا کنون براساس آمار رسمی، حدود هشت هزار نفر در شیلی به «کووید-۱۹» مبتلا شده اند و بیش از یکصد نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
اتریش
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴ هزار و ۴۵۲ نفر رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد تا به امروز ۴۱۰ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند و ۸ هزار و ۹۸۶ نفر بهبود یافته اند.
یوزف پنن گر متخصص ژنتیک اتریشی از آزمایش یک داروی جدید روی بیماران مبتلا در اتریش، آلمان و دانمارک خبر داد.
این متخصص ژنتیک در گفتگو با تلویزیون اتریش افزود: دویست تن از مبتلایان در این تحقیقات شرکت دارند. این بیماران در کنار این دارو؛ تحت روشهای درمانی که اکنون رایج است نیز قرار خواهند گرفت.
به گفته این متخصص اتریشی؛ این بیماران هفت روز تحت درمان این داروی جدید قرار میگیرند و چنانچه این دارو اثر مثبتی بر روی بیماران داشته باشد اوایل تابستان در بازار خواهد آمد.
سوییس
وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد تاکنون ۲۶ هزار و ۷۳۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد هزار و ۲۶۹ نفر جان باخته اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وین؛ دولت سوییس که از بیست و هفتم آوریل (۱۰ روز آینده) اجازه از سرگیری برخی از کسب و کارها در این کشور را اعلام و همچنان تجمع بیش از پنج نفر در اماکن عمومی را ممنوع کرده است.
از سوی دیگر تمرینات ورزشی در این کشور تا هشتم ماه ژوئن برگزار نخواهد شد. براساس تصمیم دولت؛ درصورتی که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور کاهش یابد؛ مدارس دوره ابتدایی و دیگر کسب و کارها از یازدهم ماه مه باز خواهد شد.
پاراگوئه
رئیس مجمع پزشکان پاراگوئه از نگرانی پزشکان این کشور آمریکای لاتین به علت نبود امنیت و تجهیزات مراقبتی برای رویارویی با ویروس کرونای جدید خبر داد.
فیلیپین
-وزارت بهداشت فیلیپین از ۲۱۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این وزارتخانه همچنین از جان باختن ۲۵ نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در فیلیپین خبر داد.
جمهوری آذربایجان
-در هفده روز گذشته ۲۵ هزار و ۴۰۲ نفر از ناقضان مقررات وضعیت ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان مجازات شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، پلیس راه جمهوری آذربایجان اعلام کرد: این افراد رانندگان یا سرنشینان خودروهایی هستند که بدون داشتن مجوز در شرایط وضعیت ویژه قرنطینه در مناطق مختلف در حال تردد بوده اند.
براساس این گزارش در ۲۴ ساعت گذشته هم ۲۵۴۳ نفر به دلیل نقض مقررات وضعیت ویژه قرنطینه مجازات شده اند.
وضعیت ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان از ۱۷ فروردین شروع شده و تا اول اریبهشت ادامه خواهد داشت.
در این مدت خروج شهروندان از منزل فقط برای انجام کارهای ضروری روزانه یک بار، با کسب مجوزلازم از سوی پلیس به مدت دو ساعت صورت میگیرد.
کاهش تدریجی اقدامات قرنطینهای
سوئیس از کاهش «آهسته و تدریجی» قرنطینه از تاریخ ۲۷ آوریل خبر داد و آلمان نیز در نظر دارد به زودی برخی فروشگاهها را باز کند و از چهارم مه نیز مدارس و دبیرستانها را بازگشایی کند.
آفریقای جنوبی نیزاز سرگیری برخی فعالیتهای معدنی را مجاز اعلام کرد.
قرنطینه بیش از ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در جهان
از بیش از چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر یعنی حدود ۵۷ درصد جمعیت جهان خواسته شده است در خانه بمانند. حدود ۱۱۰ کشور یا سرزمین از مردم خود خواسته اند در خانه هایشان بمانند.
در ایالت نیویورک آمریکا قرنطینه تا ۱۵ مه و در انگلیس دست کم تا سه هفته دیگر تمدید شده است.
دولت ژاپن وضعیت فوق العاده را به کل مجمع الجزایر ژاپن تعمیم داده است.
شوک جهانی نفت سازمان کشورهای صاد رکننده نفت (اوپک) روز پنجشنبه اعلام کرد بازار نفت متحمل « یک شوک بی سابقه، شدید و گسترده » شده است و پیش بینی می شود که تقاضای جهانی نفت در سال 2020 با کاهشی بی سابقه مواجه شود.
تحقیق درباره منشأ کووید-19آمریکا « تحقیقی جامع » برای روشن شدن منشأ بیماری « کووید-19 » آغاز کرده است و می گوید این مسئله که این ویروس جدید از یک آزمایشگاه در شهر ووهان، در مرکز چین، آمده باشد، منتفی نیست.
روسیه
-شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از ۳۲هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ، با شناسایی ۴ هزار و ۶۹ مبتلای جدید به کرونا در شبانه روز گذشته ، تعداد کل مبتلایان به ۳۲هزار و ۷ نفر افزایش یافت.
این بیشترین تعداد ابتلای روزانه به کرونا در این کشور است.
در همین مدت ۲۸۶ نفر با بهبودی کامل از بیمارستان ها و مراکز درمانی مرخص شدند تا مجموع بهبود یافتگان به ۲هزار و ۶۰۲نفر برسد.
همچنین طی شبانه روز گذشته ۴۱ نفر بر اثر ابتلا به کوئید-۱۹ جان باختند و مجموع جان باختگان به ۲۷۳ نفر رسید.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه در گفتگویی با همتای چینی خود شی جینپینگ، اتهامات علیه پکن را مبنی بر دادن اطلاعات نادرست در مورد ویروس کرونای جدید که در چین ظهور یافته است، « غیرسازنده » خواند.
همکاری گروه هفت
سران گروه هفت متعهد شدند همگی برای بازگشایی اقتصاد خود همکاری کنند.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی افزایش کمک های عمومی به کشورهای در حال توسعه ای را که به شدت در معرض شیوع ویروس کرونا قرار گرفته اند، خواستار شد.
توپ های برفی برای ضدعفونی
هر راهی برای مقابله با بیماری « کووید-19 » خوب است و شرکت اتریشی « داکا » (DAKA) روز پنجشنبه وسیله ای جدید را برای ضدعفونی با حجم بالا معرفی کرد: توپ برفی. این شرکت در نظر دارد از توپ برفی به همراه پنج افشانه کوچکتر استفاده کند تا مواد ضدعفونی کننده در مکان هایی که خطر ابتلا به ویروس کرونا در آنها وجود دارد به ویژه در خانه های سالمندان، ایستگاههای قطار و داروخانه ها به طور موثرتری پخش شود.
ردیابی و استفاده از ماسک
نروژ یکی از نخستین کشورهای اروپایی که اقدامات قرنطینه ای را کاهش داده است، یک برنامه کاربردی ردیابی جدید برای گوشی های هوشمند را راه اندازی کرد.
در لهستان نیز از این به بعد پوشاندن بینی و دهان به وسیله ماسک یا پارچه در اماکن عمومی اجباری شده است.
موناکو
یک ماسک رایگان برای هر شهروند در موناکو
دولت موناکو نیز روز پنجشنبه از توزیع رایگان ماسک به همه شهروندان یعنی ۳۸ هزار نفر، به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا و همچنین آماده شدن برای لغو قرنطینه در آینده خبر داد.
افغانستان
تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان با شصت و شش نفر افزایش به نهصد و شش نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کابل ، وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد : شصت و شش بیمار جدید مبتلا به بیماری کووید نوزده در شبانه روز گذشته در هفت استان افغانستان از جمله بیست و شش نفر در کابل و پانزده نفر در قندهار شناسایی شدند و مجموع مبتلایان به این بیماری به نهصد و شش نفر افزایش یافت.
«وحیدالله مایار» سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان گفت : در شبانه روز گذشته چهل و پنج بیمار بهبود یافته اند و تعداد آنها به نود و نه نفر رسیده است .
تعداد فوتی های این بیماری همچنان سی نفر اعلام شده است.
ترکیه
برای دومین هفته متوالی، منع رفت و آمد عمومی در ۳۱ استان ترکیه از ساعت ۲۴ امشب جمعه به مدت ۴۸ ساعت با تدابیر جدید اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از آنکارا، در این میان استانداری آنکارا اعلام کرد برای رفاه حال خانوادهها در روزهای قرنطینۀ عمومی برخی تدابیر را اتخاذ کرده است.
استانداری آنکارا در این رابطه با اتحادیه نانواییها مذاکره کرده و قرار بر این شد تا طی روزهای شنبه و یکشنبه نان مورد احتیاج مردم در تمام محلات با کمک استانداری، خانه به خانه توزیع شود.
بر اساس مقررات ممنوعیت رفت و آمد عمومی در ۳۱ استان ترکیه در طول روزهای آخر هفته به غیراز کارکنان بهداشتی موظف در بیمارستانها و مراکز بهداشتی، نیروهای پلیس و افرادی که در بخشهای کشاورزی و دامداری کار میکنند کس دیگری حق خروج از منزل را ندارد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور تا شب گذشته ۷۴ هزارو ۱۹۳ نفر به این ویروس مبتلا شده و تعداد جانباختگان نیز به یکهزارو ۶۴۳ نفر رسیده است.
-پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه نوشت: ۳۲۰ تن از شهروندان ترکیه بر اثر ابتلا به کرونا در کشورهای دیگر جان خود را از دست دادند.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی, ۹۹ تن از شهروندان ترکیه در فرانسه, ۷۱ تن در آلمان, ۵۴ تن در هلند, ۳۲ تن در انگلیس, ۲۹ تن در بلژیک, ۱۳ تن در آمریکا, ۱۲ تن در سوئد, ۴ تن در اتریش, ۴ تن در سویس، یک تن در بخش ترک نشین قبر س و یک تن در لبنان بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.
-پلیس ترکیه ۳۰۳ نفر را به اتهام انتشار خبرهای کذب و تحریک آمیز در شبکههای مجازی درباره بیماری کرونا بازداشت کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه آکشام چاپ ترکیه، وزارت کشور ترکیه اعلام کرد: در ۳۱ روز اخیر با بررسی ۵ هزار و ۶۰۳ صفحه در شبکههای اجتماعی ۷۶۵ مظنون را که خبرهای کذب و تحریک آمیز درباره مسئله شیوع کرونا منتشر میکردند شناسایی و ۳۰۳ نفر را بازداشت کرده است.
اسپانیا
-اجرای طرح فاصله گذاری فیزیکی در اسپانیا
شبکه حمل و نقل ریلی درون شهری مادرید (پایتخت اسپانیا) برای ایجاد فاصله گذاری اجتماعی در پی همه گیری ویروس کرونا، به نصب برچسبهای تعیین مکان برای افراد روی آورده است.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی اِفه، متروی مادرید با نصب برچسبهایی به شکل دایره قرمز رنگ بر روی کف راهروهای ایستگاههای مترو، به دنبال اطمینان از رعایت فاصله گذاری اجتماعی میان مسافران است.
این طرح روز پنج شنبه در ایستگاه "متروی ایفِما" افتتاح شد و قرار است در سایر ایستگاههای متروی مادرید نیز پیاده شود. پیش تر، برچسبهایی به همین منظور بر روی دیوارهای ایستگاهها نصب شده بود.
این نشانهها با فاصله ۲ متری از هم کار گذاشته شده اند و بر روی آن عبارت «فاصله بین فردی را رعایت کن»، به دو زبان اسپانیایی و انگلیسی به چشم میخورد.
سوریه
-سفیر روسیه در دمشق تاکید کرد: شرایط کشور سوریه در زمینه شیوع ویروس کرونا تحت کنترل است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه؛ «الکساندر یفیموف» گفت:به رغم آسیب ها و زیان هایی که بخش های مربوط به بهداشت در سوریه در پی تحمیل جنگ تروریستی علیه این کشور و تحریم های غرب شاهد آن بوده است، سوریه همه امکانات و تجهیزات خود را برای مبارزه با ویروس کرونا بسیج کرد.
سفیر روسیه در دمشق همچنین درباره همکاری سوریه و روسیه برای مقابله با ویروس کرونا گفت: همکاری های موثر بین دو کشور در این زمینه همواره ادامه دارد.
دانمارک
- دولت دانمارک اعلام کرد به برخی مشاغل کوچک از جمله آرایشگران، سالنهای زیبایی و آموزشگاههای رانندگی اجازه خواهد داد ۲۰ آوریل فعالیت خود را از سربگیرند.
لبنان
-قطر ۱۱ تن ماسک و تجهیزات پزشکی به لبنان هدیه داد
یک فروند هواپیمای حامل کمکهای پزشکی در قالب هدیه از قطر وارد فرودگاه بین المللی بیروت شد و چند نفر از اعضای کابینه لبنان از جمله میشل نجار وزیر امور عمومی و حمل و نقل، حمد حسن وزیر بهداشت عمومی، ناصیف حتی وزیر امور خارجه و همچنین محمد حسن الجابر سفیر قطر در لبنان هنگام فرود هواپیما در فرودگاه حضور داشتند.
سرزمین های اشغالی
-رژیم صهیونیستی فاش کرد عمدا با ارسال تجهیزات پزشکی برای اسپانیا و انگلیس مخالفت کرده است تا آنها را خوار و حقیر کند.
پایگاه اینترنتی «رای الیوم» در گزارشی به قلم زهیر اندراوس نوشت: کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل به تازگی به نقل از منابع بلندپایه سیاسی این رژیم در تل آویو فاش کرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درخواست دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس را که مامور انجام وظایف نخست وزیر در این کشور نیز است مبنی بر ارسال دستگاههای تنفسی (ونتیلاتور) به انگلیس رد کرد این در حالی است که این درخواست فوری و اضطراری بوده است.
حتی تلاش مقامات انگلیسی برای تغییر قوانین جاری در این کشور به نفع تل آویو مفید واقع نشد. قانونی در انگلیس است که بر اساس آن اگر حکم قضایی صادر شود جنایتکاران جنگی از دیگر کشورها در انگلیس بازداشت میشوند و انگلیس به خاطر کسب رضایت رژیم اشغالگر اسرائیل این قانون را تغییر داد. اسرائیل و سران این رژیم خیال شان راحت شد که دیگر از سوی سازمان حقوق بشر تحت پیگرد (در انگلیس) قرار نمیگیرند.
ژاپن
-آمار مبتلایان به کرونا در ژاپن به ۹ هزار و پانصد نفر رسید؛ و ۱۸۰ نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
-آغاز توزیع ماسک در مراکز مختلف در سرتاسر این کشور
مکزیک
-مقامات بخش بهداشت مکزیک روز پنجشنبه از ۴۵۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور و جان باختن ۳۷ نفر دیگر بر اثر این ویروس خبر دادند.
به این ترتیب، تعداد کل موارد آلودگی به ویروس کرونا در مکزیک به شش هزار و ۲۹۷ مورد و شمار جان باختگان به ۴۸۶ نفر رسید.
چین
-چین آمارگیری بزرگ اپیدمی کووید-۱۹ را با هدف تعیین میزان مبتلایان بدون علامت و سطح ایمنی جمعیت آغاز کرد.
مرکز کنترل بیماریهای چین برای شناسایی مبتلایان بدون علامت کووید-۱۹ در ۹ منطقه استانی آزمایش ابتلا به ویروس کرونا انجام میدهد.
این پژوهش گسترده در ۹ منطقه استانی چین از جمله پکن، شانگهای و همه مناطق ووهان بر روی کودکان تا افراد سالخورده آغاز شده است. در ووهان ۱۱ هزار نفر به صورت تصادفی از میان ۱۱ میلیون نفر برای شرکت در نمونه گیری انتخاب میشوند.
سوابهای گلوی افراد شرکت کننده در آمارگیری برای انجام آزمایشهای اسیدنوکلئیک و نمونه خون آنها برای انجام آزمایشهای آنتی بادی جمع آوری میشود. آزمایشها به صورت رایگان بر روی جامعه آماری انجام میشود.
آزمایش سرم آنتی بادی شامل آزمایش ۲ آنتی بادی IgG و IgM است. آنتی بادی IgM در افرادی یافت میشود که بین ۵ تا ۷ روز از آلوده شدن آنها به ویروس کرونا میگذرد. این در حالیست که آنتی بادی IgG در افرادی که دو تا سه هفته پیش به ویروس آلوده شده باشند وجود دارد. این آنتی بادی در مقایسه با آنتی بادی IgM میتواند برای سالها یا حتی تا پایان عمر در بدن فرد باقی بماند. وجود هر یک از این دو آنتی بادی علامت ابتلا به کووید -۱۹ است.
-به گزارش خبرگزاری رویترز، شهر ووهان چین اعلام کرد تعداد کل موارد آلودگی به ویروس کرونا در این شهر اکنون ۵۰ هزار و ۳۳۳ مورد و شمار جان باختگان بر اثر این ویروس سه هزار و ۸۶۹ نفر است.
آلبانی
آلبانی با اصلاح قوانین کیفری خود اعلام کرد هر فردی که مقررات قرنطینه به علت شیوع ویروس کرونا را نقض و دیگران را آلوده کند، به حداکثر هشت سال حبس محکوم خواهد کرد.
آلبانی به تدریج آماده میشود فعالیت بخشهایی از اقتصاد خود را از سر بگیرد.
منتقدان تدابیر سختگیرانهتر میگویند جریمه نقدی کارآمد است، ولی ادی راما نخست وزیر آلبانی از مجازات جدید به عنوان اقدامی لازم دفاع کرد.
راما میگوید دولت فکر میکند اگر مقررات قرنطینه اعمال نمیشد، حدود دو هزار و ۸۰۰ نفر جان خود را از دست میدادند.
تا روز پنجشنبه, ۲۶ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در آلبانی که ۲.۸ میلیون نفر جمعیت دارد، جان باخته اند و ۵۱۸ تن به این بیماری مبتلا شده اند.
برزیل
به گزارش خبرگزاری فرانسه ، وزیر بهداشت این کشور درخلال بحران گسترش ویروس کرونا از سمت خود برکنار شد.
پاکستان
-به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن مقامات صندوق بین المللی پول با هدف کمک به پاکستان برای کاهش پیامدهای همه گیری ویروس کرونا با کمک مالی اضطراری حدود ۱.۴ میلیارد دلاری به این کشور موافقت کردند.
-بازگشایی مساجد در اسلام آباد در روز جمعه به رغم شیوع کرونا
-شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان طی ۱۲ ساعت گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد ، رسانه های پاکستانی اعلام کردند : طی ۱۲ ساعت گذشته ۴۹۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در پاکستان به ثبت رسید تا بدین ترتیب شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۷هزار و ۲۵ نفر افزایش یابد.
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد : با ثبت ۱۱ مورد جدید فوتی ناشی از کرونا ، تعداد قربانیان این بیماری در پاکستان به ۱۳۵ نفر رسیده است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت پاکستان تاکنون بیش از ۸۴ هزار و ۷۰۰ تست کرونا در پاکستان انجام شده است و ۱۷۶۵ بیمار کرونایی در این کشور بهبود یافته اند.
به گفته منابع خبری ایالت های پنجاب و سند پاکستان به ترتیب با ۳۲۷۶ و ۲۰۰۸ مورد آلودگی به ویروس کرونا بیشتر از سایر مناطق پاکستان تحت تاثیر کرونا قرار دارند ، در حالیکه در اسلام آباد پایتخت پاکستان نیز تاکنون ۱۴۵ نفر به مبتلا به کرونا گزارش شده است.
تونس
-به گزارش خبرگزاری فرانسه از تونس، وزیر کشور تونس اعلام کرد دو مرد در اقدامی تروریستی با هدف آلوده کردن عمدی نیروهای امنیتی به ویروس کرونا از طریق سرفه کردن به سمت آنها، بازداشت شدند.
از زمان وقوع مجموعهای از حملات مرگبار که در سال ۲۰۱۵ علیه نیروهای امنیتی و گردشگرها در تونس روی داد این کشور همچنان در حالت فوق العاده قرار دارد.
کانادا
-جاستین ترودو نخست وزیر کانادا اعلام کرد محدودیت های مرزی این کشور با آمریکا برای "مدت قابل توجهی" پابرجا خواهد ماند.
-اطلاعات رسمی که توسط سازمان بهداشت عمومی کانادا منتشر شده است، نشان میدهد تعداد افرادی که بر اثر شیوع ویروس کرونا در این کشور جان باخته اند، ظرف یک روز حدود ۱۰ درصد افزایش یافته و به یک هزار و ۴۸ تن رسیده است.
تا ساعت ۱۱ صبح به وقت شرق کانادا (۱۵۰۰ به وقت گرینویچ) در روز پنجشنبه، تعداد کل افراد مبتلا به ویروس کرونا نیز به ۲۸ هزار و ۸۹۹ مورد رسیده است.
لیبی
-قرنطینه عمومی در مناطق غرب کشور برای مبارزه با کرونا