نگاهی به مهمترین رویدادهای اقتصادی جهان
کوچک شدن ۳۵ درصدی اقتصاد انگلیس
توقف فعالیتهای مختلف در انگلیس به علت شیوع کرونا به کوچک شدن ۳۵ درصدی اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم سال جاری منجر خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شبکه بلومبرگ گزارش داد شیوع ویروس کرونا در انگلیس همچنین به افزایش بیکاری در این کشور منجر خواهد شد و تعداد بیکاران را به بیش از دو میلیون نفر خواهد رساند. این وضع همچنین به کسری بودجه شدید در انگلیس منجر خواهد شد که از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است.
صندوق بین المللی پول هم هشدار داده است که اقتصاد انگلیس امسال بیش از زمان رکود اقتصادی با کاهش رشد مواجه خواهد شد.
"مل استرایت" عضو کمیته وزارت دارایی انگلیس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ گفت: گزارشها و پیش بینیهایی که درباره کاهش رشد اقتصادی انگلیس مطرح میشوند در واقع سناریوهای واقعی پیش روی اقتصاد ما هستند. نتایج بررسیها نشان میدهند که اگر تعطیلی کنونی به علت شیوع ویروس کرونا همچنان ادامه بیابد تولید ناخالص داخلی انگلیس حدود ۳۵ درصد کاهش خواهد یافت. میزان بیکاری هم ده درصد افزایش خواهد یافت.
این مقام دولت انگلیس در ادامه گفت دولت این کشور در شرایط کنونی تلاش میکند که با اتخاذ تدابیر و انجام اقداماتی به شهروندان و کسب و کارها کمک بکند که بعد از پایان ویروس کرونا بتوانند به رشد اقتصادی را شروع کنند. در این چارچوب پیش بینی شده است که به شهروندان و صاحبان کسب و کارهای کوچک در شرایط کنونی وامهای کم بهره یا بدون بهره پرداخت بشود. دولت انگلیس همچنین قصد دارد با هدف جلوگیری از اخراج شهروندان از کارشان بخشی از حقوق آنها را به نمایندگی از کارفرمایان بپردازد. این بدان معنا است که برخی از شهروندان در حالی که کار نمیکنند، اما همچنان حقوق دریافت خواهند کرد.
استرایت در ادامه گفت: بزرگترین چالش درحال حاضر پیش روی ما این است که ما با شرایط کاملا بی سابقهای مواجه هستیم. دولت ناچار است کمکهای خود را شامل ده میلیون نیروی کار بکند. منابع مالی گستردهای برای تحقق این هدف لازم است که تنها بخشی از آن از طریق دریافت مالیاتها تامین میشود.
کاهش شاخص بورس ژاپن
بر این اساس ارزش شاخص بورس نیکی ۲۲۵ ژاپن (یکی از دو شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو که سهام ۲۲۵ شرکت بزرگ ژاپن در آن فهرست و در هر روز کاری ارزش گذاری میشود) یک ممیز سی سه صدم درصد کاهش به ۱۹۲۹۰ ممیز ۲۰ صدم واحد رسید.
شاخص تاپیکس با یک ممیز ۸۲ صدم درصد کاهش به هزار و چهارصد وبیست و دو ممیز نود و یک صدم واحد رسید.
هشدار سازمان ملل درباره پیامد کمبود آب در برخی کشورهای عربی
سازمان ملل متحد هشدار داد کمبود آب در برخی کشورهای عربی میتواند باعث افزایش خطر گسترش ویروس کرونا شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، کمیته اجتماعی و اقتصادی غرب آسیا در سازمان ملل متحد «اسکوا» فراهم کردن آب برای همگان در منطقه عربی را خواستار شد.
طبق پژوهش کمیته اجتماعی و اقتصادی غرب آسیا در سازمان ملل متحد بیش از ۷۴ میلیون نفر در منطقه عربی فاقد سرویسهای بهداشتی شست و شوی دست هستند. این پژوهش پیش بینی کرد مصرف سرانه آب به منظور شستن دستها در خانه روزانه تا ۱۲ لیتر افزایش یابد. این در حالی است که (طبق این پژوهش) میانگین مصرف آب خانهها روزانه به پنج میلیون متر مکعب افزایش مییابد. همچنین کمبود لوله کشی آب خانگی در ۱۰ کشور عربی باعث بدتر شدن وضع خواهد شد. ۸۶ میلیون نفر در منطقه عربی در محل اقامت خود به آب آشامیدنی دسترسی ندارند. چه بسا این مسئله باعث تشدید خطر ابتلای آنها به کرونا شود,، چون آنها مجبور میشوند آب را از اماکن عمومی تهیه کنند.
ساکنان مناطقی که صحنه درگیری و آوارگی است، بار بیشتری بر دوش میکشند. طبق این پژوهش در نوار غزه که پُر جمعیت است از هر ۱۰ خانواده فقط یک خانواده به آب پاکیزه دسترسی دارد. این پژوهش پیش بینی کرد حدود ۲۶ میلیون پناهنده و آواره در منطقه به سبب محروم بودن از خدمات آب بهداشتی، فاضلاب و بهداشت، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا باشند. این سازمان خواستار اقدام برای اتخاذ تدابیری شد تا اجازه دهد همه از جمله کسانی که توانایی پرداخت هزینه آب پاکیزه را ندارند به این آب دسترسی داشته باشند.
نگرانی و تردید بر صنعت ماهیگیری کانادا سایه افکنده است
رادیو کانادا در حساب کاربری خود در توئیتر گزارشی را پخش کرد که از تردید و نگرانی در صنعت ماهیگیری کانادا در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور حکایت دارد.
شمار موارد آلوده به ویروس بیماری کووید-۱۹ در کانادا در روزهای اخیر افزایش یافته است.
در حال حاضر هیچ اطمینانی در صنعت ماهیگیری کانادا وجود ندارد. فعالان این بازار منتظر دستورالعملهای دولت فدرال هستند. آنها هنوز نمیدانند با اعمال فاصله گذاری اجتماعی که دو متر تعیین شده است، چطور میتوانند ماهیگیری کنند.
رژان کومو (Réjean Comeau) از فعالان صنعت ماهیگیری گفت: "اعمال این مقررات در قایق ها، روی سکو و در کارخانهها عملی نیست".
اتحادیه ماهیگیران و شرکتهای تبدیل فرآوردههای دریایی بارها از اتاوا خواستند امسال فصل ماهیگیری را به تعویق بیندازد تا ببینند وضع شیوع بیماری در آتلانتیک چگونه خواهد بود و کارخانهها نیز این فرصت را داشته باشند تا خود را با شرایط جدید وفق دهند. از دیدگاه اتحادیه ماهیگیران، سال ویرانگری در پیش است.
مارتین ماله، مدیر کل این اتحادیه گفت: "اگر ما فصل ماهیگیری دو ماهه را در بهار از دست بدهیم، فصل ماهیگیری دیگری تا یک سال آینده نخواهیم داشت؛ بنابراین دولت برای کمک به این صنعت باید برنامه ریزی کند".
با این اوصاف، صنعت ماهیگیری کانادا با توجه به بحران سلامت و عدم صادرات فرآوردههای دریایی ضربه سختی خواهد خورد.
رژان کومو افزود: "شرایط بسیار بدی حاکم است و صنعت ماهیگیری کانادا بدترین دوران خود را سپری میکند".