شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۸ هزار و ۴۵۵ تن و شمار افراد مبتلا به ۶۴۴ هزار و ۶۲۶ نفر افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا و میزان تلفات آن در آمریکا به شرح زیر است:
شمار مبتلایان به کرونا به ۶۴۴ هزار و ۶۲۶ نفر رسید به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز بریک که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را به صورت جهانی منتشر و به روز رسانی میکند، شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۸ هزار و ۴۵۵ تن و شمار افراد مبتلا به ۶۴۴ هزار و ۶۲۶ نفر افزایش یافته است. براساس این آمار، بیشترین مبتلایان و آمار مرگ ناشی از کرونا در نیویورک است. تاکنون ۱۱ هزار و ۶۲۹ نفر در نیویورک براثر ابتلا به کرونا مرده اند و ۲۱۴ هزار و ۸۳۲ نفر هم مبتلا شده اند. در نیوجرسی نیز با ثبت سه هزار و ۱۵۶ مورد مرگ، ۷۱ هزار و ۳۰ مورد مبتلا ثبت شده است. در ماساچوست نیز ۲۹ هزار و ۹۱۸ مورد ابتلا و هزار و ۱۰۸ مورد مرگ ثبت شده است. در میشیگان نیز ۲۸ هزار و ۵۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و هزار و ۹۲۱ نفر براثر این بیماری درگذشته اند. در کالیفرنیا نیز از ۲۷ هزار و ۹۸ مبتلا به ویروس کرونا تاکنون ۸۹۰ نفر جان خود را از دست داده اند. در پنسیلوانیا نیز ۲۶ هزار و ۴۹۰ مورد ابتلا و ۶۴۷ مورد مرگ، ایلینویز ۲۴ هزار و ۵۹۳ مبتلا و ۹۴۹ مورد مرگ و در فلوریدا نیز ۲۲ هزار و ۵۱۹ ابتلا و ۶۱۴ مورد مرگ ثبت شده است. در واشنگتن نیز ۱۰ هزار و ۹۷۱ نفر به کرونا مبتلا شده اند و ۵۶۵ نفر نیز مرده اند.
اعتراض ها به اقدام پلیس آمریکا در دستبندزدن به پزشک بیگناه سیاهپوست در میامی
اقدام یکی از افسران پلیس منطقه میامی آمریکا در دستبند زدن به یک پزشک بیگناه سیاهپوست به علت انجام تست کرونا برای شهروندان، بار دیگر به انتقادات گسترده از پلیس این کشور منجر شد. شبکه تلویزیونی "دموکراسی ناو" اعلام کرد روز جمعه در منطقه فلوریدای آمریکا یک پزشک سیاهپوست آفریقایی تبار در حالی که در برابر منزل مسکونی خودش با استقرار تجهیزات در خودروی شخصی اش و پوشیدن ماسک و دستکش در حال آمادگی برای گرفتن تست کرونا از شهروندان و بخصوص افراد بی خانمان بود یکی از افسران پلیس با مشاهده این صحنه با خشونت به پزشک سیاهپوست نزدیک شد و بعد از گفتگوی تند با وی به وی دستبند زد. انتشار این تصاویر این اقدام افسر پلیس میامی به انتقادات گستردهای از نیروهای پلیس آمریکا منجر شده است. دکتر "آرمن هندرسون" پزشک سیاهپوست که افسر پلیس به وی دستبند زده بود به شبکه دموکراسی ناو گفت: افسر پلیس بعد از آن که مرا به بی ادبی و نداشتن مدارک شناسایی متهم کرد به من دستبند زد. وی گفت من بعد از آن که تجهیزات موردنیازم را داخل خودرو گذاشتم در حالی که در حال انداختن چند جعبه خالی به سطل زباله بودم افسر پلیس مرا دید و توقف کرد و سئوالاتی درباره هویت و محل زندگی ام از من پرسید. وی از من کارت هویت شناسایی خواست که در جواب تلاش کردم با حفظ آرامش از تشدید تنش جلوگیری کنم. من به وی اعلام کردم در مرکز شهر میامی به افراد بی خانمان کمک میکنم. اما وی احساس میکرد من بی ادبی میکنم بنابراین به من دستبند زد. زمانی هم که به من دستبند میزد در حالی که دستبند نداشت به شدت به صورت من نزدیک شده بود. برخورد وی با من کاملا احمقانه بود. شبکه دموکراسی ناو افزود افسر پلیس در حالی به این پزشک سیاهپوست دستبند زده که پزشک ماسک پوشیده و دستکش داشت، ولی افسر پلیس حتی ماسک هم نداشت. پزشک سیاهپوست در نهایت همسرش را صدا میزند تا مدارک شناسایی وی را بیاورد و افسر پلیس بعد از گفتگوی تند با همسر این پزشک و مشاهده مدارک دستبند را از دستانش باز میکند. اداره پلیس میامی روز شنبه دستور داد درباره این حادثه تحقیق انجام شود، ولی هویت افسری که این اقدام را انجام داده بود افشا نکرد.
استفاده از کرونا برای نسل کشی سیاه پوستان متیو مَبَن، خبرنگار شبکه خبری فرانس ۲۴ در واشنگتن گفت: شیوع کووید -۱۹ در آمریکا نابرابری شدید در این کشور را نمایانتر کرد. وی گزارش داد: در مواقع عادی بنای یادبود آبراهام لینکلن در واشنگتن مملو از گردشگر است. اما امروز مثل کل ناحیه کلمبیا این بنا هم در قرنطینه قرار گرفته است. امروز مردم آمریکا بیشترین موارد ابتلا به کووید-۱۹ را در جهان دارند. اما در میان مردم آمریکا، گروهی هستند که بیشترین موارد ابتلا را دارند: آفریقایی تبارهای آمریکا. مثلا در ایالت لوئیزیانا که سیاهپوستان ۳۰ درصد کل جمعیت آن را تشیکل میدهند، ۷۰ درصد جان باختگان کووید-۱۹ آفریقایی تبار هستند. برای درک بهتر این نابرابری شدید به سراغ شهر بالتیمور در ایالت مریلند میرویم. شهری که اکثر مردم آن سیاهپوست هستند و آمادگی خود را برای مقابله با موج ابتلا به این بیماری اعلام کرده است. در این شهر چادرهایی نظامی برای پذیرش بیماران مبتلا به کووید-۱۹ برپا شده است. این تدبیر شهر بالتیمور برای مقابله با خطر فزاینده گسترش این ویروس است. به سراغ یکی از محلات شمال غربی این شهر میرویم که ۹۵ درصد ساکنان آن آفریقایی تبار هستند. به اعتقاد آنها این که اولین موارد ابتلا در اینجا دیده شد، اتفاقی نیست. یکی از مردان ساکن این محله میگوید: «اجتناب ناپذیر بود، میدانستیم که این اتفاق میافتد. همیشه بیشتر از همه مشکل داریم و این وضع روبه روز سختتر میشود. مردم خودشان را آماده میکنند، چون میدانند درو خواهند شد. ما واقعا میترسیم. در محلات ما ضعیف ترها همیشه اولین قربانیان هستند. بهترین کاری که میتوانیم انجام دهیم حفظ خانه و خانواده خودمان و رعایت فاصله (فیزیکی) است». یک زن سیاهپوست ساکن این محله میگوید: «من مشکلات حاد ریوی دارم و میدانم که این ویروس برای من بسیار خطرناک است برای همین در خانه میمانم و پسرم همه کارهایم را انجام میدهد. من خیلی میترسم». تحلیلهای مرکز ملی آمار بدون درخواست هستند. با آن که کمتر از یک سوم جمعیت مریلند را آمریکاییهای آفریقایی تبار تشکیل میدهد، ۴۵ درصد قربانیان (کووید-۱۹) از این قشرهستند. به گفته دکتر اسکولوم این ویروس تنها کاری که کرد این بود که نابرابری دیرینه را نمایانتر کرد. وی گفت: «کووید-۱۹ نابرابریهای موجود در نظام سلامت ما را نمایان کرد، مثل دسترسی به مراقبتهای بهداشتی. این شرایط (نابرابر) از چیزهایی است که در جوامع رنگین پوست خیلی دیده میشود برای همین وقتی یک بیماری مثل این شیوع مییابد قطعا رنگین پوستان سریعتر و شدیدتر از بقیه درگیر آن میشوند». عوامل تشدید کننده این بیماری، چون دیابت، چاقی و بیماریهای ریوی در بین سیاه پوستان آمریکا گسترش زیادی دارد و آنها را آسیب پذیرتر میکند. اما این علت اصلی شیوع این بیماری در بین آنها نیست. سیاه پوستان بیشتر در مشاغلی مشغول به کار هستند که در خط اول آلودگی به این ویروس قرار دارند مثل رانندگان اتوبوس.
کشف ۱۷ جنازه در یک خانه سالمندان در نیوجرسی آمریکا نیویورک تایمز از کشف ۱۷ جسد در یکی از بزرگترین خانههای سالمندان در نیوجرسی خبر داد. این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم تریسی تالی نوشت: روز دوشنبه پلیس در شهر کوچی در ایالت نیوجرسی گزارش محرمانهای دریافت کرد مبنی بر اینکه یک جسد دراتاقکی خارج از یکی از بزرگترین خانههای سالمندان این شهر نگهداری میشود. زمانیکه پلیس به محل آمد، جنازه از آنجا منتقل شده بود، اما آنها ۱۷ جنازه را در داخل ساختمان این خانه سالمندان در سردخانه کوچکی که ظرفیت نگهداری تنها چهار جسد دارد، پیدا کردند. به گفته مقامات، این ۱۷ نفر جزء ۶۸ نفری بودند که اخیرا در این خانه سالمندان جان خود را از دست داده اند. دو نفر از جان باختگان پرستار بودند. از این تعداد آزمایش ابتلا به کرونای ۲۶ نفر مثبت بوده است. علت مرگ سایر افراد مشخص نیست. براساس آمار درمانی این ایالت که روز چهارشنبه یک مقام فدرال آن را اعلام کرد، از بیمارانی که هنوز در این خانه سالمندان نگهداری میشوند، آزمایش کرونای ۷۶ نفر مثبت بوده است، ۴۱ نفر از کارکنان ازجمله یک مدیر نیز به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند. این تنها خانه سالمندان آمریکا نیست که با مشکل مواجه شده است. ویروس کرونا در خانههای سالمندان منطقه نیویورک با سرعتی فاجعه بار گسترش یافته و هزاران نفر از ساکنان این مراکز را که با کمبود شدید نیرو دست به گریبانند، به کام مرگ میفرستد.
ابتلای بیش از 9 هزار نفر از کارکنان بخش مراقبت های بهداشتی به کرونا
بیش از ۹ هزار نفر از کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز اعلام کرد شیوع ویروس کرونا در آمریکا ضربات بسیار سنگینی را به کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی این کشور وارد کرده است و نتایج بررسیهای هفته گذشته نشان داد که بیش از ۹۳۰۰ نفر از کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. تاکنون حدود ۲۷ نفر از کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی آمریکا هم به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
شیوع کرونا در خانه های سالمندان خبرنگار شبکه سی بی اس نیوز افزود شیوع ویروس کرونا همچنین به شکلی گسترده در میان کسانی منتشر شده است که در مراکزی مانند خانههای سالمندان زندگی میکنند. بیش از چهل و چهار نفر از کارکنان مرکز مراقبتهای بهداشتی و بازپروری "کانتربری" در ویرجینیا تاکنون به علت ابتلا به ویروس کرونا جان شان را از دست داده اند.
آمار قربانیان ویروس کرونا در این مرکز نگهداری سالمندان از تعداد قربانیان مراکز نگهداری سالمندان در ایالت واشنگتن فراتر رفته است. خبرنگار سی بی اس نیوز افزود مرکز سوفال در داکوتای جنوبی اکنون یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را آمریکا دارد. برای مثال در مرکز تولید و فرآوری مواد غذایی "اسمیت فیلد" ۴۴۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند. این افراد با افراد زیادی در ارتباط بوده اند. با وجود ابتلای هزاران نفر از اهالی داکوتای جنوبی به ویروس کرونا هنوز فرماندار این ایالت دستور ماندن ساکنان این منطقه را در خانههای شان صادر نکرده است. شبکه سی بی اس نیوز افزود ایالت کالیفرنیای آمریکا اولین ایالت این کشور بود که بعد از شیوع ویروس کرونا به ساکنان آن دستور داده شد برای جلوگیری از شیوع کرونا در خانههای شان بمانند. اکنون فرماندار این ایالت آمریکا خروج مشروط مردم را از خانههای شان و بازگشت مشروط آنها را به زندگی عادی بررسی میکند. تاکنون بیش از ۲۶۰۰۰ نفر در آمریکا به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
رکورد جدید مرگ و میر روزانه در آمریکا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آمریکا از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه چهارشنبه به وقت محلی تا همان ساعت در روز پنجشنبه طبق آمار جمع آوری شده از سوی دانشگاه جانز هاپکینز ۲ هزار و ۵۶۹ مورد مرگ ناشی از کووید ۱۹ را ثبت کرد. به این ترتیب شمار قربانیان آمریکا تاکنون به ۲۸ هزار و ۳۲۶ نفر رسیده است. رکورد پیشین شمار مرگ و میر روزانه ۲ هزار و ۲۲۸ نفر بود که یک شب قبل به ثبت رسیده بود. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری روزانه خود اعلام کرد نبرد ادامه دارد، اما حاکیست در سراسر کشور ما اوج موارد جدید آلودگی را پشت سر گذاشته ایم. وی وعده داد تا روز پنجشنبه از برنامههای خود برای لغو قرنطینه خبر دهد. آمریکا از اواخر ماه مارس بیشترین موارد رسمی اعلام شده آلوده به ویروس کرونا را دارد. تاکنون بیش از ۶۳۷ هزار مورد آلوده در این کشور تشخیص داده شده است.
بنیاد گیتس مشارکت جهانی برای تولید واکسن را خواستار شد
بنیاد گیتس به سرپرستی بیل و ملیندا گیتس روز چهارشنبه همکاری بین المللی را برای ساخت واکسن کووید ۱۹ و توزیع آن در سراسر جهان خواستار شد و همچنین از اختصاص ۱۵۰ میلیون دلار برای کمک به کشورهای فقیر برای مبارزه به همه گیری خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، در حالی که بیش از صد آزمایش برای دستیابی به واکسن در جریان است ما برای ادامه این تلاشها، یافتن مواردی که با بیشترین شانس موفقیت رو به روست و همچنین شروع سریع برنامه ریزی برای تولید آن به گروههای بین المللی نیاز داریم. به گفته سوزمان دولتها باید تلاش و پول خود را متحد کنند تا واکسن هرچه بیشتر در دسترس باشد. این یک کمپین جهانی است که قرار است میلیاردها دلار هزینه داشته باشد. کمیسیون اروپا قرار است چهارم مه (۱۵ اردیبهشت) کنفرانسی بین المللی به منظور جمع آوری بودجه برای تحقیقات مربوط به واکسن و داروی ویروس کرونای جدید تشکیل دهد. بنیانگذار مایکروسافت روز چهارشنبه در پیامی توئیتری نوشت: تصمیم ترامپ در تعلیق کمکهای مالی به سازمان بهداشت جهانی خطرناک است. سازمان جهانی بهداشت یک شریک محکم و مطمئن است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از نیویورک به قلم ماریا کاسپانی و جسیکا رسنیک ایولت با عنوان " آمادگی آمریکا برای بازگشایی تدریجی کشور و استفاده از ماسک، روال عادی زندگی پس از کرونا" نوشت: در حالی که شمار تلفات ناشی از شیوع ویروس کرونا در آمریکا روز چهارشنبه به ۳۱ هزار نفر رسید؛ مقامات و فرمانداران فرایند آماده کردن محتاطانه شهروندان را برای زندگی پس از این بحران آغاز کردند، روال زندگی که به احتمال زیاد پوشاندن صورت با ماسک دیگر موضوع عادی خواهد بود. در میشیگان نیز شهروندان در اعتراض به دستورالعملهای گرتچن ویتمر فرماندار دموکرات این ایالت که برخی از آنها جزء سخت گیرانهترین دستورالعملها در کل کشور هستند، صدها دستگاه خودرو را روز چهارشنبه راهی خیابانها در لنسینگ مرکز این ایالت کردند. برخی از معترضان در جریان این اعتراض که گروههای محافظه کار و حامی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آن را سازماندهی کردند؛ خودروهای خود را مقابل ساختمان کنگره در لنسینگ متوقف کردند و بسیاری از آنها نیز ماسک بر روی صورتهای خود نداشتند و طرح فاصله گذاریهای اجتماعی را رعایت نکردند. این در حالی است که آمارها نشان میدهد تا چهارشنبه شب، ۳۰ هزار و ۸۸۵ نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به کووید – ۱۹ جان خود را از دست داده اند. خبرگزاری رویترز اعلام کرد بیش از ۵۰ پرستار، پزشک و کارشناس در حوزه پزشکی آمریکا به دنبال تشخیص ابتلا به بیماری کرونا یا نشان دادن دست کم علائمی از این بیماری جان خود را از دست داده اند. دست کم ۱۶ مورد از این دست در ایالت نیویورک گزارش شده است. جری اینسلی فرماندار ایالت واشنگتن در یک کنفرانس مطبوعاتی در این خصوص گفت: «بزرگترین مانع برای بازگشت به روال عادی زندگی در واقع کمبود امکان آزمایش کرونا است.» وی در واکنش به اظهارات ترامپ که گفته بود بزرگترین سیستم آزمایش کرونا را نسبت به هر نقطه دیگری از جهان در اختیار دارد تاکید کرد: «ما در زمینه کیتهای آزمایش کرونا با کمبود جدی مواجه هستیم و در حال حاضر این کیتهای آزمایشگاهی در هیچ جایی در آمریکا وجود ندارد.»