به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس حزب کارگر انگلیس که حزب اصلی مخالف انگلیس است روز چهارشنبه با این استدلال که مردم نیازمند «کورسویی در انتهای تونل هستند»، دولت را تحت فشار قرار داد تا راهبردی را برای خروج از قرنطینه معرفی کند.
کی یر استارمر رئیس جدید حزب کارگر انگلیس در آستانه اعلام احتمالی تمدید قرنطینه که از ۲۳ مارس (چهارم فروردین) در این کشور برقرار شد، نامهای خطاب به دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس نوشت. دومینیک راب به طور موقت جانشین بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس است. جانسون پس از اقامت در بیمارستان به علت ابتلا به کرونا هم اکنون دوره نقاهت را میگذراند.
استارمر که در تاریخ چهارم آوریل (۱۶ فروردین) در رأس حزب کارگر انگلیس قرار گرفت در این نامه نوشت «پرسشی که روز پنجشنبه مطرح است این نیست که آیا قرنطینه باید تمدید شود یا خیر بلکه پرسش این است که این قرنطینه چگونه و چه زمانی میتواند کاهش پیدا کند و این تصمیم براساس چه معیارهایی اتخاذ خواهد شد».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، وی درخواست کرد دولت هر چه سریعتر یا در روزهای آینده برنامه خود را مشخص کند تا پارلمان بتواند با از سرگیری فعالیت خود در تاریخ ۲۱ آوریل (دوم اردیبهشت) آن را بررسی کند.
این درخواستی است که به نظر میرسد دولت آماده انجام آن نیست. یک منبع دولتی گفت «صحبت از راهبرد خروج پیش از آنکه ما به پیک (اوج) بیماری برسیم، این خطر را دارد که پیام اصلی ما یعنی ماندن مردم در خانه برای حمایت از کادر درمانی ما و نجات مردم زیر سؤال رود».
استارمر به بی بی سی گفت «مردم نیاز دارند تا کورسویی را در انتهای تونل ببینند».
وی افزود: برای خروج ازقرنطینه در هفتهها یا ماههای آینده، باید «از هم اکنون مقدمات آن را فراهم کرد».
انگلیس در حال حاضر یکی از کشورهای اروپایی است که با بیش از ۱۲ هزار کشته در محیطهای بیمارستانی به شدت از شیوع کرونا آسیب دیده است و نگرانیهای فزایندهای درباره اوضاع مهار شیوع کرونا در خانههای سالمندان وجود دارد.
دولت بوریس جانسون به علت تأخیر در اعلام قرنطینه مورد انتقاد قرار گرفت. اما از این پس فشارها بر سر آماده شدن برای مرحله بعدی است. علاوه بر این یک مؤسسه دولتی روز سه شنبه برآورد کرد یک دوره سه ماهه کامل قرنطینه که به دنبال آن یک دوره سه ماهه را برای بازگشت تدریجی به اوضاع عادی در پی خواهد داشت، احتمالا برای کشور افت بی سابقه ۱۳ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور را در سال ۲۰۲۰ در پی خواهد داشت و علاوه بر این دو میلیون نفر بیکار خواهند شد و کشور با کسری بودجه ۱۴ درصدی تولید ناخالص داخلی مواجه میشود.
تعطیلی کسب و کارها در انگلیس ادامه دارد
مت هنکوک (Matt Hancock)، وزیر بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد پس از سه هفته که کسب و کار در این کشور تعطیل شده بود، به علت تداوم همه گیری بیماری کووید ۱۹، محدودیتها و ممنوعیتها کاهش نخواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، مت هنکوک که در غیاب بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در نشست خبری دفتر نخست وزیری حضور یافته بود، باز هم وعده داد که وسایل حفاظتی برای استفاده کارکنان نظام بهداشت و درمان که گزارش شده است منجر به مرگ حدود چهل نفر از کادر درمانی این کشور شده است و نیز کیتهای آزمایش ویروس کرونای مورد نیاز در آسایشگاههای سالمندان و بیماران و معلولان، به اندازه کافی تامین خواهد شد.
وی وعده داد از امروز چهارشنبه، همه ساکنان مراکز نگهداری بیماران و کهنسالان، مورد آزمایش کرونا قرار خواهند گرفت.
هنکوک افزود: تا زمانی که سلامت مردم تامین نشود، محدودیتها و ممنوعیتهای کنونی که قرار بود در روز پنج شنبه به پایان برسد، برطرف نخواهد شد.
به گفته وزیر بهداشت و درمان انگلیس، ماهانه حدود ده هزار نفر در مراکز نگهداری از پیران، بیماران و معلولان انگلیس جان میبازند. در انگلیس حدود ۲۲ هزار مرکز ویژه نگهداری از پیران، بیماران و معلولان وجود دارد که حدود نیم میلیون نفر در آنها ساکنند، اما هنوز آزمایش کرونا در این مراکز، آغاز نشده است.
شمار مبتلایان قطعی به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، بر اساس امار اعلامی دولت تا صبح چهارشنبه به ۹۸ هزار و ۴۷۶ نفر رسید. در حالی که بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در اقامتگاه نخست وزیری در خارج از لندن دوران نقاهت را میگذراند، وزارت بهداشت و درمان انگلیس، اطلاعات درباره شمار جدید مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را اعلام کرد. بر اساس امار اعلامی وزارت بهداشت انگلیس شمار قربانیان کرونا فقط در بیمارستانهای این کشور با ۷۶۱ نفر افزایش در شبانه روز گذشته به ۱۲ هزار و ۸۶۸ نفر رسید و این کشوررا به پنجمین قربانگاه بیماران کرونایی در جهان مبدل کرد.
خطر گرسنگی میلیونها انگلیسی
وینس کیبل سیاستمدار انگلیسی معتقد است به علت ناکارایی نظام رفاه اجتماعی در این کشور، با همه گیری بیماری کووید ۱۹، میلیونها نفر از مردم این کشور در معرض گرسنگی اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وینس کیبل (Vince Cable)، رهبر اسبق حزب لیبرال دموکرات انگلیس در مقالهای در روزنامه ایندیپندنت نوشت همه گیری بیماری کووید ۱۹ نشان داد نظام رفاه اجتماعی در انگلیس، کارایی لازم را ندارد و در شرایط جاری، آسیب پذیری قشرهای محروم، بیشتر شده است.
به نوشته رهبر اسبق حزب لیبرال دموکرات (چهارمین حزب بزرگ انگلیس)، با کاهش مشاغل و افزایش شمار بیکاران، درامد خانوارهای انگلیسی رو به کاهش است و بسیاری از افراد بیکار و محروم، هنوز کمکهای لازم را دریافت نکرده اند.
وی همچنین در مقاله خود نوشت در حالی که کمکهای اهدایی مردم خیر به بانکهای غذایی رو به کاهش است، افراد کهنسال منزوی و قشرهای محروم بدون کمک رها شده اند، محلهای حضور حقوقدانان و وکلای خیر نیز که به صورت رایگان به محرومان خدمات حقوقی ارائه میکرد ند، تعطیل شده است.
این سیاستمدار انگلیسی با استناد به گزارش سازمانهای خیریه افزود: این گزارش نشان میدهد دستکم یک و نیم میلیون نفر از فقیران انگلیسی، اکنون روزها بدون مواد غذایی میمانند و سازمانهای دولتی یا خیریه، به این افراد کمک نمیکنند.
به گفته وینس کیبل حتی در کشورهای قحطی زده نیز معمولا مواد غذایی پیدا میشود، اما قشرهای فقیر و نیازمند، پول برای خرید آن مواد را ندارند و اکنون در انگلیس نیز مواد غذایی در فروشگاهها وجود دارد، اما بهای این مواد به گونهای بالا رفته است که فقیران جامعه نمیتوانند غذا فراهم کنند.
به نوشته این سیاستمدار انگلیسی، حتی اگر فقیران انگلیسی پول برای خرید مواد غذایی داشته باشند، باید به فکر مبلغ اجاره مسکن، هزینههای رفت و آمد و دیگر نیازهای زندگی نیز باشند.
به نوشته وینس کیبل، اکنون حدود یک میلیون و هفتصد هزار انگلیسی قادر به خرید مواد غذایی نیستند و حدود ۲.۲ میلیون نفر نیز نمیتوانند پول اجاره مسکن یا اقساط وام هایشان را بپردازند و شمار این افراد، به سرعت در حال افزایش است.
انگلیس در آستانه پیوستن به باشگاه شش رقمیهای همه گیری کرونا
شمار مبتلایان قطعی به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس، بر اساس آمار اعلامی دولت تا صبح چهارشنبه به ۹۸ هزار و ۴۷۶ نفر رسید و با توجه به در پیش بودن اوج همه گیری ویروس کرونا در این کشور، انگلیس به زودی به باشگاه کشورهایی که بیش از یکصد هزار مبتلا دارند، میپیوندد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در حالی که بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در اقامتگاه نخست وزیری در خارج از لندن دوران نقاهت را میگذراند، وزارت بهداشت و درمان انگلیس، اطلاعات درباره شمار جدید مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را اعلام کرد. بر اساس امار اعلامی وزارت بهداشت انگلیس شمار قربانیان کرونا فقط در بیمارستانهای این کشور با ۷۶۱ نفر افزایش در شبانه روز گذشته به ۱۲ هزار و ۸۶۸ نفر رسید.
براساس این اطلاعیه، دیروز درباره ۱۵ هزار و ۹۹۴ نفر آزمایش کرونا در انگلیس انجام شد و تاکنون در مجموع ۳۹۸ هزار و ۹۱۶ نفر در این کشور آزمایش کرونا شدند.
گزارش اخیر مرکز ملی آمار انگلیس که در پی فشار افکار عمومی و در پی استعلام از این مرکز منتشر شد نشان میدهد گزارش روزانه دولت انگلیس درباره شمار جان باختگان کرونا در این کشور دستکم ۱۵ درصد کمتر از شمار واقعی جان باختگان کرونا در این کشور است.
روزنامه دیلی میل امروز به نقل از کارشناسان نوشت احتمالا چهار هزار نفر از ساکنان مراکز نگهداری از بیماران و سالمندان در انگلیس، تاکنون قربانی ویروس کرونا شده اند، اما حتی در امار رسمی دولت به حساب نمیایند.
در گزارش روزانه دولت درباره شمار جان باختگان کرونا در این کشور، امار بیماران کرونایی که در منازل، خانههای سالمندان، محلهای نگهداری معلولان و آسایشگاهها جان خود را از دست میدهند، به حساب نمیآید.
ترس کارکنان خانههای سالمندان انگلیس از رفتن به سر کار به علت کمبود تجهیزات
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در گزارشی اعلام کرد اوضاع خانههای سالمندان در شهر بیرمنگهام انگلیس به علت کمبود تجهیزات شخصی و ترس آنها از ابتلا به ویروس کرونا وخیم است به طوری که بسیاری از کارکنان این مراکز سر کار نمیروند.
گزارشگر اسکای نیوز گفت: دیین گاردنر یک همسر و یک پدربزرگ و یک برادر دوست داشتنی بود که شب یکشنبه جان خود را از دست داد. خانواده او میگویند این مرد ۸۳ ساله روزهای پایانی عمر خود را در یک خانه سالمندان شلوغ سپری کرد. کَتی، همسر او، از اینکه او حتی بدون دادن آزمایش کرونا جان خود را از دست داده بسیار متاثر شده است.
کَتی گفت: او در لحظات آخر حیاتش به من گفت به ویروس کرونا مبتلا شده و خواهد مرد.
گزارشگر در ادامه گفت: در سرتاسر کشور، خویشاوندان و کارکنان خانههای سالمندان میگویند این بخش در حال فروپاشی است. این تصور متعلق به کارکنان خانه سالمندان بیرمنگهام است. آنها میگویند اینها تنها پوششهای محافظتی هستند که میتوان برای مراقبت از ساکنان این خانه سالمندان به تن کرد. یکی از کارکنان این خانه سالمندان به من گفت او و همکارانش دیگر به سر کار باز نمیگردند، زیرا از کمبود تجهیزات پوشش محافظت شخصی در هراس هستند.
این کارمند خانه سالمندان پشت خط تلفن به گزارشگر گفت: در حال حاضر من از رفتن به سر کار در هراس هستم و تا زمانی که اوضاع بهتر نشود باز نمیگردم. من نمیخواهم جان خود و خانواده ام را به خطر بیندازم.
خبرنگار از این کارمند پرسید: همین الان هم کمبود کارکنان مشهود است، زیرا کارکنان خود را در خانه قرنطینه کرده اند و برخی هم بیمار شده اند. معنای این مسئله برای ساکنان خانه سالمندان چیست؟ مراقبت لازم از آنها بعمل نمیآید.
این کارمند گفت: اگر مقامات خیلی زود کاری برای این خانههای سالمندان انجام ندهند خدا میداند چه به سر سالمندان میآید. آنها خواهند مرد!
گزارشگر گفت: این در حالی است که دولت اصرار دارد به حرف خانوادهها و کارکنان خانههای سالمندان توجه دارد.
ریشی سوناک وزیر خزانه داری انگلیس گفت: کسانی که در خانههای سالمندان در سراسر کشور زندگی میکنند و کارکنان این خانه ها، اصلاً فراموش نشده اند.
گزارشگر افزود: برخی از بخشهای کشور از ارتش برای حل بحران کمبود تجهیزات ایمنی ومحافظت شخصی کمک گرفته اند. در ناحیه سوفولک، ارتش و نیروی دریایی در حال توزیع تجهیزات از یک مرکز کنترل هستند. این مرکز تصمیم میگیرد که چه مناطقی بیشتر به این تجهیزات نیاز دارند.
جایمی هاوکینز، مدیر برنامه شورای ناحیه سوفولک گفت: آنها نگران رفتن به خانههای مردم و توزیع تجهیزات هستند. همه به دنبال تجهیزات ایمنی ومحافظت شخصی هستند، اما ما باید در این زمینه سختگیرانه عمل کنیم.
گزارشگر گفت: حمایت و پشتیبانی لازم از خانههای سالمندان اکنون به یک مسئله حیاتی تبدیل شده است. جان افراد آسیب پذیر و کسانی که از آنها مراقبت میکنند در خطر است.