به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ کریم همتی پیش از ظهر امروز در دیدار مارکوس لیتنر سفیر سوئیس در تهران تاکید کرد: کشور سوئیس از جایگاه خوبی در دنیا برخوردار است که میتواند همچون همیشه از این جایگاه برای توسعه خدمات بشردوستانه استفاده کند.
همتی در تشریح خدمات هلال احمر ایران برای مقابله با ویروس کرونا گفت: این جمعیت همزمان با شیوع ویروس کووید ۱۹ در ایران، با مجموعه سلامت کشور همراه شد و خدمات متنوع و موثری ارائه کرد. هلال احمر، بحث آموزشهای همگانی را به شکل مناسبی در فضای مجازی دنبال کرد و پیش از شیوع ویروس در ایران، آموزشهای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا را به زبانهای مختلف در قالب اینفوگراف، پوستر و ... در فضای مجازی منتشر کرد که این آموزشها تاکنون ۵۶ میلیون بازدید داشته است. علاوه بر توجه به موضوع مهم آموزشهای همگانی برای مقابله با ویروس کرونا، هلال احمر ایران با توجه به استرس بالای شهروندان به دلیل شیوع کووید ۱۹، با راه اندازی وب سایت corona.ir تلاش کرد که استرس اجتماعی ناشی از این بیماری را کاهش دهد که تاکنون بیش از ۱۰ میلیون نفر در تست کرونای آنلاین در این سایت شرکت کرده اند.
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین با اشاره به استفاده از ظرفیت ۲ میلیون داوطلب، امدادگر و جوان عضو هلال احمر برای مقابله با شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور، گفت: با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی هلال احمر، بیش از ۶.۵ میلیون خودرو شامل ۲۱ میلیون نفر در ورودی و خروجی شهرهای کشور، تب سنجی و غربالگری شده که از این تعداد، ۱۴ هزار نفر با علائم مشکوک ابتلا به ویروس، شناسایی و به مراکز درمانی ارجاع داده شدند.
تهیه و تامین برخی اقلام و تجهیزات مورد نیاز در زمینه مقابله با ویروس از جمله تجهیزات محافظت فردی و ... در شرکتهای هلال احمر و تامین بستهها و اقلام بهداشتی برای ۵۰۰ هزار بیمار خاص و بیماران مبتلا به سرطان از دیگر محورهای گفتگوی رئیس جمعیت با سفیر سوئیس در ایران بود.
بیش از ۳ میلیون ایرانی مشکل معیشتی دارند همتی در ادامه افزود: در بحث معیشت مردم، همچون بسیاری از کشورهای دیگر که با ویروس کووید ۱۹ درگیر هستند، با مشکل مواجه هستیم و بیش از ۳ میلیون نفر از افراد جامعه مشکل معیشتی دارند که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند؛ بنابراین هلال احمر تصمیم گرفت تا ۱۰۰ هزار بسته غذایی تهیه کرده و در اختیار این خانوارها قرار دهد. به همین دلیل، انتظار ما از کشور سوئیس، کمک و حمایت بیشتر از مردم ایران است چراکه هر میزان کمکهای بشردوستانه بیشتری جمع آوری کنیم افراد بیشتری را میتوانیم تحت پوشش سبدهای معیشتی قرار دهیم.
همتی در ادامه به نیاز ایران برای تامین ۲ هزار دستگاه ونتیلاتور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یکی از نیازهای اساسی، تامین این دستگاه هاست که با کمک خیرین حدود ۱۰۰ دستگاه تاکنون تهیه شده، اما کمبودها در این زمینه و برخی از تجهیزات بیمارستانی دیگر از جمله تختهای Icu و ... همچنان وجود دارد. از آنجایی که کشور سوئیس در تامین و تولید این تجهیزات توانایی دارد، اگر بتوانیم با حمایت دولت سوئیس این تجهیزات را در اختیار داشته باشیم، جان افراد بیشتری را میتوانیم نجات دهیم.
آمادگی برای انتقال تجربیات ایران در زمینه مقابله با کووید ۱۹ رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه علیرغم تمام مشکلات ناشی از تحریم ها، توانستیم بر این بیماری غلبه کنیم، افزود: ما آمادگی داریم با توجه به تجربیات دانشمندان خود در زمینه بیماری کووید ۱۹ با دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور سوئیس همکاری داشته و تجربیات خود را در این زمینه به اشتراک بگذاریم.
همتی از اهدای کمکهای بشردوستانه به ایران در سیل سال گذشته از سوی دولت سوئیس و همچنین کمک ۵۰۰ هزار فرانکی کمیته بین المللی صلیب سرخ به هلال احمر ایران برای مقابله با ویروس کرونا، تقدیر و ابراز امیدواری کرد که این کمکها و روند خدمات بشردوستانه ادامه پیدا کند. همچنین همکاری نزدیک و استراتژیک هلال احمر ایران با کمیته بین المللی صلیب سرخ در زمینههای مختلف از جمله ترویج حقوق بشردوستانه، توانبخشی فیزیکی، بازپیوند خانواده و ... در آینده گسترش بیشتری یابد.
فعالیت موثر هلال احمر ایران در مقابله با ویروس کووید ۱۹ سفیر سوئیس نیز در ایران در این دیدار تاکید کرد: به طور کلی، هم سفارت و هم دولت سوئیس با جمعیت هلال احمر ایران همکاری نزدیکی دارد. از نظر ما جمعیت هلال احمر ایران به عنوان یکی از شرکای اصلی است که در برابر خطر ویروس کووید ۱۹، فعالیت بسیار موثری داشت.
مارکوس لیتنر افزود: شرکتهای سوئیسی فعال در ایران که در بخش مالی و ارسال تجهیزات پزشکی فعالیت دارند، متمایل به همکاری با هلال احمر ایران هستند بنابراین لیست تقاضاها و اقلام مورد نیاز خود را اعلام کنید تا برای تامین، به این شرکتها انتقال دهیم.
وی همچنین با اشاره به نیاز ایران به دستگاههای ونتیلاتور، گفت: یکی از شرکتهای تولیدکننده ونتیلاتور در کشور سوئیس فعال است که با توجه به تقاضای بالای کشورهای دنیا، این شرکت تولید خود را ۲ برابر کرده است که باز هم تقاضا برای خرید دستگاههای ونتیلاتور بالاست، اما از دولت سوئیس درخواست میکنیم تا در صورت امکان در این زمینه به ایران کمک کند.
نحوه فعالیت کانال مالی سوئیس سفیر سوئیس با اشاره به فعالیت کانال مالی سوئیس، گفت: این کانال مالی در ۲ حوزه فعالیت خاص دارد. بخش اول؛ حضور شرکتهای پزشکی سوئیسی در ایران است که در زمینه اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی فعالیت دارند و میتوانند در این حوزه ها، واردکننده اقلام مورد نیاز به ایران باشند. بخش دوم درباره انتقال پولهای ایرانی به بانکهای سوئیس است تا از محل این پولها، خریدهای مورد نیاز کشور ایران انجام شود. این کانال به منظور کمکهای بشردوستانه ایجاد نشده بلکه کانالی برای انجام خرید نیازهای ایران در زمینه اهداف بشردوستانه است.
وی تاکید کرد: تلاش سوئیس این است که با توجه به اهمیت دیپلماسی بشردوستانه، ارتباط و تعامل خود را با جمعیت هلال احمر برای توسعه خدمات بشردوستانه گسترش دهد.