آخرین اخبار درباره شیوع ویروس کووید ۱۹ در آمریکا
فقر عامل تلفات بالای سیاه پوستان آمریکایی
فقر و محرومیت رنگین پوستان در ایالت لوئیزیانا، ۷۰ درصد بیماران کرونایی که در این ایالت جان خود را از دست میدهند سیاه پوست هستند.
آمار وضعیت کرونا در آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از ای بی سی نیوز، به دلیل فقر و محرومیت اجتماعات رنگین پوست در ایالت لوئیزیانا، ۷۰ درصد بیماران کرونایی که در این ایالت جان خود را از دست میدهند سیاه پوست هستند.
مجری ابتدا گفت: ویروس کووید ۱۹ تا کنون جان بیش از ۲۳ هزار نفر را در آمریکا گرفته است. ایالت لوئیزیانا یکی از کانونهای اصلی انتشار ویروس کروناست.
در ادامه مجری با شارون وستون بروم، شهردار شهر بتنروژ مرکز ایالت لوئیزیانا گفتگو کرد و از او پرسید: امروز در سراسر ایالت لوئیزیانا ۸۸۴ نفر جان خود را از دست دادند. بیش از ۲۱ هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این ایالت شناسایی شده اند. متأسفانه طی پایان هفته آمار جانباختان افزایش یافت. ممکن است کمی در مورد اوضاع شهرتان به ما بگویید؟
شارون وستون بروم گفت: شهر ما هوشمندانه به دستورالعمل قرنطینه خانگی پایبند است. ما معتقدیم که نوری در انتهای تونل میبینیم و منحنی شیوع بیماری در حال تخت شدن است. ما از همان اوایل ابتکار عمل را به دست گرفتیم و قبل از شناسایی نخستین مورد مبتلا به کرونا در این شهر، ما به افراد در مورد این ویروس آموزش و اطلاعات دادیم. در مرحله بعد ما تلاش کردیم مرکز آزمایش راه اندازی کنیم. ما این کار را با کمک دولت محلی و بیمارستانهای محلی در اینجا انجام دادیم.
مجری پرسید: به طور یقین همین اقدامات باعث تخت شدن نمودار شده است. ما میدانیم که ۷۰ درصد از جانباختگان کرونا در ایالت لوئیزیانا را آمریکاییهای آفریقایی تبار تشکیل میدهند. شهر شما چه پاسخی به این آمار تلخ داده است؟
شارون وستون بروم گفت: آنچه که ما شاهدش هستیم تلاقی فقر و کووید ۱۹ است. این مسئلهای است که ما در ایالت لوئیزیانا از آن آگاه هستیم. آمار بالای فقر و محرومیتی که در میان اجتماعات وجود دارد یک عامل است. کاری که ما در حال حاضر انجام میدهیم این است که این پیام را برجسته کنیم که در میان اجتماعات رنگین پوست محرومیت و کمبود سرمایه گذاری وجود دارد.
مجری پرسید: اجازه دهید در مورد اظهارات کشیش تونی اسپل صحبت کنیم. او دستور قرنطینه خانگی را «زیاده روی دولت» توصیف کرده است. آیا شما با مقامات همکاری میکنید تا مانع او شوید؟
شارون وستون بروم گفت: ما این کار را کردیم. دولت محلی، فرماندار ایالت و ضابطین قانون در منطقه ما همه و همه اتهاماتی را علیه او وارد کرده اند. او باید در دادگاه حاضر شود. اما فرد نرمالی نیست، ولی صدها کشیش و کلیسا در شهر ما هستند که از دستور قرنطینه خانگی گلایه دارند. آنها به دستورالعملها توجه نمیکنند. البته او فرد نرمالی نیست و این نرمال نبودن باعث جلب توجه شده است. او در برابر افرادی که در گردهمائیهای او شرکت میکنند و شهروندان منطقه غیرمسئولانه عمل میکند. ما اوضاع را تحت نظارت داریم و او باید در دادگاه حاضر شود.
مجری گفت: همانطور که شما گفتید اکثریت مردم از قوانین تبعیت میکنند و این خیلی مهم است.
ناکامی زنجیره تامین و توزیع غذا در آمریکا
کشاورزان و دامداران در آمریکا به علت درماندگی زنجیره تامین و توزیع در این کشور دارند محصولات شان را یا از سر ناچاری نابود میکنند و یا از عصبانیت آن را دور میریزند و این در حالی است که بسیاری از آمریکاییها گرسنه اند و برای سیر کردن شکم خود و فرزندان شان به سازمانهای خیریه متوسل شده اند.
به گزارش تلویزیون ای بی سی، سیر کردن شکم خانوادهها تاکنون برای بسیاری از آمریکاییها تا این حد دشوار نبوده است. پشت در سازمانها و نهادهای خیریه تامین کنندهی مواد غذایی صفهایی بسیار طولانی تشکیل شده است. میلیونها آمریکایی از سر نومیدی و برای تامین اساسیترین نیازهای روزانه به غذا پشت در خیریهها صف میکشند.
بزرگترین گروه خیریه مقابله با گرسنگی در آمریکا گفته انتظار دارد علاوه بر گرسنگانی که هر روز غذا میدهد در شش ماه آینده مجبور شود شکم ۱۷ میلیون آمریکایی گرسنه را هم سیر کند.
کلیر بابینو فونتنو، مدیرعامل سازمان سیرکنندهی شکم آمریکاییهای گرسنه میگوید: «هرگز شاهد چنین وضعیتی (در آمریکا) نبوده ایم.»
یکی از ساکنان حومه هیوستن که هم اکنون از کار بیکار شده و در سیر کردن شکم دو کودک خود درمانده شده است گفت: «دروغی ندارم بگویم؛ اوضاع به شدت نابسامان است.»
این در حالی است که در آمریکا مواد غذایی فراوان یافت میشود. اما از آنجا که زنجیرههای تامین در این کشور دارند هر روز بیش از پیش فعالیت شان را متوقف میکنند مواد غذایی تقریبا در همان مزارع فاسد میشود و از بین میرود.
یک دامداری در کلیولند از سر ناچاری شیر تولیدی خود را در جوی آب ریخته است. مزرعهای در تامپای فلوریدا مجبور شده بیش از ۵ هزار تن گوجه فرنگی تولیدی خود را رها کند تا همانجا روی بوتهها فاسد شود.
چکهای بستهی محرک اقتصادی دولت باید هر چه زودتر در اختیار مردم قرار گیرد. مادری که هم اکنون سه هفته است بیکار شده و فرزندی معلول در خانه دارد همین اکنون به کمک نیازمند است. او میگوید سه هفته از بیکار شدنش میگذرد، اما خبری از بیمه و مزایای بیکاری نیست. «قرار بود چک بسته محرک اقتصادی به دست ما برسد، اما خبری نیست امیدوارم این هفته بدست ما برسد.»
وزارت خزانه داری گفته تا فردا حقوق ۸۰ میلیون نفر مستقیم به حساب شان واریز خواهد شد، اما افرادی که چک حقوق شان را از مسیر ادارهی پست دریافت میکنند باید تا ماه آینده منتظر بمانند.
از سوی دیگر کشاورزان و دامداران خودشان دست به کار شده اند و دارند محصولات شان را به سازمانهای خیریه اهداء میکنند تا دست کم از این مسیر به دست نیازمندان برسد.
مقام سابق سازمان جهانی بهداشت: ترامپ تلاش دارد افکار عمومی را منحرف سازد
یکی از مقامات سابق سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با شبکه بی بی سی تأکید کرد: رئیس جمهور آمریکا تلاش دارد با مطرح کردن مسئله قطع کمکهای مالی آمریکا به سازمان جهانی بهداشت، افکار عمومی را از انتقادهای شدید داخلی به عملکرد ضعیف خودش در رابطه با مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور، منحرف سازد.
مجری این شبکه ابتدا گفت: پرفسور آنتونی کاستلو، پزشک اطفال و مدیر سابق بخش سلامت مادران و کودکان در سازمان جهانی بهداشت که اکنون در مؤسسه بهداشت جهانی در یونیورسیتی کالجِ لندن (University College London) مشغول به تدریس و تحقیق است، طی ارتباط زنده از یورکشایر به ما در این برنامه پیوسته است.
مجری خطاب به کاستلو: از این که در این برنامه شرکت کرده اید، تشکر میکنم. ابتدا میخواهم بپرسم که واکنش شما به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر قطع کمکهای مالی این کشور به سازمان بهداشت جهانی، چیست؟
کاستلو: من فکر میکنم این نوعی تلاش سیاسی برای انحراف افکار عمومی از انتقادهای شدید داخلی از طرز عملکرد ترامپ در روند مقابله با ویروس کروناست. ترامپ همچنین تلاش دارد اعلام حمایت رسمی باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، از جو بایدن، رقیب دموکراتِ ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا، را تحت الشعاع قرار دهد.
اما واقعیت این است که ترامپ کاملاً اشتباه کرده است، زیرا وی اصلاً به حقایق توجه نداشته است. حقیقت این است که سازمان جهانی بهداشت عملکردی قابل قبول در رابطه با مقابله با شیوع ویروس کرونا داشته است. به عنوان مثال، وقتی چین برای نخستین بار، اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا را در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ (۱۰ دیماه ۱۳۹۸) اعلام کرد، دقیقاً روزِ بعد از آن، سازمان جهانی بهداشت یک تیم حمایت کننده تشکیل داد. سه روز بعد، این سازمان تشکیل آن تیم را در رسانههای اجتماعی و همچنین در ژورنالهای فنی و علمی، به طور رسمی، اعلام کرد. تا ۱۰ ژانویه (۲۰ دیماه)، سازمان بهداشت جهانی رهنمودهای فنی و عَمَلی برای کشورهای جهان (در خصوص روش مقابله با ویروس کرونا) منتشر کرد. دکتر تِدروس (آدهانوم)، رئیس سازمان جهانی بهداشت، شخصاً به چین پرواز کرد و در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن)، با شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، دیدار و گفتگو کرد. دکتر تدروس طی همان ملاقات، از شی جینپینگ درخواست کرد که اجازه دهد یک تیم بررسی کنندهِ بین المللی وارد چین شود، که اجازهِ آن از سوی دولت چین بلافاصله صادر نشد، بلکه تا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) به تعویق افتاد. از اینرو، ما میدانیم که سازمان جهانی بهداشت هیچ نوع اطلاعاتی را (در رابطه با شیوع ویروس کرونا) مخفی نکرده است (تا مثلاً از چین حمایت کند). این سازمان همواره به محض دریافت هرگونه اطلاعات، آن را در اختیار سایر کشورهای جهان قرار داده است. سازمان جهانی بهداشت همچنین نقطه نظرات کارشناسان و متخصصان را در سراسر جهان نیز جمع آوری و منتشر ساخته و به اطلاع همه رسانده است. از اینرو، من واقعاً مطمئن نیستم چرا رئیس جمهور ترامپ مدام از این سازمان انتقاد میکند و اکنون نیز اعلام کرده است که قصد دارد کمکهای مالی آمریکا به سازمان جهانی بهداشت را قطع کند. این کارِ ترامپ، نه تنها به کشورهایی که سازمان جهانی بهداشت تلاش دارد از آنها (در برابر بیماری کرونا و سایر بحرانهای بهداشتی) حمایت کند، ضربه میزند، بلکه اعتبار آمریکا را نیز در سراسر خدشه دار میکند. البته هنوز آمریکا این کار را انجام نداده است، ولی اگر وی (ترامپ) واقعاً کمکهای کشورش را به این سازمانِ بین المللی قطع کند، لطمه فراوانی به اعتبار آمریکا در سراسر دنیا وارد خواهد آمد.
مجری: ترامپ گفته است که حتی وقتی کمکهای آمریکا را به سازمان بهداشت جهانی قطع کند، یک مدت ۶۰ الی ۹۰ روزه را تعیین خواهد کرد تا مقامات آمریکایی این مسئله را بررسی کنند که آیا آمریکا میخواهد به این اقدامِ خود علیه سازمان جهانی بهداشت ادامه دهد، یا بار دیگر کمکهای خود را به این سازمان برقرار خواهد کرد. در هر صورت، به نظر شما کاهش بخش قابل ملاحظهای از منابع مالی سازمان بهداشت جهانی بر عملکرد این سازمان در سراسر جهان چه تأثیراتی خواهد گذاشت؟
کاستلو: من واقعاً مطمئن نیستم که آمریکا این کار را بکند، اما اگر این کشور در حقیقت، کمکهای مالی خودش را به سازمان بهداشت جهانی قطع کند، این سازمان با توجه به منابع مالی که هم اکنون در اختیار دارد، قطعاً میتواند دست کم، چند ماهِ دیگر دوام بیاورد و به فعالیتهای خود کمافی السابق ادامه دهد. البته اگر پس از چند ماه، کمکهای آمریکا به این سازمان همچنان قطع شده باقی بماند، آنگاه بر روند توزیع تجهیزات حفاظتی و کیتهای آزمایش گرفتن از سوی این سازمان در کشورهای مختلف جهان تأثیرات منفی خواهد گذاشت. در ضمن، حمایتهای این سازمان از برنامههای آموزش پرسنل پزشکی و پرستاری در سراسر دنیا، تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. باید اینجا خاطرنشان کنم که در بسیاری از کشورهای فقیرتر در جهان، روند همه گیریِ ویروس کووید-۱۹ تازه آغاز شده است. در چنین شرایطی اگر سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمانهای امدادرسان بین المللی به این کشورها کمک نکنند، فاجعهای بزرگ در آن کشورها به وقوع خواهد پیوست.
دکتر کاستلو تأکید کرد: من باید به این نکته نیز اشاره کنم که در تاریخ ۴ فوریه (۱۵ بهمن)، سازمان جهانی بهداشت درخواست کمکِ ۶۷۵ میلیون دلاری کرد، تا با استفاده از آن، از کارزار بین المللیِ خود برای مقابله با ویروس کرونا حمایت کند. این در حالی است که وقتی من یک ماه بعد، یعنی در ۴ مارس (۱۴ اسفند)، شخصاً با دکتر تدروس (آدهانوم) صحبت کردم، از او پرسیدم سازمان بهداشت جهانی چه مقدار از آن کمک ۶۷۵ میلیون دلاری را که شما از کشورهای جهان درخواست کرده بودید، دریافت کرده است، وی در پاسخ به من گفت: ما تاکنون فقط ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار کمک دریافت کرده ایم! در آن زمان، یک ماه از انفجارِ این همه گیری (ویروس کرونا) در کشورهای مختلف دنیا گذشته بود، اما کمکهای کافی به سازمان جهانی بهداشت ارسال نشده بود. از اینرو، این واقعیتی است که این سازمان با آن روبروست و باید تحت همین شرایط (کمبود بودجه) به فعالیتهای خود ادامه دهد. با توجه به کمبود شدید بودجهِ این سازمان، اعلام این مطلب از سوی رئیس جمهور ترامپ، به روحیه کارکنان سازمان جهانی بهداشت صدمه میزند و وجهه و اعتبار آمریکا را نیز در جهان مخدوش میکند. من بر این عقیده ام که در نهایت، تصمیمی که ترامپ گرفته است، در واقع، معکوس خواهد شد (این صرفاً یک تهدید است که آمریکا آن را عملی نخواهد کرد).
مجری: وقتی شما میگویید قطع کمکهای مالی آمریکا به سازمان بهداشت جهانی بر توزیع تجهیزات محافظتی تأثیرات منفی خواهد گذاشت، آیا شما بر این عقیده اید که باعث از دست رفتن جانهای افراد نیز خواهد شد؟
کاستلو: در درازمدت شاید چنین اتفاقی بیافتد، زیرا سازمان جهانی بهداشت به این مسئله کاملاً عادت دارد که کشورهایی که قول کمکهای مالی به آن میدهند، در واقع، کمکهای خود را با تأخیرهای قابل توجهی ارسال میکنند و از اینرو، این سازمان همواره خود را برای چند ماه عدم دریافت کمکهای مالی آماده میکند. البته آمریکا ثروتمندترین کشور جهان است که بیشترین کمکهای مالی را معمولاً به سازمان جهانی بهداشت میکند. از اینرو، اگر این کمکها واقعاً قطع شوند، بر فعالیتهای این سازمان تأثیرگذار خواهد بود. باید بگویم که افرادِ نوع دوستی، مانند بیل گیتس و دیگران، نیز کمکهای مالی داوطلبانه که مقادیر آن نیز قابل توجه است، به این سازمان ارسال میکنند. من تصور میکنم که حتی اگر کمکهای مالی آمریکا به این سازمان قطع شوند، سایر کشورها سهم بیشتری از حدِ معمولِ خود پرداخت خواهند کرد و افراد خیّرِ بیشتری نیز کمکهای مالیِ مضاعف خواهند کرد تا کمبود بودجه این سازمان را حتی المقدور جبران کنند. هرچند قطع کمکهای مالی آمریکا در کوتاه مدت عملاً بی تأثیر خواهد بود، در بلند مدت ممکن است واقعاً به فعالیتهای این سازمان لطمه وارد کند، زیرا سازمان جهانی بهداشت هم اکنون نیز (حتی با کمکهای آمریکا) به طرزی باورنکردنی، از کمبود شدید بودجه رنج میبرد.
مجری: شما به اقدامات دقیق و گسترده سازمان جهانی بهداشت در همان ابتدای شیوع این ویروس در چین اشاره کردید و این که این سازمان به خوبی در این زمینه اطلاع رسانی کرده است، اما رئیس جمهور ترامپ میگوید اگر اقدامات متفاوت (بهتری) انجام میشد، این ویروس را میتوانستیم در همان منبع اصلی اش (ووهان) مهار کنیم و اجازه ندهیم این ویروس به سایر نقاط جهان سرایت کند. آیا به نظر شما ارزیابی ترامپ در این خصوص صحیح است؟
کاستلو: من فکر میکنم که منظور وی (ترامپ) "اِعمال ممنوعیت سفر" است. البته تمام کارشناسان و متخصصانی که به کمیته سازمان بهداشت جهانی مشورت میدهند، گفته اند که سیاست "ممنوعیت سفر" سیاست مثمر ثمر نیست. حتی اگر مثلاً در اواسط ژانویه ممنوعیت سفر در ووهان به اجرا درمی آمد، مؤثر نمیبود، زیرا تا ۲۱ ژانویه (اول بهمن)، این ویروس، نه تنها به سایر استانهای چین، بلکه به ۱۷ کشورِ دیگر در جهان سرایت کرده بود. نظر شخصیِ من نیز این است که "ممنوعیت سفر" ثمربخش نیست. به عنوان مثال، وقتی نخستین مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در نزدیکی شهر سیاتل در ایالت واشنگتن (در شمال غرب آمریکا) در ۲۰ ژانویه (۳۰ دیماه) به تأیید مقامات بهداشتی آن ایالت رسید، رئیس جمهور ترامپ این گزینه را در اختیار داشت که ممنوعیت سفر به ایالت واشنگتن یا ممنوعیت سفر ساکنان آن ایالت به سایر ایالتهای آمریکا را به اجرا گذارد، اما وی این کار را نکرد. انگلیس نیز سفر از ایتالیا را ممنوع اعلام نکرد، با وجودی که برخی از موارد ابتلا به این ویروس در انگلیس از ایتالیا وارد شده بود. از اینرو، به نظر من، این صرفاً روشی برای انحراف افکار عمومی است. به صورت کلی، این نوع تدابیر (ممنوعیت سفر) مؤثر نیستند. آنچه که واقعاً مؤثر و ثمربخش بود- چنان که در کشور کره جنوبی شاهدِ آن بودیم- تست گرفتن زودهنگام و گسترده بود. به محض این که نخستین علائم انتشار اجتماعیِ این ویروس در کره جنوبی مشاهده شد، مسئولانِ آن کشور بیش از ۶۶ هزار تست کرونا را ظرف فقط یک هفته از مردم این کشور گرفتند. متأسفانه، در کشورهای اروپایی، مانند انگلیس و به ویژه در ایالات متحده (آمریکا)، مقامات این کشورها انجام تستهای کرونا را برای مدتهای مدید، به تعویق انداختند و از اینرو، ما شاهد انفجار موارد متعدد از ابتلا به این ویروسِ خطرناک (در کشورهای غربی) بوده ایم.
هشدار دیرهنگام نهاد اطلاعاتی و واکنش دیر هنگام پنتاگون، عامل شیوع کرونا در ارتش
نیوزویک نوشت شمار زیادی از نیروهای ارتش آمریکا به دنبال پاسخ این پرسش هستند که چه کسی مسئول واکنش دیرهنگام برای کنترل شیوع ویروس کرونا بوده است آنهم پس از آن که یکی از ملوانان ناو یو اس اس روزولت این ماه بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داد و از افراد خواسته شد به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری، برای خود ماسک و دیگر تجهیزات حفاظتی تهیه کنند.
این نشریه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم تام اوکانر، جنی فینک و نوید جمالی افزود: پشت پرده اتفاقات وزارت دفاع آمریکا پیچیده است و با خارج شدن شیوع ویروس کرونا از کنترل، مقاماتی که معمولا تهدیدهای پیش روی ارتش را رصد میکنند، با سناریویی مواجه شدند که به سرعت درحال تغییر است.
گزارشها و روایتهای متناقض رسانهها و مقامات، این تصویر را پیچیدهتر کرد و این پرسش را در ذهن بسیاری از افراد مطرح ساخت که پنتاگون دقیقا چه زمانی به وسعت چالشی که با آن مواجه است، پی برد.
نیوزویک با استفاده از اسناد داخلی و مصاحبه با یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا که در جریان امور قرار داشت، توانسته است یک جدول زمانی تهیه کند که نشان میدهد نخستین ارزیابی درباره تهدیدهای کووید ۱۹ برای ارتش آمریکا بسیار دیر آماده شد، یعنی پس از آنکه نخستین نیروی ارتش به این بیماری مبتلا شده بود و از طرف دیگر اقدامات بعدی نیز به اندازه کافی سریع انجام نشد تا بتواند مانع شیوع این ویروس شود.
در ماه نوامبر جامعه اطلاعاتی آمریکا متوجه شیوع یک بیماری مسری در سراسر چین شده بود ...، اما به گفته این مقام اطلاعاتی که اجازه صحبت کردن علنی درباره این موضوع را نداشت و همانگونه که در برخی گزارشهای رسانهای نیز آماده است، جامعه اطلاعاتی آمریکا در آن زمان در صدد تهیه یک گزارش رسمی درباره آنکه چگونه این ویروس میتواند برآمادگی ارتش آمریکا تاثیر بگذارد، برنیامد.
مرکز ملی اطلاعات پزشکی، وابسته به نهاد اطلاعاتی دفاعی، نیز اخیرا در بیانیهای کم سابقه وجود چنین سندی که تاریخ آن به نوامبر باز گردد را رد کرد.
ژنرال شین دی، رئیس مرکز ملی اطلاعات پزشکی، روز پنجشنبه گفت: هر چند مرکز ملی اطلاعات پزشکی درباره موضوعات اطلاعاتی خاص به طور علنی اظهارنظر نمیکند، اما برای کمک به شفاف سازی در اوج بحران درمانی کنونی، میتوانیم تایید کنیم که گزارش رسانهها درباره وجود یا انتشار ارزیابی این مرکز درباره ویروس کرونا در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ صحیح نیست. چنین گزارشی اصلا وجود خارجی ندارد.
این مقام طلاعاتی آمریکا گفت، اما تا ماه دسامبر گزارشی با عنوان "خطرات احتمالی برای منافع آمریکا" و تا ماه ژانویه گزارشی باعنوان "تاثیرات داخلی احتمالی" تهیه شدند.
این مقام در گفتگو با نیوزویک تاکید کرد، البته کاخ سفید به این گزارشها هم توجه چندانی نکرد و آنها را بی اهمیت خواند.
به گفته این مقام، با توجه به مشاهدات مربوط به شیوع این بیماری در چین و دیگر کشورها که در گزارش جاسوسی ماه نوامبر به آنها اشاره شده بود، دولت آمریکا هشدار جدی را دریافت کرده بود و باید پیش از ورود ویروس به آمریکا اقدامات احتیاطی دقیق تری را انجام میداد تا از پیامدهای داخلی این ویروس بکاهد.
اما تا ۲۷ فوریه یعنی دو روز پس از آنکه جواب آزمایش ابتلا به کرونای یک سرباز مستقر در اردوگاه کرول، در کره جنوبی، به عنوان نخستین نیروی آمریکایی که به این بیماری مبتلا شده است، مشخص شد، مرکز ملی اطلاعات پزشکی، ارزیابی دقیقی از تاثیرات احتمالی این بیماری بر آمادگی نیروهای مسلح آمریکا تهیه نکرد. در این زمان ویروس کرونا به غیر از چین در ۴۶ کشور، در سراسر آسیا تا ایران، شیوع پیدا کرده و به ایتالیا رسیده بود؛ کشوری که مشاهده این بیماری در آن توجه غرب را به شدت جلب کرد.
در این گزارش که نیوزویک در جریان محتوای آن قرار گرفته است، پیش بینی شده بود که احتمالا ظرف ۳۰ روز این بیماری به عنوان یک بیماری همه گیر معرفی خواهد شد و اینکه نظامهای درمانی سراسر جهان ظرف ۹۰ روز به زانو درخواهند آمد. این گزارش درباره بروز مشکلی جدیتر هشدار داده، اما گفته بود که بعید است اقدامات لازم برای ایجاد آمادگی در کوتاه مدت به انجام رسد.
در گزارش بعدی که پنجم ماه مارس منتشر شد، ویروس کرونا و ماهیت غیرقابل پیش بینی و بسیار مسری آن تهدیدی بسیار جدیتر خوانده شد. در این گزارش دوم به انتقال شدید و سریع این ویروس از انسانی به انسان دیگر اشاره شده بود. براساس این سند، اوضاع به گونهای بود که برخی از یگانهای ارتش آمریکا به مدت دو هفته قادر به اجرای عملیات نبودند، زیرا افراد مبتلا تا ۱۰ درصد از توان یگان در هر ماه را تحت تاثیر قرار داده بودند.
اما در ۲۶ فوریه، یک روز پس از آنکه ابتلای نخستین نیروی ارتش آمریکا به کووید ۱۹ در کره جنوبی تایید و یک روز پیش از آنکه نخستین ارزیابی رسمی درباره تاثیرات احتمالی این بیماری بر آمادگی ارتش آمریکا منتشر شود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اظهار داشت این ویروس بیماری زا که تاکنون تنها ۱۵ نفر را در آمریکا مبتلا کرده است، ظرف ۱۵ روز به طور کامل از بین خواهد رفت! اما ۱۵ روز بعد، در پنجم مارس، تاریخ انتشار دومین ارزیابی، تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۱۲۹ نفر رسیده بود.
مشکلات افراد بیکار در ایالت کالیفرنیا
شبکه تلویزیونی «۳ نیوز» در گزارشی اعلام کرد افراد بیکار شده در ایالت کالیفرنیای آمریکا با مشکلات عدیدهای روبرو هستند.
اداره توسعه اشتغال ایالت کالیفرنیا طی سه هفته گذشته، تقاضای میلیونها نفر برای شغل را مورد بررسی قرار داده است. اما، برخی از این افراد دارای شرایط خاص هستند.
سینتیا رومو، یکی از بیکاران ایالت کالیفرنیا گفت: خیلی ناامیدکننده است که با شماره تلفن اداره توسعه اشتغال تماس بگیرید، ولی هیچ کس جواب ندهد و سپس به صورت حضوری مراجعه کنید، ولی به در بسته بخورید.
مجری گفت: خانم رومو در ماه مارس از کار بیکار شد. او سپس یک پذیرش نامه دریافت کرد، اما بعداً پرونده او رد شد.
رومو گفت: خیلی سخت و ناامید کننده است، زیرا من هیچ راهی برای پرداخت قبض هایم ندارم و هیچ کس نیست که به من کمک کند تا ببینم چه اتفاقی افتاده است.
ملیندا مزا گزارشگر شبکه گفت: افراد زیادی میگویند هیچ پاسخی از طریق فضای مجازی دریافت نمیکنند.
کومو گفت: من از حدود ساعت هفت و چهل و پنج دقیقه صبح زنگ میزنم، اما کسی جواب نمیدهد. تماسها قطع میشود.
گزارشگر گفت: بسیاری از بیکاران به ما میگویند چندین بار با اداره توسعه اشتغال تماس گرفته اند، ولی کسی پاسخگو نبوده است. ما اکنون سعی داریم پاسخ سوالات بیکاران را دریافت کنیم.
گزارشگر افزود: اداره توسعه اشتغال روبروی دوربین به سوالات ما جواب نداد، اما برخی از سوالات بیکاران را پاسخ داد. این اداره به سوالات زیر پاسخ داد:
یک نفر پرسیده بود اگر من از کارم استعفا بدهم، آیا واجد شرایط مزایای بیکاری خواهم بود؟ اداره اشتغال در پاسخ گفت: اگر تصمیم بگیرید به خاطر شرایط سلامتی و نگرانی در مورد ابتلا به ویروس در خانه بمانید واجد شرایط خواهید بود. سوال دوم: اگر من بیکار باشم و تاریخ بیکاری ام در ماه مارس منقضی شود آیا هنوز واجد شرایط دریافت مزایای بیکاری خواهم بود؟ پاسخ اداره اشتغال به این سوال این است: برای کسانی که تاریخ مزایای آنها منقضی شود، اداره توسعه اشتغال آن را به مدت سه هفته تمدید میکند. چندین نفر هم این سوال را به صورت پست الکترونیک مطرح کرده اند. اگر من یک کارگر پاره وقت باشم، آیا باز هم ۶۰۰ دلار در هفته دریافت خواهم کرد؟ اداره توسعه اشتغال در پاسخ به این سوال گفت: بر اساس مفاد قانون «مراقبت»، هفتههای مربوط به بیمه بیکاری بین روزهای ۲۹ مارس و ۳۱ ژوئیه، مشمول ۶۰۰ دلار خواهد شد.
رومو گفت: من باید از چهار کودک مراقبت کنم، اما هیچ راهی برای انجام این کار ندارم.
انتقاد از فقدان شفاف سازی و کمبود تجهیزات محافظتی
رئیس مجمع پرستاران هاوایی با اشاره به فقدان شفاف سازی در بیمارستانهای دولتی در آمریکا تاکید کرد، کمبود تجهیزات محافظتی شخصی و مجاز نبودن کارکنان بخش بهداشت و درمان به استفاده از ماسکهای محافظت شخصی، خشم و نگرانی بسیاری از پرستاران را به همراه داشته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی خبری هاوایی، دانیل راس گفت اعضای مجمع پرستاران بسیار نگرانند، برخی از آنها به شدت خشمگین شده اند و میترسند. آنها در کل از کارفرمایان خود ناامید شده اند، زیرا هیچ محافظتی از آنان به عمل نمیآید.
بیمارستانها ماسکها را برای استفاده مجدد استرلیزه میکنند، اما به گفتهی راس، بسیاری از پرستاران نگرانند که آیا چنین اقدامی کارآمد خواهد بود یا خیر.
برای استریلیزه کردن ماسکها در هاوایی از پرتوهای یو وی استفاده میشود و به گفته مرکز بهداشتی پاسیفیک در هاوایی «نتایج بدست آمده نشان داده است که اشعه یو وی میتواند ویروس را غیرفعال سازد و در نتیجه ماسکهایی که در معرض این پرتوها قرار میگیرند پس از گذشته از ۱۲ چرخهی عفونت زدایی، کارآمدی ابتدایی شان را باز مییابند.»
بر همین اساس ماسکهای جراحی را پس از چهار بار استرلیزه کردن و ماسکهای ان ۹۵ پس از شش بار استفادهی استریلیزه دور انداخته میشوند.
به گفتهی هیلتون ریتل رئیس انجمن خدمات درمانی هاوایی، علت اتخاذ این اقدامهای سختگیرانه این بود که ما پیش بینی میکردیم نیاز به استفاده از تجهیزات به شدت افزایش پیدا کند و آنگاه مجبور خواهیم شد استفاده از آنها را جیره بندی کنیم و یا خیلی محتاطانه از این تجهیزات استفاده کنیم، زیرا میدانستیم چه تعداد در اختیار داریم و چه تعداد سفارش داده ایم.
به گفته هیلتون خوشبختانه جیره بندی اتفاق نیفتاده است، اما راس همچنان تاکید میکند بیمارستانها باید تدارک بهتری ببینند و درباره میزان تجهیزاتی که ذخیره دارند و نیازهای روزانه خود شفاف باشند.
انتقاد از آمریکا برای قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تصمیم آمریکا برای قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت ابراز تاسف کرد.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: از تصمیم آمریکا برای معلق کردن بودجه سازمان جهانی بهداشت عمیقا متأسفم. این اقدام هیچ دلیل موجهی ندارد، آن هم در برههای که بیش از هر زمان دیگر به کمک آنها برای مهار و کاستن از همه گیری ویروس کرونا نیازمندیم. تنها با متحد شدن میتوانیم بر این بحران که مرزی نمیشناسد، غلبه کنیم.
واکنش ملتهب رسانههای چپگرا آمریکا به قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت
پایگاه اینترنتی امریکن تینکر از واکنش ملتهب رسانههای چپگرا آمریکا به بیانیه ترامپ برای قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت خبر داد.
روسیه رویکرد آمریکا را بسیار خودخواهانه دانست
روسیه روز چهارشنبه تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را برای تعلیق مشارکت مالی خود در سازمان جهانی بهداشت «رویکردی بسیار خودخواهانه» دانست و این اقدام را محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه به خبرگزاری تاس روسیه گفت: خبری که واشنگتن روز گذشته (سه شنبه) درباره تعلیق کمکهای مالی خود به سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، از نظر ما بسیار هشدار دهنده است. این اقدام نشانه رویکرد بسیار خودخواهانه مقامات آمریکایی در برابر آن چیزی است که در دنیا اتفاق میافتد.
انتقاد روسیه از آمریکا به دلیل تعلیق بودجه سازمان جهانی بهداشت
کرملین در بیانیهای از تصمیم آمریکا مبنی بر تعلیق بودجه سازمان جهانی بهداشت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، در این بیانیه ضمن تمجید از اقدامات موثر سازمان جهانی بهداشت در مبارزه با کرونا در جهان تاکید شده است، براساس تصمیمات اخیر نشست مجازی اعضای گروه ۲۰، همه کشورها باید از تلاشهای سازمان جهانی بهداشت در زمینه مقابله با کرونا حمایت کنند.
فرماندار ایالت کنکتیکت: شاهد پیامهای ضد و نقیض از کاخ سفید هستیم
ند لامونت فرماندار ایالت کنتیکت در واکنش به ادعای ترامپ درباره اختیارات ”کامل“ بر ایالتها: ۲ ماه پیش با فرماندار مورفی و فرماندار کومو تصمیم گرفتیم با یکدیگر رستورانها و کافی شاپهای ایالتهایمان را ببندیم و این کار را کردیم، همان وضع هماکنون هم صدق میکند. فرماندارها دور هم جمع میشوند و اوضاع را پیش میبرند. ایالت ما اولین ایالتی بود که تدابیر برای حفظ فاصله اجتماعی را اتخاذ کرد.
ند لامونت در پاسخ به سؤال مجری درباره اینکه کاخ سفید گفته است به نجات جان انسانها کمک کنید گفت: فکر میکنم شاهد پیامهای ضدونقیض از کاخ سفید در مقایسه با تلاش فرمانداران برای ارسال پیام واحد هستیم، ما یک یا دو بار در هفته تلفنی با کارگروه مقابله با کرونا در کاخ سفید گفتگو میکنیم و شاید به زودی شاهد ارسال تجهیزات محافظ شخصی باشیم، بنابر این اجازه ندهید سخنان رئیس جمهور مانع از توجه به اقداماتی شود که در حال انجام است.