به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، فریدون عزیزی درباره روزه داری در ایام کرونا، افزود: در شرایط روزه داری بیماران دیابتی باید با پزشک خود مشورت کنند و مطمئن شوند که بیماری آنها تحت کنترل است وگرنه روزه داری مخصوصا برای کسانی که انسولین مصرف میکنند، مضر است.
وی گفت این بیماران باید از کنترل قند خون خود مطمئن شوند یعنی قندخون ناشتا کمتر از ۱۴۰ و دو ساعت بعد کمتر از ۱۸۰ باشد وگرنه ممکن است بر اثر روزه داری دیابت آنها تشدید شود.
دکتر عزیزی افزود: بیماران دیابتی حتما باید ۸ تا ۱۰ لیوان آب در مدت افطار تا سحر مصرف کنند و کسانی که داروهای خاص کاهنده قند خون مصرف میکنند حتما باید برای روزه داری با پزشک خود مشورت کنند، اما داروهایی نظیر «متفورمین» یا «گلیپتین ها» مشکلی برای روزه داری ایجاد نمیکند.
روزه داری سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: روزه داری باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش عوامل التهاب زای زیانبار در بدن میشود.
دکتر فریدون عزیزی در نشستی که درباره مسائل پزشکی روزه داری در ایام کرونا در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، افزود: روزه داری میتواند باعث تغییر در سیستم دفاعی سلولها شود و از نظر جسمی و در این شرایط کرونا، باعث پیشگیری از مشکلات بسیاری میشود.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسئله نخوردن غذا یا کم شدن آب بدن بعد از ۲۴ ساعت رخ میدهد که معمولاً روزه داری ما کمتر از ۱۷ ساعت است و هیچ اختلالی در مسئله آب بدن ایجاد نمیکند.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی افزود: روزه داری هر چهار بُعد سلامت یعنی سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را ارتقا میدهد البته فرد روزه دار باید نکات بهداشتی را رعایت کند و در فاصله افطار تا سحر ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشد.
دکتر عزیزی گفت: توصیه میشود افراد در منزل دستگاه تولید بخار داشته باشند و یا در یک دیگ، آب با شعله مختصری که بخار آب تولید کند تا فضای منزل مرطوب شود.
وی افزود: روزه داری سبب سلامت معنوی میشود و باور به خدا و اتصال به خدا باعث میشود در انسان آرامش ایجاد شود و این آرامش و شادی به زندگی انسان هدف میدهد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: کسانی که سلامت معنوی بهتری دارند از سلامت جسمی هم برخوردار هستند و این موضوع توسط مطالعات و مقالات متعددی به اثبات رسیده است.