به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، بهای نفت خام در بازار نیویورک در پایان معاملات به شدت سقوط کرد. به نظر میرسد سرمایه گذاران تردید دارد که توافقی که یکشنبه بین صادرکنندگان اصلی طلای سیاه برای تطبیق دادن تولید خود با شرایط بازار حاصل شد بتواند کاهش شدید تقاضا ناشی از بحران ویروس کرونا را جبران کند. در بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدت برای تحویل در ماه ژوئن، ۱۰.۳ درصد کاهش یافت، به ۲۰ دلار و ۱۱ سنت رسید. در بازار لندن نیز، بهای نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه مه نزدیک به هفت درصد سقوط کرد و بشکهای ۲۹ دلار و ۶۰ سنت معامله شد.
بازیگران بازار به نظر میرسید با توافقی که بین سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای اصلی اش که در گروه موسوم به اوپک پلاس گردهم آمده اند، متقاعد نشدند. اعضای اوپک پلاس در مورد کاهش خود به میزان ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز در ماههای مه و ژوئن و کاهشهای کمتر تا اواسط سال ۲۰۲۲ کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، رابی فریزر کارشناس از اشنایدر الکتریک اعلام کرد: «اگرچه این کاهشها تا حد زیادی بالاتر از توافقات قبلی اوپک پلاس است، بر اساس منطق ریاضی انتظار میرود روند کاهش قیمت نفت ادامه پیدا کند.»
این کارشناس افزود: «این توافق که هدفش کاهش حدود ۱۰ درصدی عرضه است، در شرایطی است که تقاضای جهانی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، اتفاقی که به این معناست که سرازیر شدن نفت خام و فرآوردههای نفتی مازاد به بازار در کوتاه مدت و میان مدت باید ذخیره شود.»
مصرف جهانی طلای سیاه که پیش از همه گیری کووید-۱۹ نیز رو به کاهش بود، با فلج شدن حمل و نقل بین المللی و تدابیر قرنطینهای که برای مقابله با ویروس جدید کرونا به اجرا گذاشته شده، بازهم بیشتر کاهش یافته است.
به کاهش شدید تقاضا، عرضه مازاد هم اضافه شده است که با جنگ قیمت بین عربستان سعودی و روسیه، دو تولید کننده بزرگ نفت در جهان، در فاصله اواسط ماه مارس تا توافق یکشنبه تشدید نیز شد. چند کشور با پیش بینی سرریز بشکههای نفت در هفتههای آینده، قصد دارند سطح ذخایر راهبردی نفت خود را افزایش دهند.
یکی از این کشورها آمریکاست که نخستین تولید کننده نفت در جهان است و وزارت انرژی آن سه شنبه اعلام کرد با ۹ تولیدکننده بزرگ آمریکایی برای ذخیره حدود ۲۳ میلیون بشکه نفت خام که بیشتر آنها قرار است ماههای مه و ژوئن تحویل داده شوند، مذاکره میکند.
ماه گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد قصد دارد سطح ذخایر راهبردی آمریکا را به حداکثر برساند. بنابر اعلام آژانس انرژی آمریکا، ۶۳۵ میلیون بشکه در حال حاضر در ذخایر راهبردی آمریکا ذخیره شده است. ظرفیت کامل ذخایر راهبردی آمریکا ۷۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه است.
مستأجر کاخ سفید همچنین چند بار موضوع کاهش تولید آمریکا را در پاسخ به پایین آمدن قیمت نفت که به شدت بر تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا تأثیر گذاشته است، مطرح کرد.
این کاهش که در آخرین گزارش هفتگی آژانس اطلاع رسانی در مورد انرژی آمریکا قابل مشاهده بود، میتواند در گزارش جدید که قرار است چهارشنبه منتشر شود، بیشتر نیز باشد. اما همزمان، انتظار میرود ذخایر نفت آمریکا نیز افزایش پیدا کرده باشد. تحلیلگرانی که خبرگزاری بلومبرگ نظر آنها را جویا شده است، افزایش متوسط ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای را برای آن پیش بینی کرده اند.
اداره تنظیم مقررات تولید نفت ایالت تگزاس نیز به نوبه خود قرار است سه شنبه از طریق ویدئو کنفرانس نشستی برای گفتگو در مورد کاهش احتمالی تولید نفت این ایالت برگزار کند. تگزاس ۴۰ درصد طلای سیاه آمریکا را استخراج میکند. چنین تصمیمی اگر گرفته شود از سالهای ۱۹۷۰ بی سابقه است.