به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ سازمان جهانی بهداشت آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا را منتشر کرد.
"مایک پمپئو"، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در گفتگو با شبکه فاکس نیوز درخصوص شیوع ویروس کرونا در جهان فت" این سازمان و ناکارآمد است و باید وظیفه خود را انجام دهد. "
پمپئو بار دیگر خواستار شفافیت سازمان جهانی بهداشت شد و اعلام کرد وظیفه این سازمان جهانی انتشار اطلاعات دقیق و به موقع است.
فرماندار کنکتیکت: خودمان درباره زمان لغو محدودیتها تصمیم میگیریم، نه رئیس جمهور
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان،"ند لامونت"، فرماندار ایالت کنکتیکت گفت با وجود ادعای ترامپ درباره اختیار کاملی روی ایالتها دارد، ایالتهای آمریکا خودشان درباره زمان برداشتن محدودیتهای مربوط به شیوع ویروس و بازگشایی اقتصاد تصمیم گیری خواهند کرد.
فرماندار ایالت کنکتیکت، با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه اختیارات ”کامل“ بر ایالتهای آمریکا دارد، پرسید:” تاثیر عملی اقدام فرماندارهایی مثل شما که میگویند ما طرحهایی خودمان را درباره کاهش محدودیتها در زمان مقتضی اجرا میکنیم، چیست، آن هم در حالی که رئیس جمهور میگوید نه، تصمیم کاملاً با من است؟ “
ند لامونت گفت: دو ماه پیش با فرماندار مورفی و فرماندار کومو تصمیم گرفتیم با یکدیگر رستورانها و کافی شاپهای ایالت هایمان را ببندیم و این کار را کردیم. همان وضعیت در حال حاضر هم صدق میکند. فرماندارها دور هم جمع میشوند و اوضاع را پیش میبرند. ما اولین ایالتهایی بود که تدابیر برای حفظ فاصله اجتماعی را اتخاذ کردیم و قصد بازگشایی اقتصاد را داریم، اما به شیوهای حساب شده و امن.
انتقال چهار ملوان دیگر ناو هواپیمابر روزولت به بیمارستان
چهار تن دیگر از ملوانان ناو هواپیمابر تئودور روزولت به بیمارستان منتقل شدند و یک نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
پایگاه اینترنتی میلیتری تایمز گزارش داد: مقامات نیروی دریایی آمریکا روز سه شنبه اعلام کردند چهار تن دیگر از ملوانان ناو هواپیمابر تئودور روزولت به علت ابتلا به کووید-۱۹ به بیمارستانی در گوآم منتقل شدند و یک تن از آنها به علت مشکلات حاد تنفسی در بخش آی سی یو بستری شد.
این افزایش ناگهانی در بستری شدن ملوانان آمریکایی در یک روز پس از آن رخ داد که یکی از ملوانان این ناو هواپیمابر با ۴,۸۰۰ سرنشین بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرد که اولین مورد مرگ یک نیروی وظیفه ارتش آمریکا بر اثر کرونا بود.
تقریبا ۸۵ درصد خدمه ناو روزولت در پی شیوع کووید-۱۹ در آن که تقریبا سه هفته قبل در سواحل گوآم شروع شد، تخلیه شده اند.
اولین مورد ابتلا به ویروس در ناو روزولت در روز ۲۴ مارس گزارش شد و ظرف یک هفته موارد تایید شده ابتلا به این ویروس به تقریبا ۱۰۰ نفر افزایش یافت.
به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا، تا روز سه شنبه نتایج تست کرونا در مورد ۵۸۹ تن از خدمه ناو تئودور روزولت مثبت اعلام شد و آنها در جزیره گوآم قرنطینه شده اند.
ترامپ پرداخت مالی به سازمان جهانی بهداشت را متوقف کرد
"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا از قطع کمکهای واشنگتن به سازمان جهانی بهداشت خبر داد.
شبکه تلویزیونیای پی تی ان گزارش داد، دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید اعلام کرد: «به دولت دستور دادهام بودجه سازمان بهداشت جهانی را متوقف کند تا ارزیابی درباره نقش این سازمان در سوءمدیریت شدید شیوع ویروس کرونا و سرپوش گذاشتن بر این شیوع کامل شود.»
ترامپ با بیان اینکه از دولتم میخواهم پرداخت مالی به سازمان جهانی بهداشت را متوقف کند، گفت: این سازمان نتوانسته اطلاعات کافی در مورد ویروس کرونا کسب و آن را به صورت شفاف منتشر کند.
رئیسجمهوری آمریکا همچنین تاکید کرده که سازمان بهداشت جهانی به «اصلاحات داخلی» نیاز دارد.
ترامپ گفت که سازمان بهداشت جهانی در انجام وظایفش در ارتباط با اپیدمی جهانی ویروس کرونا "ناکام مانده است. "
رئیسجمهوری آمریکا این نهاد سازمان ملل متحد را به "سوءمدیریت و سرپوش گذاشتن" بر شیوع این ویروس پس از ظاهر شدن آن در چین متهم کرد و گفت که باید "پاسخگو باشد. "
رئیس جمهوری آمریکا در حالی پیشتر سازمان جهانی بهداشت را به تعصب به نفع چین متهم کرده بود که خود در داخل آمریکا با انتقادهایی در زمینه چگونگی مقابله با کرونا روبرو است.
افزایش تنش دونالد ترامپ با فرمانداران ایالت های آمریکا
اصرار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر داشتن اختیارات مطلق، زمینه درگیری بین دولت مرکزی آمریکا و دولتهای ایالتی را فراهم کرده است.
این مطلب را شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد و مجری این شبکه گفت در آمریکا بحث بین ترامپ و فرمانداران شماری از ایالتها به اوج خود رسیده است. این بحث ها، بیشتر شبیه جنگ لفظی بر سر اختیارات رئیس جمهور و فرمانداران ایالت هاست. بحثها یک بار بر سر تأخیر در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در برابر شیوع کرونا بود، اما اکنون اصلیترین مسئله مورد توجه بازگشت زندگی اقتصادی و اجتماعی به شرایط عادی است.
بیسان ابوکویک خبرنگار الجزیره در واشنگتن در گزارشی گفت: تصمیم گیری درباره بازگشایی آمریکا، پایان تعطیلی و کاستن از توصیههای فاصله گذاری اجتماعی در اختیار چه کسی است؟ بحث قانون اساسی را رئیس جمهور آمریکا با اصرار بر اینکه فقط او این اختیارات را دارد، به راه انداخت. ترامپ میگوید هیچ کسی بدون موافقت او نمیتواند کاری صورت دهد. او حتی از این هم فراتر رفت و گفت اختیارات رئیس جمهور آمریکا، مطلق است. کارشناسان قانون اساسی و فرمانداران ایالت ها، با این دیدگاه ترامپ مخالف هستند که در صدر آنها آندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک قرار دارد. این ایالت بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا در آمریکا دیده است.
کومو، سخنان ترامپ را اشتباه توصیف و تأکید کرد ترامپ قانون اساسی را نقض میکند. بر اساس دهمین اصلاحیه؛ قانون اساسی آمریکا، اختیارات ایالتها و ملت به دولت فدرال واگذار نمیشود.
احتمال نیاز آمریکا به ادامه فاصله گذاریهای اجتماعی تا ۲۰۲۲
پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی هاروارد میگویند، آمریکا ممکن است مجبور شود دستورالعمل فاصله گذاریهای اجتماعی را که در جریان شیوع ویروس کرونا اجرا شد، تا سال ۲۰۲۲ ادامه دهد.
پژوهشگران هاروارد در جدیدترین یافتههای خود که روز سه شنبه در نشریه ساینس منتشر شد، اعلام کردند ممکن است اجرای فاصله گذاریهای متناوب تا سال ۲۰۲۲ در کشور نیاز باشد مگر آن که ظرفیت مراقبتهای درمانی به طور قابل توجهی افزایش یابد یا درمان یا واکسن این بیماری در دسترس قرار گیرد.
این محققان با اشاره به نمونههایی از کشورهای کره جنوبی و سنگاپور در ادامه یافتههای خود نوشتند، اجرای فاصله گذاری موثر میتواند فشارها را بر نظامهای مراقبتهای درمانی کاهش دهد و ردیابی تماسهای افراد و قرنطینه آنها را امکان پذیر سازد.
در این تحقیقات تاکید شده است که ادامه فاصله گذاریها به احتمال بسیار زیاد عواقب منفی اقتصادی، اجتماعی و آموزشی به دنبال خواهد داشت.
محققان میگویند، حتی در صورت " از بین رفتن ظاهری " شیوع ویروس کرونا، باز هم نظارتها باید ادامه یابد چرا که احتمال ظهور مجدد آن تا سال ۲۰۲۴ امکان پذیر است.
ابتلای دو سوم مناطق روستایی آمریکا به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دو سوم مناطق روستایی سراسر آمریکا دست کم یک مورد ابتلا به کووید ۱۹ را گزارش داده اند. شیوع ویروس در منطقه سوفالز در داکوتای جنوبی مردم را تهدید میکند و این در حالی است که این منطقه روستایی همین حالا برای تامین مواد غذایی دیگر نقاط کشور تحت فشار است. پل تنهیکن، شهردار سوفالز، یک جمهوریخواه است و با وجود مخالفت شدید فرماندار ایالت، به شدت برای اجرای دستور ماندن مردم در خانه تلاش میکند.
تلاش های ترامپ برای به حرکت در آوردن چرخه اقتصاد
شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی اعلام کرد، "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا به هر قیمتی میخواهد چرخه اقتصاد را بار دیگر به حرکت درآورد، زیرا تنها امید او برای پیروزی در انتخابات است و همین موضوع به تشدید درگیری با آنتونی فائوچی مسئول ارشد مبارزه با بیماریهای واگیردار و دیگر طرفها در کنگره سوق میدهد.
بر اساس این گزارش، با افزایش زیان اقتصادی شیوع ویروس کرونا، اختلاف بین رئیس جمهور آمریکا با طرفهای مختلف در این کشور برای به حرکت درآوردن مجدد چرخه اقتصاد، تشدید شده است، زیرا ترامپ میخواهد این کار را به هر قیمتی انجام دهد، اقتصاد آمریکا متحمل زیان های هنگفتی شده است و میلیون ها نفر در این کشور، شغل شان را از دست دادند. همه این شرایط، ترامپ را به تشدید درگیری با فائوچی و دیگر طرف ها در کنگره سوق می دهد.
افشاگری واشنگتن پست از شیوع کرونا در چین
به نوشته واشنگتن پست، وزارت خارجه آمریکا دو سال پیش هشدارهایی درباره ایمنی آزمایشگاههای ووهان که درباره ویروسهای کرونای خفاش مطالعه میکردند، دریافت کرده بود.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به قلم جاش روگین Josh Rogin فاش کرد: دو سال قبل از آنکه همه گیری ویروس کرونای جدید جهان کنونی را دگرگون سازد، مقامات سفارت آمریکا چند بار از یک مرکز تحقیقاتی چین در شهر ووهان بازدید کردند و هشدارهای دو مقام رسمی درباره ناکافی بودن تدابیر ایمنی در آن آزمایشگاه را که در حال انجام مطالعات خطرناکی بر روی ویروس کرونای گرفته شده از خفاشها بود، به واشنگتن ارسال کردند.
آدام شیف: اختیارات ترامپ مطلق نیست
آدام شیف که ریاست کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا را به عهده دارد گفت کشورش بدون طرح مشخصی برای کنترل ویروس کرونا بازگشایی نخواهد شد و از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به سبب ادعاهایش درباره داشتن قدرت مطلق، انتقاد کرد.
نشریه آمریکایی نیوزویک نوشت:شیف دوشنبه شب در توئیتی که در آن به سخنان رئیس جمهور در کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید درباره ویروس کرونا صحبت کرده بود واکنش نشان داد.
شیف گفت: "بی کفایتی ترامپ مطلق است. "
این نماینده دموکرات از ایالت کالیفرنیا افزود: "اگر برای کنترل کردن ویروس کرونا طرحی وجود نداشته باشد و این طرح تداوم نیابد، فعالیتها در کشور بازگشایی نخواهد شد. البته، ادعاهای ترامپ مبنی بر داشتن قدرت کامل، نگران کننده است. قصور ترامپ در افزایش دادن آزمایش ها، غیرقابل بخشش و مرگبار است. قدرت ترامپ، مطلق نیست، بلکه بی کفایتی وی مطلق است. "
اطلاعات اعلام شده از طرف "طرح شناسایی ویروس کرونا" نشان میدهد آزمایش این ویروس در آمریکا از اواخر ماه مارس افزایش یافت.
پلوسی: در مقابله با بحران کرونا باید صداقت داشت
به گزارش سایت خبری مجلس نمایندگان آمریکا، "نانسی پلوسی" رئیس مجلس نمایندگان در نامهای خطاب به همکاران دموکرات خود بر ضرورت صداقت و اقدام بر اساس حقایق در برخورد با بحران شیوع کرونا تأکید کرد.
در این نامه آمده است: در این دوران غم انگیز همه مردم آمریکا احساسات مشابه و دردناکی را تجربه میکنند، برای از دست رفتگان سوگواری میکنند، نگران وضع سلامتی خود و عزیرانشان هستند و بابت توقف آموزش تحصیلی فرزندانشان احساس نگرانی میکنند.
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به فشارهای ناشی از مشکلات اقتصادی، تأکید شده است: کسب موفقیت در غلبه بر این بحران مستلزم درک واقعیات و داشتن صداقت است.
پلوسی در این نامه مینویسد به منظور حرکت به سمت جلو ما باید در وهله نخست حقایقی را که ما را در موقعیت کنونی قرار داد درک کنیم:
- واقعیت این است که دونالد ترامپ زیرساختهایی که برای برنامه ریزی و غلبه بر شیوع بیماری در اختیار وی قرار داده شده بود از بین برد و همین امر موجب تلفات غیرضروری و فاجعه اقتصادی شد.
- واقعیت این است که در ماه ژانویه به ترامپ درباره همه گیری بیماری هشدارهای لازم داده شده بود. ولی وی این هشدارها را نادیده گرفت و از اتخاذ اقدامات لازم و کافی غفلت کرد و در نتیجه این همه تلفات و فاجعه به بار آمد.
- واقعیت این است که ترامپ به طرفدارانش گفت این همه گیری فریبی بیش نیست و معجزه وار محو خواهد شد و بدین ترتیب جان همه را به خطر انداخت و مسیر بروز فاجعه اقتصادی را هموار ساخت.
- واقعیت این است که ما به رغم ادعاهای مکرر ترامپ، کیتهای تشخیصی لازم را در ماه مارس در دسترس نداشتیم. ما حتی هنوز هم تست و ماسک و تجهیزات کافی در اختیار نداریم و همه اینها موجب بروز تلفات و رنج و آلام مردم شده است.
- واقعیت این است که به علت واکنش نامناسب به بحران سلامت کنونی، اقتصاد مستحکمی که تحویل ترامپ شده بود هم اکنون به فاجعه تبدیل شده و جان آمریکاییها به خطر افتاده است.
- واقعیت این است که یک فرد ضعیف یک رهبر ناکارآمد مسئولیت هیچیک از کارهایش را بر عهده نمیگیرد و دیگران را مقصر میداند.
واقعیت این است که از این لحظه به بعد آمریکاییها باید دروغ پردازیها را نادیده بگیرند و به منظور محافظت از خود و عزیرانشان به توصیههای دانشمندان و کارشناسان حرفهای و مجرب گوش کنند. ملت آمریکا زا ما میخواهند که متحد باشیم. کنگره در ماه مارس برای مقابله با بحران سه طرح را تصویب کرد. طرح نخست که ۴ مارس در مجلس نمایندگان به تصویب رسید بر مقوله آزمایش و ازمایش و آزمایش تاکید دارد. ما هنوز با گذشت یک ماه وضعیت مناسبی در بخش آزمایش نداریم، ولی رئیس جمهور همچنان به دروغگویی ادامه میدهد.
بیانیه نانسی پلوسی در انتقاد از عملکرد ترامپ درخصوص مقابله با کرونا
"نانسی پلوسی"، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: «تصمیمات مهمی در راه است. اتخاذ تصمیمات درست، مستلزم دانستن واقعیتی است که اتفاق افتاده و اکنون وجود دارد، واقعیت این است که فردی ضعیف، رهبری ناتوان، هیچ مسئولیتی قبول نمیکند. فرد ضعیفی که دیگران را ملامت میکند».
پلوسی افزود، اکنون بیش از هر زمان دیگر ما به دانستن واقعیت نیاز داریم؛ و واقعیت این است که دونالد ترامپ زیر ساختی را که به او داده شده بود، از بین برد زیرساختی که قرار بود از آن برای برنامه ریزی برای غلبه بر همه گیری کرونا استفاده شود و این امر به مرگ غیرضروری افراد و فاجعه اقتصادی منجر شد.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در لس آنجلس
بنا بر اعلام شهردار لس آنجلس، شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در این شهر به بیش از ۱۰ هزار نفر رسید.
به گزارش بخش تصویری آسوشیتدپرس، اریک گارستی، شهردار نیویورک گفت: امروز در منطقه ما ۶۷۰ مورد جدید ثبت شد. این دومین بار تاکنون است که بالاترین آمار موارد جدید را داشته ایم. بدین ترتیب مجموع تعداد مبتلایان در لس آنجلس برای نخستین بار به بیش از ۱۰ هزار نفر -به طور دقیق ۱۰ هزار و ۴۷ نفر- رسیده است. این به منزله افزایش هفت درصدی شمار مبتلایان است؛ بنابراین هنوز درصد افزایش، یک رقمی است.
خالی شدن خیابانهای نیویورک در پی شیوع کرونا
با خالی شدن شهر بیش از هشت میلیون نفری نیویورک در بحبوحه شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹، این شهر روز سه شنبه مثل شهر ارواح بود.
با ماندن مردم در خانه هایشان، بسته شدن مغازهها و خالی شدن کلانشهر نیویورک از گردشگران، خیابانهای تاریخی این شهر در سکوتی مرگبار فرو رفته است.
نیویورک کانون شیوع ویروس کرونا در آمریکاست. اندرو کومو، فرماندار این شهر اعلام کرد دوشنبه (۱۳ آوریل) ۷۷۸ تن دیگر از ساکنان این شهر جان خود را از دست دادند.
در حالی که روز قبل از آن، شمار تلفات ویروس ۶۷۱ نفر، یعنی پایینترین میزان تلفات روزانه از پنجم آوریل بود. بالغ بر ۱۰ هزار و ۸۳۴ تن از ساکنان نیویورک بر اثر بیماری کوید ۱۹ جان خود را از دست داده اند. این رقم معادل نیمی از کل تلفات این بیماری در آمریکاست.
بیشترین شمار تلفات هنوز مربوط به داخل و اطراف شهر نیویورک است که با هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، پرجمعیتترین شهر آمریکاست.
انتقاد گوترش از ترامپ
دبیرکل سازمان ملل متحد از تصمیم رئیسجمهوری آمریکا برای قطع کمک مالی به سازمان جهانی بهداشت انتقاد کرد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه شنبه با انتقاد از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا برای قطع کمک مالی به سازمان جهانی بهداشت گفت اکنون زمان کاهش تأمین مالی فعالیت های سازمان جهانی بهداشت یا هر نهاد دیگری که در حال مبارزه با ویروس کرونا می باشد نیست.
گوترش با حمایت از سازمان جهانی بهداشت گفت که این سازمان در میانه بحران شیوع کرونا در خط مقدم مقابله با این بحران قرار داشته و به کشورهای عضو در این مسیر کمک میکند.
دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه این ویروس در طول زندگی ما بیسابقه است و نیاز به پاسخ بیسابقهای دارد، گفت کشورهای مختلف میتوانند برداشتهای مختلفی از یک موضوع داشته باشند.
رئیسجمهوری آمریکا با انتقاد شدید از عملکرد سازمان جهانی بهداشت در مدیریت بحران کرونا اعلام کرد که دستور تعلیق کمکهای آمریکا به این سازمان را صادر کرده است.
ترامپ طی سخنانی در کنفرانس خبری تیم ویژه دولت برای مقابله با ویروس کرونا، عملکرد سازمان بهداشت جهانی در مدیریت این بحران را نامناسب و ضعیف دانست و اعلام کرد که به همین دلیل دستور توقف کمکهای مالی آمریکا به این سازمان را صادر کرده است.