دنیای ورزش، اقتصاد و علوم در دوره کرونا
مشروبات الکلی در مقابل کرونا محافظت نمیکند
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد مشروبات الکلی از انسان ها در مقابل ویروس کرونا محافظت نمی کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛
آخرین خبرها از پیامدهای شیوع ویروس کرونا در دنیای ورزش، اقتصاد و علوم به این شرح است:
ادعای محققان برزیلی بر درمان قطعی کرونا
دانشمندان برزیلی با استفاده از داروهای کورتون و کلاریتروماسین و آزیترومایسین موفق شده اند بیش از ده بیمار مبتلا به کرونا را در یکی از شهرهای این کشور درمان کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برازیلیا، این پزشکان در توجیه روش درمانی خود میگویند، آنچه باعث حاد شدن وضعیت ریوی در بیماران شده است، عکس العمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با ویروس است که عموماً بعد از یک دوره هفتگی و یا پانزده روز بعد از ورود ویروس به بدن شروع میشود؛ لذا با استفاده از داروی کورتون و توقف عکس العمل سیستم ایمنی در مقابله با ویروس، توانسته اند با داروهای فوق مستقیماً به کنترل و مقابله با ویروس بپردازند. به نظر این ادعای پزشکان که شیوه و روش جدیدی نیز نیست، در صورت موفقیت تحولی در درمان و کنترل کرونا خواهد بود.
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت برزیل، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از مرز ۲۵ هزار نفر فراتر (۲۵۲۶۲) و در ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به این ویروس در برزیل جانشان را از دست دادهاند و با این احتساب تعداد قربانیان کرونا در برزیل به ۱۵۳۲ نفر رسیده است.
انتقاد سازمان ملل از رواج خطرناک اخبار غلط درباره ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سه شنبه با انتشار بیانیهای بدون اشاره به کشور یا رسانهای خاص از نشر اطلاعات نادرست در ارتباط با بیماری کووید ۱۹ انتقاد کرد.
دبیرکل سازمان ملل در این بیانیه، اعلام کرد: «در حالی که امروز زمان ارجحیت دادن به علم و همکاری است، برخی توصیههای بهداشتی مطرح شده اند که میتوانند مضر باشند. به دروغ دامن زده میشود. تئوریهای توطئه در فضای اینترنت منتشر شده اند. جهان باید در برابر این بیماری متحد شود. ساخت واکسن باعث حصول اعتماد خواهد شد. در ابتدا باید به دانش اعتماد کنیم».
دبیرکل سازمان ملل همچنین از روزنامه نگاران و همه کسانی که رویدادها و اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی را راستی آزمایی میکنند تقدیر کرد. وی اضافه کرد: «شرکتهای بزرگ فعال در حوزه شبکههای اجتماعی باید برای کنار گذاشتن نفرت و توصیههای غلط درباره بیماری کووید ۱۹ بیشتر تلاش نمایند».
آنتونیو گوترش در ادامه، تاکید کرد: «برای نیل به جهانی سالم تر، عادلانهتر و با مدارای بیشتر، بیایید همه با هم دروغ و حماقت را طرد کنیم».
اقتصادی
پرداخت ۳۸۹ میلیون دلار از طرف صندوق بین المللی پول به السالوادور
به گزارش خبرگزاری رویترز، صندوق بین المللی پول با پرداخت ۳۸۹ میلیون دلار کمک مالی فوری به السالوادور برای کمک در زمینه مقابله با ویروس کرونا موافقت کرد.
اقتصادی
تقاضای قرقیزستان از چین برای تخفیف در بدهی این کشور به دلیل تبعات اقتصادی کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیشکک به نقل از بیانیه دفتر ریاست جمهوری قرقیزستان، سورونبای جینبکوف، رییس جمهور این کشور، در گفتگوی تلفنی، از شی جینپینگ، همتای چینی خود خواسته است امکان تخفیف در مبالغ بازپرداختی بدهی قرقیزستان به چین را بررسی کند.
دلیل این تقاضا تأثیر منفی شیوع بیماری کووید ۱۹ بر اقتصاد این کشور عنوان شده است. دو مقام در این گفتگو همچنین توافق کردند که تیمی از کارشناسان چینی متخصص در مبارزه با ویروس کرونا به قرقیزستان اعزام شود.
حدود ۴۰ درصد بدهی خارجی قرقیزستان معادل ۴ میلیارد دلار مربوط به بانک صادرات و واردات چین (Eximbank) میشود. این بانک پروژههای مهمی را در حوزه انرژی و حمل و نقل در این کشور آسیای میانه تأمین مالی کرده است. قرقیزستان در ماه مارس به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری اعلام کرد.
تا امروز ۴۳۰ نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شده اند که از میان آنها ۵ نفر جان خود را از دست داده اند. قرقیزستان با شش میلیون جمعیت در همسایگی چین قرار دارد. این کشور نخستین کشوری بود که از کمک مالی اضطراری صندوق بین المللی پول برای نبرد با ویروس کرونا بهرهمند شد. صندوق بین المللی پول در ماه مارس تصمیم گرفت حدود ۱۲۱ میلیون دلار برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ به قرقیزستان اعطا کند.
علمی
یورک الرت: محققان چینی، ساختمان ویروس کرونا را تشریح کردند
به گزارش پایگاه اینترنتی یورک الرت، محققان علوم پزشکی در چین اعلام کردند ساختمان کریستال آنزیم اصلی ویروس کرونا را با وضوح بالا تشریح کرده اند. محققان موفق شدند ساختمان این آنزیم را که پروتئاز یا Mpro نام دارد تشریح کنند و داروهایی را که قادرند از طریق مهار این آنزیم، با ویروس کرونا مقابله کنند مشخص کرده اند.
پروفسور رائو زیهه و پروفسور یانگ هایتو از موسسه مطالعات پیشرفته ایمونوکمیکال شانگهای در دانشگاه شانگهای، نتایج این یافته را در شماره اخیر نشریه نیچر منتشر کرده اند. Mpro آنزیمی حیاتی برای کروناویروس است که نقشی مهم در تکثیر ویروس و انتقال ماده حیاتی آن ایفا میکند و در ضمن، یک هدف ضد ویروسی قوی برای داروها محسوب میشود.
محققان برای مشخص کردن داروهای موثر بر کرونا، برنامهای را برای بررسی ساختمان ویروس کرونا و داروهای احتمالی موثر بر آن آغاز کرده اند. آنان با کمک برنامهای رایانه ای، سازوکار مهار کننده این ویروس موسوم به N۳ را یافته اند و در مرحله بعدی، ساختمان کریستالی این آنزیم را مشخص کرده اند.
این، نخستین اطلاعات درباره ساختمان سه بعدی ویروس کووید ۱۹ است که در دسترس عموم قرار میگیرد. محققان در مسیر این مطالعه، بیش از ده هزار ترکیب را شامل داروهای تایید شده، داروهای احتمالی موثر بر ویروس و دیگر ترکیبات فعالی دارویی را مورد بررسی قرار دادند. محققان چینی امیدوارند این یافته، مسیر را برای کشف داروی موثر بر ویروس کرونا هموار سازد.
علمی
یورک الرت: از دست دادن بویایی و چشایی، از علائم ابتلا به کرونا است
به گزارش پایگاه اینترنتی یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه گو در آمریکا اعلام کردند از دست دادن حس بویایی و چشایی، از علائم مرتبط با ابتلا به بیماری کرونا محسوب میشوند و میتوان از این علائم، برای غربالگری مبتلایان، بهره برد.
دکتر کارول یان متخصص جراحی گوش و حلق و بینی از دانشگاه کالیفرنیا میگوید بر اساس این مطالعه، اگر شما حس بویایی یا چشایی خود را از دست داده اید، بیش از ده برابر دیگران احتمال دارد که به کرونا مبتلا شده باشید. البته همچنان، تب، نخستین علامت کرونا است، ولی خستگی و از دست دادن بویایی و چشایی نیز از دیگر علائم این بیماری محسوب میشوند؛ و ما میدانیم که کرونا، ویروسی با ضریب آلوده کنندگی بسیار بالا است و این مطالعه نشان میدهد از دست دادن حس چشایی و بویایی نیز از علائم اولیه کرونا محسوب میشوند.
محققان با بررسی یک هزار و ۴۸۰ بیمار که علائم شبه آنفلوانزا داشتند دریافتند ۱۰۲ نفر آنان کرونا داشتند و مابقی، نداشتند. دکتر یان و همکارانش در بررسیهای خود، برخی حسهای انسان در این بیماری، دچار اختلال میشوند که از جمله آنها، حس بویایی و چشایی است؛ این از دست رفتن حس چشایی و بویایی، خفیف نبود و بسیار جدی و عمیق دیده میشد؛ و البته بازگشت این حس به مبتلایان، بسیار خوب بود و بین دو تا چهار هفته از شروع عفونت، ترمیم میشد.
دکتر یان میگوید: مطالعه نه تنها نشان داد که حس بویایی و چشایی، در بسیاری از مبتلایان به کرونا از بین میرود بلکه ما دریافتیم در بسیاری از مبتلایان، بازگشت این حسها به حالت طبیعی، بسیار سریع است.
نکته جالب در این بررسی این بود که افرادی که از درد گلو شکایت داشتند، کمتر از دیگران به بیماری کرونا مبتلا شده بودند. اکنون محققان میگویند میتوان از دست رفتن حس بویایی یا چشایی را به عنوان بخشی از روش غربالگری و بیمار یابی کرونا محسوب کرد. دیگر علائم کرونا شامل تب، خستگی، سرفه و مشکل در نفس کشیدن است.
دکتر یان میگوید: امیدواریم یافته ما برای دیگر موسسات پزشکی و تشخیصی، مورد استفاده قرار گیرد و به عنوان بخشی از غربالگری محسوب شود.
علمی
بهداشت جهانی: مشروبات الکلی از انسان ها در مقابل ویروس کرونا محافظت نمی کند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ دفتر اروپایی سازمان بهداشت جهانی شایعات مطرح شده در برخی از مناطق جهان که مشروبات الکلی از انسان در برابر ویروس کرونا محافظت میکند را کاملا اشتباه دانسته و تاکید کرد الکل نمیتواند انسانها را در برابر ویروس کرونا محافظت کند.
این سازمان هشدار داد: در عوض باید دسترسی به مشروبات الکلی در این دوران بحران کرونا با اقدامات شدید مانند محدودیت خروج از خانه و قرنطینه خانگی کاملا محدود شود.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: این برای همگان مشخص است که مشروبات الکلی برای سلامتی مفید نیست و خطر اسیب و خشونت را افزایش میدهد.
براساس بیانیه سازمان بهداشت جهانی؛ مصرف الکل موجب بروز بیماریهایی خواهد شد که ابتلای انان را به ویروس کرونا تشدید میکند. برای همین؛ انسانها باید از مصرف الکل در هر زمانی بویژه در این دوران اپیدمی کرونا پرهیز کنند.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی؛ مشروبات الکلی سالانه موجب مرگ سه میلیون انسان میشود که یک میلیون از این قربانیان در اروپا هستند.