تاکید بر روند بهتر آموزش از طریق فضای مجازی و رسانه ها
استاندار مرکزی در شورای آموزش و پرورش با اشاره به تعطیلی مدارس بر روند بهتر آموزش از طریق فضای مجازی و رسانه ها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سید علی آقازاده استاندار مرکزی در شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به تعطیلی مدارس که احتمالاً تا پایان سال تحصیلی ادامه خواهد داشت بر روند بهتر آموزش در فضای مجازی، ارتباط معلمان با دانش آموزان و برنامه ریزی دقیق و مدون برای سال آینده تحصیلی تاکید کرد.
آقازاده افزود: در راستای تامین نیرو برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ باید تمهیدات ویژهای در نشستهای آتی شورای آموزش و پرورش استان اندیشیده شود.
وی با اشاره به مصوبات نشست شورای آموزش و پرورش استان بیان داشت: شهرداری و راه و شهرسازی باید به مشاوران خود ابلاغ کنند که پلاکهای مسکونی که طرح تفصیلی مسکونی برای آنها تعریف شده اما در آن فعالیت آموزشی صورت میگیرد به هیچ عنوان تغییر کاربری صورت نگیرد.
آقازاده ادامه داد: چنانچه در یک پلاک مسکونی پس از گذر 10 سال به صورت مداوم فعالیت آموزشی انجام میشود میتوان برای آن مکان، کاربری آموزشی تعریف کرد.
وی با اشاره به عملکرد مثبت شورای آموزش و پرورش استان در سال گذشته نیز گفت: سال گذشته استان مرکزی نخستین استانی بود که بخاریهای نفتی مدارس را مورد استفاده قرار نداد و همچنین نخستین استان کشور بود که با افتتاح ۳۶طرح بیشترین بهره برداری طرحهای عمرانی آموزش و پرورش را میان استانهای کشور از آن خود کرد.
آقازاده افزود: به واسطه تعامل و مساعدت بالای خیرین به لحاظ رشد اعتبارات ملی و استانی نیز بهترین عملکرد را میان تمام استانها کسب کرد و همچنین مجوز صدور ۲۲هزار مترمربع فضای تجاری از سوی شهرداری در اختیار فضای آموزشی استان قرار گرفت که به لحاظ مالی مساعدت زیادی به آموزش و پرورش داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۳۵۰مدرسه غیردولتی، ۵۰۰ آموزشگاه علمی و آزاد، ۷۰۰مرکز پیش دبستانی و ۶هزار نیروی مازاد به صورت پاره وقت و تمام وقت در این اماکن آموزشی فعالیت دارند.
شهریار فولادوند افزود: استان مرکزی بالاترین سرانه حق التدریس را در کشور دارد و ۳۳درصد آموزش کل استان توسط نیروهای حق التدریس تامین میشود که هم اکنون ۷۰۰نفر هستند.
وی با بیان اینکه شیب بازنشستگی پرسنل آموزش و پرورش سالانه با سرعت بیشتری پیش میرود، گفت: طی سال جاری آتی یک هزار و ۱۰۰ نفر از نیروهای شاغل در آموزش و پرورش بازنشسته میشوند که تاکنون توانستهایم ۲۱۷نفر از دانشگاه فرهنگیان را به منظور کادر آموزشی در استان جذب کنیم.
فولادوند تصریح کرد: سالانه سه هزار و ۵۰۰دانش آمور به مجموعه استان افزوده میشود که باید ۱۲۰کلاس در این راستا آماده سازی شود و باید اذعان داشت که بر اساس مجوزهای قانونی از ظرفیت ۷۰۰نیروی حق التدریس در استان بهرهگیری میشود که جزء نیروهای استخدامی نیستند اما جزء نیروهای رسمی آموزش و پرورش محسوب میشوند فولادوند بر گسترش دامنه آموزش در فضای مجازی توسط آموزش وپرورش تاکید کرد و گفت: در استان برای۷۰ درصد از دانش آموزان امکان بهرهگیری از این فضا فراهم است چرا که در برخی مناطق و به ویژه در روستاها تحت پوشش اینترنت نیستند و در برخی مناطق نیز امکانات سخت افزاری وجود ندارد که در این راستا برخی معلمان با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت داوطلبانه نسبت به امر آموزش اقدامات لازم را برای دانش آموزان را انجام میدهند.
وی سامانه "شاد " را بزرگترین طرح IT در خاورمیانه عنوان کرد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، برخی معلمان به صورت داوطلبانه و خودجوش فعالیتهای آموزشی خود را در سطح کشور و به تبع آن در استان آغاز کردند که به دلیل عدم انسجام و هماهنگی دارای ایراداتی بود که وزارت متبوع در راستای رفع این مشکل سامانه «شاد»را در سطح کشور طراحی کرد.