به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: در پی شیوع بیماری کرونا و کاهش حضور شهروندان در طبیعت، تابستان امسال احتمال حضور مردم در طبیعت زیاد است.
حمید ظهرابی افزود: پیش بینی میشود در پی حضور مردم در طبیعت، آتش سوزی تابستانی امسال بیشتر از سالهای قبل باشد.
وی گفت: مخاطرات محیط زیستی از جمله آلودگی هوا، آب و خاک، پدیده گرد و غبار، بیماریهای حیات وحش، خشکیدگی تالابها و آتش سوزی در عرصههای مرتعی و جنگلی، افزایش نزولات جوی در سال آبی جاری به ویژه بارشهای خوب بهاری نیز موجب افزایش پوشش گیاهی عرصههای طبیعی و عاملی برای افزایش آتش سوزیها خواهد بود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: برای پیشگیری و مقابله با آتش سوزی در عرصههای طبیعی به ویژه در مناطق تحت مدیریت محیط زیست برنامه ریزیهایی و بسیاری از مقدمات کارهای اجرایی در فصل پیش رو انجام و دستورالعملهای لازم به تیمهای عملیاتی در سطح شهرستانها و مرکز استان ابلاغ شده است.
ظهرابی گفت: با توجه به اولویت بندی مناطق از لحاظ امکان وقوع آتش سوزی در مناطق زیست محیطی امکانات موجود و نیازها بررسی شده است.
وی با بیان این که با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری از پتانسیلهای مردمی در حفاظت و صیانت از جنگلها و مراتع استفاده شده است افزود: در موضوع جلوگیری از آتش سوزیها نیز از مردم کمک خواهیم گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری فارس هم گفت: پارسال با وجود تعدد موارد آتش سوزی و گستردگی آنها که ۲۶۱ مورد بود، با مدیریت درست، بیشتر خسارت به زیراشکوب درختان وجنگلها وارد شد که با هماهنگی بین ادارات کل محیط زیست و منابع طبیعی نتیجه آن موفقیت آمیز بوده است.
شهرام منتصری با بیان این که بیشتر آتش سوزیها در مناطق سخت گذر و کوهستانی اتفاق میافتد و این موضوع، زحمت نیروهای داوطلب را چند برابر میکند، افزود: با هماهنگی در سطح ملی و به ویژه استانی در استفاده از بالگرد در انتقال نیرو و آب و تدارکات مورد نیاز نیروهای عملیاتی باعث سرعت بخشیدن به خاموش کردن آتش شد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری فارس با اشاره به تشکیل گروه " امداد طبیعت" در سطح اداره کل و ادارات منابع طبیعی شهرستانها که متشکل از نیروهای جوان و مجهز به ادوات است گفت: این گروه در آتش سوزیهای بزرگ ورود کرده و موفق بوده اند و در فصل پیش رو نیز ادامه خواهد یافت.