پخش زنده
امروز: -
موج فزاینده اپیدمی کرونا، قرنطینه اجباری و توقف بسیاری از فعالیت های اقتصادی در آمریکا و اروپا به چالش بزرگ شرکت ها تبدیل شده است.
پژوهش خبری صدا وسیما: وقوع بیماری های همه گیر جهانی، موضوعی است که بشر در طول تاریخ با آن درگیر بوده است. بیماری هایی چون طاعون؛ وبا؛ سیاهزخم؛ آنفلوآنزای اسپانیایی از جمله مواردی هستند که میلیونها نفر از مردم جهان را به کام مرگ کشیده است. بیش از یک قرن از شیوع بیماری مهلک آنفلوآنزای اسپانیایی میگذرد و اکنون بحران کرونا نشان می دهد که با وجود پیشرفتهای خیرهکننده علمی و پزشکی، هنوز انسان در برابر چنین بیماریهایی همچنان آسیبپذیر است. در سال های اخیر همه گیری دو بیماری «سارس» و «مرس» هشداری برای جهانیان بود که چندان جدی گرفته نشد اما جهان در دوران بیماری کووید ۱۹ کاملا غافلگیر شده است و با آینده ای مبهم روبروست.
هم اکنون بیشترین نگرانی متوجه آینده اقتصاد جهانی است. با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در خارج از مرزهای چین، به تدریج ضربات مهلک این ویروس بر اقتصاد کشورها آشکارتر شده است. با ادامه این وضعیت، شاهد بودیم بازارهای مالی در جهان سقوط کرد؛ قیمت نفت به کمترین نرخ خود در هفده سال گذشته رسید و سرمایه گذاران نگران شروع به فروش سهام های خود کردند.
آمارها نشان می دهد اپیدمی کرونا با سرعت بسیار زیاد در اتحادیه اروپا و آمریکا در حال گسترش است. روند اپیدمی کرونا در روزها و هفتههای آینده می تواند در غرب ابعادی بسیار گسترده تر به خود بگیرد. موج فزاینده اپیدمی کرونا، قرنطینه اجباری و توقف بسیاری از فعالیت های اقتصادی در آمریکا و اروپا به چالش بزرگ شرکت ها تبدیل شده است. این رویکرد تأثیرات بسیار مخربی بر اقتصاد جهان سرمایه داری داشته و آمریکا و اروپای غربی را وارد رکود اقتصادی عمیق و بیکاری فزاینده کرده است که گمان نمی رود به این زودی پایان یابد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر: علی ظریف