پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر بهداشت: بازرسان بهداشت میتوانند درصورت مشاهده واحدهای صنفی متخلف که پیش از ابلاغ مجوز، فعالیتشان را آغاز کردهاند، رأساً این واحدها را تعطیل کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محسن فرهادی گفت: سامانه سلامت به شکل سادهای طراحی شده است و مردم با وارد کردن آدرس salamat.gov.ir با دو گزینه خودارزیابی و غربالگری کرونا و گزینه ثبت نام اصناف مواجه میشوند که اصناف میبایستی در گزینه دوم اطلاعات خود را وارد کنند.
وی با بیان اینکه اطلاعات شناسنامهای شامل کد ملی، تاریخ تولد و ارسال کد تأییدیه به شمار تلفن همراه، آغازگر مراحل ثبت نامی است، گفت: در این ثبت نام باید عنوان واحد صنفی، نوع مالکیت، دارا بودن یا نبودن مجوز بهره برداری، تعداد کارکنان، خانگی یا غیر خانگی بودن و فصلی یا غیر فصلی بودن کار را وارد و اطلاعات شهر و شهرستان و نشانی و کدپستی را درج کنند.
معاون بهداشت محیط وزارت بهداشت با تاکید بر این که وارد کردن کدملی، کدپستی و شماره همراه الزامی است و این اطلاعات از ثبت احوال استعلام میشود، افزود: واحدهای صنفی باید مشخص کنند که چه نوع فعالیتی دارند، مثلاً اگر نانوایی دارند باید بگویند چه نوع نانی تهیه میکنند و اگر چندین فعالیت دارند همه را قید کنند و در پایان با تأیید صحت اطلاعات، متعهد شوند راهنماهای اعلامی وزارت بهداشت را رعایت میکنند.
دکتر فراهانی گفت: با ثبت این اطلاعات سامانه به آنها «کد رهگیری و کیو آر کد» میدهد که باید حتماً یک نسخه از این فرم ثبت نامی را پرینت کنند و در واحد صنفی و صنعتی خود در معرض دید مشتریان و بازرسان بهداشت محیط قرار دهند.
وی افزود: همکاران بهداشت محیط وزارت بهداشت در بازرسی هایشان با استفاده از تلفن همراه و کیو آر کد هر واحد صنفی میتوانند صحت اطلاعات ثبت شده را مشاهده و صحت و سقم اطلاعات را ارزیابی کنند. مثلاً اگر یک تالار پذیرایی که در حال حاضر اجازه فعالیت ندارد خود را به عنوان یک واحد نانوایی ثبت نام کرده باشد، همکاران ما این تخلف را با بررسی کیو آر کد، شناسایی میکنند و اقدامات قضایی لازم را انجام میدهند.
معاون بهداشت محیط وزارت بهداشت گفت: همه توضیحات بهداشت فردی و بهداشت محیط از طریق این سامانه به تمام واحدهای صنفی آموزش داده میشود. مثلاً استفاده از ماسک و دستکش و ممنوعیت مبادله پول نقدی از اهم این الزامات است که اگر رعایت نشود مطابق مقررات تخلف است و با آنها برخورد میشود.
دکتر فراهانی با بیان اینکه در موضوع ملاحظات کرونا، تهویه و فاصله گذاری مهمترین نکته مورد تاکید ماست، افزود: فراخور هر یک از مشاغل الزامات جداگانهای مدنظر است که باید رعایت شود. مثلاً در نانواییها نصب هواکش و قراردادن تابلوها و راهنماهای شستشوی دست، رعایت بهداشت فردی، رعایت بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و تجهیزات و بهداشت محیط در اولویت قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه ۸۱ الزام در سایت مرکز سلامت بهداشت محیط بارگذاری شده است، گفت: هر فرد شاغل در هر صنفی با مراجعه به این سایت میتواند از الزامات بهداشتی صنف خود مطلع شود و مدیران واحدها، موظف به نظارت بر الزامات نیروهای زیرمجموعه خود هستند.
معاون بهداشت محیط وزارت بهداشت افزود: در موضوع حمل و نقل درون شهری برای رانندگان و مسافران نیز الزاماتی در نظر گرفته شده است که از اهم آنها گندزدایی مستمر، استفاده نصف ظرفیت وسیله نقلیه و استفاده همراه با دستکش و ماسک از آنها است.
دکتر فراهانی با بیان اینکه این الزامات برای اصنافی است که فعالیت شان آغاز شده است گفت: مشاغل خارج از فهرست مجاز فعالیت نیز باید ثبت نام خود را انجام دهند و منتظر باشند تا زمان آغاز فعالیت آنها هم ابلاغ شود.