به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به راهبرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا پرداخت و نوشت دولت ترامپ شمار زیادی کارگروه تشکیل داده است، اما هنوز طرحی برای شکست دادن کووید ۱۹ ندارد.
در این گزارش عنوان "راهبرد ترامپ برای مهار کرونا شامل ایمنی گلهای یا جمعی میشود و او در واقع طرحی برای مهار کرونا ندارد", آمده است: دولت دونالد ترامپ هنوز هیچ گونه طرح واضحی برای پایان دادن به بحران ناشی از ویروس کرونا ندارد، اما شمار زیادی کارگروه تشکیل داده است.
یک کارگروه تحت هدایت مایک پنس معاون رئیس جمهور قرار دارد که هر روزه نشست برگزار میکند و کارش در واقع نظارت بر واکنش دولت به این بیماری همه گیر است که سبب آسیب رسیدن به اقتصاد شد و تا روز شنبه هم تنها در آمریکا بیش از ۲۰ هزار نفر را به کام مرگ برد. روز جمعه هم یک نیروی کار دیگر با عنوان "بازگشایی شورای کشور ما" تشکیل شد که بر روی بازگشایی بخشهایی از اقتصاد آمریکا در سریعترین زمان ممکن متمرکز است. گفته میشود گروهی هم وجود دارد که به صورت مستقیم به جارد کوشنر داماد و مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا گزارش میدهد و این کارگروه به "کارگروه در سایه" مشهور است و به کوشنر در عیب یابی مرتبط با این ویروس کمک میکند.
همچنین یک "گروه پزشکان" تشکیل شده است که پیشتر بخشی از یک کارگروه اصلی بود و به صورت روزانه به منظور گفتگو در ارتباط با مسائل پزشکی و بهداشت عمومی نشست برگزار میکند و برای تأمین درخواستهایی تشکیل شده است که کارشناسان بهداشتی آن را شدید توصیف میکنند. از نظر تئوری، این کارگروهها همگی در راستای محقق شدن یک هدف کار میکنند: شکست دادن ویروس کرونا و بازگرداندن کار و زندگی در کشور به مسیر اصلی خود در سریعترین زمان ممکن. اما واقعیت به مراتب پیچیدهتر است: اینها گروههای بروکراتیکی هستند که اهداف و برنامههای غالباً رقیبی را دنبال میکنند.
در نتیجه، دولتی که تقریباً در هر مرحله از بیماری همه گیر عقب مانده است، هنوز برنامه جامعی در ارتباط با زمان و چگونگی بازگشایی بخشهایی از اقتصاد ندارد، حتی با آن که رئیس جمهور و شمار زیادی از مشاوران او در تلاشند در روز یکم ماه مه کشور را بازگشایی کنند. هنوز یک برنامه هماهنگ برای ارائه تجهیزات حیاتی پزشکی برای ایالتها وجود ندارد.
همچنین هیچ گونه برنامه پیشرفتهای برای این موضوع در نظر گرفته نشده است که در صورت افزایش تعداد تلفات همزمان با بازگشت مردم بر سر کار خود یا چگونگی واکنش نشان دادن به گسترش ویروس کرونا و شیوع مجدد آن در فصل پاییز، باید چه کاری انجام داد. این در حالی است که شمار زیادی از کارشناسان بهداشتی و مقامات دولتی در این باره ابراز نگرانی میکنند.
کارشناسان بهداشتی میگویند انجام دادن آزمایش در سراسر کشور (برای تعیین این موضوع که چه کسی به این ویروس آلوده شده است) , انجام دادن آزمایشات سرولوژیکی (به منظور اجازه دادن به افراد دارای مصونیت به منظور بازگشت بر سر کار) و ردیابی تماسها (ردیابی سریع همه تماسها با فرد آلوده با هدف توقف گسترش این ویروس) امری حیاتی در بازگشت به شرایط عادی محسوب میشود. مقامات دو کارگروه اعلام کردند مسئله نظارت و استفاده از اطلاعات و ارقام برای تصمیم گیری در ارتباط با بهداشت عمومی، حتی مهمتر از انجام دادن آزمایش در سراسر کشور است.
اما دولت هنوز به طور کامل از اختیارات و منابع لازم برای در پیش گرفتن تلاشی همانند ردیابی تماسها استفاده نکرده است و در حال حاضر حتی کیتهای آزمایش کرونا برای افرادی که باید این آزمایش را انجام دهند به اندازه کافی وجود ندارد.
جک چو نماینده آمریکا در امور ایدز در سطح جهان در دولت جورج دبلیو بوش و دستیار سابق دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد مشکل این است که دولت هنوز در ارتباط با شیوه بهبود شرایط در سراسر کشور تصمیم گیری نکرده است.
او همچنین گفت: "واکنش ما از منحنی این همه گیری عقب مانده است و کاری که باید انجام شود این است که باید یک سری اهداف راهبردی کلیدی را تعیین کرد که میتوان ظرف یک برنامه زمانی مشخص آنها را اجرایی کرد. " او افزود: "هنوز دستورالعمل مشخصی در این باره وجود ندارد که این اهداف راهبردی شامل چه مواردی میشود و با توجه به داراییهایی که تاکنون تهیه شده است، چه جدول زمانی را میتوان برای این کار در نظر گرفت. "
این تصویر سه ماهه ارائه شده از سوی کاخ سفید برای مقابله با بحران ناشی از ویروس کرونا در نتیجه گفتگوهای انجام شده با ۲۲ مقام ارشد دولتی، قانون گذار، مقامات بهداشتی و دیگر جمهوری خواهانی ارائه شده است که اغلب با کاخ سفید در تماس هستند و شما زیادی از آنها خواستند نامشان فاش نشود.
یکی از بزرگترین موانع موجود بر سر راه واکنش نشان دادن به ویروس کرونا خود ترامپ است. حتی مسئولانهترین برنامهها و طرحها اغلب در هرج و مرج کاخ سفید گم میشوند. مشاوران زمان زیادی را صرف تلاش برای مدیریت رئیس جمهور و خواستههای او میکنند از دلسرد کردن موفقیت آمیز او در تلاش هایش برای بازگشایی کشور در عید پاک گرفته تا خنثی کردن تلاشهای او برای صدور مجوز برای داروهای غیر مجاز.
دانشمندان در حال کار کردن بر روی یک واکسن هستند، اما پیش بینی میشود تولید یک واکسن به دست کم یک سال زمان نیاز داشته باشد. اقلام اساسی مورد نیاز بیمارستانها همچنان با کمبودهایی مواجه است و مایک پنس روز پنجشنبه اعلام کرد کادر پزشکی باید "لباسهای محافظتی را بازیافت " کنند.
این در حالی است که برخی از ایالتها شروع به تدوین برنامههای جمعی خود به منظور شکست دادن این ویروس بدون کمک دولت فدرال کرده اند.
مارک شورت رئیس دفتر پنس اعلام کرد آمریکا در بحبوحه یک شیوع بی سابقه قرار دارد که طی آن شرایط هر روز تغییر میکند و این که دولت در تلاش برای ایجاد شرایطی است که طی آن فرمانداران میتوانند با احساس آرامش فعالیتهای تجاری را از سر بگیرند و آنها به طور کامل انتظار دارند تا فصل پاییز بتوان درمانی برای این بیماری پیدا کرد.
شورت گفت این کارگروهها با یکدیگر رقابت نمیکنند بلکه مقامات حاضر در این کارگروهها همگی از طریق کارگروه اصلی به مایک پنس پاسخگو هستند. کیتی میلر سخنگوی پنس هم با صدور بیانیهای از تلاشهای انجام شده در این زمینه تقدیر کرد.
میلر گفت: "آقای پنس به رویکرد آمریکا که به واسطه کارگروه مقابله با ویروس کرونا ایجاد شده است برای نجات جان آمریکاییها و بهبود شرایط درمانی در این کشور افتخار میکند. " او همچنین گفت: "ما همچنین به فعالیتهای قهرمانانه کادر درمانی که در خط مقدم این مبارزه حضور دارند و به کمک آمریکاییها میآیند افتخار میکنیم. "
روز جمعه، ترامپ این ویروس را یک "دشمن پنهان" توصیف و تا حدودی هم به واقعیات اذعان کرد و گفت: "بزرگترین پزشکان در جهان به یافتن یک درمان نزدیک شده اند، اما هنوز درمانی پیدا نشده است. "
این در حالی است که یک مقام سابق دولت آمریکا یک چشم انداز تیرهتر ا در ارتباط با شرایط کلی ارائه کرد.
این مقام سابق که همچنان با مقامات در دولت در تماس است، گفت: "همه کاری که آنها انجام میدهند شامل واکنش نشان دادن به چیزی میشود که اتفاق افتاده است. " او همچنین گفت: "هماهنگیهای انجام شده از سوی این کاخ سفید هرگز مورد توجه ویژه نبوده است. "
مقامات دولتی میگویند واکنش به این ویروس تحت هدایت پنس بهبود یافته است. این نشستهایی که درحال حاضر برگزار میشود سازمان یافتهتر است و تیم مطبوعاتی پنس هم به خبرنگاران پاسخگوتر میباشد. مقامات دولت میگویند پنس همچنین بر خلاف الکس آزار وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا -که نقش قبلی اش شامل هدایت این نشستها بود و فعالیت هایش سبب ایجاد اختلافاتی شده بود- موجب خشنودی بسیاری از همکارانش میشود.
اعضای این کارگروه در ارتباط با مسائلی همانند اجرای قانون تولیدات دفاعی و استقرار کیتهای آزمایشی آبوت گفتگو و تبادل نظر میکنند.
همچنین بحثهایی در ارتباط با الگوی مورد استفاده برای پیش بینی احتمالی و تأثیرات ناشی از این ویروس صورت میگیرد.
شورت بارها این الگوها را زیر سوال برد و گفت پیش بینیها در ارتباط با شمار تلفات اغراق آمیز است و کسب وکارها باید در سریعترین زمان ممکن بازگشایی شوند.
با وجود این بحث ها، تصمیمات واقعی کمی اتخاذ شده است. در عوض، پنس در تلاش برای دست یابی به یک اجماع و گرفتن تأییدیه از رئیس جمهور است. تصمیمات اتخاذ شده توسط این کارگروهها اغلب از سوی ترامپ زیر سوال میرود و برخی از بحثها همانند دستورالعملهای مرتبط با استفاده از ماسک هفتهها به طول میانجامد. چندین مقام اعلام کردند به ندرت در این نشستها "اقداماتی واقعی صورت میگیرد. "
ترامپ به ندرت در این نشستها حاضر میشود، اما زمانی که چنین کاری انجام میدهد حضوری پر جنب و جوش دارد. در یک نشست ترامپ اعلام کرد خبرهای خوبی دارد و دکتر فائوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی خبرهای بدی را ارائه کرد.
این در حالی است که در برخی از ایالتها در آمریکا مدارس تا فصل پاییز همچنان تعطیل خواهد بود و شمار زیادی از تأسیسات نگهداری از کودکان هم دستورالعملهای ارائه شده برای مدارس را دنبال میکنند.
یک مقام بلندپایه دولت آمریکا در این باره ابراز نگرانی کرد که برخی در کاخ سفید در تلاش برای مهندسی معکوس و ایجاد نتایج مورد نظر خود هستند. این شخص گفت: "آنها میدانند میخواهند چه کاری انجام دهند و در تلاش برای یافتن راههایی برای انجام این کارها هستند. " او در حالی که خواست نامش فاش نشود گفت: "آنها فکر میکنند اکنون زمان بازگشایی است، زیرا برخی فکر میکردند هرگز نباید کشور را تعطیل کرد. "
این در حالی است که مشاوران این کارگروهها و کارشناسان نیز هشدار داده اند اگر تا فصل پاییز دارویی برای درمان ویروس کرونا ارائه نشود، این کشور ابزارهای کمی برای دفاع از خود در مقابل یک موج فاجعه بار دیگر از این ویروس در اختیار دارد و نمیتواند اقتصادش را سر پا نگه دارد. در همین حال، هیچ گونه برنامه مشخص یا دستورالعملی از سوی دولت در ارتباط با آمادگی برای چنین چالشی ارائه نشده است.
ترامپ و برخی از مشاورانش از تجویز داروی هیدروکسی کلروکوئین -که یک داروی ضد مالاریاست- دفاع میکنند، اما کارشناسان بهداشتی میگویند باید بررسیهای بیشتری در این زمینه انجام شود و آنها در ارتباط با عوارض جانبی مرتبط با استفاده از این دارو هشدار میدهند.
همچنین بین مقامات شهرها و ایالتها و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری مناقشاتی ایجاد شده است. یک مشاور ترامپ گفت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ارقام و اطلاعات کافی را در اختیار مقامات محلی قرار نمیدهد.
در همین حال، یک مقام بلندپایه دولت اعلام کرد مشکل این است که شهرها و ایالتها در روند گزارش دهی به دولت فدرال کند عمل میکنند.