به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز گیلان ؛ ارسلان زارع دیشب در بیست و ششمین جلسه ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا استان با قدردانی از خدمات ارزنده نیروهای دریایی و زمینی ارتش در مقابله با شیوع کرونا در گیلان گفت : برای جبران آسیب ها به ویژه در حوزه های اجتماعی و اقتصادی در مرحله پسا کرونا به برنامه ریزی دقیق نیاز است.
وی به همکاری شایسته و اثرگذار مردم در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: قبل از تبیین و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی ، مردم گیلان با اجرای تصمیمات ستاد استانی مبنی بر کاهش تردد و تعطیلی داوطلبانه اصناف پرخطر ، همکاری مناسب و مفیدی داشتند.
استاندار گیلان افزود: در طرح فاصله گذاری هوشمند نیز که از ۲۳ فروردین با از سرگیری فعالیت مشاغل و اصناف کم خطر در استان ها آغاز شده ، همکاری اصناف و مردم مشهود است.
ارسلان زارع به نام نویسی تعدادی از صاحبان اصناف در سامانه وزارت بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت : ۲۴ هزار نفر از کسبه و تجار به این سامانه ورود کرده و کد بهداشتی دریافت کردند.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ درصد مشاغل استان به عنوان اصناف و مشاغل کم خطر محسوب می شوند از صاحبان این مشاغل خواست هرچه زودتر در سامانه ، نام نویسی کرده و کد بهداشتی دریافت کنند.
وی بار دیگر با تاکید بر خرید غیرحضوری اقلام و مایحتاج ضروری و استفاده از تلفن ، پیامک و فضای مجازی و موکول کردن خریدهای غیرضروری به زمانی دیگر ، گفت: بازگرداندن اصناف کم خطر به چرخه فعالیت به معنای رفع خطر و کم توجهی به این بیماری نیست.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه اگرچه کرونا برای سلامت مردم و جامعه تهدیدی جدی بود اما فرصتی برای شناسایی نواقص و کاستی ها نیز محسوب می شود افزود : با اعتباراتی که دولت به استان اختصاص می دهد باید از این فرصت برای جبران کمبودها با اولویت توجه به ارتقاء شاخص های بهداشتی و درمانی استان و نظر به اینکه در این حوزه از متوسط کشوری پایین تر بود ، بهترین بهره را برد.
ارسلان زارع در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به مصوبه جلسه های گذشته ستاد استانی درخصوص توزیع حداکثر ۲۰ درصد مواد ضدعفونی کننده تولیدی گیلان به استان های دیگر ، گفت : با توجه به اینکه تولید مواد ضدعفونی کننده در گیلان افزایش داشته و از تقاضای آن بیشتر است ، از اول اردیبهشت ۵۰ درصد این تولیدات را می توان به خارج از استان صادر کرد.
وی همچنین درخصوص کالاهایی که دارای محدودیت تاریخ انقضاء بوده و در منطقه آزاد انزلی دپو شده گفت : کمیته ای از نمایندگان دستگاه های مرتبط تشکیل شده و برای جلوگیری از اتلاف اموال مردم و بیت المال و پیشگیری از فاسد شدن مواد بهداشتی و غذایی در منطقه آزاد و توزیع آن در شبکه استانی ، تصمیم گیری کند.
استاندار گیلان با تاکید بر دغدغه ها و نگرانی های ایام پساکرونا و آسیب هایی که ممکن است در بخش های مختلف اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی وارد شود ، گفت : دولت برای جبران خسارت ها و آسیب های احتمالی ۷۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات ۱۲ درصدی به فعالان اقتصادی اختصاص داد که میزان سهم درخواستی گیلان در نامه ای به رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام شد.
ارسلان زارع بر ضرورت وجود آمادگی لازم برای جبران آسیب های اجتماعی در مرحله پساکرونا تاکید و تصریح کرد : در این مسیر باید از ظرفیت مراکز مشاوره ای دانشگاه گیلان ، علوم پزشکی ، بهزیستی ، نیروی انتظامی ، سپاه و آموزش و پرورش به صورت تلفنی و فضای مجازی استفاده کرد.
وی به اقدامات موثر سازمان های مردم نهاد ، تشکل های مذهبی ، گروه های جهادی ، بسیج سازندگی و زنان در انجام اقدامات اجتماعی و فرهنگی و نقش آفرینی در تولید ملزومات بهداشتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید با ساماندهی این اقدامات از ظرفیت مشارکت این مجامع در بخش های مختلف بهره مند شد.
استاندار در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز فصل زراعی اشاره کرد و گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی محصول استراتژیک برنج در گیلان است که با گردش مالی گندم ۲۰ استان کشور برابری می کند و باید از این ظرفیت بسیار مناسب برای توسعه پایدار استان استفاده کرد.
ارسلان زارع با بیان اینکه باید از برکات خدادادی و مواهب الهی استفاده حداکثری کرد ، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت ، داشت و برداشت را باید رسیدن به ۷۰ درصد هدفگذاری کند.
وی یادآور شد : همانطور که در استان برای مناسبت نیمه شعبان شاهد اجرای برنامههای مذهبی توسط صدا و سیمای مرکز گیلان و شبکههای مجازی بودیم ، انتظار میرود برنامهریزی های لازم برای پخش برنامهها و مراسم آیینی استان در تولیدات صدا و سیما صورت گیرد تا در ایام ماه مبارک رمضان نیز مردم استان از این بستر بیشترین بهره را از فیوضات و برکات این ماه ببرند.
دکتر سالاری ، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در این نشست ، از افزایش ظرفیت بخش آی سی یو استان خبر داد و گفت : 30 تخت به ظرفیت بخش آی سی یو بیمارستان رازی رشت افزوده و برای تجهیز بخش 80 میلیارد ريال هزینه شد.
در این نشست همچنین جبار کوچکی نژاد ، نماینده مردم رشت ، منوچهر جمالی ، نماینده مردم رودبار ، سیدکاظم دلخوش ، نماینده مردم صومعه سرا و اسدا... عباسی ، نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی به موضوعاتی چون معطوف شدن نگاه تخصصی به مقوله بهداشت ، آرامش بخشی جامعه با همکاری بهزیستی ، دانشگاه علوم پزشکی و رسانه ملی ، توزیع عادلانه بسته های حمایتی بین قشرهای آسیب پذیر با اعمال نظارت و مدیریت مناسب و توجه ویژه به 3 موضوع و عامل مهم فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی ، در دوره پساکرونا اشاره و توضیحاتی ارائه کردند.