به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما، تحولات و گسترش شیوع کرونا و همه گیری جهانی این ویروس مرگبار به شرح ذیل می باشد.
گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما با موضوع «بحران کرونا ازمونی تاریخی برای سازمان ملل»:
شبکه تلویزیونی سی ان گزارش داد، گوردون براون در گفتگو با این شبکه گفت: اقدامات مختلفی در کشورهای مختلف جهان درباره بیماری کووید-۱۹ صورت میپذیرد. ما به اقدامی جهانی برای تامین مالی تلاشها برای ساخت واکسن این بیماری و کارهای درمانی و تشخیصی مربوط به آن نیاز داریم. این اقدام نمیتواند صرفا یک اقدامی ملی برای ظرفیت سازی از نظر تجهیزات تست کرونا یا دستگاههای تنفس مصنوعی و امثال آن باشد، بلکه باید تلاشی جهانی صورت پذیرد.
نخست وزیر پیشین انگلیس افزود: این کار میتواند مانع از شکل گرفتن موج دوم یا موج سوم این بیماری در کشورهای در حال توسعه باشد که شبکه بهداشت و درمان ناکافی دارند و شبکه حمایتهای اجتماعی آنها ناکافی است. باید در این زمینه نیز اقدام جهانی داشته باشیم. در عین حال، باید بتوانیم اقتصاد جهانی را بار دیگر به حیات بازگردانیم. برای این منظور هم باید اقدامات هماهنگ جهانی وجود داشته باشد همانطور که در سال دو هزار و نه (زمان بروز بحران مالی) اینگونه بود.
براون در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چالشهای چین و آمریکا در عرصه بین المللی گفت: آمریکا در عصر تک قطبی پس از جنگ سرد، به صورت چندجانبه اقدام میکرد و حالا که عصر دنیای چندقطبی است، به نظر میرسد که یکجانبه عمل میکند! در حال حاضر، چین کمک دوجانبه دارد. در این میان نقشی از گروه بیست و گروه هفت و شورای امنیت سازمان ملل متحد نمیبینیم. با آنکه این سازمانها، نشست داشته اند اقدام قاطعی صورت نداده اند. باید به این بحران از همان زاویه بحرانی نگریست که در سال دو هزار و نه وجود داشت.
وی افزود: نباید گفت هرکاری که میتوانیم انجام میدهیم یا حداکثر تلاش خود را صورت میدهیم، بلکه باید بگوییم هرکاری که لازم باشد انجام میدهیم. اگر ما بتوانیم کنفرانسی برگزار کنیم که قول کمکهای مالی برای پاسخگویی به نیازهای جهان در حوزه سلامت و درمان داده شود و اتحادیه اروپا و ژاپن و کانادا و نروژ و انگلستان و کشورهای حوزه غرب آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین در آن حضور داشته باشند بی تردید چین و امریکا نیز همراه خواهند شد. ریاست کارگروه اجرایی گروه بیست برعهده عربستان سعودی است. اقدام در این قالب، دشوارتر است. این گروه، بیانیهای تصویب کرده است، اما این بیانیه حاوی جزییات نیست.
تحولات جهانی کرونا همزمان با «عید پاک» مسیحیان
به گزارش خبرگزاري فرانسه، صدها میلیون مسیحی که بخشی از نیمی از جمعیت زمین را تشکیل میدهند در قرنطینه به سر میبرند و به علت همه گیری ویروس کرونا روز یکشنبه، مراسم «عید پاک» را در شرایطی کاملا بی سابقه برگزار میکنند.
کووید ۱۹ از زمان ظهور در چین، در ماه دسامبر، موجب مرگ بیش از ۱۰۹ هزار نفر در سراسر جهان شده است. آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در کمی، بیش از یک هفته دو برابر شده است.
آمریکا که طبق آمار دانشگاه جانز هاپکینز تاکنون ۵۲۷ هزار مورد آلوده به ویروس کرونا را ثبت کرده و از روز شنبه، شمار قربانیان آن نیز از ۲۰ هزار نفر فراتر رفته است در حال حاضر آلودهترین کشور جهان به ویروس کرونا محسوب میشود.
در اروپا این همه گیری تا به حال جان بیش از ۷۵ هزار نفر را گرفته است که ۸۰ درصد آن مربوط به ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و انگلیس است. پاپ فرانسیس در مراسم دعای روز شنبه در آستانه «عید پاک» که مهمترین مراسم مذهبی مسیحیان است، اعلام کرد: تاریکی و مرگ، آخرین کلام نیست. ویروس کرونا امسال موجب شد مراسم «عید پاک» در کلیسای «سنت پیر»، خالی از جمعیت و تنها در برابر دوربینها برگزار شود. مراسم «عید پاک» که گرامیداشت رستاخیر (حضرت) مسیح (ع) است امسال در شرایط بی سابقهای با تصاویر باورنکردنی از بناهای معروف و میادین بزرگ خالی از جمعیت در سراسر جهان برگزار شد. پاپ در مراسم شب «عید پاک» گفت: جهان، روزهای غم انگیزی را میگذراند، اما ما میتوانیم و باید امیدوار باشیم. وی این «عید پاک» را اعلام امید دانست. پاپ گفت: بیایید فریاد مرگ را ساکت کنیم! جنگ کافیست. وی بر فراخوان سازمان ملل در اعلام آتش بس فوری و جهانی به منظور حفاظت از غیرنظامیانِ به شدت آسیب پذیر کشورهای در حال جنگ تاکید کرد.
در قدس برای نخستین بار در بیش از یک قرن، کلیسای مقبره مقدس که طبق سنتهای مسیحیان، مسیح در آنجا دفن شد برای تمام طول هفته به روی عموم بسته شد. مراسم عشاء ربانی بسیار سادهای هم، پشت درهای بسته به مناسبت جمعه مقدس برگزار شد. اما این برای برخی مسیحیان، قابل قبول نبود. در سان مارکو ین لامیس در جنوب شرقی ایتالیا حدود ۲۰۰ نفر قرنطینه را نقض و برای دعا در مقابل کلیسا تجمع کردند. شهردار منطقه به علت آنکه در برابر این افراد، کاری انجام نداد عذرخواهی کرد.
در نیکاراگوئه با وجود تهدید و مخالفت کلیسا، دولت، برعکس برای برگزاری مراسم «عید پاک»، فشار، وارد و مردم را به برگزاری مراسمِ به زنجیر کشیدن یهودا تشویق میکند. روزاریو مورلو، معاون رئیس جمهور و همسر وی اعلام کرد: نیکاراگوئه، روزهای آرامی را سپری میکند و مراسم مصلوب شدن مسیح را که برای عدالت، مبارزه میکرد، برگزار میکند. در نیویورک آمریکا که به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته و به کانون جدید این همه گیری تبدیل شده است، شمار قربانیان کرونا روز شنبه به ۸ هزار و ۶۳۸ نفر رسید. بیل دی بلازیو، شهردار نیویورک اعلام کرد: مدارس دولتی شهر تا پایان سال تحصیلی تعطیل خواهند بود. واضح است که این کار به نجات جانها کمک میکند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد: تصمیم کاهش تدابیر فاصله گذاری و قرنطینه برای از سرگیری فعالیتهای اقتصادی آمریکا بزرگترین تصمیم زندگی ما تاکنون خواهد بود. اروپا با مجموع ۷۵ هزار و ۱۱ کشته از میان ۹۰۹ هزار و ۶۷۳ مورد آلوده به ویروس کرونا آلودهترین قاره به ویروس کروناست. شمار قربانیان ویروس در ایتالیا از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت. اسپانیا تاکنون ۱۶ هزار و ۷۷۲ مورد مرگ را ثبت کرده است. طبق آمار اعلام شده روز یکشنبه، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۶۱۹ نفر در این کشور جان باختند که به معنای افزایش دوباره، پس از سه روزِ متوالی، کاهش شمار قربانیان است.
آمار قربانیان در فرانسه و انگلیس هم افزایش یافته است. در انگلیس تنها در یک روز، حدود هزار نفر از جمله یک کودک ۱۱ ساله جان باختند و به این ترتیب، شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور به حدود ده هزار نفر رسید. آنجلو بورلی، رئیس حفاظت مدنی ایتالیا اعلام کرد: در میان این آمار و ارقام، گاهی پیامهای امیدوارکنندهای نیز وجود دارد. در حوالی رم، یک بیمار ۹۴ ساله معالجه شد. بورلی گفت: این بهترین پیام برای آرزوی یک «عید پاک» خوب است.
از سوی دیگر، روند نزولی پذیرش بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها در بسیاری از کشورها نشان میدهد، اِعمال قرنطینه در حال نتیجه دادن است. با این حال اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا هشدار داد ارتباطات افراد سالمند با محیط اطرافشان در اروپا دستکم تا پایان سال به علت همه گیری باید به شدت محدود باقی بماند. ترکیه که از جان باختن هزار نفر بر اثر کووید ۱۹ خبر داده است ۳۱ شهر این کشور را در روزهای پایانی هفته، قرنطینه کرده است.
این اقدام، شهر بزرگ استانبول را در سکوتی غیرمعمول فرو برده است. سازمان جهانی بهداشت ابراز نگرانی کرد در آفریقا که تاکنون ۱۳ هزار مورد آلوده به ویروس کرونا و ۷۰۰ مرگ ناشی از آن ثبت شده است، ویروس کرونا فراتر از شهرهای بزرگ در حال گسترش است. در چین که همه گیری به طور کلی در آن مهار شده است روز یکشنبه، از ۹۷ مورد جدید آلودگی به ویروس وارداتی خبر داد که همگی اتباع چینی هستند که از خارج از این کشور بازگشته اند. بیل گیتس، میلیاردر آمریکایی که به کارهای بشردوستانه روی آورده است پاسخی متمرکز و رویکردی جامع برای مقابله با این بیماری را خواستار شد که به طور قطع باید با روند تکامل همه گیری منطبق باشد. در این میان، همه انسانهای در قرنطینه، هر کدام به شیوه خود تلاش میکنند جداسازی و فاصله اجتماعی را مدیریت کنند.