پخش زنده
امروز: -
توصیه به باغداران مازندرانی: شته، ناقل بیماری های ویروسی است، برای مبارزه با این آفت اقدام شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به مبارزه با آفت شته در باغهای زير پنج سال کاشت و باغهایی که مبارزه زمستانه در آن ها صورت نگرفت، تاکيد کرد.
عبدالرحمن زاغی با اشاره به اینکه شته، ناقل بیماری های ویروسی نظیر تریستیزای مرکبات است و مساعد شدن شرایط محیطی برای فعالیت و افزایش جمعیت شته ها روی جوانه های نورسته مرکبات،گفت: شته ها حشرات کوچکی هستند که با تغذیه از شیره گیاهی سبب پیچیدگی برگ و سرشاخه، ترشح عسلک و دوده ای شدن برگ، سرشاخه و میوه، ضعف عمومی درخت، ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده می شوند.
وی، با تاکید بر ضرورت مبارزه با شته ها برای کاهش خسارت های یاد شده و جلوگیری از طغیان احتمالی شته ها، خاطرنشان کرد: در بسیاری از باغها، تراکم پائین شته ها توسط حشرات مفید مانند کفشدوزک ها، زنبورها، مگس های مفید و بالتوری ها کنترل شده و به مبارزه شیمیایی در این گونه باغها نیازی نیست.
زاغی افزود: در صورت مشاهده تراکم بالای شته ها در باغها با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاه پزشکی و دریافت نسخه گیاه پزشکی، مبارزه شیمیایی با یکی از شته کش های اختصاصی نظیر پریمور به میزان 0.7 در هزار و یا کنفیدور 0.5 در هزار توصیه می شود.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران ،به حساسیت شکوفه های مرکبات اشاره و به باغداران توصیه کرد: با خودداری از مصرف روغن امولسیون شونده (روغن ولک) همراه با شته کش ها ، سمپاشی را به صورت مه پاش با فشار کم انجام دهند تا موجب ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده نشود.
وی همچنین با توصیه به باغداران در پرهیز از مصرف سموم توصیه نشده وعملیات سمپاشی در ساعات اولیه صبح و یا هنگام عصر به منظور جلوگیری از آسیب به حشرات مفید و گرده افشان تاکید کرد: باغدان ، قبل از اقدام به مبارزه با شته ها به زنبورداران منطقه اطلاع دهند.