پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بهزیستی: حرکت سازمان برای پیشگیری از بیماری کرونا در مراکز بهزیستی اقدام زودهنگام بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای وحید قبادی دانا در نشست خبری درباره اقدامات سازمان بهزیستی برای جلوگیری از ویروس کرونا افزود : با شیوع بیماری کرونا از پنجم بهمن ۹۸ ( که در کشور چین شیوع پیدا کرد) نخستین بخشنامه بهزیستی به مراکز مختلف سراسر کشور ابلاغ شد.
وی افزود : بیش از دو هزار و 500 مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی به صورت شبانه روزی از سالمندان، معلولان، افراد دارای اعتیاد که در مراکز اقامتی نگهداری می شود و همچنین فرزندان عزیزی که سرپرست غیر موثر دارند در مراکز سازمان بهزیستی نگهداری می شوند.
وی گفت : بنابراین جا دارد از سی هزار نفر از مادریاران، پدریاران، مددکاران، پرستاران و پزشکانی که در این مراکز تحت پوشش شبانه روزی ما فعالیت می کنند تشکر کنم و 21 هزار پرسنل خدوم سازمان بهزیستی که شبانه روزی در این مراکز فعال هستند.
وی ادامه داد: همچنین از سازمان های مردم نهاد NGO ها ، خیرین و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی که در این روزها به سازمان بهزیستی کمک کردند؛ تشکر می کنم.
قبادی دانا گفت: برخلاف برخی از کشورهای مدعی؛ الحمدلله هیچ معلول ذهنی در کشور ما نبود که از ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ارتباط با بیماری کرونا محروم شوند یا هیچ سالمندی حتی سالمندان بالای 90 سال و 100 ساله ما نبودند که به بیمارستانی ارجاع داده شوند و آنها در آن بیمارستان خدماتی دریافت نکنند یا از خدماتی این بیمارستان ها استفاده نکنند و این جای تشکر ویژه دارد.
وی افزود: البته از وزیر بهداشت، وزیر تعاون و رئیس جمهور تشکر دارم و تشکر ویژه از مقام معظم رهبری که نگاه خاصی به معلولان و سالمندان داشتند و مکررا پیگیر وضعیت این عزیزان بودند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اما این سازمان مهمترین تلاشی که برای کنترل بیماری کرونا انجام داد این بود که حرکت زودهنگامی انجام داد یعنی از پنجم بهمن اقدامات لازم را شروع کردیم و همزمان با اینکه در کشور چین این ویروس شیوع پیدا کرد و اینکه اعلام شد سالمندان و معلولان گروههای پرخطر و در معرض خطر هستند ما اقدامات خود را انجام دادیم که موثر هم بود.
وی در پایان گفت: طبق آماری که در منابع معتبر علمی اعلام شد 5.3 درصد احتمال ابتلا گروه های سالمندی و معلولان بیشتر از جمعیت عادی است و 4.8 برابر احتمال مرگ و میر آنها بیشتر از آن چیزی است که در منابع علمی منتشر شده است.
آلودگی کمتر از 2 درصدی مراکز نگهداری شبانه روزی سالمندان و معلولان
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از دو هزار و ۵۳۱ مرکز نگهداری شبانه روزی سالمندان و معلولان و افراد دارای اعتیاد و فرزندان سرپرست غیر موثر سازمان بهزیستی ۴۵ مرکز آلوده شده است.
آقای وحید قبادی دانا در نشست خبری با اعلام این خبر افزود: این میزان معادل ۱.۷ درصد کل مراکز شامل ۵۴۴ مرکز فرزندان (سرپرست غیر موثر)، ۱۱۰۰ مرکز معتادان و ۸۸۷ مرکز معلولان و سالمندان و بیماران روانی مزمن را تشکیل میدهد.
وی گفت: به طور خاص نیز برای مرکز سالمندان و معلولان حدود ۳۰ مرکز آلوده است که نسبت آن ۴.۲ درصد است و برای مراکز سالمندان از ۳۰۵ مرکز ۲۳ مرکز آلوده شد که متاسفانه ۷.۵ درصد کل مراکز سالمندان را تشکیل میدهد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره میزان فوت شدگان در مراکز سالمندان و معلولان نیز افزود: تا ۲۳ فروردین تعداد فوت شدگان ما در مراکز، ۵۵ نفر بودند که ۱.۲ درصد کل فوت شدگان کشور در اثر بیماری کرونا را تشکیل میدهد.
وی گفت: اگر آمار را ۴ هزار و ۳۵۷ نفر در ۲۳ فروردین بدانیم این نسبت ۱.۲ درصد است و از ۵۵ نفر فوت شده نیز ۷۱ درصدشان بالای ۷۰ سال سن داشتند و ۲۷ درصد آنها نیز سنشان بالای ۹۰ سال بوده است.
قبادی دانا افزود: الحمدلله طبق شرایطی که داشتیم ۵۹ نفر از عزیزان در مراکز سالمندان و معلولان دچار بیماری کرونا شدند و بهبود پیدا کردند و ۲۲۹ نفرشان نیز در بیمارستانها تحت درمان هستند یا دوره نقاهت خود را در مراکز ما طی میکنند.
وی گفت: از ده هزار کودک بی سرپرست نیز که در مراکز نگهداری ما هستند هیچ آمار فوتی با تلاش مددکاران و مربیان به واسطه قرنطینه آنها نداشتیم و فقط ۷ مورد کرونا مثبت بود که در یک مراکز نگهداری بودند و بهبودی حاصل شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: درباره کودکان کار خیابان نیز ۵۷ هزار و ۶۶۱ بسته بهداشتی توسط سه هزار و ۶۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی در خیابانهای کشور توزیع شد که این توزیع همراه با آموزش به منظور پیشگیری از بیماری کرونا بوده است.
وی گفت: درباره معتادان متجاهر نیز با توجه به اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت طرح پیشگیری در جمع آوری معتادان متجاهر را مطرح کرده بودند و اینکه هیچ تجمعی صورت نگیرد، این طرح با رویکرد کاهش آسیب اجرا شد و با ۲۵۸ تیم به محلات پرخطر و پاتوقها مراجعه کردیم و آموزشهای لازم را به آنها دادیم ضمن اینکه ۵۶۴ هزار دستکش و ۴۸۷ هزار ماسک نیز در میان آنها توزیع شد و ۴۳۴ معتاد متجاهر نیز به مراکز درمانی ارجاع شدند.