به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی در دویست و هشتمین جلسه شورای شهر تهران، درباره فعالیت ادارات در پایتخت باتوجه به وضعیت کرونا افزود: ادارات پایتخت از روز گذشته با دو سوم کارمندان فعالیت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: از هفته آینده نیز فعالیت اصناف شروع میشود که قطعا این فعالیتها افزایش تردد در سطح شهر و ازدحام در سیستم حمل و نقل عمومی را به همراه خواهد داشت.
هاشمی گفت: وزارت بهداشت حمل و نقل عمومی را مهمترین عامل کرونا اعلام کرده است و نگرانی جدی در مورد ایجاد شیوع فراگیر کرونا وجود دارد.
رئیس شورا افزود: مدیریت شهری از ستاد ملی و شهری کرونا درخواست دارد که در تصمیمات خود از تجربیات و تخصص مدیریت شهری و شورای شهر استفاده شود.
هاشمی ادامه داد: پرسنل مدیریت شهری در شرایط سخت کرونا، نسبت به پاکسازی معابر و کانالها در بارندگیهای اخیر اقدام کرد و در طول دو ماه گذشته نیز پاکبانان، نظافتگران شهر، کارکنان بهشت زهرا و شرکت شهر سالم همچنین سازمان آتشنشانی و حوزه پسماند اقدامات گستردهای انجام داده است.
وی گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی همچنین سازمان فرهنگی و هنری شهرداری باید برنامههای ویژهای را با توجه به آغاز ماه رمضان داشته باشد. به طوری که علاوه بر ترمیم آلام خانوادههای مصیبت دیده این افراد دچار آسیب روحی نشوند.
هاشمی افزود: تقویت وحمایت از فعالیتهای خیریهای و تامین کالاهای خوراکی و بهداشتی برای نیازمندان ضروری است.
توضیح محسن هاشمی درباره مناقشات لغو طرح ترافیک
تصمیم درباره اجرای طرح ترافیک در جلسه شورای ترافیک گرفته شده بود که با تصمیم شنبه - ۲۳ فروردین- ستاد مقابله با کرونا لغو شد.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران امروز در حاشیه دویست و هشتمین جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اختلاف نظر شورای شهر تهران با ستاد ملی مقابله با کرونا در اجرای طرح ترافیک توضیح داد: در جلسه شورای ترافیک تصمیم بر این شد که طرح ترافیک در پایتخت اجرا شود، البته در آن جلسه هیچ اختلاف نظری با ستاد مقابله با کرونا وجود نداشت، زیرا ستاد مقابله با کرونا جلسهای نداشت و شورای ترافیک تصمیم گرفت طرح ترافیک را اجرا کند، اما دیروز (شنبه) ستاد مقابله با کرونا تصمیم گرفت که طرح ترافیک لغو شود و از همین رو طرح ترافیک در پایتخت لغو شد.
رئیس شورای شهر تهران طرح شناور شدن ساعت کار ادارات در پایتخت را مناسب دانست و گفت: این طرح باید مورد استقبال قرار گیرد، اما باید شکل کار به گونهای باشد که ظرفیت موجود نیروی کار با میزان ارباب رجوع همخوانی داشته باشد تا مردم در کارهای خود منتظر نمانند.
هشدار در خصوص وضعیت خطرناک هوا در مترو رئیس شورای شهر تهران گفت: اگر فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود، مترو باید متوقف شود.
محسن هاشمی افزود: صبح امروز جلسهای به ریاست کمیسیون محیط زیست و سلامت در شورای شهر برگزار شد و موضوع کرونا مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
وی ادامه داد: از هر کمیسیون تخصصی یک نفر در این جلسه شرکت کرد و مسئولان شهرداری هم حضور داشتند.
هاشمی گفت: اینکه نظارتها چگونه باشد و چه اقداماتی میتوان انجام داد که پیشگیری از شیوع مؤثر باشد از جمله مباحث مطرح در این جلسه بود.
هاشمی در مورد سیستم هوادهی و هواکشهای مترو، افزود: این سیستم به صورت دوگانه عمل میکند و در زمان حریق خروج هوا از مترو انجام میگیرد و زمانهای معمولی هوادهی به درون واگنهای مترو داریم. همچنین در تمام ساعات به صورتی این سیستم عمل کرده که درجه هوا بر روی عدد ۲۳ قرار داشته باشد.
وی ادامه داد: سیستم مترو ایرواشر است به صورتی که آب را در مخازنی پودر و از طریق فنهای بزرگ داخل تونل دمیده میشود که از این طریق رطوبت در مترو کنترل باشد. در قطار نیز سیستم هوادهی به صورتی است که رطوبت داخل کنترل میشود و با کاهش رطوبت هوا خنک نگه داشته میشود.
رئیس شورای شهر تهران گفت: بر همین اساس به عبارتی هوا هم زده شده و این هم زدن هوا خطرناک است و بخشی از هوای داخل واگن به بیرون فرستاده شده و بخشی از هوای داخل ممکن است آلوده به ویروس باشد؛ بنابراین باید به روش دیگری جهت سیستم هواکشی داخل مترو عمل شود.
هاشمی افزود: سیستم هواکشی مترو با وجود شرایط کرونایی خطرناک است و از طرفی اگر فاصله گذاری اجتماعی عمل نشود بسیار مشکل ساز بوده و باید مترو متوقف شود.
وی در مورد رزرو اتوبوسها نیز گفت: اطلاع کاملی در مورد این موضوع ندارم، ولی در حال حاضر این برنامهای بوده که از قبل در دستور کار قرار داشته و اکنون میخواهند آزمایشی عمل کنند، ولی فعالیت این اتوبوسها ارتباطی به اتوبوسهای شرکت واحد ندارد و مربوط به خارج از شبکه است و نوع اسنپ محسوب میشود.
بررسی درآمد شهرداری تهران در شرایط جدید
رئیس شورای شهر تهران گفت: پیشبینی میکنیم با توجه به وضعیت کرونایی نیمی از این بودجه محقق نشود.
هاشمی گفت: پس از جلسه صبح که به ریاست کمیسیون محیط زیست و سلامت در شورای شهر برگزار شد، نشست دیگری نیز برگزار شد که در ارتباط با کمیسیون تلفیق بود. در این جلسه در مورد قانون بودجه ۹۹ شهرداری و فضای کرونایی بحث شد. همچنین اینکه چقدر امکان تحقق درآمدها وجود دارد مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: اعضای شورا نگرانیهایی در مورد درآمد شهرداری داشتند و از آنجایی که در شهرداری سالانه دو هزار میلیارد تومان بودجه نقدی نیاز است و ۲۰ تا ۳۰ درصد همین بودجه را به صورت غیرنقد لازم داریم که امسال پیشبینی میکنیم تحقق این بودجه نصف باشد.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت حمایت دولت از شهرداری گفت: جمعبندیهای لازم در این جلسه حاصل نشد و امیدواریم در نشستهای دیگر به نتایجی برسیم.