آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹ در قاره آفریقا
کرونا در آفریقا در حال گسترش است
رئیس سازمان جهانی بهداشت در قاره آفریقا اعلام کرد ویروس کرونا فراتر از شهرهای بزرگ در حال گسترش یافتن است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، در آفریقا تاکنون به طور رسمی حدود ۱۳ هزار مورد آلوده به ویروس کرونا شناسایی شده است که ۷۰۰ مورد آن به مرگ منجر شد.
ثبت دو مورد جدید فوت و ۱۰۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، چین از ثبت دو مورد جدید فوت و ۱۰۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
نگرانی اتیوپی از بازگشت هزاران شهروند این کشور از عربستان بدون انجام معاینات کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، نهادهای بهداشتی اتیوپی در مورد اقدام عربستان سعودی به بازگرداندن هزاران اتیوپیایی به این کشور بدون انجام معاینات تشخیص کرونا ابراز نگرانی کردند.
آمار قربانیان کرونا در مغرب به ۱۱۸ تن و مبتلایان به ۱۶۶۱ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز از رباط، وزارت بهداشت مغرب یکشنبه شب تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را ۱۶۶۱ نفر و آمار جان باختگان ناشی از ابتلا به این ویروس را ۱۱۸ تن اعلام کرد.
وزارت بهداشت مغرب در بیانیهای اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته هفت مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور به ثبت رسیده است. همچنین ۱۱۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده است.
وزارت بهداشت مغرب تاکید کرد بیماری کرونا تاکنون باعث مرگ ۱۱۸ نفر و ابتلای ۱۶۶۱ نفر دیگر در کشور شده است. ۱۷۷ تن از مبتلایان به کرونا هم بهبود یافتند.
مغرب در راستای تلاش یرای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا از تاریخ ۲۰ مارس تا ۲۰ آوریل شرایط اضطراری در کشور اجرا و محدودیتهایی برای خارج شدن از خانهها مگر در شرایط ضروری اعمال کرد. دولت مغرب ماه گذشته (مارس) اعلام کرد با هدف مقابله با گسترش شیوع کرونا، ۲۰۰ میلیون دلار برای خرید تجهیزات مورد نیاز و دارو تخصیص داده است.
تمدید تعطیلی دادگاه های مصر به سبب کرونا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، شورای عالی دادگاههای مصر اعلام کرد با توجه به گسترش روز افزون ویروس کرونا، تعطیلی دادگاهها به مدت دو هفته دیگر ادامه خواهد داشت.
بر اساس این تصمیم تمامی سالن های دادگاهها همچنان تعطیل باقی می مانند و تعداد کمی از کارمندان برای انجام کارهای اداری حضور خواهند داشت و کارمندان زن و کارمندانی که محل اقامت آنها در شهرستانهای دیگر باشد از حضور معاف خواهند بود.
افزایش شمار افراد به کرونا در تونس به ۷۰۷ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، با ثبت ۲۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در تونس شمار افراد مبتلا در این کشور به ۷۰۷ نفر افزایش یافت.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در مصر به ۱۵۹ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره؛ وزارت بهداشت مصر اعلام کرد با ثبت ۱۳ مورد جدید فوت بر اثر کرونا شمار جان باختگان در این کشور به ۱۵۹ نفر افزایش یافت. شمار افراد مبتلا نیز با ثبت ۱۲۶ مورد جدید به ۲۰۶۵ نفر رسید.
شمار مبتلایان به کرونا در آفریقای جنوبی به ۲۱۷۳ نفر رسید
خبرگزاری رویترز در خبری فوری گزارش داد وزارت بهداشت آفریقای جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور از ۲۰۲۸ نفر به ۲۱۷۳ نفر رسید.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در مغرب به ۱۱۷ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت هفت مورد جدید فوت بر اثر کرونا در مغرب شمار جان باختگان در این کشور به ۱۱۷ مورد افزایش یافت. شمار مبتلایان به کرونا در مغرب نیز با ثبت ۱۱۶ مورد جدید به ۱۶۶۱ نفر رسید.
تشدید قرنطینه در تونس ضروری است
وزیر بهداشت تونس، درباره وقوع فاجعه در این کشور به علت ادامه بی توجهی مردم به قرنطینه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عبداللطیف المکی در مصاحبه با این شبکه، بر لزوم تشدید قرنطینه در تونس برای مقابله با شیوع کرونا تاکید کرد و گفت: بررسی کاهش تدابیر پیشگیرانه، یک هفته دیگر در کمیته علمی راهبرد ملی مبارزه با کرونا، صورت خواهد گرفت و توصیه هایش را به کابینه ارائه خواهد کرد.
المکی افزود: فعلا بر تشدید محدودیتها و تشدید تدابیر قرنطینه عمومی در کشور تاکید داریم.
کمیته عالی وضعیت فوق العاده بهداشتی در سودان اعلام کرد به منظور مقابله با گسترش کرونا تردد بین شهرها و استان های سودان از امروز ممنوع است.
بازداشت ۲۳ نفر از معترضان در ارتباط با دفن قربانیان کرونا
نیروهای امنیتی مصر، ۲۳ نفر از معترضان به دفن یکی از مبتلایان به ویروس کرونا را در استان الدقهلیه در شمال قاهره، بازداشت کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، نیروهای امنیتی مصر ۲۳ نفر از افرادی را که در روستای الشبره استان الدقهلیه به شیوه دفن یک پزشک مبتلا به ویروس کرونا اعتراض کرده بودند، بازداشت کرد.
وزارت کشور مصر اعلام کرد بعضی از تجمع کنندگان شایعات رسانههای وابسته به گروه تروریستی اخوان المسلمین را باور کردند و دعوت برای اقدامات تحریک آمیز را پذیرفته بودند. این وزارتخانه تاکید کرد با قاطعیت با هر نوع تلاشی برای ایجاد آشوب و کارشکنی در دفن فوتیهای ویروس کرونا، برخورد خواهد کرد. این وزارتخانه افزود: این افراد، بر اساس توصیههای وزارت بهداشت مصر، دفن میشوند.
کرونا در آفریقا در حال گسترش است
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه آفریقا ضمن ابراز نگرانی شدید از شیوع کرونا در این قاره، تدابیر اصلاحی فوری را خواستار شد. در آفریقا تاکنون به طور رسمی حدود ۱۳ هزار مورد آلوده به ویروس کرونا شناسایی شده است که ۷۰۰ مورد آن به مرگ منجر شد. رئیس سازمان جهانی بهداشت در قاره آفریقا اعلام کرد ویروس کرونا فراتر از شهرهای بزرگ در حال گسترش است.
کرونا و ضعف دولتهای مرکزی و فرصت افزایش فعالیت تروریستها
روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس در مطلبی به قلم تانگای برتمت نوشت شیوع کرونا فرصتی برای قدرت گرفتن دوباره گروههای تروریستی در ساحل آفریقاست.
به نوشته این روزنامه، ادریس دبی رئیس جمهور چاد با انتشار توئیتی نشان داد از اینکه اپیدمی جنگ علیه تروریسم را متوقف نکرده است عصبانی است. وی در این پیام توئیتری نوشت در حالی که ما علیه ویروس کرونا مبارزه میکنیم نیروهای بوکوحرام به نیروهای مسلح ما حمله کردند.
هیچ کس به ویژه رئیس جمهور چاد واقعا تصور نمیکرد درخواست آتش بس آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد از سوی بوکوحرام شنیده شود. این در حالیست که این کشور با یکی از سختترین نبردهای سالهای اخیر خود رو به روست.
روز دوشنبه ۲۳ مارس بوکوحرام یکی از مهمترین عملیاتهای خود را در چاد آغاز کرد. سحرگاه روز دوشنبه تروریستها به اردوگاه نظامی بوما در دریاچه چاد حمله کردند.
این منطقه پیچیده متشکل از زمین و آب، پناهگاه اصلی بوکوحرام است. حمله قدرتمند و هماهنگ است و این در حالی است که پادگان چاد تنها محل حضور افراد با رده پایین است. درگیریها بسیار شدید بود. ستون زرهی پشتیبانی احزاب شد هم هدف حمله قرار میگیرد. پس از هفت ساعت مبارزه ارتش به طور رسمی از کشته شدن ۹۲ نفر خبر داد. این سنگیتنترین خسارت وارد شده به ارتش در جنگ علیه بوکوحرام است.
تروریستها ۲۴ خوردو را منهدم کردند و تجهیزاتی را با استفاده از ۵ قایق بزرگ همراه خود بردند.
ادریس دبی که پیش از ریاست جمهوری ژنرال ارتش بود فورا دستور یک ضد حمله را صادر کرد. وی مقر فرماندهی را در باگا سولا شهر بزرگ منطقه مستقر کرد تا خود شخصا فرماندهی عملیات «خشم بوما» را بر عهده بگیرد. شبکههای اجتماعی تصاویری از فرمانده ارشد در حال گفتگو با نیروهای خود و بررسی نقشه را منتشر کردند.
اوایل ماه آوریل نیروهای چاد در چهار محور نفوذی برای درگیری گسترده در نیجر و نیجریه کشورهای همسایه خود حمله کردند. این یک انتقام بود تا نشان دهند حملات در چاد بدون مجازات نمیماند. این برای ادریس دبی که از ۳۰ سال پیش قدرت را در اختیار دارد و دولت جنجالی او یک اولویت است. اما حمله به بوما نگران کننده است. این حمله اسنادی از وجود نقایص جدی در اطلاعات و نیروهای واکنشی ارائه داد.
ادریس دبی با حضور سریع در جبهه جنگ بار دیگر وجهه خوبی از خود به نمایش میگذارد و تفاوت خود را با کامرون و نیجریه - همسایگان خود نشان میدهد.
همزمان با این حمله رسانهی وی شماری از مقامات را بر کنار میکند و تهدید احیای قدرتهای محلی را مطرح میکند. روز چهارم آوریل ادریس دبی در یک پیام تلویزیونی از پیروزی خود خبر داد و اعلام کرد دیگر هیچ نیروی بوکوحرامی در چاد نیست. در عین حال تصاویری از اجساد دشمن شکست خورده در اینترنت منتشر شد.
یک دیپلمات میگوید ادریس دبی به خوبی میداند که این حقیقت ندارد. مسئله به این سادگی نیست. بوکوحرام در منطقه دریاچه چاد حضور گستردهای دارد. آنها بسیار زود باز میگردند. از دیدگاه این دیپلمات حمله بوکوحرام هنوز اسرار بسیاری با خود دارد.
مشخص نیست کدام شاخه فرقه سابق که حالا به بخشهای متعددی تقسیم شده است این عملیات را هدایت کرده است. منطقه دریاچه چاد برای مدت طولانی مخفی گاه اختصاصی شاخه وفادار به داعش در منطقه غرب آفریقا بود که نام رسمی آن از زمان اعلام وفاداری آن به داعش در سال ۲۰۱۵ به طور رسمی به بوکوحرام تبدیل شد. این گروه قرار بود به ویژه در برابر غیر نظامیان بسیار با نظم و انضباط و بسیار سازمان یافته باشد حالا منفجر شده است.
ابو معصعب البرناوی سرکرده این گروه که در سال ۲۰۱۶ منصوب شد در سال ۲۰۱۸ برکنار شد و با ادریسا فردی که جایگزین وی شد در اوایل سال جاری از گروه جدا شد. دلایل این تغییرات مانند سرنوشت دو سرکرده سابق مشخص نیست. طبق اطلاعات تایید نشده سرکردگان داعش در ماه فوریه از لیبی به منطقه آمدند تا منازعات را حل و فصل کنند، اما موفقیتی در این زمینه حاصل نشد.
جیکوب زن پژوهشگر موسسه جیمزتاون میگوید دو تن از مقامات بوکوحرام که ناشناخته هستند در رده سرکردگی مطرح شده اند. ابوبکر شکائو سرکرده تاریخی این گروه که به دلیل خشونت و استبدادش کنار گذاشته شد، سرپرستی یک شاخه با اهمیت کمتر را برعهده دارد، اما همچنان قدرتمند است. افراد وی که توسط ارتش نیجریه از جنگل سامبیسا در شرق بورنو رانده شدند نیز هم اکنون در منطقه دریاچه چاد حضور دارند.
آنتوان پروس دو منتکلاوس استاد دانشگاه میگوید دانستن اینکه کدام گروه قویتر است اهمیتی ندارد، زیرا این گروهها اساسا از ضعف دولتهای مرکزی تغذیه میکنند. از همین رو شیوع ویروس کرونا همانند دیگر گروههای فعال در منطقه ساحل به بوکوحرام هم فرصتی میدهد تا قدرت بیشتری کسب کند. این ویروس حتی دولتهای محلی و همچنین متحدان غربی را تضعیف میکند. جیکوب زن میگوید اگرچه کشورهای ساحل و نیجریه میتوانستند در مبارزه با داعش یا گروه شکائو بر روی فرانسه و آمریکا حساب کنند، اما این تضمین حالا دیگر چندان روشن نیست.
اعزام ۲۵۰ پزشک کوبایی به آنگولا
کوبا برای کمک به دولت آنگولا در مبارزه با شیوع ویروس کرونا ۲۵۰ پزشک به این کشور آفریقایی اعزام کرد.
رسانههای آفریقایی گزارش دادند پزشکان کوبایی جمعه با هواپیمایی که شرکت ملی هواپیمایی آنگولا کرایه کرده بود، وارد لوآندا پایتخت آنگولا شدند و مورد استقبال مقامات این کشور و سفیر کوبا قرار گرفتند.
سیلویا لوتوکوتا وزیر بهداشت آنگولا در گفتگو با رادیو و تلویزیون ساحل عاج اعلام کرد:" امیدواریم بتوانیم با کمک پزشکان کوبایی ظرفیتهای غربالگری و تشخیص موارد ابتلا به کووید-۱۹ در کشورمان را افزایش دهیم. "
به گزارش خبرگزاری آناتولی از تونس، وزیر بهداشت آنگولا ضمن ابراز خرسندی از روابط صمیمی و پیوندهای تاریخی میان آنگولا و کوبا افزود قرار است دویست و پنجاه پزشک کوبایی به نقاط مختلف آنگولا از جمله مناطق دورافتاده این کشور اعزام شوند و به تقویت خدمات و مراقبتهای درمانی فوری این مناطق کمک کنند. اوایل این ماه وزیر بهداشت آنگولا اعلام کرده بود که دولت کشورش برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا کمک کوبا و چین را خواستار شده است. تاکنون تنها نوزده مورد تاییدشده ابتلا به کووید-۱۹ در آنگولا گزارش شده و از این تعداد دو مورد منجر به مرگ شده است. ژوئائو لورنسو رئیس جمهور آنگولا به منظور مهار شیوع ویروس کرونا در کشورش حالت فوق العاده بهداشتی اعلام کرده است.
اعزام ۲۵۰ پزشک کوبایی به آنگولا
رسانههای آفریقایی گزارش دادند: کوبا برای کمک به دولت آنگولا در مبارزه با شیوع ویروس کرونا ۲۵۰ پزشک به این کشور آفریقایی اعزام کرد.
پزشکان کوبایی با هواپیمایی که شرکت ملی هواپیمایی آنگولا کرایه کرده بود، وارد لوآندا پایتخت آنگولا شدند و مورد استقبال مقامات این کشور و سفیر کوبا قرار گرفتند.
سیلویا لوتوکوتا وزیر بهداشت آنگولا در گفتگو با رادیو و تلویزیون ساحل عاج اعلام کرد:" امیدواریم بتوانیم با کمک پزشکان کوبایی ظرفیتهای غربالگری و تشخیص موارد ابتلا به کووید-۱۹ در کشورمان را افزایش دهیم. "
به گزارش خبرگزاری آناتولی از تونس، وزیر بهداشت آنگولا ضمن ابراز خرسندی از روابط صمیمی و پیوندهای تاریخی میان آنگولا و کوبا افزود قرار است دویست و پنجاه پزشک کوبایی به نقاط مختلف آنگولا از جمله مناطق دورافتاده این کشور اعزام شوند و به تقویت خدمات و مراقبتهای درمانی فوری این مناطق کمک کنند. اوایل این ماه وزیر بهداشت آنگولا اعلام کرده بود که دولت کشورش برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا کمک کوبا و چین را خواستار شده است. تاکنون تنها نوزده مورد تاییدشده ابتلا به کووید-۱۹ در آنگولا گزارش شده و از این تعداد دو مورد منجر به مرگ شده است. ژوئائو لورنسو رئیس جمهور آنگولا به منظور مهار شیوع ویروس کرونا در کشورش حالت فوق العاده بهداشتی اعلام کرده است.