آخرین خبرهای علمی جهان مرتبط با کرونا
امید دانشگاه آکسفورد به عرضه واکسن کرونا تا سپتامبر
ایندیپندنت : گروه تحقیق در اکسفورد اعلام کرد که واکسن ضد کرونا تا پاییز آماده و عرضه خواهد شد .
گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از مهمترین خبرهای علمی جهان در حوزه های مختلف.
سخنگوی WHO: اولین موارد کرونا ۳۱ دسامبر (۱۰ دی ماه) شناسایی شد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دکتر مارگارت هَریس سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با این شبکه گفت: ما در سازمان جهانی بهداشت سی و یک دسامبر (دهم دی ۹۸) مشاهده چهل و چهار مورد مرموز ذات الریه جدید را گزارش کردیم. ما از چندین منبع در این زمینه مطلع شدیم. ازجمله این منابع، گزارش رسمی بود که چین در این باره به ما ارائه کرد. این گزارش آخر شب سی و یکم دسامبر و اول ژانویه در اختیار ما بود. اول ژانویه، عده زیادی به علت ایام شب سال نو در حال استراحت بودند، اما به سر کار خودمان بازگشته بودیم و تیم مدیریت سانحه ایجاد شده بود، زیرا از قبل از آن، زنگ هشدار در سازمان جهانی بهداشت به صدا درآمده بود. ما درباره بروز بیماری مرموز یا نگران کننده در جهان تقریبا هر روز مطلع میشدیم. اما ما میدانستیم که این مسئله موضوعی بسیار جدی است. در همان اوایل کار، ما از نمایندگان مقیم خود در کشورها، افرادی را عازم میکردیم تا اوضاع را بررسی کنند.
وی افزود: ما چهارم ژانویه ازطریق پیام رسانهای اجتماعی در شبکه اینترنت به جهانیان اطلاع رسانی کردیم و درعین حال به صورت رسمی در زمینه شیوع این بیماری اطلاع رسانی کردیم. تا اواسط ماه ژانویه در منطقه ووهان چین هیچ قرنطینهای در کار نبود. این درحالی بود که شمار افراد مبتلا در حال افزایش بود. اولین مورد فوت ناشی از این ویروس، اواسط ماه ژانویه بود. در آن مقطع حتی مشخص نبود که سرایت این ویروس از انسان به انسان است. با وجود این، از آنجا که ما درباره این بیماری همه گیر، برخی اطمینان خاطرها را داشتیم دستورالعملی را روز دهم ژانویه تدوین و ابلاغ کردیم. ما بستهای بزرگ از دستورالعملها را آماده کرده ایم.
ما در این دستورالعملها اعلام کردیم که این بیماری باید بسیار جدی گرفته شود و باید اقدامات احتیاطی درنظر گرفته شود یعنی اقداماتی که همین حالا انجام میشود. ما هشدارهایی درباره پخش ترشحات ریوی در هوا و فاصله گذاری اجتماعی مطرح کردیم. ما این مسائل را آن موقع مطرح کردیم، زیرا این بیماری شبیه بیماری سارس و مِرس بود. اتفاق مهم دیگری که رخ داد، این بود که ژنوم این ویروس تا دوازدهم ژانویه تشریح شد. چین این اسناد را به ما داد و در جهان منتشر شد و تستهایی که درباره آن خیلی صحبت میشود، میتواند انجام شود. با چنین تستی میتوان اندازه ویروس را شناسایی کرد. بار دیگر تاکید میکنم که در آن زمان منطقه ووهان در قرنطینه نبود.
ما در بیست و سوم ژانویه نشستی داشتیم که نشست اضطراری نام داشت. ما در جلسه مذکور گفتیم که این مسئله (کرونا) بسیار جدی شده است و باید تصمیم بگیریم که به جهانیان هشدار بدهیم یا خیر و بگوییم که آیا این مسئله، یک نگرانی جدی در زمینه سلامت در عرصه جهانی است یا خیر. براساس مقررات سازمان جهانی بهداشت، دانشمندان مستقل که متخصص هستند در کنار هم قرار گرفتند البته این تماسها به صورت مجازی و عموما تلفنی بود. آنها به بررسی شواهد و مدارک پرداختند و بحثهای بسیار باز و داغ و جدی داشتند. آنها میخواستند به اتفاق نظر برسند و توصیههایی مطرح کنند. آنها بیست و سوم ژانویه به رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند که به اجماع رسیده اند.
باید شواهد و مدارک را بار دیگر بررسی کرد، زیرا میخواهیم توصیههایی مطرح کنیم. آنها بار دیگر مسائل را بررسی کردند و بازهم نتوانستند به اتفاق نظر برسند. به همین علت، سازمان جهانی بهداشت در آن مقطع بیانیهای منتشر نکرد، اما چند روز بعد و به موازات دریافت شواهد و مدارک بیشتر، رئیس سازمان جهانی بهداشت از دانشمندان مذکور خواست تا بار دیگر این شواهد و مدارک را بررسی کنند. آنها این کار را کردند و همگی به اتفاق نظر رسیدند و سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد وضعیت فوق العاده جهانی از نظر سلامت بروز کرده است. این کار، سی ام ژانویه انجام شد. رئیس سازمان جهانی بهداشت با توصیه کمیته علمی این کار را انجام داد و آن موقع بود که اعلام شد یک وضعیت اضطراری از نظر سلامت جهانی بروز کرده است.
تنها چهار درصد از افراد مبتلا به کرونا وضعیت وخیم دارند
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، آمارهای منتشر شده از سوی پایگاه "وُرد مِتِر" نشان میدهد فقط چهار درصد از افراد مبتلا به کرونا وضعیت وخیم دارند در حالی که میانگین افرادی که وضعیت سلامتی با ثبات دارند به ۹۶ درصد افزایش یافته است.
محققان دانشگاه کمبریج سه گونه ویروس کرونا را شناسایی کردند
به گزارش تلویزیون سی سی تی وی چین، محققان دانشگاه کمبریج پیشینه ژنتیکی ابتلا به ویروس کرونا را از دسامبر تا مارس مورد بررسی قرار دادهاند و سه نوع مختلف، اما بسیار نزدیک به هم از ویروس کرونا را شناسایی کردهاند.
یافتههای این محققان نشان میدهد، سه گونه مختلف کرونا در جهان عبارتند از:
نوع الف: که نزدیکترین نوع به گونه یافت شده در خفاشها و مورچهخوارهای پولکدار است و دو زیرشاخه دارد. یکی از زیرشاخههای آن مربوط به شهر ووهان بوده و دیگری در ایالات متحده و استرالیا رایج است.
نوع ب: که از نوع الف منشاء گرفته در ووهان شایعتر بوده است.
نوع ج: که در واقع فرزند نوع ب است و از طریق سنگاپور در اروپا پخش شده است.
در واقع ایالات متحده آمریکا گونهای از این ویروس را از چین وارد کرده است. بررسی گونههای مختلف این ویروس نشان داد که نوع الف ویروس اصلی است که از خفاشها و مورچه خوار های پولکدار به انسان منتقل شده است، ولی شایعترین نوع در چین نیست. در عوض، نخستین مورد ابتلای این همه گیری بیشتر مرتبط به نوع ب است که از کریسمس به این سو شیوع داشته است.
نتایج کار محققان نشان داد که نوع الف ویروس کرونا بیشترین شیوع را در استرالیا و ایالات متحده آمریکا داشته است که بیش از ۴۰۰ هزار مورد ابتلا به آن ثبت شده است. دو سوم از نمونههای آمریکا ویروس نوع الف بوده اند که بیشتر در غرب آمریکا بوده اند و نه نیویورک.
دکتر پیتر فارستر و تیم او دریافتهاند که انگلیس بیشتر شاهد شیوع ویروس نوع ب بوده است به طوری که سه چهارم نمونهها در این کشور از این نوع است. این نوع در سوییس، آلمان، فرانسه، بلژیک و هلند نیز بیشتر رایج است. نوع ج یکی دیگر از نمونههای این ویروس است که منشا آن نوع ب بوده و از طریق سنگاپور وارد اروپا شده است.
دانشمندان بر این باورند که این ویروس به منظور غلبه بر مقاومت به وجود آمده در سیستم ایمنی بدن افراد در جوامع مختلف، به طور مستمر در حال جهش است.
مطالعه محققان دانشگاه کمبریج به این یافته عجیب رسیده که نوع الف ویروس در غرب آمریکا بیشتر شیوع پیدا کرده که از نوع بسیار شایعتر یعنی نوعی که در چین شایع شد یعنی نوع ب نیست. با این حال هر دو گونه در ماه ژانویه، زمانی که آمریکا نخستین مورد ابتلا را پیدا کرد، وجود داشته است. محققان دانشگاه کمبریج تصریح کردهاند که مطالعه آنان محدود است و نمیتوان از آن به نتیجهگیریهای متقن رسید.
امید دانشگاه آکسفورد به عرضه واکسن کرونا تا سپتامبر
استاد دانشگاه آکسفورد می گوید واکسن ضد ویروس کرونا تا سپتامبر آماده می شود.
روزنامه ایندیپندنت در اینباره نوشت، سارا گیلبرت استاد واکسن شناسی دانشگاه آکسفورد که تیم محققان این دانشگاه را برای ساخت واکسن کرونا هدایت می کند، گفت "هشتاد درصد اطمینان دارد" که واکسنی که تیم او سرگرم ساخت آن است در محافظت کردن از افراد در برابر این بیماری موثر است و این واکسن تا پاییز فراهم می شود.
بیشتر کارشناسان گفته اند ۱۸ ماه طول میکشد تا واکسن کرونا تولید شود، اما دکتر گیلبرت میخواهد این روند سرعت گیرد.
ویروس کرونا می تواند حدود چهار متر در هوا پخش می شود
نتایج یک تحقیقات جدید نشان می دهد ، ویروس کرونا می تواند حدود چهار متر در هوا پخش شود که این دو برابر فاصله ای است که در حال حاضر بر اساس دستور العمل های فاصله گذاری اجتماعی به مردم توصیه می شود رعایت کنند.
پایگاه اینترنتی روزنامه جروزالم پست گزارش داد ، گروهی از دانشمندان دانشکده علوم پزشکی نظامی پکن در جریان این تحقیقات جدید به بررسی نمونه ها از انتشار ویروس کرونا در هوا و بر روی سطوح در بخش های آی سی یو و مراقبت های درمانی بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان هوشن شان در ووهان پرداختند ؛ شهری در استان هابی که نخستین بار شیوع این ویروس در آن جا گزارش شد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد ، پژوهشگران در این تحقیقات خود مشاهده کردند که کف زمین این بخش های درمانی به شدت به ویروس کرونا آلوده است که این امر می تواند ناشی از جریان هوا و جاذبه زمین باشد که موجب می شود این ویروس در کف زمین پخش شود.
بر اساس نتایج این تحقیقات ، بررسی نمونه های گرفته شده از کفش پرسنل پزشکی در بخش آی سی یو نشان می دهد که نیمی از این نمونه ها آلوده به ویروس کرونا هستند. بنا بر این کفش پرسنل بیمارستان ها خود می تواند همانند حامل های برای انتقال این ویروس عمل کند.
این تحقیقات جدید همچنین نشان می دهد ، بخش های دیگری که به شدت در آنجا آلودگی مشاهده می شود شامل سطوحی نظیر موس رایانه ، دستگیره های درب ها و سطل های زباله هستند.
نشریه آمریکایی هیل با اشاره به نتایج تحقیقات قبلی ام آی تی که نشان می داد ویروس کرونا می تواند بین هفت تا 11 متر در هوا پخش شود ، اعلام کرد که میزان انتشار ویروس کرونا در هوا ، موضوعی بحث انگیز است و دکتر آنتونی فوسی از کارشناسان بیماری های عفونی آمریکا نیز این تحقیقات را گمراه کننده دانست.
تحقیقات اخیر صورت گرفته توسط پزشکان چینی حاکیست علائم مربوط به کارکرد دستگاه عصبی مانند تشنج، اختلال در هوشیاری یا ضایعات عضلانی هم از جمله نشانههای کووید ۱۹ هستند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در حالی که علائم اصلی کووید ۱۹ مانند سرفه، تب و خستگی به طور کلی به وضعیت عمومی بیمار مرتبط است، پزشکان چینی دریافتند که بیماران مبتلا به کووید ۱۹ میتوانند علائم عصبی هم داشته باشند.
به عبارت دیگر پزشکان دانشگاه علوم و فنآوری هوآژونگ دریافتند، بیماران آلوده به ویروس کرونا میتوانند با مشکلات مربوط به عملکرد سیستم عصبی هم رو به رو شوند. نتایج مطالعات آنها که نخستین تحقیق در مورد علائم عصبی بیماری از زمان آغاز همه گیری است روز ده آوریل در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد.
یک سوم افراد مبتلا به کووید ۱۹ از اختلالات عصبی رنج میبرند. پزشکان پس از بررسی ۲۱۴ بیمار بستری در شهر ووهان که خاستگاه اصلی شیوع همه گیری ویروس کروناست دریافتند که تقریبا نیمی از آنها برابر با ۴۵.۵ درصد بیماران در شرایط وخیم و بیش از یک سوم یعنی ۳۶.۴ درصد همه بیماران از انواع اختلالات عصبی رنج میبرند.
این مطالعه همچنین خاطر نشان میکند که علائم عصبی میتواند به سه شکل در میان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بروز کند که عبارتند از علائم مربوط به سیستم عصبی مرکزی (سرگیجه، اختلال هوشیاری یا تشنج)، علائم مربوط به سیستم اعصاب محیطی (اختلال در سیستم چشایی، بویایی و دید) و علائم مربوط به آسیب عضله. این کشف اجازه شناسایی بیماران با خطر بسیار بالا را میدهد و بیمارستانها را تشویق میکند که به بررسی دقیقتر بیماران با علائم عصبی بپردازند.
طبق جمع بندی این مطالعه در زمان شیوع کووید ۱۹، زمانی که در معاینه بیماران علائم عصبی مشاهده میشود، پزشکان باید احتمال عفونت به ویروس SARS-CoV-۲ را بدهند تا به این ترتیب از تشخیص دیرهنگام یا اشتباه و از دست رفتن فرصت معالجه بیمار جلوگیری کنند.
حراجیهای بزرگ به فروش آنلاین روی آورده اند
سالنهای حراجی تعطیل شده اند و کارکنان آنها در قرنطینه به سر میبرند. از همین رو حراجیها برای ادامه حیات در بازار هنر که به خوبی در برابر بحران کرونا مقاومت میکند، ناچارند به شکل جدیدی از فروش روی آورند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، فروشهای بزرگ بهاری که هزاران خریدار را از سراسر جهان در لندن، نیویورک یا هنگ کنگ گرد هم میآوردند، یکی پس از دیگری از ابتدای ماه مارس به تعویق افتادند و دست کم به طور موقت از فروشی که به طور معمول میلیاردها دلار سود برایشان دارد محروم شدند.
در میان بازیگران اصلی این بخش هیچ فروش فیزیکی عمدهای تا پیش از ماه ژوئن برنامه ریزی نشده است. گیلز پپیات مسئول بخش هنر مدرن و معاصر آفریقا در خانه حراج بنهامز انگلیس میگوید: ما خدا را برای داشتن حراجی آنلاین شکر میکنیم.
چندین سال است که مطابق با دیجیتالی شدن اقتصاد جهان حراجیها هم سرمایه گذاری گسترده در فروش آنلاین را آغاز کرده است. جنیفر زاتورسکی رئیس حراج کریستی آمریکا اعلام کرد در حال حاضر هم حراجهای غیر فیزیکی تنها راه موجود هستند و حراجی کریستی به عنوان نهاد شماره یک حراجیهای جهان فروشهای آنلاین برنامه ریزی شده خود در ماه آوریل و مه را از ۹ مورد به ۲۰ مورد رساند. این تنها آغاز راه است. بازار هنر و مشتریان ما آماده هستند. آنها خواستار این شکل از تعامل و معامله هستند.
با تعطیلی فضاهای نمایشگاهی بسیاری از حراجیها حالا گالریهای مجازی خود را با امکان دید ۳۶۰ درجه به خریداران خود عرضه میکنند. آنها همچنین با استفاده از واقعیت افزوده میتوانند یک نقاشی یا مجسمه را در خانه خود به نمایش بگذارند.
نتایج فروش آنلاین دلگرم کننده است. حراجی ساتبیز در اواخر ماه مارس رکورد فروش آنلاین را شکست. روز جمعه خانه حراج جولینز آمریکا یک نسخه خطی اولیه آهنگ بیتلز را به مبلغ ۹۱۰ هزار دلار فروخت که ۵ برابر برآوردهای اولیه بود.
جاسی پیلکانن مدیر حراج کریستی میگوید ما به هیچ وجه شاهد کاهش قیمت یا اشتیاق خریداران نبودیم.
کاترین براون کارشناس اقتصاد هنر در دانشگاه لوفبورو انگلیس هم میگوید: واقعیت غم انگیز این است که هنر از فاجعه جان سالم به در میبرد.
ارائه آثار هنری فقط به صورت آنلاین انقلابی برای خانههای حراجی خواهد بود که تاکنون فروش دیجیتال را تنها یک مکمل ساده برای حراجیهای حضوری میدانستند. برای اجناس با ارزش بالا، فروشهای خصوصی در حال حاضر به تعویق افتاده است. با این حال اکثر فعالان این حوزه میدانند که ویروس کرونا پیامدهای سختی برای بازار هنر و حراجیها دارند.
رفتارهای انسان در شیوع بیماریهای همه گیر مانند کووید-۱۹، موثر است
شبکه تلویزیونی ان بی سی در برنامه "دوباره فکر کن" به بررسی این موضوع پرداخت: ویروس کرونا به همه جا سرایت کرده است. هر روزنامه ای، هر برنامه رادیویی و هر برنامه خبری تلویزیونی، به آن اختصاص یافته است.
ما زیاد درباره اینکه این ویروس از کجا آمد، چطور سرایت کرد و چطور از خفاش به پانگولین و بعد به انسان سرایت کرد، شنیده ایم. آنچه نمیدانیم این است که ما در بروز این وضعیت بسیار مقصریم.
دکتر ایمی ویتور استاد موسسه پاتوژنهای نوظهور در دانشگاه فلوریدا میگوید: ما روز به روز با موارد بیشتر بیماریهای هم گیر مواجه میشویم و این اتفاقی نیست. زیرا ما زیستگاههای طبیعی را تخریب کرده ایم و در نتیجه با عوامل بیماری زایی مواجه شده ایم که قبلا با آنها در تماس نبودیم.
هرچند برخی [مانند ترامپ] ممکن است ادعا کنند پیش بینی شیوع کرونا امکان پذیر نبود [و "ما با مشکلی پیش بینی نشده مواجه شدیم"]، طبق بررسیهای موجود، این کار امکان پذیر بود و ما میتوانستیم شرایط فعلی را پیش بینی کنیم.
مجله نیچر در نهم اکتبر ۱۹۹۷ در مقالهای درباره خطر بیماریهای همه گیر برای بشر هشدار داد. نیویورک تایمز هم به سیل هشدارها پیش از شیوع کرونا اشاره کرد. موضوع فقط کرونا نیست. بیماریهای عفونی مختلفی که از حشرات و حیوانات به انسان منتقل میشوند، رو به افزایش خواهد بود.
دکتر ایمی ویتور میگوید در سالهای آینده ما شاهد موارد بیشتر بیمارهای همه گیر خواهیم بود.
اندرو اِسترِن برنامه ساز ان بی سی در اینباره میگوید: حدود شش هفته قبل زمانی که خبر شیوع ویروس کرونا در آمریکا پیچید، من به این موضوع علاقمند شدم که ببینم علت بروز چنین بیماریهایی چیست.
مجله نیچر در مقالهای با عنوان "جنگل زداییهای اخیر در شیوع بیماری ابولا نقش دارد" به این بیماری و نواحی که بیشترین آسیب را از آن دید، پرداخت و نوشت ابولا در مناطقی که جنگل زدایی در آنها بیشتر صورت گرفته بود، شدیدتر شیوع یافت. این یافته مرا به این سوال رساند که آیا بشر در وخیمتر کردن شیوع بیماریها سهم دارد؟
دکتر ایمی ویتور چند دهه است که روی تاثیر از بین رفتن بافت جنگلهای زمین بر بروز بیماریهای همه گیر کار کرده است.
وی میگوید: بررسیها از شیوع مالاریا شروع شد و ما اکنون شواهد قطعی داریم که نشان میدهد از بین بردن بافت جنگلهای آمازون با میزان شیوع مالاریا رابطه مستقیم داشت.
دو دسته بیماریها تحت تاثیر جنگل زدایی شدیدتر شده است. یکی بیماریهایی که ناقل آن حشرات هستند نظیر مالاریا و دسته دیگر بیماریهایی که عامل آنها جانوران هستند نظیر ابولا، سارس و کووید-۱۹.
دکتر ویتور میگوید با از بین رفتن جنگلها ما مشاهده میکنیم که زیستگاه حشرات تغییر کرده است و آنها در محیطهایی قرار گرفته اند که امکان تماس آنها با انسان افزایش یافته است.
وی افزود این الگو به جز آمازون در نقاط دیگر هم مشاهده شده است. این الگو درباره ویروس کشنده "نیپا" که در اواخر دهه ۱۹۹۰ در جنوب و جنوب شرقی آسیا شایع شد، هم وجود داشت.
در شمال شرق آمریکا نوعی بیماری شایع شد که علت شیوع آن توسعه منطقه شهری و از بین بردن بافت جنگلی در آن ناحیه بود. این امر موجب شده بود مردم بیشتر با گوزنها در تماس باشند و بیماری به این شکل به آنها منتقل میشد.
در فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۶، موارد شیوع بیماریهای عفونی در آمریکا که عامل آنها حشرات و جانوران بودند، سه برابر شده است. بیماریهای همه گیر مانند زیکا کاملا با جنگل زادیی ارتباط داشتند. این روند درباره بیماری کووید-۱۹ هم صدق میکند.
از هر ۱۰ بیمار میانسال یک نفر در آمریکا فوت میکند
به نوشته واشنگتن پست، دادههای پزشکی در آمریکا نشان میدهد از هر ۱۰ بیمار میانسال مبتلا به کرونا در این کشور یک نفر فوت میکند.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: دادههای قبلا منتشر نشده یک شرکت داده پردازی بر اساس تجمیع اطلاعات ۱۰۰۰ بیمارستان و ۱۸۰، مرکز مراقبتهای درمانی نشان میدهد، ویروس کرونا در آمریکا تقریبا جان یک نفر از هر ۱۰ بیمار میانسال را که در بیمارستان بستری میشوند، میگیرد. این رقم در مورد افراد بالای ۸۵ سال ۴ نفر در هر ۱۰ بیمار است.
شرکت آل اسکریپتس Allscripts این اطلاعات را از چندین شرکت ثبت سوابق الکترونیک سلامت در ۴۳ ایالات آمریکا گرد آوری کرده و گفته است هدف از این کار کمک به بیمارستانها برای درک بهتر ماهیت ویروس کووید-۱۹ و نیاز بیمارانی است مرخص میشوند، اما به مراقبتهای دوره نقاهت نیاز دارند.
پل بلک مدیر این شرکت گفت: هرگز در تاریخ جهان چنین چیزی در این مقیاس سابقه نداشته است و هرگز حتی تا پنج سال قبل مانند امروز قادر به رهگیری الکترونیکی چنین رویدادهایی نبوده ایم.
دادههای جدید فقط بیمارانی را که در بیمارستان بستری هستند شامل میشود نه همه افرادی را که به ویروس کرونا آلوده شده اند و میزان بالای مرگ بیماران کرونایی منعکس کننده این حقیقت است که بیمارستانها معمولا فقط بیمارانی را که علائم شدید داشته باشند، پذیرش میکنند.
اکثر مورد ابتلا به کووید-۱۹ علائم ملایم تا متوسط دارند و این بیماران معمولا در خانه بهبود مییابند.
تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به میزان تقریبی تلفات کرونا با در نظر گرفتن سن افراد نشان میدهد بیماری مزمن کلیوی ظاهرا ۲.۵ برابر خطر مرگ را در میان بیماران بستری افزایش میدهد. پرفشار خون، دیابت، بیماریهای ریوی و قلبی و چاقی از جمله بیماریهای معمول است که با سطح بالاتر تلفات ناشی از کووید-۱۹ مرتبطند و احتمال مرگ در بیمار ۶۵ ساله با بیماریهای زمینهای با احتمال مرگ در بیمار ۷۵ ساله بدون بیماریهای زمینهای برابری میکند.
دادههای جدید همچنین نشان میدهد حتی با در نظر گرفتن سن و معمولترین بیماریهای مزمن، احتمال مرگ ناشی از کرونا در بیمارستان در مردان ۱.۳ برابر بیش از زنان است. این یافتهها با مشاهدات در چین و ایتالیا مطابقت دارد و هنوز توضیحی برای آن وجود ندارد.