به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی شبکه «روسیا الیوم» به نقل از شبکه فاکس نیوز خبر داد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار در تاریخ این کشور در همه پنجاه ایالت آمریکا «فاجعه بزرگ» اعلام کرد.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در آمریکا به ۲۲ هزار و ۲۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، دانشگاه جانز هاپکینز از افزایش شمار جان باختگان کرونا در آمریکا به ۲۲ هزار و ۲۰ نفر و افزایش شمار افراد مبتلا در این کشور به ۵۵۵ هزار و ۳۹۸ نفر خبر داد.
تلویزیون سی ان ان هم گزارش داد، هر ساعت بر شمار جان باختگان و موارد ابتلا به بیماری کووید-19 در آمریکا افزوده می شود. براساس جدیدترین آمار، تاکنون بیست و دو هزار نفر به علت ابتلا به بیماری کووید-19 در آمریکا جانشان را از دست داده اند.
شمار افراد آلوده به ویروس کرونا نیز در آمریکا از پانصد و پنجاه و پنج هزار نفر فراتر رفته است. شمار موارد ابتلا به کرونا در جهان نیز به بیش از یک میلیون و ششصد هزار نفر رسیده است. یکصد و پنج هزار نفر نیز در جهان به علت کرونا در جهان جانشان را از دست داده اند.
ثبت ۱۵۱۴ مورد فوت بر اثر کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دانشگاه جانز هاپکینز از ثبت ۱۵۱۴ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در مکزیک به ۲۹۶ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت مکزیک از افزایش شمار جان باختگان و افراد مبتلا به کرونا در این کشور به ۲۹۶ و ۴۶۶۱ نفر خبر داد.
حمله لفظی مجدد ترامپ به رسانه ها
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: اگر رسانههای جعلی حزب مخالف با تمام توان در این زمینه هشدار میدهند که رئیس جمهور ترامپ "هشدارهای اولیه درباره تهدید (کرونا) را نادیده گرفته است"، پس چرا رسانهها وقتی من ممنوعیت سفر بر چین را برقرار کردم از من وحشیانه انتقاد کردند؟ آنها گفتند این کار زود هنگام و غیر ضروری است. رسانههای فاسد!
ترامپ: برای اینکه مردم معایب بایدن را نبینند، مخالفانم من را نقد میکنند
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: حزب مخالف (جریان مسلط رسانه ای) و شریک آنها، چپ افراطی و دموکراتهای بی مصرف طرح بازی سیاسی خود را با سرعت تمام به پیش برده اند. (از نظر آنها) "چه او (ترامپ) درست بگوید و چه اشتباه، فرقی نمیکند «ترامپ» را به علت همه چیز نقد کنید و اجازه ندهید مردم بایدن را ببینند. او را مخفی کنید."
سی ان ان: از زمان شیوع کرونا در نیویورک، شمار فوتیهای در خانه ۱۰ برابر شده است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در شرایط اوج بحران ناشی از بیماری کووید-۱۹، بسیاری از بیمارستانها بیش از حد توان و ظرفیت خود گرفتار شده اند. در این شرایط، درآمریکا از بیمارانی که بیماریهای آنها شدت کمتری دارد خواسته میشود تا در خانه بمانند و با بیماری بجنگند. اما این روند میتواند پیامدهای مرگباری به همراه داشته باشد. برخی از بیمارستانها اینگونه بیماران را که در خانه میمانند از راه دور پایش میکنند. واقعیت تلخ شیوع این بیماری آن است که همه بیماران نمیتوانند از تختهای بیمارستانی برخوردار باشند. این بیماران به خانه فرستاده میشوند تا خودشان مراقب خودشان باشند.
مجری سی ان افزود: آمار تکان دهندهای درباره وضعیت اینگونه بیماران در شهری همانند نیویورک منتشر شده است. براساس آمار منتشر شده تا قبل از بیماری کووید-۱۹ در نیویورک، روزانه بیست تا بیست و پنج نفر در نیویورک در خانه به علت ابتلا به بیماریهای مختلف فوت میکردند. اما پس از شیوع بیماری کووید-۱۹، شمار موارد فوتی در خانه در نیویورک به بیش از دویست نفر رسیده است. مسئولان درمانی نیویورک میگویند این مسئله به علت شیوع ویروس کرونا است و مردم در خانه هایشان فوت میکنند.
مسئول آمریکایی: به نقطه اوج شیوع کرونا در آمریکا بسیار نزدیک شده ایم
به گزارش پایگاه اینترنتی نشریه هیل، استفان هان، رئیس سازمان غذا و داروی آمریکا گفت: آمریکا به نقطه اوج شیوع ویروس کرونا بسیار نزدیک شده است و از اول ماه مه محدودیتها میتواند به صورت روزانه کاهش یابد.
کرونا در آمریکا: تعداد مبتلایان از ۵۵۰ هزار نفر گذشت
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میتر با تائید ابتلای ۱۸ هزار ۲۰۲ مورد جدید به ویروس کرونا در آمریکا، تعداد مبتلایان به این ویروس به رقم ۵۵۱ هزار ۸۱ مورد رسید. از این تعداد، تاکنون ۲۱ هزار و ۶۶۸ نفر جان خود را از دست داده و ۳۱ هزار ۳۶۹ نفر بهبود یافته اند.
اعتراض به کمبود تجهیزات در سائوپائولو برزیل
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گروهی از مردم در شهر سائوپائولو در برزیل به کمبود تجهیزات حفاظتی پزشکی اعتراض کردند. این افراد با اعتراض "سکوت" اعلام کردند که سهل انگاری دولت در تهیه تجهیزات لازم، موجب مرگ تعداد زیادی از پزشکان و پرستاران شده است.
فرماندار نیوجرسی: ازسرگیری عجولانه فعالیتهای اقتصادی، پاشیدن بنزین روی آتش کروناست
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، فیل مورفی فرماندار دموکرات ایالت نیوجرسی در آمریکا در گفتگو با این شبکه گفت: در این ایالت دو هزار و یکصد و هشتاد و سه شهروند به علت بیماری کووید-۱۹ جانشان را از دست داده اند و پنجاه و هشت هزار نفر نیز به ویروس کرونا آلوده شده اند. این آمار بسیار تکان دهنده است. ما درباره منحنی ابتلا به کرونا در ایالت نیوجرسی مدلهای مختلف را مدنظر نداریم. براساس برخی از این مدلها و بهترین سناریوهای مطرح در آن، ما در حال حاضر در نقطه اوج ابتلا به کرونا در این ایالت قرار داریم. برخی از مدلهای دیگر میگویند وضعیت بسیار بغرنجتر است و نقطه اوج در منحنی ابتلا به کرونا تا چند هفته دیگر در ایالت ما رخ خواهد داد. امیدوارم برآوردهای مدل اول درست باشد که اشاره کردم و نه اینکه مدل دوم مصداق داشته باشد. به هر حال، ما همه اطلاعات مختلف را بررسی میکنیم و میکوشیم کاملا آماده باشیم و براساس واقعیتها، تصمیم گیری کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تاکید ترامپ برای از سرگرفته شدن فعالیتهای اقتصادی آمریکا از دو هفته دیگر گفت: درباره آغاز مجدد فعالیتهای اقتصادی باید به ترتیب اقدامات توجه داشت. ما ابتدا میخواهیم اوضاع سلامت ایالت به حالت قبل بازگردد و سپس به فکر احیای اقتصادی باشیم. ترتیب مسائل باید به این صورت باشد. من نگران هستم اگر فعالیتهای اقتصادی به سرعت از سر گرفته شود و احیای سلامت به اندازه کافی رخ نداده باشد، ممکن است حتی ناخواسته، بنزین روی این آتش ویروس کرونا بپاشیم. البته من خیلی خوشحال میشوم که فعالیتهای اقتصادی بار دیگر از اول ماه مه از سر گرفته شود، اما باید توجه داشت که ما هر روز با وضعیتی مواجه میشویم که در روزهای قبل نداشتیم و کاملا متفاوت است. به هرحال، ما هر کاری که بتوانیم انجام میدهیم تا آمادگی کامل داشته باشیم.
فیل مورفی در ادامه گفت: مثل خانهای که آتش میگیرد، فعلا اولویت نخست ما این است که آتش را خاموش کنیم. کار اصلی ما این است. در این شرایط، ایالتهای مجاور باید منطقهای عمل کنند و باید با هم هماهنگ باشند. وقتی فعالیتهای اقتصادی نیز از سر گرفته میشود باید بازهم همین نگاه اقدام هماهنگ ایالتهای مجاور وجود داشته باشد. مثلا همین وضع درباره ایالت نیویورک و ایالت نیوجرسی مصداق دارد که مجاور هم هستند و رودخانه دلاور، آنها را از هم جدا میکند. من و اندرو کوومو فرماندار ایالت نیویورک در بسیاری از سیاستها ازقبیل تست کرونا و رهگیری افراد مبتلا شده اتفاق نظر داریم. باید هرکاری که میتوانیم انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم دور دوم (موج دوم) ابتلا بروز نکند.
کاهش رضایتمندی آمریکاییها از ترامپ
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نوشته روزنامه «دیلی میل» در همه پرسی روز جمعه موسسه «راسموسن» که ۵۰۰ شهروند آمریکایی در آن شرکت کردند، ۵۶ درصد شرکت کنندگان از عملکرد ترامپ «ناراضی» بودند. در این میان، تنها ۳۰ درصد از عملکرد ترامپ رضایت داشتند و ۴۴ درصد نیز «به شدت» مخالف عملکرد وی بودند.
ترامپ به جای پاسخ دادن به سوالات چالشی مربوط به کرونا، به خبرنگاران میتازد!
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تقریبا هر روز نشست خبری برگزار میکند تا خبرنگاران پرسشهای خود را درباره بیماری کووید-۱۹ مطرح کنند. اما این سخن به معنای آن نیست که او به پرسشها پاسخ میدهد. رئیس جمهور آمریکا به صورت مستمر به پرسشهای فوری خبرنگاران درباره بیماری همه گیر ناشی از ویروس کرونا به صورت حمله به خبرنگارانی پاسخ میدهد که این پرسشها را مطرح میکنند فارغ از اینکه این پرسشها تا چه اندازه مرتبط یا حیاتی باشند.
ترامپ روز دوشنبه هفته گذشته در نشستی خبری خطاب به یکی از خبرنگاران در کاخ سفید گفت: شما خبرنگاری درجه ۳ هستید! حرفی که همین الان زدید شرم آور بود.
ترامپ روز چهارم آوریل در نشست خبری دیگری خطاب به یکی از خبرنگاران در کاخ سفید گفت: این سوال، پرسشی کثیف بود که سی ان ان مطرح کرد.
ترامپ روز دوشنبه هفته گذشته در نشستی خبری خطاب به یکی از خبرنگاران در کاخ سفید گفت: شما قادر نیستید یک سوال خوب به گونهای مثبت بپرسید!
تحلیلگر سی ان ان افزود: ترامپ، این کلمات را در بحبوحه یک بیماری همه گیر جهانی بیان میکند که دهها هزار آمریکایی به این ویروس آلوده شده یا بر اثر آن جان باخته اند. رئیس جمهور از این ناراحت است که خبرنگاران سوالات را به گونهای مثبت نمیپرسند و به جای این سوالات، پرسشهایی چالشی از او میپرسند! کاملا روشن است که او نمیخواهد به این سوالات پاسخ بدهد. او نمیخواهد مردم به این سوالات فکر کنند. پرسشهایی از قبیل پرسشهای مربوط به گزارش ششم آوریل وزارت بهداشت آمریکا که بازرس کل این وزارتخانه منتشر کرد و در آن گفته شده بود براساس بررسی ها، مشخص شده است سیصدو بیست و سه بیمارستان فاقد تجهیزات تست کرونا هستند. البته اگر نخواهیم درباره مسائلی ازقبیل تجهیزات حفاظتی شخصی یا ماسک، تختهای بخشهای مراقبتهای ویژه یا امثال آن سخنی به زبان بیاوریم. کریستین فیشر خبرنگار فاکس نیوز در این باره از ترامپ در کنفرانس خبری سوال پرسید.
فیشر در نشست خبری روز دوشنبه هفته گذشته از ترامپ پرسید گفت: میدانم که شما نمیخواهید درباره گزارش بازرس کل (وزارت بهداشت) صحبت کنید. اما باید بدانید که تست گرفتن هنوز هم مسئلهای بزرگ در این کشور است.
ترامپ در پاسخ گفت: ما دولت فدرال هستیم. قرار نیست ما در گوشه خیابانها بایستیم و تست بگیریم! شما بجای آنکه اینقدر عجولانه سوال بپرسید، باید به ما تبریک و دست مریزاد بگویید!
تحلیلگر سی ان ان افزود: جناب رئیس جمهور! طرح این سوال اصلا عجولانه نیست. خود شما روز ششم مارس از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها دیدن کردید و گفتید هرکس که میخواهد تست کرونا بدهد میتواند تست بدهد. این حرف شما آن موقع درست نبود. الان هم درست نیست. هرگونه راه مسئولانه برای خروج از این وضعیت، مستلزم تست گرفتن بسیار گستردهتر از حدی است که در حال حاضر در آمریکا وجود دارد. قربان! برنامه شما برای تشدید این تست گرفتنها چیست؟ از چند نفر از آمریکاییها تست گرفته خواهد شد و این کار چه زمانی انجام خواهد شد؟
فرماندار نیویورک کمک ۵۰۰ میلیارد دلاری را خواستار شد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران گفت: دولت فدرال برای کمک به ایالتها در شرایط شیوع بیماری کووید-۱۹ اقداماتی صورت داده است. اما این کمکها کافی نیست. بدون کمک دولت فدرال چگونه میتوان اقتصاد ایالتها را دوباره زنده کرد؟ چگونه میتوان کارها را بار دیگر شروع کرد؟ دولت فدرال باید کمک کند. این کارها باید از سطح دولت فدرال شروع شود. فراتر از سطح مقامات ایالتی، دولت فدرال است که میتواند کاری انجام دهد. ما خواهان ان هستیم که دولت فدرال بسته حمایتی جدیدی تصویب کند تا این مشکلات را حل کند.
وی افزود: ما خواهان آن هستیم که دولت فدرال، پانصد میلیارد دلار برای کمک به هر ایالت در نظر بگیرد. ما این درخواست را مطرح کرده ایم و مقامات هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه از آن حمایت کرده اند. لازم است بستههای حمایتی بیشتری در دولت فدرال تصویب شود. این کار وارد فرایند سیاسی میشود. در واشنگتن هم برای تصویب هر طرحی همه میخواهند سهم خودشان را از کیک داشته باشند تا طرح به تصویب برسد! من به خوبی از مسائل سیاسی سر در میآورم. من فضای سیاست را میشناسم. اما در این مورد نباید این گونه عمل کرد. هرمسئلهای فرصتی برای دعواهای سیاسی نیست.
شمار جان باختگان کرونا در آمریکا از ۲۱ هزار نفر فراتر رفت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار مبتلایان به کرونا و موارد فوت شده ناشی از این ویروس در آمریکا همچنان در حال افزایش است. براساس جدیدترین آمار، بیست و یک هزار و چهارصد و هجده نفر در آمریکا به علت بیماری کووید-۱۹ جانشان را از دست داده اند. شمار مبتلایان به این بیماری نیز در آمریکا به پانصد و سی و دو هزار و سیصد و سی و نه نفر رسیده است.
در سراسر جهان نیز یکصد و دوازده هزار و دویست و چهل و یک نفر به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باخته اند. شمار افراد مبتلا به این بیماری نیز در جهان به یک میلیون و هشتصد و هفت هزار و نهصد و سی و نه نفر رسیده است.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در کانادا به ۶۷۴ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، با ثبت ۷۴ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در کانادا شمار جان باختگان در این کشور به ۶۷۴ نفر افزایش یافت. همچنین شمار افراد مبتلا در این کشور با ثبت ۱۱۶۰ مورد جدید به ۲۳۷۱۹ نفر افزایش یافت.
افزایش جان باختگان کرونا به ۹۳۸۵ نفر در نیویورک
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک در نشستی خبری در جمع خبرنگاران گفت: روز گذشته نیز روز بسیار سختی ازنظر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایالت نیویورک بود. در بیست و چهار ساعت گذشته هفتصد و پنجاه و هشت نفر در ایالت نیویورک به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جانشان را از دست دادند. با این اوصاف، شمار جان باختگان در این ایالت در مجموع به نه هزار و سیصد و هشتاد و پنج نفر رسیده است. مقایسه این آمار با آمار کشتههای حملات یازده سپتامبر جالب توجه است. تصور میشد آن روز، بدترین روز تاریخ نیویورک باشد به طوری که دو هزار و هفتصد و پنجاه و سه نفر در یازده سپتامبر کشته شدند، اما حالا میبینیم که تعداد موارد فوتی کرونا در ایالت نیویورک به نه هزار و سیصد و هشتادو پنج نفر رسیده است.
انتقاد فرماندار آمریکایی از نبود راهبرد ملی مقابله با کرونا در آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، میشل لوهان گریشام فرماندار ایالت نیومکزیکو در گفتگو با این شبکه گفت: ایالتهای مختلف در آمریکا برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ راهبردهای مختلفی درپیش گرفته اند. اولویت همه فرمانداران در ایالتهای مختلف آمریکا حفظ جان مردم است. ما هم در این ایالت هرکاری که بتوانیم انجام میدهیم تا از جان مردم محافظت کنیم و مراقب کارکنان و کادر درمانی باشیم. مشکلی که ما با آن مواجه هستیم، فقدان راهبرد ملی در این زمینه است.
وی افزود: ویروس کرونا، کور است به این معنا که هیچ مرزی را به رسمیت نمیشناسند. اگر ما میتوانستیم راهبرد ملی بهتری در این زمینه داشته باشیم و برنامه گرفتن تست کرونا را در همه کشور به اجرا بگذاریم و افراد مبتلا را رهگیری کنیم، در این صورت میتوانستیم به این جمع بندی برسیم که صدور مجوز مجدد برای فعالیتهای اقتصادی، کاری معقول است و اینکه این کار را در کشور انجام دهیم. به هرحال، ما حداکثر تلاش خود را صورت میدهیم تا وقتی به اوج منحنی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ میرسیم آماده باشیم و میکوشیم شیب این منحنی را کاهش بدهیم و شمار افرادی را کاهش بدهیم که به این بیماری مبتلا میشوند و به مراجعه به بیمارستان نیاز پیدا میکنند.
۱۲۰۰ برابر شدن مبتلایان به کرونا در مدت ۱ ماه در آرکانزاس آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ایالت آرکانزاس آمریکا با بیماری کووید-۱۹ دست و پنجه نرم میکند. مشاهده آمار و روند ابتلا به کووید-۱۹ در این ایالت جالب توجه است. یک ماه پیش یعنی دوازدهم مارس در این ایالت، فقط یک نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده بود و هیچ فوتی کرونایی در این ایالت ثبت نشده بود.
دو هفته پیش و براساس آمار منتشر شده در بیست و نهم مارس، تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در این ایالت به چهارصد و نه نفر رسید و ویروس کرونا پنج نفر را نیز تا این تاریخ در ایالت مذکور به کام مرگ فرستاده بود. حالا با گذشت یک ماه و براساس آمار منتشر شده در دوازدهم آوریل (امروز)، شمار جان باختگان ناشی از این بیماری در ایالت آرکانزاس به بیست و پنج نفر رسیده است. در این ایالت در حال حاضر، یک هزار و دویست نفر به ویروس کرونا آلوده هستند.
حمله کاخ سفید به صدای آمریکا
شبکه المیادین گزارش داد: حمله کاخ سفید به رسانه وابسته به دولت آمریکا، نشانه خشم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور از کاهش محبوبیتش در بین مردم است.
میساء شدید گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین، درباره حمله کاخ سفید به شبکه صدای آمریکا گفت: بین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و رسانه های بزرگ این کشور از زمان رسیدن او به کاخ سفید، روابط بحرانی وجود داشته است، اما تیر انتقاد دولت آمریکا، این بار سازمان رسانه ای را هدف قرار داد که تامین مالی آن برعهده دولت است. صدای آمریکا بزرگترین شبکه رادیوی بین المللی در این کشور است. رادیو و خبرگزاری صدای آمریکا که محصولات تلویزیونی، رادیویی و دیجیتال به بیش از 40 زبان تولید می کند، به هدفی برای تبلیغات کاخ سفید تبدیل شد، زیرا به دیدگاه ترامپ که کرونا را ویروس چینی توصیف می کند، پایبند نبوده است. صدای آمریکا، تصاویری را از شادی اهالی ووهان با پایان قرنطینه پخش و تاکید کرد شمار فوتی های کرونا در آمریکا از چین فراتر رفته است. به نظر می رسد این حرف در ادبیات کاخ سفید، عبور از خط قرمز بود. به همین علت صدای آمریکا را به دفاع از دشمنان آمریکا و نه شهروندان این کشور متهم و تاکید کرد از پول آمریکاییها برای تبلیغات پکن استفاده می کند.
در ادامه این گزارش آمده است: صدای آمریکا که تاثیر زیادی در داخل و خارج این کشور دارد، به سرعت این اتهامات را رد کرد. مدیر صدای آمریکا، تاکید کرد ویژگی رسانه مستقلی که تامین مالی آن برعهده دولت است با رسانه هایی که دولت بر آنها کنترل دارد، قدرت برای ارائه همه جنبه های یک مسئله است. در حالی که مدیر صدای آمریکا از هر نوع اشاره ای به کاخ سفید خودداری کرد، کمیته حمایت از خبرنگاران، موضع گیری کاخ سفید را ننگین توصیف و تاکید کرد به فعالیت صدای آمریکا در سراسر جهان ضربه می زند.
منذر سلیمانی رئیس دفتر شبکه المیادین در واشنگتن در این باره گفت:”بروز چنین مشکلاتی قابل پیش بینی است. زیرا نگاه ترامپ به رسانه ها، حتی پیش از پیروزی در انتخابات هم آن بود که رسانه ها فقط باید از او تمجید کنند. ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی هم، حملات کور علیه رسانه ها انجام می داد. از نظر ترامپ، ماموریت رسانه ها دفاع از اوست و به همین علت، هیچ نوع انتقادی را از طرف آنها نمی پذیرد. ماهیت روانی ترامپ به این صورت است. صدای آمریکا در اصل برای تاثیر بر افکار عمومی در داخل این کشور نیست. ترامپ، خشم خود را سر هر خبرنگاری خالی می کند که برای در تنگنا قرار دادن او تلاش کند. حتی ممکن است از نظر ترامپ، یادآوری سخنان چند روز پیش خودش از طرف یک خبرنگار، به معنای تلاش برای در تنگنا قرار دادن او باشد. به ویژه که ترامپ گاهی در بعدازظهر، سخنان کاملا متناقض با سخنان صبح خودش بیان می کند. ترامپ، نشست های خبری اش را به تربیون تبلیغات انتخاباتی تبدیل کرده است. حتی رسانه های محافظه کار و طرفدار ترامپ هم از این رفتار او انتقاد می کنند. حتی محبوبیت ترامپ هم در حال کاهش است، زیرا این نشست های خبری، به تریبونی علیه مخالفان سیاسی او تبدیل می شود. مردم آمریکا، سخنان ترامپ را با سخنان واقع بینانه و علمی فرماندار نیویورک مقایسه می کنند. ترامپ هنوز در فضای پیش از کرونا قرار دارد. ترامپ از هر فرصتی از جمله در رسانه ها و نشست های خبری استفاده می کند تا در درجه اول برای طرفدارانش پیام ارسال کند، زیرا درک می کند که باقی ماندن او در کاخ سفید، به انسجام بین طرفدارانش بستگی دارد. نظرسنجی ها، متزلزل شدن محبوبیت ترامپ را نشان می دهد. ترامپ حتی سازمان جهانی بهداشت و دولت های قبلی آمریکا را متهم می کند و حاضر نیست هیچ مسئولیتی برعهده بگیرد. او حتی اطلاعات نادرست به مردم ارائه می کند که اگر انتخابات برگزار شود، برای او گران تمام خواهد شد.“
ترامپ خطاب به آمریکایی ها: عید پاک امسال متفاوت خواهد بود
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز با انتشار پیامی تصویری در صفحه توئیتر خود، عید پاک را به مردم آمریکا تبریک گفت و اعلام کرد:
این هفته برای مسیحیان در سراسر آمریکا، مقدس است؛ ما رستاخیز مسیح را گرامی خواهیم داشت که بسیار مهم است، اما عید پاک امسال بسیار متفاوت از اعیاد پیشین خواهد بود، زیرا در بسیاری موارد ما فقط به شکل فیزیکی از کلیساها دور خواهیم بود. ما نمی توانیم آنگونه که علاقه داریم در کلیساها کنار یکدیگر بنشینیم، اما دوباره بزودی قادر خواهیم بود چنین کاری کنیم؛ اما در حال حاضر، ما فاصله را حفظ می کنیم تا از شر مصیبت {کرونا} خلاص شویم. این، بلایی برای کشور ماست که نمونه آن را هرگز کسی ندیده است. اما در این نبرد و جنگ پیروز خواهیم شد. آنگاه به کلیساها بازخواهیم گشت و کنار یکدیگر خواهیم نشست تا جشن بگیریم و اعضای خانواده را دور هم جمع کنیم. چیزهای بسیاری است که شکرگزار آنها باشیم. عید پاک را به همه تبریک می گویم.
سی ان ان: ترامپ اوایل به خاطر ترس از شکست در انتخابات به هشدارها توجه نکرد
سی ان ان در گزارشی اعلام کرد از آنجا که ذهن دونالد ترامپ درگیر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بود و میدانست که پیروزی اش در انتخابات به وجود اقتصادی قدرتمند و میزان بالای اشتغال بستگی دارد در نتیجه نگرانیها در مورد بیماری کرونا را کوچک نمائی کرد و فاجعهای را که آمریکا اکنون در آن قرار دارد بوجود آورد.
انتشار تصاویر برخورد خشن و نژادپرستانه با یک مسافر چینی تبار در مترو
انتشار تصاویری از توهین آمریکایی ها به یک مرد چینی تبار داخل واگن مترو در کالیفرنیا آمریکا، با واکنش گسترده کاربران رسانه های اجتماعی در فیس بوک روبرو شد.
در این تصویر که بر روی صفحه کاربری "ویسلی وو" (Wiseley Wu) در فیس بوک منتشر شده است می توان دید که یک مرد سفید پوست آمریکایی به مسافر چینی تباری که روی صندلی در مترو نشسته است، نزدیک می شود و به علت شیوع ویروس کرونا به او توهین می کند.
مرد آمریکایی خطاب به این مرد چینی می گوید: «با مُشت تو را سر جایت می نشانم» و سپس به صورت او سیلی می زند.
زمانی که مرد سفید پوست تبعه چینی را تهدید می کند، سایر مسافران نیز با گوشی های تلفن همراه خودشان از این حادثه فیلمبرداری و آن را منتشر می کنند.
مرد سفید پوست می گوید:«فکر می کنی از تو می ترسم؟»
مرد چینی تبار پاسخ می دهد: من هرگز چنین چیزی نگفتم.
سفید پوست ادامه می دهد: من از شما چینی های لعنتی متنفرم.
در این هنگام یکی از مسافران زن داخل واگن با لحن اعتراض آمیز به رفتار مرد سفیدپوست واکنش می دهد و می گوید: "ببخشید {این چه طرز حرف زدن است؟}"
در این هنگام مسافر چینی خشمگین می شود و در حالیکه از جای خود بلند می شود، خطاب به مرد سفید پوست می گوید:"اگر جرأت داری یک بار دیگر دستت را روی من بلند کن" .
گرچه بسیاری از مسافران داخل مترو از ادامه درگیری ها جلوگیری کردند، هیچ یک از آنها عملا از مرد چینی تبار دفاع نکرد.
پلیس آمریکا تأیید کرد سه تماس را در ارتباط با این حادثه دریافت کرده اند، اما پیش از رسیدن مأموران پلیس، شهروند سفید پوست آمریکایی محل را ترک کرده بود. افسران پلیس آمریکا گفتند مسافران این اوضاع را به خوبی "مدیریت کرده اند". به گفته آنها، مسافران از طریق تماس با پلیس، به حل موضوع کمک کردند. مرد جوان چینی تبار، قاطعانه واکنش داد و رفتاری منطقی داشت. سایر مسافران نیز بدون آنکه مداخله فیزیکی کنند، از شخص قربانی حمایت کلامی کرده اند. برخی مسافران نیز به شکل فیزیکی از محل تهدید و خطر دور شده اند. پلیس کالیفرنیا اعلام کرده است به تحقیقات درباره این حادثه ادامه می دهد.
صف های طولانی دریافت غذای رایگان
شیوع بیماری کرونا و افزایش سرسام آور بیکاری در آمریکا باعث شده است که در روزهای اخیر، هزاران نفر از مردم این کشور در مقابل مراکز توزیع غذای رایگان صف بکشند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی میل، مراکز توزیع غذای رایگان موسوم به "بانکهای غذا" در آمریکا در روزهای اخیر با صفوف طولانی کسانی روبرو شدند که به علت بیکاری یا نداشتن پول دچار مشکل شده اند. به موازات ادامه تلاشها برای مهار کرونا در آمریکا، آمریکا بیکاری این کشور در این هفته به ۱۴.۷ درصد رسید که از سال ۱۹۴۰ تاکنون بی سابقه بوده است. همچنین در طول سه هفته گذشته، ۱۶ میلیون و هشتصد هزار نفر از مردم آمریکا تقاضای حقوق بیکاری کرده اند. همین مسئله، مراکز توزیع غذای رایگان در آمریکا را با فشار دوچندان روبرو کرده است و این در شرایطی است که مردم آمریکا، تعطیلات عید پاک را پیش رو دارند.
روز شنبه، بانک غذای "سکِند هاروست"، برنامه توزیع غذای رایگان را در بین خودروهای عبوری در آناهایم کالیفرنیا اجرا کرد. در این رخداد ۳ ساعته، غذای مورد نیاز برای ۷ هزار خانواده فراهم شد و به هر یک از خودروهایی که در صف تحویل غذا بودند، یک بسته غذای حاوی سیب زمینی و پیاز سرخ شده به همراه نان داده شد.
در شهر "هونولولو" در ایالت هاوایی آمریکا نیز روز شنبه خودروهایی که طول صف آنها به ۳ کیلومتر میرسید، مقابل مرکز توزیع غذای "سالویشن آرمی" جمع شدند. مردم برای دریافت بستههای غذا ناچار شدند تا دو ساعت در صف باشند. مرکز سالویشن آرمی اعلام کرد به ۷۰۰ خودرو که سرنشینان آنها گاهی بیش از یک خانواده بودند، غذا داده است و این نشان میدهد که غذا در بین هزاران نفر توزیع شده است.
اوایل این هفته نیز تصاویر دیگری از تشکیل صفهای طولانی خودروها مقابل مراکز توزیع غذای رایگان در آمریکا منتشر شده بود.
بانک غذای سن آنتونیو در ایالت تگزاس اعلام کرد حدود ۶ هزار نفر برای تحویل غذای رایگان از این مرکز در روز پنجشنبه ثبت نام کرده بودند، اما در نهایت حدود ۱۰ هزار خانواده برای دریافت غذا به این مرکز مراجعه کردند.
زندانهای آمریکا به مرکز اصلی شیوع کرونا تبدیل شده اند
زندانیان در بازداشتگاههای سراسر آمریکا در برابر شیوع کووید ۱۹ آسیب پذیر هستند و همین مسئله نگرانی عموم مردم این کشور را در خصوص تأمین امنیت و مقابله با شیوع بیماری برانگیخته است.
به گزارش رویترز و به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین, شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بین زندانیان و کارکنان زندانهای آمریکا از تعداد مبتلایان در خانههای سالمندان این کشور فراتر رفته و بازداشتگاههای این کشور را به بزرگترین مرکز عمومی شیوع عفونت در این کشور تبدیل کرده است.
طبق گزارش رسانههای آمریکا، زندان ناحیه "کوک" در شیکاگو از مبتلا شدن ۳۰۴ تن از زندانیان و ۲۱۳ نفر از کارکنان خود به کرونا خبر داده است و این رقم احتمالا افزایش خواهد یافت، زیرا قرار است از چهار هزار و ۵۰۰ زندانی دیگر در این بازداشتگاه، آزمایش کرونا گرفته شود.
زندان "جکسون سیتی" در میشیگان آمریکا نیز ابتلای حدود ۲۰۰ نفر به کرونا را تأیید کرده است و زندانهای ایالت ایلینوی و کارولینای شمالی نیز دچار وضع مشابهی هستند.
در ایالت نیویورک که بیشترین آسیب را بر اثر کرونا دیده است، تا تاریخ ۸ آوریل، ۲۸۸ زندانی، ۴۸۸ زندانبان و ۷۸ نفر از کادر درمانی زندانها به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در زندانهای کالیفرنیا، شمار زندانیان مبتلا به کووید ۱۹ در مدت کمتر از یک هفته، ۷ برابر افزایش یافته است و تا تاریخ ۸ آوریل، ابتلای دستکم ۲۹ زندانی و بیش از ۶۰ تن از کارکنان بازداشتگاهها به کرونا تأیید شده است.
بررسی اطلاعات موجود نشان میدهد که تاکنون در زندانهای آمریکا، دستکم ۱۳۰۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۲ تن نیز جان باخته اند. از آنجایی که زندانهای برخی ایالتهای آمریکا هنوز نتایج بررسیهای خود را اعلام نکرده اند، ارقام کنونی ممکن است بخش ناچیزی از کل واقعیت باشد.
ساختار و عملکرد بازداشتگاههای آمریکا به گونهای است که جلوگیری از شیوع بیماری همه گیر را دشوار میکند.
طبق گزارش "رادیو ملی آمریکا"، عرض راهروهای محل عبور زندانیان در بازداشتگاههای نیویورک معمولاً ۶۰ سانتی متر است و این موضوع، فاصله گذاری اجتماعی را تقریبا غیرممکن میکند. کمبود شدید وسایل حفاظت شخصی نیز زندانیان را به استفاده از شیوههایی ابتدایی نظیر پوشاندن گوشی تلفنها با جوراب یا افشاندن مایع ضد عفونی رقیق شده به داخل بینی خود، واداشته است.
شبکه سی ان ان نیز گزارش داد گرچه اقداماتی نظیر حبس جداگانه زندانیان، صرف غذا داخل سلولها و محدود کردن فعالیتها در محوطه باز صورت گرفته است، زندانیان هنوز ناچارند از سرویسهای بهداشتی و حمامهای مشترک استفاده کنند و همین مسئله خطر ابتلا و سرایت عفونت در آنها را به شدت افزایش میدهد. سی ان ان اخیراً نیز در گزارشی اعلام کرد زندانهای آمریکا به "آزمایشگاه کِشت" ویروس کرونا جدید تبدیل شده است.
گزارشها همچنین از جان باختن عدهای در زندانهای آمریکا حکایت دارد. به عنوان مثال، ۵ زندانی در "اوکدیل"، در حوالی "نیواورلئان" بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته اند.
به موازات افزایش وحشت و نگرانی زندانیان، برخی حوادث امنیتی نیز داخل بازداشتگاهها رخ داده است. در ایالت واشنگتن و کانزاس، زندانیان به اقداماتی نظیر شکستن پنجره ها، تخریب کپسولهای آتش نشانی و به آتش کشیدن دفاتر زندان مبادرت ورزیده اند. خانوادههای زندانیان نیز که از ناتوانی مسئولان در مهار شیوع کرونا خشمگین هستند، ضمن تجمع مقابل بازداشتگاه ها، ارسال تجهیزات و خدمات بهداشتی بیشتر را خواستار شده اند.
تلاش برای کاستن از تنش ها، بسیاری از افسران زندانبان آمریکا را به اضافه کاری واداشته است. بسیاری از مأموران زندان ناچارند ۱۲ ساعته و دو شیفت کار کنند و برخی از آنها نیز ۴۰ ساعت مداوم مشغول به کارند. فشار بیش از حد کاری به خودکشی دو تن از افسران مسئول زندانها در کالیفرنیا منجر شده است.
به رغم مخالفتهای آشکار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، بسیاری از ایالتها نظیر کالیفرنیا، نیویورک، اوهایو و تگزاس برای آزادی برخی زندانیان آماده میشوند. افرادی که زودتر آزاد میشوند، شامل بزهکاران با جرمهای غیر خشن مانند سارقان یا کلاهبردارانی هستند که روزهای پایانی محکومیت خود را سپری میکنند. زندانیان سالخورده با بیماریهای زمینهای نظیر نارسایی قلبی، فشار خون بالا و دیابت نیز به علت آسیب پذیری در برابر کرونا، آزاد خواهند شد.
ایالت کالیفرنیا اعلام کرد تاکنون هزار و ۳۰۰ زندانی را آزاد کرده و ۳۵۰۰ بزهکار دیگر را که فقط ۶۰ روز از دوره محکومیتشان باقی مانده است، آزاد خواهد کرد. "بیل دبلازیو" شهردار نیویورک نیز گفت ۳۰۰ زندانی سالخورده که جرایم آنها خشونت آمیز نیست، آزاد خواهند شد.
گرچه مقامات آمریکا بارها گفته اند که وضع سلامت زندانیان به دقت بررسی میشود، عموم مردم آمریکا درباره تأثیر اوضاع زندانها بر نحوه مقابله با شیوع بیماری و تأمین امنیت نگران هستند.
ترامپ به ازسرگیری سریع فعالیت های اقتصادی مصمم است
در بحبوحه گسترش شدید همه گیری ویروس کرونا علاوه بر انگیزههای سیاسی، بحران اقتصادی که در انتظار آمریکاست، دونالد ترامپ را به از سرگیری هر چه سریعتر فعالیتهای اقتصادی مصمم کرده است.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد: بر اساس آمار بسیار معتبر ارائه شده از سوی دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون ویروس کرونا در آمریکا بیش از ۲۰ هزار قربانی برجا گذاشته است. شمار مبتلایان نیز در آمریکا بسیار بالاست. تعداد افراد مبتلا شده به ویروس کرونا تقریبا به نیم میلیون نفر رسیده است. نیویورک نیز به کانون همه گیری در آمریکا مبدل شده است. اما به گفته اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک، بارقههای امید از هم اکنون مشهود است. روند حرکت منحنی همه گیری افقی شده است. مجری از گزارشگر این شبکه در واشنگتن پرسید: با توجه به اظهارات فرماندار نیویورک، امیدواریهایی ایجاد شده است. شما در آمریکا هستید. چه دلایلی برای امیدواری به بهبود اوضاع وجود دارد؟
گزارشگر گفت: به رغم افزایش شمار تلفات در آمارهای ۲۴ ساعت اخیر، همه گیری در آمریکا به حدی ناموزون، گسترش یافته که نتیجه گیری را دشوار کرده است. فرانسه، ایتالیا و اسپانیا را میتوان با یکدیگر مقایسه کرد. تحلیل وضعیت این کشورها شبیه همند. اعداد و ارقام نیز در این کشورها به هم شباهت دارند. اما مقایسه ایالات مختلف آمریکا با یکدیگر ممکن نیست. تعداد قربانیان و افراد مبتلا در نیویورک، نیمی از تلفات و مبتلایان سراسر کشور است. در چنین شرایطی، ایالاتی مثل ویسکانسین، بسیار اندک، درگیر ویروس کرونا هستند. ما چندی پیش در ماریلند و در شهر بالتیمور بودیم. ساکنان این شهر، عمدتا سیاهپوستان هستند. مقامات دولتی، منتظر شیوع بسیار گسترده و ویرانگر همه گیری در این شهرند و منتظرند تبعاتی گسترده همانند نیویورک را شاهد.
العربی الجدید : از نگاه ترامپ همه به جز دولت او مقصر هستند
روزنامه العربی الجدید در مقالهای به قلم ابتسام عازم، در انتقاد از سیاستهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در رویارویی با ویروس کرونا، نوشت، سیاست ترامپ در این زمینه متهم کردن همگان به جز دولت آمریکاست.
این مقاله که با عنوان «سیاست ترامپ برای رویارویی با بحران کرونا، متهم کردن همه به جز دولت خودش است» در پایگاه اینترنتی روزنامه العربی الجدید منتشر شد، آمده است.
چین، سازمان بهداشت جهانی، دولت باراک اوباما، فرمانداران ایالتی به ویژه دموکراتها و رسانهها تنها بخشی از تکه کلامهای دونالد ترامپ در توجیه شکست فاحش دولتش برای مهار و مقابل با ویروس کروناست، شکست سختی که موجب شد تا آمریکا در طول چند هفته به یکی از کانونهای اساسی ویروس تبدیل شود و در مسیر تبدیل شدن به اصلیترین کانون این بحران در جهان باشد. تعداد مبتلایان در این کشور به نیم میلیون نفر رسید که یک سوم آمار رسمی مبتلایان در جهان است ضمن اینکه آمار مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در آمریکا به رقم ۲۰ هزار نفر نزدیک شد، و این رقم حدود یک پنجم آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در جهان است.
رأی الیوم: ویروس کرونا آشکار ساخت آمریکا در آزمون رهبری جهان مردود شده است
روزنامه اینترنتی رأی الیوم با استناد به مشکلات عدیده آمریکا به عنوان ابرقدرت در برابر ویروس کرونا، مهم ترین نیاز امروز جهان را عبور از رهبری تک قطبی به سوی رهبری چند قطبی دانست و نوشت ویروس کرونا آشکار ساخت آمریکا در آزمون رهبری جهان مردود شده است.
رأی الیوم در مقاله ای به قلم «امحمد عزیز» با عنوان «نیاز به تجدید نظر در مفهوم ابرقدرت» منتشر شده آمده است، ویروس کووید 19 بزرگ ترین بحران جهان در قرن کنونی محسوب می شود؛ مشکلی با گستردگی و عمق فراوان که تهدیدی برای سلامت تمامی انسان ها در کره خاکی است.
ویروس کرونا آشکار ساخت آمریکا در آزمون رهبری جهان مردود شده است زیرا دیگر رویکردها به این کشور به عنوان ابرقدرت و سرآمد جهان نیست به این دلیل که دولت آمریکا در چنین بحبوحه ای به منافع تنگ نظرانه خود مشغول شد و به وضوح اثبات کرد فاقد شایستگی است.
تأثیرات منفی شعار «اول آمریکا» بر جهان
دولت آمریکا در حالی بر پیشبرد سیاست و شعار خود مبنی بر «اول آمریکا» اصرار دارد که این سیاست نه تنها بر کشورهای جهان به ویژه متحدان آمریکا تأثیر منفی داشته و آنها را در مقابله با بحران کرونا با مشکل روبرو کرده بلکه بی توجهی به همکاری جهانی باعث شده است خود آمریکا نیز اثرات منفی آن را ببیند.
پایگاه اینترنتی العربی الجدید در یادداشتی به قلم فاطمه نصرالله نوشت: شعار «اول آمریکا» که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سالها پیش، از زمان آغاز کمپین انتخاباتی خود سر داد و از زمان رسیدن به کاخ سفید در راستای اجرای آن بر آمد، در سایه بحران شیوع ویروس کرونا که نقاط مختلف جهان را مورد حمله قرار داد و خود آمریکا در صدر کشورهای ضرر دیده از آن قرار دارد، هیچ گاه بیش از این لحظه، بد و نفرت آور نبوده است. علاوه بر آن، این شعار در حال حاضر، کوته بینی رئیس جمهور آمریکا را بیش از هر زمان دیگری نمایان ساخت تا جاییکه روشن شد یکه تازی، فردی گرایی و از بین بردن همکاری بین المللی که از مهمترین ویژگیهای دوران حکمرانی دونالد ترامپ و رویکرد اوست، با خطرات جهانی، همچون خطر کنونی کرونا، سازگاری ندارد.
تا همین چندی پیش، ترامپ خطر ویروس کرونا را کم اهمیت جلوه میداد و عقیده داشت کشورش از آن دور است و در فهرست اولویتهای خود، اجازه ندادن به هیچ چیزی برای تأثیر بر کمپین انتخاباتی خود را قرار داده بود. در ۲۶ فوریه گذشته، وی پیش بینی کرد شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به زودی به صفر خواهد رسید، پیش از آنکه اخیرا هشدار دهد که آمریکا وارد مرحله وحشتناکی در اثر همین ویروس خواهد شد.
در ۲۵ فوریه، لری کودلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید اصرار داشت که آمریکا، تهدید ناشی از ویروس را مهار کرده است، زیرا دولت ترامپ، مرزهای کشور را تقریبا به طور کامل بست، اما همان فرد اخیرا گفته خود را تغییر داد و گفت که آمریکا در اثر کرونا و پیامدهای آن، از رکود اقتصادی دردناکی رنج میبرد، در حالی که اظهارات مسئولان آمریکایی در روزهای اخیر، حاکی از شرایطی بدتر است و از وقوع شرایطی شبیه به لحظه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ سخن به میان آمده است.
واقعیت روشن است، ترامپ و همه اعضای دولت او و معاونانش در ارزیابی شرایط ناکام بودند. در همین راستا، خبرگزاری رویترز چند روز پیش در مطلبی اشاره کرد که دولت آمریکا از زمانی که از شیوع ویروس در اواخر ماه دسمابر گذشته مطلع شد، یک ماه زمان برد تا در میان اختلافات داخلی شدید، محدودیتهای اولیه را بر سفرها اعمال کند. مسئولان دولتی آگاه از پشت پردههای مناقشات به رویترز گفتند که کارکنان شورای امنیت ملی و وزارت امور خارجه و دیگر نمایندگان فدرال، در آن زمان درباره همه چیز بحث و تبادل نظر میکردند؛ از بهترین راهها برای آزمایش مسافران بیمار تا تأثیر اقتصادی هر محدودیتی که اعمال شود. یکی از مسئولان گفت کارکنان شورای امنیت ملی در نهایت به مسئولان بلند پایه دولت پیشنهاد دادند که محدودیتهای شدیدی را بر روی سفرها اعمال کند، اما رئیس جمهور حداقل یک هفته برای تصویب این تصمیم منتظر ماند.
مدارس نیویورک تا سپتامبر تعطیل خواهد بود
پایگاه اینترنتی میرر در گزارشی به قلم متیو درش نوشت در حالی که شهر نیویورک با شیوع مرگبار ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، شهردار نیویورک اعلام کرده است مدارس این شهر تا ماه سپتامبر تعطیل خواهد بود. تا کنون بیش از هشت هزار نفر از ساکنان نیویورک بر اثر ابتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا فوت کرده اند.
بیل دیبلازیو شهردار نیویورک در این باره گفت مدارس این شهر تا پایان سال تحصیلی تعطیل خواهد بود. وی گفت "مجبورم با ناراحتی اعلام کنم که نمیتوانیم مدارسمان را تا پایان سال تحصیلی کنونی، بازگشایی کنیم. اما باید اعلام کنم که کار درست، همین است. "
دیبلازیو در تاریخ ۱۶ مارس دستور تعطیلی مدارس دولتی را صادر کرد. این مدارس قرار بود بیستم آوریل بازگشایی شود. اما شهردار نیویورک اعلام کرد اکنون مشخص شده است این هدف، واقع گرایانه نبوده و نیویورک به یکی از کانونهای عمده شیوع ویروس کرونا تبدیل شده است.
چند ساعت بعد «اندرو کوئومو» فرماندار ایالت نیویورک، به این اظهارات شهردار واکنش نشان داد و اعلام کرد هنوز در خصوص تعطیلی مدارس تصمیم گیری نشده است.
کوئومو در این باره گفت دیبلازیو نمیتواند به صورت یکجانبه و بدون هماهنگی با سایر بخشهای کلانشهر، مدارس را تعطیل کند. وی تاکید کرد تصمیم گیری در خصوص بازگشایی مدارس نیویورک به عهده وی است.
فرماندار ایالت نیویورک در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره اختیار تصمیم گیری در خصوص تعطیلی مدارس شهر نیویورک گفت "این موضوع در این شرایط، در حیطه اختیارات قانونی من است. "
این دو پیام متناقض، باعث ایجاد اغتشاش و سردرگمی میان معلمان شده است.
یک معلم در شهر نیویورک در پیامی توییتری نوشت "چه خبر است؟ فدراسیون متحد معلمان پیشتر به معلمان شهر نیویورک، از جمله من، خبر داده بود که مدارس تا پایان سال تعطیل است. این تغییر تصمیمات، عصبانی کننده است. "
«اریک آدامز» مدیر ناحیه بروکلین در این باره در پیامی توییتری، آنچه را "بحث و جدلهای کم اهمیت" توصیف کرد، مورد انتقاد قرار داد و نوشت "چه کسی اختیار قانونی تعطیلی مدارس شهر نیویورک را دارد؟ این موضوع برای مدت زمانی طولانی، موضوع بحث افرادی بوده است که باید عموما وقت خود را صرف گفتگوهای علمی کنند. من زمان (انجام چنین کارهایی را) ندارم. من طاقت این بحث و جدلهای کم اهمیت را در میانه یک بیماری همه گیر مرگبار، ندارم. "
مرکز نگهداری از معلولان در شهر مارکام کانادا دچار وضع بحرانی است
یک مرکز نگهداری از افراد دچار معلولیت در شهر مارکام کانادا که ده ها تن از کارکنان آن به علت شیوع کرونا از آمدن به کارشان خودداری می کنند، دچار وضع بحرانی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی بی اس، «شِلی بریلینگر» مدیر اجرایی مرکز "پارتیسیپیشن هاوس" در شهر مارکام آنتاریون کانادا که در آنجا از معلولان بزرگسال و افراد دچار عقب ماندگی نگهداری می شود، اعلام کرد بسیاری از کارکنان این مرکز در طول هفته های اخیر برای مراقبت از خود یا عزیزانشان در برابر شیوع ویروس در خانه مانده اند. اکنون این مرکز به علت کمبود نیروی انسانی و تجهیزات حفاظتی، از جمله ماسک، اعلام شرایط اضطراری کرده است و بسیاری از ساکنان آن با مشکل روبرو شده اند.
«لارا میفِن» یک زن کانادایی است که به دنبال شیوع کرونا تصمیم گرفته است دخترش اِمیلی را از مرکز نگهداری معلولان در مارکام خارج کند. این زن می گوید برای رفع نیازهای دختر معلول خود که احتمالا به کرونا مبتلا شده است، تلاش می کند.
لارا در گفتگو با شبکه سی بی اس گفت:
روز سه شنبه به ما اطلاع دادند که احتمال شیوع بیماری کرونا و نشانه های تب و سرفه در مرکز دیده شده است؛ بنابراین خانواده من تصمیم گرفت که دخترم امیلی را از "پارتیسیپیشن هاوس" خارج کنیم تا او به کووید19 مبتلا نشود و اگر احیاناً بیمار شد، بتوانیم از نزدیک مراقب او باشیم.
این زن کانادایی در پاسخ به این سوال که نگهداری از دختر معلول چه اندازه برایش دشوار است، پاسخ داد:
اِمیلی دو سال در مرکز نگهداری از معلولان بوده است و علت اینکه او را به این مرکز بردیم، آن بود که مراقبت های فیزیکی از امیلی دشوار شده بود. تصمیم برای آوردن او برای خانه نیز دشوار بود، اما به خاطر خود امیلی هم که شده باید این کار را می کردیم. اما ما از همه تجهیزات لازم برای مراقبت از برخوردار نیستیم. در حال حاضر، من خودم را در طبقه بالای خانه قرنطینه کردم و شبانه روزی از دخترم مراقبت می کنم.
مراکز درمانی با کمبود ماسک و دستگاه تنفس مصنوعی روبرو هستند
به موازات افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در آمریکا، کارکنان بیمارستانها و مراکز درمانی در سراسر این کشور خواستار دریافت تجهیزات پزشکی بیشتر هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی رادیو ملی آمریکا (ان پی آر)، کادر درمانی و پرستاران بیمارستانها در سراسر آمریکا میگویند با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، آنها به تجهیزات حفاظت شخصی و دستگاههای تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) بیشتری نیاز دارند. در این میان، مراکز تولید تجهیزات پزشکی آمریکا خواستار مداخله دولت ترامپ برای توزیع کالاهای پزشکی به شکل مرکزی و از سوی دولت فدرال شده اند.
«کامیلا دومونسک» خبرنگار ان پی آر میگوید:
هیچ کس دقیقا نمیداند که در آمریکا به چه میزان تجهیزات پزشکی نیاز است. شاید یکی از شیوههای بررسی میزان نیازها این باشد که به شکاف بین تجیزات درخواستی از سوی ایالتها و آنچه "سازمان مدیریت بحران فدرال" (فیما) به آنها تحویل میدهد، نگاه کنیم. اخیرا گروهی از ایالتهای آمریکا، ۴ میلیون ماسک "ان ۹۵" درخواست کردند که قادر به فیلتر ۹۵ درصد از ذرات معلق در هواست، اما فقط ۵۰۰ هزار ماسک به آنها تحویل داده شد. در حال حاضر ما حدود ۲۰۰ هزار دستگاه تفنس مصنوعی (ونتیلاتور) در آمریکا داریم که برخی از آنها قدیمی بوده و کارایی بهینه ندارند. بیمارستانهای آمریکا اعلام کردند با توجه به شرایط کنونی، آنها به تعداد بیشتری ونیتلاتور نیاز دارند که باید هر چه سریعتر فراهم شود.
همکاری بی سر و صدای پزشکان آمریکایی وچینی
به رغم تنش های آمریکا و چین بر سر ویروس کرونا، پزشکان آمریکایی از کمک پزشکان چینی استفاده می کنند.
صدها دانشمند و پزشک آمریکایی و چینی اخیرا نشست های مجازی باهم برگزار کرده اند و به تبادل اطلاعات برای درمان بهتر بیماران می پردازند.
در گزارشی که نشریه وال استریت ژورنال در اینباره منتشر کرده، به ارتباط پزشکان آمریکایی با متخصصان دانشگاه پزشکی ژجیانگ چین و نیز متخصصان ووهان اشاره شده است.
آنها می گویند از این همکاری بسیار سود برده اند و به توصیه های آنها گوش داده اند. این پزشکان می گویند ویروس کرونا مسئله ای جهانی است و همه باید در برخورد با آن دستورکار سیاسی را کنار بگذارند.
کشورهای سراسر جهان درحال ارزیابی هزینه و سود بازگشایی جوامع خود هستند
نیویورک تایمز در مقالهای نوشت: کشورهای مختلف در سرتاسر جهان در حال ارزیابی هزینهها و منفعتهای حاصل از بازگشایی جوامع خود هستند. این در حالی است که همه گیری ویروس کرونا روز یکشنبه همچنان ادامه داشت و شمار موارد ابتلا به این ویروس، به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر افزایش یافت. شمار قربانیان بیماری ناشی از این ویروس نیز به ۱۰۸ هزار نفر رسیده است.
با وجود آنکه نام برخی کشورها، به فهرست کشورهایی افزوده شده است که تعطیلی گسترده جوامع را در دستور کار قرار داده اند، برخی دیگر از کشورها در حال ارزیابی منافع حاصل از بازگشایی حداقل بخشهایی از جوامع هستند.
در ایران، برخی ادارات دولتی و مغازه ها، کارخانهها و سایر کسب و کارها، روز شنبه آغاز به کار کردند. این در حالی است که تعطیلی سراسری به صورت گام به گام، در حال لغو شدن است. حسن روحانی رئیس جمهور ایران هفته گذشته اعلام کرد فعالیت اقتصادی و دولتی باید ادامه پیدا کند. وی روز شنبه گفت مردم باید هنوز هم فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
برخی از کشورهای اروپایی که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دیده اند، هنوز هم روزانه صدها مورد جدید ابتلا را به ثبت میرسانند. مسئولان این کشورها اعلام کرده اند چنین به نظر میرسد که وخیمترین شرایط این بحران را اکنون پشت سر گذاشته اند. البته این مسئولان هشدار داده اند طرحهای آنها برای کاهش برخی محدودیت ها، باعث بازگشت شرایط عادی به جامعه نخواهد شد، بلکه مردم باید یاد بگیرند چگونه در شرایط همه گیری بیماری، در ایمنی زندگی کنند.
اسپانیا که پس از آمریکا بیشترین شمار مبتلایان را دارد، قرار است از روز دوشنبه برخی از کارکنان را به محل کار باز گرداند. نرخ مرگ و میر بر اثر بیماری در این کشور، رو به کاهش است و شمار موارد مبتلای جدید، هر روز سه درصد افزایش مییابد. این در حالی است که این رقم در اواسط ماه مارس برابر با ۲۰ درصد بود.
ایتالیا نیز که به لحاظ موارد ابتلا در رتبه بعد از اسپانیا قرار دارد، اجازه بازگشایی برخی کسب و کارها مانند کتاب فروشی ها، فروشگاههای لباس کودکان و برخی مشاغل حوزه کشاورزی را از روز سه شنبه خواهد داد.
اتریش نیز قصد دارد پس از تعطیلات پایان هفته، اجازه بازگشایی مغازههای کوچک را صادر کند. در جمهوری چک نیز مغازههای کوچک در حال باز شدن هستند و مردم میتوانند برخی فعالیتهای ورزشی از جمله تنیس و شنا را از سر بگیرند. کودکستانها نیز در دانمارک ممکن است هفته آینده گشوده شوند. این موضوع در نروژ نیز مصداق دارد.
چین نیز به تعطیلی و قرنطینه ووهان پایان داده است.
این پرسش برای بسیاری از کشورها مطرح است که کاهش محدودیت ها، چه نتیجهای خواهد داشت. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و فرمانداران ایالتهای مختلف این کشور در تلاش برای تعدیل درخواست کارشناسان پزشکی برای ادامه محدودیتها هستند.
این در حالی است که در هند، تعطیلی و قرنطینه همه یک میلیاردو ۳۰۰ میلیون شهروند این کشور به مدت ۲۱ روز دیگر تمدید خواهد شد و تا پایان آوریل ادامه خواهد داشت.
ترکیه نیز قرنطینه دو روزهای را برای ۳۱ استان به اجرا در آورده است.
دیزنی ورلد ۴۳ هزار نیروی کار خود را به مرخصی بدون حقوق میفرستد
در پی شیوع کرونا، مجموعه تفریحی والت دیزنی ورلد در آمریکا در نظر دارد ۴۳ هزار کارمند خود را به مرخصی بفرستد.
به گزارش دیلی میل، این شرکت پرداخت حقوق کارکنان خود را متوقف کرده، اما آنها همچنان میتوانند از مزایایی از جمله خدمات پزشکی، دندانپزشکی و بیمه عمر دراین مدت مرخصی بهرهمند شوند. دیزنی ورلد ۷۷ هزار نیروی کار دارد.
پلیس لوئیزیانا از موسیقی ژانر وحشت برای اعلام آغاز ساعت منع رفت و آمد استفاده میکند
پلیس لوئیزیانا از "آژیری" که در سریال ترسناک آمریکایی "پاکسازی" نواخته میشود به منظور اعلام ساعت منع رفت و آمد در این ایالت استفاده میکند.
به گزارش دیلی میرر، ساعت منع رفت و آمد در لوئیزیانا از ۹ شب شروع میشود و تا ۶ صبح ادامه دارد.
در این سریال وحشتناک یک تعطیلات سالانه تخیلی به عنوان "پاکسازی" به مدت ۱۲ ساعت جشن گرفته میشود که در این مدت همه جرائم از جمله قتل قانونی است.
بانکهای مواد غذایی پاسخگوی نیاز آمریکاییها نیستند
شبکه سی بی اس نیوز آمریکا گزارش داد حدود هفده میلیون شهروند آمریکا در چند هفته اخیر و در پی بیکاری به علت شیوع کرونا برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند.
میزان بیکاری در سراسر آمریکا اکنون حدود سیزده درصد است و بسیاری از افراد بیکار در این کشور برای دستیابی به موادغذایی روزانه خود با چالش مواجه هستند. در بانکهای غذایی در سراسر آمریکا شاهد صفهای طولانی مراجعه کنندگانی هستیم که برای دریافت کمکهای غذایی به این مراکز مراجعه میکنند و این نشان میدهد که شیوع ویروس کرونا دشواری اقتصادی زیادی را برای شهروندان آمریکایی ایجاد کرده است. افزایش میزان بیکاری در آمریکا به معنای افزایش تقاضا برای غذا در این کشور است.
یکی از شهروندان آمریکایی که اخیرا شغلش را از دست داده است و برای تامین غذای مورد نیاز خود و خانواده پنج نفره اش به یکی از این مراکز توزیع کمک غذایی رفته بود، به خبرنگار سی بی اس نیوز گفت: این کمک غذایی شامل گوشت مرغ و برخی غذاهای کنسرو شده است که کمک غذایی نسبتا خوبی برای خانواده ام است.
در شمال کالیفرنیا مردمی که برای دریافت کمکهای غذایی به یکی از مراکز توزیع موادغذایی رفته بودند با تشکیل صفهای بسیار طولانی خیابانها و بزرگراه این منطقه را برای مدت طولانی مسدود کردند.
یکی از مسئولان مرکز توزیع غذا در آمریکا میگوید هرگز چنین وضعی را ندیده است. وی گفت ما در حالت عادی ماهانه به ارزش یک میلیون دلار کمکهای غذایی به مردم اعطا میکنیم، اما تنها در یک هفته اخیر ما بیش از یک میلیون دلار کمکهای غذایی به افراد نیازمند اعطا کرده ایم.
خبرنگار سی بی اس نیوز افزود همزمان با افزایش تقاضاها برای کمکهای غذایی در آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی در این کشور نگران آن هستند که نتوانند به همه تقاضاها پاسخ بدهند.
یکی از کشاورزان فلوریدا میگوید پیش از این شصت الی هفتاد هزار جعبه محصول گوجه فرنگی ما به علت نبود خریدار در مزارع رها میشد. اکنون هم با توجه به آن که بخش عمدهای از شهروندان آمریکایی مایحتاج غذایی خود را به شکل رایگان از بانکهای غذایی دریافت میکنند این نگرانی وجود دارد که تقاضای بازار برای محصولات آنها کاهش بیابد و آنها نتوانند محصولات شان را در بازار بفروشند.
اعتراض پرستاران نیویورک به کمبود ماسک
تعدادی از پرستاران و کادر درمانی بیمارستانها و مراکز درمانی نیویورک آمریکا به کمبود ماسک اعتراض کردند.
به گزارش شبکه راشاتودی، گروهی از پرستاران و کادر درمانی بیمارستانها و مراکز درمانی در شهر نیویورک آمریکا با تجمع در برابر محل کار خودشان در حالی که شمع روشن کرده بودند به کمبود ماسک برای پرستاران اعتراض کردند.
"تریزا کاراوالو" یکی از پرستاران شهر نیویورک به خبرنگار راشاتودی گفت: نباید درباره این که چه کسی باید ماسک دریافت بکند و چه کسی دریافت نکند تصمیم گیری بشود. این اقدام و تصمیم ضد انسانی است. همه کسانی که در سیستم بهداشت و درمان کار میکنند باید ماسک دریافت بکند. ما حق داریم که در این وضعیت که به شدت در معرض ویروس کووید ۱۹ هستیم از ما محافظت بشود. نباید در این وضع تصمیم گیری بشود که چه کسی دراین وضع چه چیزی را دریافت بکند و چه چیزی را دریافت نکند. باید به هر کسی هر آن چه که برای کارش نیاز دارد داده شود. تا نیروها با آمادگی بتوانند کارشان را انجام بدهند.
شماری از پرستاران شهر نیویورک در این تظاهرات پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود: "ما برای زندگی میجنگیم".
جمهوریخواهان احتمال میدهند ویروس کرونا، در آزمایشگاه ساخته شده باشد
پایگاه اینترنتی مدییت در گزارشی نوشت: بیشتر آمریکاییها اطمینان دارند ویروس کرونا به شکل طبیعی ایجاد شده است، اما نتایج یک نظرسنجی جدید که طی هفته کنونی انجام شد نشان میدهد جمهوریخواهان دو برابر بیشتر از دموکراتها باور دارند که این ویروس، در آزمایشگاه تولید شده است.
بر اساس نظرسنجی «موسسه پژوهشی پیو»، شمار زیادی از آمریکایی ها، یعنی ۴۳ درصد از آنها، بر این باور هستند که ویروس کرونا که عامل ایجاد بیماری کووید-۱۹ است، به صورت طبیعی پدید آمده است. این در حالی است که ۲۳ درصد از آنها عقیده دارند این ویروس در آزمایشگاه تولید شده است. یک چهارم شرکت کنندگان در نظرسنجی نیز اعلام کردند "در این خصوص اطمینان ندارند. ".
اما جالب است که نتایج این نظرسنجی، حاکی از وجود اختلافات قابل توجهی در راستای خط و مرزهای حزبی و عقیدتی است. زمانی که گرایشها و عقاید سیاسی را در نظر بگیریم، متوجه میشویم که جمهوریخواهان و افراد مستقلی که گرایشهای جمهوریخواهان را دارند، در مقایسه با همتایان دموکرات خود به احتمال بیشتری عقیده دارند ویروس کرونا در آزمایشگاه تولید شده است. این رقم برای جمهوریخواهان برابر با ۳۷ درصد و برای دموکراتها برابر با ۲۱ درصد است. همچنین از هر ۱۰ جمهوریخواه محافظه کار، چهار نفر دارای چنین عقیدهای هستند (یعنی ۳۹ درصد). این رقم، بیشترین سهم از گروههای عقیدتی را در نظرسنجی به خود اختصاص داده است.
بیشتر افرادی که تصور میکنند ویروس کرونا در آزمایشگاه تولید شده است، عقیده دارند این اقدام به صورت عمدی صورت گرفته است. همچنین تعداد مشابهی از پاسخگویان عقیده دارند این اقدام، تصادفی رخ داده است.
نتایج این نظرسنجی، برخی دیگر از تفاوتها را بر اساس سن، نژاد و میزان تحصیلات پاسخگویان نشان داد. اما هیچ یک از این تفاوت ها، به اندازه تفاوتهای حزبی و عقیدتی، آشکار نبود.
باور به ساخت مصنوعی ویروس کرونا به اندازهای شایع بود که باعث شد گروهی از پژوهشگران، تحقیقی را در این خصوص انجام دهند. نتایج این تحقیق نشان میدهد ویروس کرونا (ویروس سارس-کو وی-۲) که باعث ایجاد بیماری کووید-۱۹ میشود، "محصول آزمایشگاه نیست" یا "ویروسی نیست که عمدا دستکاری شده باشد". همچنین پژوهشگران "بر این باورند که هیچ نوع سناریوی مبتنی بر ساخت ویروس در آزمایشگاه، پذیرفتنی نخواهد بود. "
به علاوه، نتایج این نظرسنجی نشان داد هر دو گروه پاسخگویان، یعنی هم آنهایی که به ساخته شدن ویروس کرونا در آزمایشگاه اعتقاد دارند، و هم افرادی که این ویروس را طبیعی میدانند، هر دو انتظار داشتند پژوهشگران اعلام کنند که این ویروس، در آزمایشگاه ساخته نشده است.
کمبود شدید تجهیزات و امکانات کادر درمانی در آمریکا
دبورا برگر پرستار رسمی و عضو اتحادیه پرستاران کالیفرنیا و رئیس مجمع ملی پرستاران آمریکا از کمبود شدید امکانات برای پرستاران به منظور رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا انتقاد کرد.
به گزارش شبکه سی جی تی ان، برگر در مصاحبهای کوتاه از دولت آمریکا به سبب کوتاهی در تولید ماسک و تجهیزات لازم برای فعالیت پرستاران در بیمارستانها انتقاد کرد.
وی گفت برداشت من اینست که میزان ناآمادگی برای مواجهه با چنین وضعی به طرز باورنکردنی بالاست. البته اگر بخواهیم تجربیات قبلی انتشار بیماری در آمریکا مانند سارس، اچ ۱ ان ۱، مرس و ابولا را در نظر بگیریم، اتفاقی که در مورد کرونا رخ میدهد چیز تازهای به حساب نمیآید. البته بسیاری از دولتها برای مقابله با این بیماری که مسلما تا چند دهه در جهان باقی خواهد ماند، آمادگی ندارند. در آمریکا واقعا فاحش و آشکار است که دولت تحت رهبری دونالد ترامپ تولید تعداد بیشتر ماسک ان ۹۵ و تجهیزات لازم در کنار آن را در دستور کار خود قرار نداده است.
وی درباره بزرگترین نیاز پرستاران در بیمارستانهای سراسر آمریکا گفت آنچه ما به پرستاران میگوییم اینست که ما به مبارزه برای حمایت از همه پرستاران سراسر آمریکا ادامه میدهیم. ما نماینده گروه بزرگی از پرستاران هستیم، اما پرستارانی هم هستند که مورد حمایت نیستند، زیرا در هیچ اتحادیهای عضویت ندارند. ما به نمایندگی از آنها نیز سخن میگوییم تا اطمینان یابیم کار را به درستی انجام میدهیم؛ زیرا اگر پرستاران تحت حمایت نباشند، نمیتوانند به درستی از بیماران محافظت کنند؛ بنابراین ما نباید اجازه دهیم پرستاران بدون محافظتهای لازم، به کار خود ادامه دهند، زیرا چنین کاری در حقیقت موافقت با کمبود امکانات برای پرستاران است و جان آنها را به خطر میاندازد. پس ما از رئیس جمهور ترامپ میخواهیم که با استفاده از قانون تولید دفاعی، تولید ماسک ان ۹۵ و تجهیزات مورد نیاز را افزایش دهد. ما نمیتوانیم از پرستاران انتظار داشته باشیم که بدون هیچگونه تجهیزات محافظتی به مبارزهای این چنینی وارد شوند. این کار مانند آنست که بدون تجهیزات لازم وارد جنگ شویم. ما نمیتوانیم از مردان جنگجو بخواهیم این کار را انجام دهند بنابراین از پرستاران که اکثریت آنها را زنان تشکیل میدهند هم نباید انتظار داشته باشیم چنین کاری انجام دهند.
تحقیقات درباره مرگ ۳۲ کهنه سرباز آمریکایی در ماساچوست
پایگاه اینترنتی شبکه خبری سی بی اس نیوز در گزارشی نوشت، وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه اعلام کرد تحقیقات درباره یک مرکز نگهداری کهنه سربازان در ایالت ماساچوست آمریکا آغاز شده است؛ مرکزی که بیش از ۲۴ کهنه سرباز آن به دنبال مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونای آنها جان خود را از دست داده اند.
در چارچوب این تحقیقات اداره حقوق مدنی وزارت دادگستری آمریکا و دفتر دادستانی در اقدامی مشترک درباره اینکه آیا کهنه سربازان در این مرکز از حقوق خود برای دستیابی به خدمات پزشکی محروم شده اند بررسیهای لازم را به عمل خواهند آورد.
بنا بر گزارش شبکه سی بی اس بوستون ۳۲ کهنه سرباز این مرکز از روز پنجشنبه جان باخته اند که آزمایش کرونای ۲۸ نفر از آنها مثبت بوده است.
مرکز نگهداری کهنه سربازان هولیوک حتی پیش از شیوع کرونا نیز اوضاع چندان مساعدی نداشت و بنا بر تازهترین بررسیهای صورت گرفته از اوت سال ۲۰۱۹، این مرکز به لحاظ ارائه خدمات پزشکی عملکردی پایینتر از حد متوسط داشته است.
دادستان کل ماساچوست همچنین روز چهارشنبه اعلام کرد دفتر وی در حال تحقیق درباره وضعیت این مرکز نگهداری از کهنه سربازان آمریکایی است.
برای جمعیتهای آسیب پذیر در آمریکا تنها گزینه پیش رو، فقط مرگ است
کارشناس آمریکایی میگوید دولت در شرایط بحران کرونا، جمعیتهای آسیب پذیر زیادی را نادیده گرفته است.
وستلی مور مدیر اجرایی بنیاد رابین هود [بزرگترین نهاد مبارزه با فقر در آمریکا]، در گفتگو با تلویزیون ام اس ان بی سی گفت بسیاری از افرادی که در گرداندن امور اقتصادی دخالت دارند، بسیاری از نیروهای خط مقدم ما، بسیاری از کارگردان کم درآمد ما، اینها کسانی هستند که بخت این را ندارند که در خانه بمانند. کسانی هستند که در تحویل دادن بستههای مواد غذایی دخالت دارند، برای این افراد انتخاب بین مرگ و زندگی نیست، بلکه بین مرگ و مرگ است. آنها یا باید در خانه بمانند و از گرسنگی بمیرند یا باید بیرون بیایند و با خطر مرگ ناشی از ویروس مواجه شوند.
ما جمعیتهایی داریم که در شرایط فعلی وضعیت مطلوبی ندارند و ما باید به جای بحث درباره بازگشت به وضعیت فعال اقتصادی و از نو ساختن اقتصاد کشور، تمرکز خود را به ایجاد وضعیت تثبیت شده برای همه افرادی معطوف کنیم که واقعا در امور اقتصادی و اجتماعی کشور سهم دارند.
فرمان ممنوعیت سفر ترامپ نظام درمانی آمریکا را با خطر مواجه میکند
تصمیم دادگاه عالی آمریکا که اجازه میدهد سومین نسخه فرمان منع سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور، به سیاست دائمی مهاجرت تبدیل شود، احتمالا تاثیرات گستردهای بر نظام سلامت آمریکا خواهد گذاشت.
پایگاه اینترنتی ووکس در تحلیلی دلیل این اتفاق را وابستگی شدید نظام سلامت آمریکا به نیروهای خارجی ازجمله اتباع هفت کشوری که نامشان در فهرست کشورهای ممنوعه قرار دارد، عنوان کرد.
در روز سه شنبه، دادگاه عالی آمریکا نسخه کنونی قانون منع سفر را تایید کرد و این یعنی دولت میتواند مانع ورود برخی از مهاجران و دارندگان روادید از کشورهای ایران، لیبی، کره شمالی، سومالی، سوریه، ونزوئلا و یمن به آمریکا شود؛ و این یعنی اتباع این کشورها که در آینده پزشک، پرستار و مشاوران مرقبتهای خانگی خواهند شد، برای ورود به آمریکا با مشکل مواجه خواهند شد.
درحال حاضر نیز از بسیاری جهات نظام سلامت آمریکا تحت فشار قرار دارد و با کمبود نیرو برای انجام دادن بسیاری از کارهای سخت در سراسر کشور دست به گریبان است. در نامهای که انجمن درمانی آمریکا درباره فرمان قبلی ترامپ به وزیر امنیت داخلی نوشته بود، آمده است، این سیاست مهاجرتی احتمالا اوضاع را وخیمتر خواهد کرد و پیامدهای ناخواستهای به دنبال خواهد داشت.
البته معافیتهایی درنظر گرفته شده اند. این معافیتها "بلیتهای طلایی" هستند که وزارت امور خارجه برای بعضی اتباع کشورهای ممنوعه در نظر میگیرد تا بتوانند درخواست ورود به آمریکا را مطرح کنند و مقامات مهاجرتی هم به این نتیجه میرسند که ورود آنها به نفع آمریکا خواهد بود. اما به دست آوردن این بلیتها هم بسیار دشوار است.
نسخه کنونی این ممنوعیت در واقع نسخه تعدیل شده فرمان اصلی است که در ژانویه ۲۰۱۷ اجرایی شد.
در ادامه این تحلیل آمده است: هم اکنون با رفتن به بسیاری از بیمارستانهای آمریکا به ویژه در مناطق روستایی، متوجه خواهید شد که احتمالا بسیاری از افرادی که در این مراکز درمانی مشغول به کار هستند، متولد آمریکا نیستند. نظام سلامت در آمریکا به شکل قابل توجهی بین المللی است، زیرا بیشترین تعداد از نیروهای خارجی در آمریکا در این بخش مشغول به فعالیت هستند.
براساس آماری که موسسه سیاست مهاجرت [میگریشن پالسی] در سال ۲۰۱۵ منتشر کرد، بخش درمانی آمریکا به طور خاص به پزشکان مهاجر وابسته است. ۳۰ درصد از پزشکان و جراحان فعال در بخش درمان آمریکا، مهاجرهستند.
به گفته جین باتالووا، تحلیلگر ارشد موسسه سیاست مهاجرت [میگریشن پالسی]، بیشتر پزشکان و مهاجران فعال در آمریکا از کشورهای هند، چین، فیلیپین، کره و پاکستان به این کشور مهاجرت کرده اند.
در این فهرست دو کشور ایران و سوریه که به اتباع آنها دیگر اجازه ورود به آمریکا داده نمیشود، در ردیفهای ششم و دهم قرار دارند.
از طرف دیگر نتایج مطالعهای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، نشان میدهد، بیمارانی که تحت نظر پزشکان آموزش دیده در خارج آمریکا معالجه شده اند، در مقایسه با آنهایی که تحت نظر پزشکان آموزش دیده در مدارس آمریکا معالجه شده اند، نتیجه بهتری گرفته اند.
علاوه بر آنکه فعالیت اتباع خارجی در بخش درمان آمریکا، تنها حیطه پزشکی محدود نمیشود. بخش پرستاری نیز در سالهای آینده با کمبودهای پیش بینی شده مواجه میشود و مجبور است بر روی مهاجران حساب کند. تا سال ۲۰۱۵، حدود ۲۰ درصد نیروهای کمکی بخش درمان ازجمله پرستاران و مشاوران مراقبت در خانه، را مهاجران تشکیل میدادند.
فرماندار اوهایو: تا وقتی واکسن نداشته باشیم نمیتوانیم به وضعیت عادی برگردیم
به رغم تاکید ترامپ بر بازگشت هر چه سریعتر اقتصاد آمریکا به وضعیت قبل از شیوع کرونا، برخی مقامات ایالتی به این موضوع با تردید نگاه میکنند.
به گزراش شبکه تلویزونی ام اس ان بی سی، مایک دِوین فرماندار اوهایو درباره تاکید دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور به اینکه اقتصاد آمریکا باید هر چه سریعتر به وضعیت فعال بازگردد، گفت: نکتهای که مردم باید به آن توجه داشته باشند، این است که ما نمیتوانیم یک دکمه را بزنیم و همه چیز به وضعیت عادی برگردد. تا زمانی که ما واکسن [کرونا]را نداشته باشیم و تا زمانی که تهیه این واکسن طول بکشد، ما نمیتوانیم به شرایط عادی برگردیم. ما میتوانیم در مسیر کاهش محدودیتها حرکت کنیم و برنامهای را در این خصوص تدوین کنیم. اما این روند طول میکشد. در این میان، فراهم کردن امکانات تست اهمیت دارد. اما ما هنوز در این نقطه [برای بازگشت به وضعیت عادی]نیستیم.
بیمارستانها همچنان با کمبود شدید دستگاه تنفس مصنوعی مواجهند
به گزارش سی بی اس نیوز، کمبود دستگاه تنفس مصنوعی در بیمارستانهای آمریکا تیم پزشکان را به اتخاذ تدابیر جنجالی واداشته است.
گروهی از پزشکان در آمریکا در حال کار بر روی رویهای هستند که بتوان از یک دستگاه تنفس در مورد چند بیمار استفاده کرد، چون متخصصان درمانی در سراسر آمریکا در خط مقدم مبارزه با همه گیری کرونا به شدت درگیر هستند و با کمبود بسیار شدید دستگاههای تنفس در سراسر کشور مواجهند که برای زنده نگه داشتن بیماران در بحرانیترین مرحله کووید-۱۹ ضروری است.
دکتر متیو لوین به سی بی اس نیوز گفت با این سیستم میتوان دو بیمار را با موفقیت برای حدود یک ساعت تنفس مصنوعی داد.
لوین و تیمش در بیمارستان مونت سینائی نیویورک توانسته اند با استفاده از قطعاتی یک دستگاه تنفس مصنوعی را که برای یک بیمار تعبیه شده است، به نحوی اصلاح کنند و برای کمک به دو بیمار بکار ببرند و اکنون در حال کار بر روی نمونه سوم این وسیله هستند.
این گروه از یوتیوب ویدئو استفاده کردند که در آن دکتر چارلین باکوک در دیترویت این فرایند را نشان داده است.
پزشکان تاکید دارند که این وسیله اصلاح شده به عنوان آخرین راه چاره استفاده میشود و هنوز اطلاعات لازم درباره نتیجه کار وجود ندارد. آمار نشان میدهد بیماران در شرایط وخیم که به یک دستگاه تنفس مصنوعی نیاز دارند، باز هم شانس کمی برای زنده ماندن دارند، اما به عقیده پزشکان تا زمانی که دستگاههای تنفس بیشتری در دسترس نباشد، این گزینه بهتر از آن است که آن بیماران کلا بدون دستگاه تنفس باشند.
در عین حال، رویه استفاده مضاعف از دستگاه تنفس مصنوعی همچنان بحث برانگیز است و گروهی از کارشناسان درمانی در بیانیه مشترکی اعلام کردند "استفاده از این دستگاه در آنِ واحد در مورد بیش از یک بیمار با خطر عدم تاثیر درمانی و تهدید جان همه آنها همراه است. "
گاهشمار انتقال و گسترش کووید ۱۹ در آمریکا
شبکه خبری ان بی سی با انتشار یک روزشمار، روند انتقال و گسترش ویروس کووید ۱۹ در آمریکا را بررسی کرد. بر اساس این گزارش:
روز ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹ مقامات چینی از ابتلای دهها نفر به بیماری ذات الریه خبر دادند. عامل این بیماری پس از مدتی به عنوان یک ویروس جدید کرونا شناسایی شد. شیوع این بیماری از ووهان چین بود. سه هفته بعد این بیماری به آمریکا رسید.
روز ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ آزمایش مردی در ایالت واشنگتن مثبت اعلام شد تا به عنوان نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا شناسایی شود.
رو ۲۹ فوریه - یعنی سه هفته بعد - مردی در ایالت واشنگتن که در دهه ششم زندگی خود بود بر اثر ابتلا به کرونا در گذشت تا کرونا نخستین قربانی خود را در آمریکا بگیرد.
اندکی بیش از یک هفته بعد در تاریخ ۸ مارس، شمار موارد ابتلا به کرونا در آمریکا از مرز ۵۰۰ مورد گذشت. دو روز بعد شمار این موارد دو برابر شد و به بیش از هزار نفر رسید.
روز ۱۱ مارس لیگ بسکتبال ان بی ای، به طور ناگهانی مسابقات فصل جاری را متوقف کرد. این تصمیم پس از آن گرفته شد که آزمایش رودی گوبرت بازیکن تیم یوتا جاز مثبت اعلام شد.
روز بعد یعنی ۱۲ مارس، لیگ هاکی روی یخ ان اچ ال و لیگ بیسبال آمریکا نیز مسابقات این فصل خود را به زمان دیگری موکول کردند و مسابقات بسکتبال حذفی سالانه تیمهای کالجها به کلی لغو شد.
روز ۱۲ مارس بار دیگر شمار موارد ابتلا به کرونا در آمریکا دو برابر شد و از مرز ۲ هزار نفر گذشت.
روز ۱۵ مارس، شمار موارد ابتلا از مرز ۳ هزار تن گذشت. نیویورک، کالیفرنیا و ایالت واشنگتن کانون ابتلا به این بیماری در آمریکا بودند.
روز ۱۶ مارس، تعداد افراد مبتلا به کرونا از ۵ هزار نفر فراتر رفت.
روز ۱۷ مارس، پس از آنکه ویرجینیای غربی نخستین مورد ابتلا به کرونا را اعلام کرد همه ایالتهای آمریکا دچار این بیماری شدند. در این تاریخ شمار افرادی که در آمریکا بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند از مرز صد نفر گذشت.
روز ۱۸ مارس، شمار افراد مبتلا به کرونا حدودا هر دو روز دو برابر میشود. اکنون شمار مبتلایان به این بیماری به بیش از ۱۳ هزار نفر رسیده است.
روز ۱۹ مارس، وزارت امور خارجه به همه شهروندان آمریکا هشدار داد به سایر کشورها سفر نکنند و به آنهایی که خارج از کشور بودند توصیه کرد به سرعت بازگردند.
روز ۲۱ مارس، ایالت نیویورک با بیش از ۱۰ هزار فرد مبتلا به بیماری کرونا به کانون این بیماری در آمریکا تبدیل شد.
روز ۲۲ مارس، شمار مبتلایان در سراسر آمریکا از ۴۰ هزار نفر فراتر رفت.
روز ۲۴ مارس، آبه شینزو نخست وزیر ژاپن رسما تعویق مسابقات المپیک ۲۰۲۰ را اعلام و آن را به سال ۲۰۲۱ موکول کرد.
روز ۲۵ مارس، مجلس سنا بسته مالی ۲ تریلیون دلاری را برای مقابله با بیماری کرونا تصویب کرد و آن را برای تصویب در مرحله بعد به مجلس نمایندگان فرستاد.
روز ۲۶ مارس، شمار افراد مبتلا به کرونا در آمریکا از مبتلایان به این بیماری در چین پیشی گرفت. در این روز در چین تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا ۸۱ هزار و ۹۶۱ نفر بود در حالیکه تعداد بیماران در آمریکا ۸۲ هزار و ۴۷۴ نفر گزارش شد.
روز ۲۷ مارس، شمار مبتلایان در آمریکا از مرز صدهزار نفر گذشت. در همین روز دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا لایحه بسته ۲ تریلیون دلاری تصویب شده در سنا و مجلس نمایندگان را امضا کرد تا اجرای آن به عنوان قانون در دستور کار قرار گیرد.
پس از آن روند دو برابر شدن شمار افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ اندکی کند شد و از دو روز یک بار به چهار روز یک بار رسید.
روز ۳۱ مارس تعداد افراد مبتلا به ۲۰۰ هزار نفر رسید. در این روز شمار افراد جان باخته بر اثر این بیماری از ۵ هزار نفر گذشت.
روز ۱۰ آوریل (جمعه ۲۲ فروردین) آمریکا بیشترین تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان را دارد. شمار این افراد بیش از ۴۶۸ هزار است و ۱۶ هزار و ۷۱۷ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
اجساد قربانیان کرونا در اکوادور در خیابان متلاشی میشوند
انتظار نمیرود کشورهای آمریکای لاتین تا سه هفته دیگر شاهد اوج شیوع ویروس کرونا باشند، اما بسیاری در این منطقه هم اکنون نگران شرایط این کشورها هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، امکانات بهداشتی به شدت محدود است و برخی از این کشورها همین حالا در شرایط رکود اقتصادی هستند. شهرهای اصلی این کشورها جمعیت متراکمی دارند و بسیاری چارهای ندارند به جز اینکه مقررات منع آمد و شد را نادیده بگیرند و به سر کارهای خود بروند.
خبرنگار الجزیره می گوید اجساد در خیابان یا در داخل خانهها رها شده اند و به تدریج متلاشی میشوند. این وضعیت شهر گوایاکیل در اکوادور است. گورستانها و سردخانهها جوابگوی این تعداد تلفات نیستند و دولت فقط میتواند برای تهیه تابوت کمک کند. اوضاع در این منطقه، پیش از آنکه حتی شیوع کرونا به اوج خود برسد، فاجعه بار است.
یک شهروند گوایاکیل میگوید: "آنها این افراد را رها کرده اند تا بمیرند بدون اینکه به آنها کمک کنند و وقتی میمیرند آنها را به خانواده هایشان تحویل میدهند. این وحشتناک است. "
از اول مارس، ویروس کرونا به سرعت در کشورهای آمریکای لاتین شیوع یافت. در برزیل، کشوری که تا کنون بیشترین تلفات کووید-۱۹ را در بین این کشورها داشته است، سرحلقههای مواد مخدر در نواحی زاغه نشین وضعیت قرنطینه برقرار کرده اند این بدان علت است که رئیس جمهور هنوز به منظور حفظ اقتصاد، از اقدام جدی در این خصوص خودداری میکند.
در مکزیک، دولت و مردم به نظر میرسد به شکلی خطرناک به اهمیت رعایت فاصله اجتماعی و تست کرونا بی توجهند. حتی با وجود اینکه موارد آلودگی به این ویروس همچنان رو به افزایش است.
اما تصویر در آرژانتین، شیلی، پرو، کلمبیا، پاراگوئه و بیشتر کشورهای آمریکای مرکزی متفاوت است، آنها مرزهای خود را بسته اند و ارتش در خیابان هاست تا بر اجرای قرنطینه کامل با محدود نظارت داشته باشد و سرعت گسترش این عفونت را کند سازد.
برای مثال در پرو، برای دور نگه داشتن مردم در خیابان ها، روز بیرون آمدن مردان و زنان برای خرید را تفکیک کرده اند.
آلیسیا بارسِنا دبیر اجرایی مکزیکی اِکلاک (کمیسیون سازمان ملل برای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب) میگوید: "ما ظرفیت مقابله با این بحران را نظیر کشورهای توسعه یافته نداریم. چه از نظر سیستم درمانی و چه از نظر دسترسی به این سیستم. فقط ۳۴ درصد از افرادی که بسیار فقیر به شمار میروند به آنچه ما آن را حمایت اجتماعی میخوانیم، دسترسی دارند. بقیه به هیچ چیزی دسترسی ندارند. "
آنچه این مشکل را کشورهای آمریکای لاتین شدیدتر میکند، موضوع جمعیت متراکم شهرهای آن و فقر گسترده در شهرهای بزرگ است که شیوع بیماریها را تسهیل میکند.
اما این منطقه با مشکل بزرگتری مواجه است. حفظ قرنطینه طولانی در بسیاری از شهرها غیرممکن است، زیرا ۵۸ درصد از مردم در کشورهای آمریکای لاتین مانند این دستفروش ها، کارهای غیررسمی دارند و یا باید در خانه بمانند و از گرسنگی بمیرند یا بیرون بیایند و بخت زنده ماندن خود را با وجود ویروس بیازمایند.
در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، بیمارستانها با کمبود ماسک و ونتیلاتور مواجهند. دستکم ۱۴ میلیون نفر بیکار شده اند و با توجه به اینکه تا نقطه اوج شیوع ویروس کرونا هنوز سه هفته دیگر مانده است، این کشورها ممکن است با تلفاتی بی سابقه و ویرانی مواجه باشند.
انتقاد ستاره بستکبال ان بی ای از تبعیض امکانات علیه سیاهپوستان
مجیک جانسون ستاره اسبق لیگ بسکتبال ان بیای و باشگاه لس آنجلس لیکرز وضعیت نابرابر سیاهپوستان آمریکا و برخوردار نبودن آنها از امکانات مناسب بهداشتی را یکی از عوامل آسیب پذیری بیشتر آنها در برابر بیماری همه گیر کرونا دانست.
جانسون معتقد است تبعیض علیه سیاهپوستان در دسترسی به امکانات بهداشتی آن زمان نیز وجود داشت و این شرایط همچنان پابرجا مانده است.
وی افزود وقتی درباره اچ آی وی و ایدز و از سوی دیگر ویروس کرونا فکر میکنیم، میبینیم که اینها کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. ما اکنون در جامعه سیاهپوستان باید بیشتر خود را تحت آموزش قرار دهیم و آگاهی کسب کنیم، زیرا بسیاری افراد حتی در جامعه سیاهپوستان میگفتند که سیاهان دچار این ویروس نمیشوند، اما آنها سخت در اشتباه بودند. در جامعه ما اطلاعات نادرست به میزان زیادی منتشر میشود. وقتی به آمار نگاه میکنیم میبینیم که آمریکاییها از لحاظ مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا و همچنین ابتلا به این بیماری و بستری در بیمارستان بالاتر از بقیه کشورها هستند؛ اکثر این افراد هم سیاهپوست هستند؛ بنابراین ما به عنوان آمریکاییهای آفریقایی تبار (سیاهپوستان) باید در زمینه حفظ فاصله اجتماعی، ماندن در خانه و آموزش نزدیکان خود بهتر از این عمل کنیم و کارهای لازم را برای در امان ماندن از ویروس و حفظ سلامت خود انجام دهیم. با توجه به اینکه بسیاری از سیاهپوستان به امکانات بهداشتی دسترسی مناسب ندارند و بسیاری از آنها تحت پوش بیمه نیستند، این خطر برای آنها دوچندان میشود. هنگام شیوع بیماری ایدز نیز این مشکل برای سیاهان وجود داشت.
کاهش مقبولیت ترامپ با تداوم بحران کرونا
بر اساس نتایج نظرسنجی روزانه شرکت «راسموسن ریپرتز» که نزدیک به جمهوریخواهان است، میزان مقبولیت ترامپ به پایینترین میزان، یعنی ۴۳ درصد، در شش ماه اخیر رسیده است.
روزنامه نیویورک پست در گزارشی به قلم مری کری لینگ در پایگاه اینترنتی خود نوشت: نتیجه نظرسنجی از ۵۰۰ رای دهنده احتمالی، که جمعه منتشر شد، نشان میدهد ۵۶ درصد رای دهندگان عملکرد ترامپ را تایید نمیکنند.
این نتایج مشابه متوسط نتایج نظرسنجی «ریل کلیر پولیتیک» است. در نظرسنجی این مؤسسه میزان مقبولیت ترامپ در ۳۱ مارس که بحران کرونا آغاز شد, ۴۷ ممیز سه دهم درصد بود,، اما از آن زمان تاکنون این مقبولیت به ۴۴ ممیز ۹ دهم درصد کاهش یافته است.
در حالی که مشکلات اقتصادی ناشی از ویروس کرونا به مشاغل آسیب شدید زده و میزان بی سابقه تقاضای برخورداری از حقوق بیکاری را در پی داشته است، راسمون نظرسنجی خود را در سه هفته گذشته، به صورت روزانه انجام داده است.
بر اساس این نظرسنجی، میزان مقبولیت ترامپ مابین تک تک آن هفتهها به ۴۸ رسیده است، و سپس با توجه به اخبار مربوط به افزایش بیکاری، ناگهان کاهش یافته است.
اسپانیایی زبانها بیشترین قربانیان کرونا
در نیویورک، کانون گسترش ویروس کووید-۱۹ در آمریکا به شهر ارواح مبدل شده، اسپانیایی زبانها اصلیترین قربانیان ویروس کرونا هستند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: آمریکا با بیش از ۲۰ هزار قربانی ویروس کرونا، بیشتر از سایر کشورها درگیر این بیماری است. نیویورک کانون گسترش ویروس در این کشور قلمداد میشود. دولت محلی در این باره اظهار نظر کرده است. از نظر دولت، این ایالت احتمالا به نقطه اوج اپیدمی رسیده است.
کانون بیماری در آمریکا، نیویورک است. بیل دو بلازیو شهردار نیویورک اعلام کرد که مدارس دولتی تا پایان سال تحصیلی تعطیل خواهد بود. اوضاع در نیویورک فاجعه بار است. بیمارستانها مملو از بیمار هستند و یک بیمارستان صحرایی در سانترال پارک ایجاد شده است. نیویورکیها عادت دارند در این پارک گردش کنند و به پیک نیک بروند. نیویورک به شهر ارواح تبدیل شده و مردم این شهر مقررات قرنطینه را تقریبا به خوبی رعایت میکنند. چرا که در غیر این صورت ناگزیر به پرداخت جریمه خواهند شد. با خبر شدیم که جمعیت اسپانیایی تبار ساکن نیویورک بیشتر از سایرین به ویروس کرونا مبتلا شده اند. دونالد ترامپ تقریبا همه روزه در کاخ سفید نشست خبری برگزار میکند. وی به شدت به دلیل اداره بحران ویروس کرونا مورد انتقاد قرار دارد. دونالد ترامپ در اوایل شیوع ویروس کرونا خطر اپیدمی را کم اهمیت نشان داد و آن را با یک سرماخوردگی ساده مقایسه کرد. امروز ترامپ مسئله را جدی گرفته و تمهیداتی را برای مقابله با این بیماری واگیردار اتخاذ کرده است. ترامپ از اظهار نظر در خصوص آغاز فعالیتها در کشور خودداری میکند. چرا که اوضاع اقتصادی بحرانی است و ترامپ به شدت تحت فشار قرار دارد. رئیس جمهوری آمریکا خاطر نشان کرد، انتخاب زمان مناسب برای آغاز فعالیتهای اقتصادی، بزرگرین تصمیم زندگی من است.
فقرا در آمریکا در گورهای دست جمعی دفن می شوند
روزنامه ایندیپندنت نوشت به دنبال افزایش شمار قربانیان در نیویورک، این شهر شماری از جان باختگان را در گورهای دستهجمعی در جزیرهای در نزدیکی برانکس به خاک میسپارد. این گورهای جمعی برای قربانیان فقیر یا تنها درنظر گرفته شده است.
آمریکا ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر برای مقابله با کرونا نیاز است
موسسه سیاست اقتصادی نوشت: تا پایان سال ۲۰۲۱ مقامات محلی و ایالتی آمریکا برای مقابله با پیامدهای شیوع ویروس کرونا، دست کم به ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر نیاز دارند.
کنگره تاکنون در واکنش به شوک اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، چندین سری کمک به مقامات ایالتی و محلی به تصویب رسانده است، اما آنها در سالهای آتی به مبالغ بیشتری نیاز خواهند داشت.
این موسسه برآورد کرده است برای آنکه مقامات ایالتی و محلی بتوانند در زمان بهبود اوضاع اقتصادی پس از عبور بحران سلامت ناشی از شیوع ویروس کرونا روی پای خود بایستند، تا پایان سال ۲۰۲۱ حدودا ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر نیاز است.
نویسندگان این گزارش با بیان اینکه ۱۵۰ میلیارد دلاری که اخیرا برای کمک به ایالتها درنظر گرفته شد، کمتر از مبلغی بود که برای مقابله با بحرانهای اقتصادی و سلامتی ایجاد شده نیاز است، افزود: از آنجائیکه فعالیتهای اقتصادی متوقف شده است، درآمد ایالات به طوز قابل توجهی کاهش یافته است، علاوه بر آنکه شیوع ویروس کرونا یک سری هزینههای اضافی نیز به آنها تحمیل کرده است.
۱۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از مکزیکو سیتی به نقل از رئیس جمهور گواتمالا، گواتمالا روز شنبه از ۱۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در این کشور منطقه آمریکای مرکزی به ۱۵۳ مورد رسید.
مقامات گواتمالا اعلام کردند تاکنون سه نفر در این کشور بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان باخته اند.
تمدید ۳۰ روزه «وضعیت آماده باش» در ونزوئلا
دولت ونزوئلا شنبه از تمدید ۳۰ روزه «وضعیت آماده باش» که ۱۳ مارس اعلام شده بود و قرنطینه تقریبا کامل کشور که نزدیک به یک ماه پیش به منظور تلاش برای جلوگیری از گسترش ویروس جدید کرونا به اجرا گذشته شد، خبر داد.
دلسی رودریگز معاون رئیس جمهور ونزوئلا در نطقی در تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد: «ما باید قرنطینه را که مردم ما با نظم و فداکاری بسیار زیاد به آن پاسخ دادند، حفظ کنیم.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاراکاس، به گفته دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور سوسیالیست ونزوئلا، ۱۷۵ مورد تأیید شده ابتلا به کووید-۱۹ و ۹ مورد مرگ ناشی از آن از ماه مارس در این کشور آمریکای جنوبی به ثبت رسیده است، اما خوآن گوایدو رهبر مخالفان، دولت چاویست مادورو را به دروغ گویی گستاخانه و پنهان کردن شمار واقعی افراد آلوده به ویروس جدید کرونا متهم میکند.
نیکولاس مادورو به منظور تلاش برای مهار گسترش ویروس کرونا، ۱۷ مارس قرنطینه نسبتا کامل ۳۰ میلیون ونزوئلایی را اعلام کرد. مدارس بسته شدند، پروازها از مبدأ و به مقصد ونزوئلا تقریبا همگی به حال تعلیق درآمدند و فعالیتهای «ضروری» مانند سوپرمارکتها و خدمات پزشکی حفظ شدند. تنها جابجاییها برای رفتن به خرید یا نزد پزشک مجاز دانسته شده است.
دلسی رودریگز تمدید قرنطینه را از فرودگاه بین المللی کاراکاس اعلام کرد جایی که ۳۰ تن تجهیزات پزشکی از جمله دستکش و ماسک حفاظتی از چین، متحد نزدیک نیکولاس مادورو، کمی پیشتر به این کشور رسیده بود.
تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از ۱.۷ میلیون نفر افزایش یافت
مرکز اطلاع رسانی ویروس کرونا در دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در جهان به یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۱۷ نفر و شمار تلفات نیز به ۱۰۸ هزار و ۸۶۱ نفر افزایش یافت.
تعطیلی کسب و کار در برزیل به علت شیوع ویروس کرونا
بیش از ۴۰۰ نفر که با زندان کوک کانتی در شیکاگو مرتبط هستند، به کرونا مبتلا شدند
به گزارش سی ان ان، به گفته دفتر سرکلانتر منطقه کوک کانتی، ۳۰۴ زندانی در این زندان در شیکاگو و ۱۷۴ تن از افسران زندان به کرونا مبتلا شده اند. ۲۰ تن از زندانیان بستری شده اند و ۳۹ نفر نیز به مرکز بهداشت زندان منتقل شده اند.
یک قاضی فدرالی روز پنجشنبه دستور برای آزادی فوری زندانیان آسیب پذیر در شیکاگو را به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا رد کرد.
به زودی تصمیمی در خصوص لغو محدودیتها اتخاذ میکنم
رئیس جمهور آمریکا در گفتگوی اختصاصی تلفنی با فاکس نیوز، با تاکید بر اینکه تصمیم برای بازگشایی فعالیتهای کاری و دیگر فعالیت ها، دشوارترین تصمیمی است که وی باید بگیرد اعلام کرد تصمیم درباره بازگشایی کارها در آمریکا را با توجه به توصیه شورایی متشکل از کارشناسان سیاسی، تجاری و درمانی در آیندهای بسیار زود اعلام خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفت: چکها به سرعت در حال توزیع هستند تا به این ترتیب شرکتها و کارخانهها وامهایی را دریافت میکنند که بتوانند حقوقها را پرداخت کنند. در مدت زمانی کوتاه، پول زیادی در اختیار کارآفرینان قرار میگیرد تا کارگران را حفظ کنند. این بودجه محرک به همراه در خواست برای حفظ کارگران و بازگرداندن آنان بر سر کارشان صورت میگیرد که افزایش چشمگیری داشته است. باید ببینیم چه روی میدهد، ولی اتفاقات زیادی در حال روی دادن هستند و با همه اینها، ما باید به یاد کسانی باشیم که جانشان را از دست داده اند.
ترامپ ادامه داد: ما در حال اجرای فاصله گذاری اجتماعی و بسیاری کارهای دیگر که کسی تا کنون نامی از آنها نشنیده بود، هستیم. گفته شده بود اگر کاری نشود چیزی حدود دو میلیون و دویست هزار نفر، دو میلیون نفر جان میبازند، نیمی از این رقم میشود یک میلیون نفر و حتی اگر این را نیز نصف کنیم و بشود پانصد هزار نفر، باز رقمی غیر قابل قبول است. از این رو همه ما و همه مردم کشور باید کارهای زیادی انجام دهند تا به کمترین میزان تلفات برسیم.
ترامپ در خصوص بازگشایی کشور گفت: به نظر من این دشوارترین تصمیمی است که تا کنون گرفته ام و امیدوارم این تصمیم را بگیرم، ولی میدانید که دشوارترین تصمیمی است که تا کنون گرفته ام و امیدوارم تصمیم درست را براساس توصیه بسیاری از افراد هوشمند و کارشناسان، پزشکان، سران تجاری و افراد بسیار دیگری که توصیههای خود را ارائه میکنند، بگیرم. این تصمیم براساس فکتهای زیادی صورت میگیرد. البته بخواهید یا نه، غریزهای خاص نیز در این میان تاثیر دارد، ولی مردم خواهان بازگشت به سر کار هستند تا کشور باز گردد.
بارها درباره شیوع کرونا به ترامپ هشدار داده شده بود
به گزارش پایگاه اینترنتی نشریه نیویورک تایمز، یک بررسیها نشان میدهد که به رئیس جمهور ترامپ در مورد احتمال بروز همه گیری کرونا هشدار داده شده است، اما اختلافات داخلی، عدم برنامه ریزی و توجه وی به منافع خودش منجر به متوقف شدن پاسخگویی مناسب شد.
دکتر کارتر مچر Carter Mecher، مشاور ارشد پزشکی در امور بازنشستگان نظامی در تاریخ ۲۸ ژانویه با ارسال ایمیلی برای کارشناسان بهداشت و درمان در دولت و دانشگاهها اعلام کرد: شیوع این بیماری غیرقابل تصور است.
یک هفته پس از شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا در آمریکا و شش هفته پس از آنکه رئیس جمهور ترامپ سرانجام اقداماتی تهاجمی برای مقابله با خطری که ملت با آن روبروست، انجام دهد اکنون پیش بینی میشود این ویروس جان دهها هزار نفر از آمریکاییها را بگیرد.
او تنها فردی بود که در این رابطه هشدار داد. او در طول ماه ژانویه، به آقای ترامپ بارها و بارها درباره جدی بودن خطر ویروس هشدار داده بود، اما ترامپ به سخنان وی اهمیتی نداده بود. درمورد بخشهای دیگر، مجموعهای از چهرههای داخل دولت وی و از مشاوران ارشد کاخ سفید تا کارشناسانی که در بخشهای کابینه و آژانسهای اطلاعاتی حضور دارند، این تهدید را شناسایی کرده، هشدارهایی به وی داده بودند و درباره نیاز به اقدامات تهاجمی با او به صراحت سخن گفته بودند.
شمار قربانیان کرونا در آمریکا از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار مرگ و میر در آمریکا بر اثر ویروس کرونا از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت.
شناسایی ۱۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در ناو روزولت آمریکا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، یک منبع در نیروی دریایی آمریکا در گفتگو با فاکس نیوز از شناسایی ۱۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ناو هواپیمابر تئودور روزولت خبر داد.