پخش زنده
امروز: -
مسئولان شهرداری : درهای گرمخانهها با خدمات شبانه روزی به روی همه باز است؛ اما اگر فاصله اجتماعی را یک مترو نیم در نظر بگیریم، یعنی باید از این تعداد دو هزار نفر را از گرمخانهها بیرون کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه و خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری در نشست خبری مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران که ظهر امروز به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، بزرگترین چالش موجود این سازمان را نگهداشت اجتماعی شهر عنوان کرد.
به گفته او، شرایطی که الان ایجاد شده با وضعیتی که معتادان متجاهر در تهران به همراه بخشی از زندانیان آزاد شده که یا سرپناه و یا خانوادهای ندارند، مجموعه این موارد بزرگترین چالش را ما ایجاد کرده است.
حسینی با بیان اینکه امکان برخورد قهری و جمع آوری همه این افراد را نداریم، دلیل این کار را اینگونه توضیح داد که: برخورد قهری نه قانونی است و نه جزو وظایف شهرداری است. با این حال همه از شهرداری میخواهند که این افراد را از سطح شهر جمع کند.
سرپرست سازمان رفاه و خدمات و مشارکتهای اجتماعی گفت: شهرداری میتواند معتادانی که آسیب زا و مصرفکننده حرفهای نباشند و داوطلب حضور در مراکز ما باشند را پذیرش کند.
او با بیان اینکه گشت فوریتهای اجتماعی با جذب ۳۶۲ فرد بی سرپناه در روز جمعه رکورد تاریخ فعالیت خود را زد، توضیح داد: آنچه که در حوزه کار ما است به خوبی در حال انجام است؛ برخی موارد از حوزه اختیارات ما خارج است. البته درباره برخی مسایل در تاریخ ۶ اسفند مکاتبهای با شورای تامین شهرستان و همینطور با استاندار انجام و همه هشدارهای لازم را دادیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: یا شهرداری مسئول حوزه اجتماعی است یا نیست؛ البته مسئول بودن بهمعنی این نیست که همه حوزه اجتماعی به شهرداری بر میگردد مثل کودک کار در صورتی که این سازمان میتواند به عنوان تنظیم کننده روابط عمل کند.
حسینی گفت: متاسفانه شهرداری در این بخش با کم لطفی مواجه شده است، حتی به حساس کردن موضوع هم متهم شده، اما آن چیزی که در حال رخ دادن است برای شهروندان هم خطرناک است با این حال همه ظرفیتهایمان را افزایش دادیم.
حسینی تاکید دارد: جمعآوری معتادان نه در حوزه اختیارات شهرداری است و نه وظیفهای نسبت به این موضوع دارد، تنها وظیفه این نهاد در حوزه اجتماعی مراکز بهاران است که آن هم بنا به دستور ستاد مبارزه با کرونا پذیرش جدیدی نداشتیم.
به گفته او؛ اگر حوزه معتادان ورود میکنیم بر اساس مسئولیت اجتماعی شهرداری است و این نهاد نه فراتر از قانون میرود و نه از آن عدول میکند. اگر در شهر تراکم معتادان متجاهر شود نخست، شهرداری است که مورد سوال قرار میگیرد در صورتی که بر اساس قوانین مصرح و همینطور ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور، شهرداری باید در حوزه زیرساخت عمل و با همکاری سایر دستگاهها در بازتوانی افراد مراکز ماده ۱۶ در مراکز بهاران مشارکت کند. بر اساس همین قانون الزامی هم برای ساماندهی کودکان کار نداریم.
سرپرست سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران، ادامه داد: فکر میکنم شهرداری در همه دورههای مدیریتی بیش از انتظارات عمل کرده و اصلا تاسیس مراکز بهاران پیشنهاد خود شهرداری بوده است.
حسینی درباره کودکان زباله گرد هم گفت: ممنوعیت تفکیک زباله از مخازن با وجود زیان مالی برای شهرداری در حوزه اختیارات ما در این بخش بود، طبیعتا شهرداری نمیتواند برخورد دیگری داشته باشد، در غیر اینصورت میتواند مصداق آدم ربایی باشد، چون جمعآوری کودکان زبالهگرد و افراد کمتر از ۱۸ سال، فقط با حکم قضایی و رابطان این حوزه امکان دارد. اما همکاران ما به محض مشاهده در محل مستقر میشوند و با ۱۲۳ تماس میگیرند.
این مقام مسئول با بیان اینکه گشتهای ویژه سازمان در یک شب نزدیک به ۱۰۰ نفر را که داوطلب بودند به گرمخانهها انتقال دادند، از افزایش بیش از ۵۹ درصدی جذب افراد بیسرپناه نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر رعایت نکردن فاصله اجتماعی در گرمخانهها، توضیح داد: درهای گرمخانهها با خدمات شبانه روزی به روی عزیزان باز است. اما اگر فاصله اجتماعی را یک مترو نیم در نظر بگیریم، یعنی باید از این تعداد دو هزار نفر را بیرو ن کنیم.
حسینی افزود: بنابراین یا باید مراقبتهای بهداشتی را افزایش دهیم یا باید پروتکلهای سایر مکانهای دیگر ارا اجرا و افراد را بیرون کنیم که شهرداری مسیر اول را انتخاب کرد و تا به امروز مشکل و مورد مشکوک به کرونا نداشتیم.