آمریکا ناتوان از مدیریت کرونا
بحران کرونا و تعیین سرنوشت ترامپ در انتخابات
یک رسانه آمریکایی، عملکرد ضعیف دونالد ترامپ در مدیریت بحران کرونا در آمریکا را عامل شکست وی در انتخابات ریاست جمهوری آتی دانست.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه
فاکس نیوز روز شنبه گزارش داد که اگر رای دهندگان آمریکا معتقد باشند ترامپ عملکرد ضعیفی در مدیریت بحران کرونا داشته است، او شانسی برای پیروزی در انتخابات نخواهد داشت.
مجری فاکس نیوز پیش بینی کرد، انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در آمریکا همه پرسی درخصوص عملکرد ترامپ درخصوص بیماری همه گیر کروناست.
وی افزود: اگر مردم آمریکا به این نتیجه برسند که ترامپ عملکرد ضعیفی در مدیریت مسائل سلامتی و اقتصادی داشته است، فکر نمیکنم شانسی برای پیروزی در انتخابات داشته باشد.
ترامپ در همه ۵۰ ایالت آمریکا «فاجعه بزرگ» اعلام کرده است
پایگاه اینترنتی شبکه «روسیا الیوم» گزارش داد، شبکه فاکس نیوز خبر داد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار در تاریخ این کشور در همه پنجاه ایالت آمریکا «فاجعه بزرگ» اعلام کرد.
ترامپ: به زودی تصمیمی در خصوص لغو محدودیتها اتخاذ میکنم
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با فاکس نیوز گفت: به زودی تصمیمی در خصوص لغو محدودیتها اتخاذ خواهم کرد.
شمار قربانیان کرونا در آمریکا از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار مرگ و میر در آمریکا بر اثر ویروس کرونا از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت نیوجرسی به ۵۸۱۵۱ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، فرماندار ایالت نیوجرسی اعلام کرد، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت با افزایش ۳۵۹۹ نفری به ۵۸۱۵۱ نفر رسید. وی افزود، شمار مرگ و میر در نیوجرسی بر اثر ویروس کرونا با افزایش ۲۵۱ نفری به ۲۱۸۳ مورد رسید.
شناسایی ۱۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در ناو روزولت آمریکا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، یک منبع در نیروی دریایی آمریکا در گفتگو با فاکس نیوز از شناسایی ۱۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ناو هواپیمابر تئودور روزولت خبر داد.
شمار مرگ و میر در ایالت ایلینوی به ۶۷۷ مورد رسیدبه گزارش خبرگزاری رویترز، شمار مرگ و میر در ایالت ایلینوی آمریکا بر اثر ویروس کرونا با افزایش ۸۱ نفری به ۶۷۷ مورد رسید.
همچنین شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت ایلینوی با افزایش ۱۲۹۳ نفری به ۱۹۱۸۰ مورد رسید.
اختلافات در دولت ترامپ مانع اقدام برای مقابله با کرونا در ژانویه گذشته شد
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، نیویورک تایمز به نقل از مسئولان آمریکایی اعلام کرد اختلافات در داخل دولت ترامپ مانع اتخاذ تدابیری برای مقابله با ویروس کرونا در ژانویه گذشته شده بود.
نیویورک تایمز افزود از ایمیلهایی اطلاع پیدا کرده است که هشدارهایی را از طرف افراد مسئول در دولت ترامپ در خصوص شیوع ویروس کرونا در اوایل سال میلادی شامل میشود.
با آغاز طوفانهای فصلی، فلوریدا با فاجعهای دوگانه روبرو خواهد شد
یک مسئول سابق آمریکایی در مورد پیامدهای ناگوار وقوع طوفانهای موسمی در ایالت فلوریدا همزمان با شیوع ویروس جدید کرونا هشدار داد.
در حالی که تا آغاز طوفانهای فصلی در ایالت فلوریدا دو ماه باقی مانده است، این ایالت آمریکا بیم آن دارد که فاجعهای جدید به فاجعه کنونی افزوده شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از میامی، برایان کان، مدیر پیشین سازمان مدیریت حوادث طبیعی ایالت فلوریدا و کارشناس این حوزه اظهار داشت: ”همه گیری ویروس جدید کرونا چیز بدی است و طوفان نیز بد است اما ترکیب این دو نتیجهای وحشتناک در پی خواهد داشت“. به گفته وی، وقوع طوفان در منطقهای که درگیر کووید-۱۹ است بدترین سناریوی ممکن خواهد بود.
با آغاز ماه ژوئن و هنگامی که فصل طوفانهای اقیانوس اطلس سر میرسد، احتمالا هنوز آمریکا درگیر مبارزه با همه گیری کووید-۱۹ خواهد بود.
این در حالی است که کارشناسان هواشناسی دانشگاه کلرادو و کارشناسان موسسه ”اکیوودر Accuweather“، پیش بینی میکنند طوفانهای سال کنونی از حالت عادی شدیدتر باشند. بر اساس پیش بینیهای آنان، بین ماههای ژوئیه و نوامبر، چهار طوفان شدید آمریکا در خواهد نوردید که سرعت آنها در برخی موارد به ۱۸۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید.
ران دی سانتیس، فرماندار فلوریدا اظهار داشت: ”به طور قطع، آماده بدترین وضعیت خواهیم بود. اما امیدواریم با طوفانی شدید روبرو نشویم. با وجود این، باید اصل را بر این پایه قرار دهیم که دست کم با یک طوفان شدید مواجه خواهیم شد“.
مردم فلوریدا خوب میدانند که اگر هشدار وقوع طوفان داده شود، باید مایحتاج زندگی خود را جمع کرده و با محکم کردن درها و پنجره ها، آماده طوفان شوند. اگر هم صحبت از طوفانی ویران گر باشد، باید خانه و کاشانه را رها کنند و پا به فرار بگذارند.
برخی به هتلها میروند و برخی نیز به منزل یکی از اقوام پناه میبرند اما دیگران باید با اتوبوس به مناطقی بروند که پناهگاههایی در آن تعیین شده است. حال مسئلهای که برای مسئولان ایالت مطرح است، این است که با اجرای دستور فاصله گذاری اجتماعی، راهبرد تخلیه عمومی منازل را چگونه اجرا کنند؟
شهروند آمریکایی: بعد از کرونا گرسنگی به مشکل اصلی مردم بدل میشودیک شهروند آمریکا با انتشار تصاویری از صف طولانی مردم برای دریافت غذا در توئیتر اعلام کرد: گرسنگی مشکل بعدی آمریکا پس از کرونا خواهد بود.
این شهروند که خوزه آندرس (José Andrés) نام دارد، گفت: مسئوولان آمریکا، سناتورها، رهبر اقلیت سنا، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان به شما میگویم که این وضعیت ما است و ما در میانه کرونا قرار داریم. ما در قلب منطقه کوئینز شهر نیویورک قرار داریم. بسیاری از مردم کار خود را از دست داده اند. ما بخشی از مردم آمریکا هستیم.
وی افزود:من میخواهم صف دریافت مواد غذایی را به شما نشان دهم. این صف انتهایی ندارد. این صف ادامه دارد و من به شما آن را نشان خواهم داد. این افراد از کشورهای مختلف هستند. آنها از کشورهای اکوادور، مکزیک، پرو، السالوادور و دیگر کشورها هستند. آنها نه تنها از کشورهای آمریکای لاتین بلکه از تمامی کشورهای جهان هستند. نگاهی به صف مردم در اینجا داشته باشید. این صف بسیار طولانی است. این وضعیت در همه جا وجود دارد. این مردم واقعا گرسنه هستند. آنها دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند. آنها ساعتهای طولانی در این صفها حضور دارند، زیرا آنها واقعا به غذا نیاز دارند. از این مردم خواسته میشود که بخشی از راه حل باشند. کنگره وظیفهای برعهده دارد و آن این است که ما از بحران انسانی جلوگیری کنیم. این درخواستی از کنگره و سنا است. ما نه تنها باید از واحدهای تجاری حمایت کنیم بلکه باید از مردم نیازمند هم حمایت کنیم. ما میتوانیم بخشی از این راه حل باشیم. پس از شما میخواهم که از یک بحران انسانی جلوگیری کنید.
اعتراض کارکنان یک آسایشگاه سالمندان در اوهایو به کمبود تجهیزات حفاظت فردی
کارکنان یک آسایشگاه سالمندان در شهر کِلیولَند واقع در ایالت اوهایوی آمریکا نسبت به کمبود تجهیزات حفاظت فردی اعتراض کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی نیوز فایو؛ یکی از کارکنان این آسایشگاه سالمندان به نام خانم کارول فورد گفت: «شما باید در برابر این ویروس محافظت شوید. شما بدون داشتن تجهیزات حفاظتی در برابر کرونا، دارید ما را میکشید. فردی که بدون داشتن تجهیزات حفاظت فردی کار میکند، بیم آن میرود که بمیرد».
نیوز فایو افزود: فقدان تجهیزات حفاظت فردی برای کسانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند باعث اعتراض این کارکنان شده است.
کارکنان یک آسایشگاه سالمندان در ایالت اوهایو میگویند برای مراقبت از سالمندانی که در این مرکز نگهداری میشوند به زحمت کمترین تجهیزات حفاظت فردی را تهیه میکنند.
کارکنان این مرکز به خبرنگار شبکه «نیوز فایو» گفتند نداشتن تجهیزات حفاظت فردی تهدیدی مستقیم برای سلامت این کارکنان و بیمارانشان است.
یکی از کارکنان به نام کارول فورد گفت: «این بیماری در مقایسه با مرس (سندرم تنفسی خاورمیانه) و سارس (سندرم تنفسی حاد) قتل عام میکند. این ویروس طوری است که باید در برابرش از شما حفاظت شوید».
خبرنگار افزود: کارکنان خانه سالمندان کلیولند که تجمع کردند میگویند دولت فدرال آمریکا باید تجهیزات حفاظت فردی بیشتری را در اختیارشان قرار دهد و این کار را در سریعترین زمان انجام دهد. این کارکنان کاغذ نوشتههایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «ما به تجهیزات حفاظت فردی نیاز داریم».
این کارکنان میگویند با حداقل امکانات دارند کار میکنند، آنها میگویند با ماسکهایی کار میکنند که از تی شرت ساخته شدند. این تجهیزات کافی نیستند.
کارول فورد: «ما این ماسکها را تولید کردیم، اما اینها ماسکهای واقعی نیستند و باعث حفاظت از ما در برابر بیماری نمیشوند».
مایک دوواین (Mike DeWine) فرماندار ایالت اوهایو که درباره کمبود تجهیزات حفاظت فردی در کل آمریکا صحبت میکرد گفت ایالت اوهایو تلاش میکند نیازهای خود را رفع کند.
فرماندار ایالت اوهایو گفت: «ما وظیفه داریم از محافظان خود حفاظت کنیم. از کسانی محافظت کنیم که دارند از ما محافظت میکنند. ما تلاش میکنیم تجهیزات حفاظت فردی را بخریم، اما اگر نمیتوانیم این تجهیزات را بخریم داریم به این فکر میکنیم که چگونه زنجیره تامین در ایالت اوهایو را مجددا سازماندهی کنیم تا این نیازها را تولید کنند».
خبرنگار افزود: یکی از کارکنان بخش درمان گفت مراقبت از بیمارانی که در معرض خطر قرار دارند باعث شده است وی نتواند از خانواده خود مراقبت کند. وی میترسد که شاید بالاخره به کووید-۱۹ مبتلا شود.
واکنش دولت آمریکا به کرونا افول مدنیت در این کشور را نشان میدهد
شبکه تلویزیونی بلومبرگ در پی شیوع ویروس کرونا در آمریکا و وخامت اوضاع بهداشتی و اقتصادی، این پرسش را مطرح کرد که آیا «مدنیت در آمریکا درحال افول است؟».
در حالیکه پرچم آمریکا به همراه عکس و جمله معروف ترامپ مبنی بر اینکه «عظمت را به آمریکا باز میگردانم» درحال پخش بود, «نُوا اسمیت» از شبکه تلویزیونی بلومبرگ در بخش نظرات این شبکه توضیحات خود را درباره اوضاع آمریکا پس از شیوع بیماری کووید-۱۹ ارائه کرد.
وی گفت: پاسخ ما (آمریکا) به همه گیری ویروس کرونا نشان میدهد که شاید مدنیت در آمریکا در حال افول باشد. مرکز کنترل بیماری در آمریکا و سازمان غذا و داروی این کشور واقعا در زمینه تست ویروس کرونا عملکرد بدی داشتند.
سازمان غذا و داروی آمریکا مقرراتی داشت که مانع از آن شد بسیاری از تستهای ویروس کرونا را تایید کند. مرکز کنترل بیماری آمریکا نیز تعداد زیادی از تستهای ویروس کرونا را رد کرد که باعث شد ارائه بسته تشخیصی ویروس کرونا با هفتهها تاخیر همراه شود که همین مسئله احتمالا باعث شد شیوع بیماری بسیار شدیدتر شود.
یک دلیل وسوسه برانگیز دیگر میتواند این باشد که تقصیرها بر گردن دونالد ترامپ گذاشته شود. ترامپ افراد جنجالی را برای ریاست بر سازمان غذا و دارو و نیز مرکز کنترل بیماری در آمریکا
منصوب کرد. ترامپ همچنین بودجه مرکز کنترل بیماری در آمریکا و بسیاری از برنامههای آمادگی در برابر بیماریهای همه گیر را کاهش داد. ترامپ همچنین صحبتهای بی فایده و گیج کنندهای زده است.
دونالد ترامپ در ۲۷ فوریه درباره بیماری کرونا گفته بود: «روزی میرسد که معجزه آسیا این (بیماری) محو خواهد شد».
«نُوا اسمیت» از شبکه تلویزیونی بلومبرگ افزود: همچنین احتمال دارد که این نهادها در بلند مدت دچار افول شوند. آمریکا بودجه بخشهای اداری در این کشور را کاهش داده است. توقف جذب نیرو و افزایش ندادن حقوق در موارد بسیار زیادی مشاهده شده است. همچنین سقف پرداخت تعیین شده است که سیاستی غیر معمول است و باعث میشود جذب افراد باکفایت و شایسته از بخش خصوصی (در بخش دولتی) به کاری دشوار تبدیل شود. همچنین گروههای ذی نفوذ و دارای منافع خاص لابیهای (رایزنیهای) خود را دارند و به دنبال تسلط انحصاری بر حق ثبت اختراع هستند و سهم خاص خود را از نهادهای متولی تدوین مقررات میخواهند که این امر باعث میشود بخشهای مختلف، تاثیر گذاری شان کمتر شود. شاید نظام فدرال آمریکا خیلی قدیمی شده است و لازم باشد دولت مرکزی قدرت بیشتری را در دست داشته باشد. نخستین چیزی که من روی آن تمرکز میکنم انتخاب مقامات باکفایتی است که تمرکزشان بازگرداندن شایسته سالاری در بخش ارائه خدمات مدنی به مردم، حذف کردن سقف پرداختها و افزایش بودجه در بخش اداری باشد تا ما بتوانیم افراد بسیار مستعد را جذب کنیم و دیگر نگاه ما به کارکنان بخش ارائه خدمات به مردم به دید «انگل» نباشد بلکه درک کنیم آنها ستون مهمی از توان کشور آمریکا هستند و در تاثیرگذاری آمریکا به عنوان یک کشور نقش اساسی دارند.
ادامه تعطیلی مدارس نیویورک تا پایان سال تحصیلی
شهردار نیویورک از تعطیلی مدارس دولتی این شهر تا پایان سال تحصیلی کنونی خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک - شهری که بیشترین میزان ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و مرگ ناشی از عوارض آن را در آمریکا به خود اختصاص داده است - روز شنبه اظهار داشت: ”مدارس دولتی نیویورک تا پایان سال تحصیلی تعطیل خواهند ماند. اتخاذ این تصمیم ساده نیست. اما روشن است که این تدبیر میتواند به نجات جان انسانهای بیشتری منجر شود“.
دی بلاسیو، که در کنفرانسی مطبوعاتی سخن میگفت، تاکید کرد تصمیم به ادامه تعطیلی مدارس پس از رایزنی با آنتونی فائوچی، مشاور کاخ سفید در مورد شیوع ویروس جدید کرونا صورت گرفته است.
مدارس دولتی نیویورک، که یک میلیون و یکصد هزار دانش آموز این شهر را در خود جا داده اند، از روز شانزدهم ماه مارس تعطیل شدند و روند آموزش از طریق برخط (آنلاین) ادامه یافت.
قرار شده است شهرداری نیویورک به آن دسته از دانش آموزانی که از تجهیزات مورد نیاز برای آموزش برخط برخوردار نیستند، کمک کند و مواد آموزشی لازم - رایانه یا لپ تاپ - را به طور موقت در اختیار آنان قرار دهد. تا کنون، نزدیک به ۱۷۵ دانش آموز از تجهیزات شهرداری نیویورک برخوردار شده اند.
آمریکا بالاترین آمار قربانیان کرونا را به خود اختصاص داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آمار روزانه منتشره از سوی دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد آمریکا با ۱۸ هزار و ۸۶۰ مورد مرگ ناشی از عوارض بیماری کووید-۱۹، در این مورد از ایتالیا پیشی گرفت.
بر اساس این گزارش، آمریکا بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از ویروس جدید کرونا را به خود اختصاص داده است.
صفهای طولانی برای دریافت مواد غذایی رایگان در آمریکاشیوع کرونا و بیکار شدن مردم در لس آنجلس باعث شد که در مقابل مراکز توزیع مواد غذایی رایگان، صفهای طولانی تشکیل شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی «نَو دیس نیوز» (NTN)، تشکیل صفهای طولانی در مقابل مراکز توزیع مواد غذایی رایگان در لس آنجلس اکنون به یک صحنه عادی در آمریکا تبدیل شده است. در نهم آوریل در مقابل مرکز توزیع مواد غذایی رایگان در لس آنجلس (واقع در ایالت کالیفرنیا) صفی به طول حدود دو کیلومتر تشکیل شد.
مایکل فِلاد مدیر مرکز توزیع مواد غذایی رایگان در منطقه لس آنجلس گفت: وضعیت کنونی دارد به امری رایج و عادی تبدیل میشود. داوطلبانی که برای این مرکز کار میکردند خودشان به سراغ مردم در داخل صف رفتند و مواد غذایی را بین آنها توزیع کردند. این مرکز توانست به حدود ۲۵۰۰ خانواده مواد غذایی برساند. پیش بینی میشود تعداد این افراد افزایش یابد، چون تعداد بیکاران در ایالت کالیفرنیا در نتیجه شیوع بیماری کووید-۱۹ همچنان افزایش مییابد.
مدیر این مرکز خیریه گفت: «خانوادههای زیادی تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفتند، چون ساعت کارشان کم شد یا اینکه از کار بیکار شدند. این افراد مواد غذایی فاسد نشدنی یا گوشت یخ زده یا مرغ یخ زده و میوه تازه دریافت میکنند. هدف از این کار کمک کردن به این خانوادهها در چند روز آینده است تا نیازهای غذایی خود را رفع کنند».
تا هفتم آوریل بیش از دو میلیون نفر در ایالت کالیفرنیا فرم ثبت نام برای استفاده از بیمه بیکاری را پر کردند که این تعداد بالاترین آمار در ۵۰ سال گذشته محسوب میشود.
بیش از ۲۲۰۰ نفر از سالمندان آمریکایی در مراکز نگهداری بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند
بیش از ۲۲۰۰ تن از ساکنان خانههای سالمندان در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند، اما دولتهای فدرالی اصلا مرگ آنها را پیگیری نکرده اند.
ان بی سی نیوز گزارش داد براساس آمار ان بی سی نیوز از آژانسهای ایالتی، حدود ۲۵۰۰ خانه سالمندان در ۳۶ ایالت آمریکا در حال نبرد با ویروس کرونا هستند که این رقم در مقایسه با ۱۰ روز پیش افزایش ۵۲۲ درصدی نشان میدهد.
ابعاد کامل تاثیر ویروس کرونا احتمالا بیشتر از ارقام ان بی سی نیوز است چرا که ایالتهای کلیدی نظیر فلوریدا هیچ آماری ارائه نمیکنند و خانههای سالمندان در سراسر آمریکا هنوز برای دسترسی به آزمایش با مشکل مواجه اند.
ان بی سی نیوز گزارش داده است ۲۲۴۶ نفر تاکنون در خانههای سالمندان در ۲۴ ایالت جان باخته اند. این رقم کامل نیست چرا که نیمی از ایالتهای آمریکا اعلام کردند نمیتوانند آمار مرگ و میر در خانههای سالمندان را ارائه کنند. برخی از ایالتها هم گفتند آنها اصلا مرگ و میر در خانه سالمندان را پیگیری نمیکنند.
این درحالی است که ساکنان خانههای سالمندان با توجه به سن و شرایط سلامتی شان، بیشترین قربانیان ویروس کرونا را تشکیل میدهند.
کارشناسان میگویند ارائه اطلاعات جامعتر برای مبارزه با این ویروس و درک علت شیوع سریع آن در برخی خانههای سالمندان نسبت به بقیه ضروری است.
دیوید گرابووسکی استاد سیاست مراقبت سلامتی دانشکده پزشکی هاروارد اعلام کرد اگر ندانیم ویروس کرونا کجا شیوع یافته، مبارزه و مهار آن غیرممکن خواهد بود.
حدود ۶۰ درصد از تلفات گزارش شده توسط ان بی سی نیوز در نیویورک رخ داده جایی که بیش از ۱۳۰۰ ساکن خانههای سالمندان و مراکز مرتبط با آن به دلیل ابتلا به کرونا جان باخته اند.
فرماندار نیویورک: مجموع مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا به ۸۶۲۷ مورد رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد، طبق آخرین آمار ثبت شده در روز جمعه در نیویورک، مجموع مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا به ۸۶۲۷ نفر رسید.
وی اعلام کرد، شمار بستریها و بیماران نیازمند مراقبتهای ویژه در این ایالت همچنان در حال کاهش است.
ترامپ درباره هیدروکسی کلروکوئین اشتباه میکند
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی به سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با داروی هیدروکسی کلروکوئین پرداخت و نوشت ترامپ از بسیاری جهات درباره بررسیهای انجام شده در ارتباط با این دارو اشتباه میکند.
در این گزارش به قلم الیزابت کوهن آمده است: به منظور جلوگیری یا درمان ویروس کرونا، چندین شیوه درمانی در دست بررسی است، اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از یکی از این داروها به نام هیدروکسی کلروکوئین به شدت حمایت میکند، دارویی که در حال حاضر برای درمان مالاریا، لوپوس و روماتیسم مفصلی از آن استفاده میشود.
طی ماه گذشته، او سخنان خوش بینانه زیادی در ارتباط با هیدروکسی کلروکوئین بیان کرد.
دکتر آنتونی فائوچی از مشاوران پزشکی ترامپ تأکید کرده است به منظور درک این موضوع که آیا یک دارو موثر و ایمن خواهد بود یا خیر باید آزمایشات کلینیکی انجام شود. شاید این دارو موثر واقع شود و شاید هم این گونه نباشد. شاید استفاده از این دارو ایمن باشد، اما در عین حال میتواند به بیماران آسیب بزند. بررسیهای کلینیکی یک استاندارد طلایی در پزشکی محسوب میشود.
طی چند هفته گذشته ترامپ در سخنان خود چندین بار به بررسیها در ارتباط با هیدروکسی کلروکوئین اشاره کرد.
شبکه تلویزیونی فاکس نیوز در روز ۲۹ ماه مارس گزارش داد ترامپ اعلام کرد "ما قصد داریم طی سه روز آینده یک ایده خوب را در این باره مطرح کنیم" که آیا هیدروکسی کلروکوئین موثر است یا خیر. او گفت: " فکر میکنم این دارو میتواند موثر باشد. ما ظرف چند روز متوجه خواهیم شد. "
در همین حال، تنها شماری از ۱۵ مرکز تحقیقاتی در آمریکا در حال بررسی ترکیب هیدروکسی کلروکوئین و آزیترومایسنین هستند و بیشتر آنها تنها در حال بررسی هیدروکسی کلروکوئین میباشند.
سی ان ان با این ۱۵ مرکز تماس گرفت تا نتایج این بررسیها را بداند. هفت مرکز به درخواست سی ان ان پاسخ ندادند یا اعلام کردند از این نتایج اطلاع ندارند.
شش مرکز اعلام کردند ماهها طول میکشد تا بتوان نتایج این بررسیها را تعیین کرد. دو مرکز اعلام کردند ظرف چند هفته میتوانند نتایج را تعیین و اعلام کنند. دانشگاه مینه سوتا در حال بررسی این موضوع است که آیا هیدروکسی کلروکوئین میتواند مانع از ابتلا به ویروس کرونا شود یا خیر. آنها میگویند تا روز هفتم ماه مه یا حتی زودتر میتوانند نتایج را اعلام کنند.
دانشگاه روتگرز اعلام کرد آنها تا اواخر ماه آوریل یا اوایل ماه مه میتوانند دریابند آیا استفاده از هیدروکسی کلروکوئین یا ترکیب آن با آزیترومایسین میتواند به درمان ویروس کرونا کمک کند یا خیر. به این دلیل نمیتوان این آزمایشات کلینیکی را ظرف چند روز انجام داد که دانشگاهها برای انجام دادن این بررسیها به نیروهای بیشتری نیاز دارند و سپس این قرصها باید برای مدتی مصرف شود تا بتوان نتایج آن را دید. پزشکان هم باید این نتایج را بررسی کنند. همه اینها فرآیندی وقت گیر است.
دکتر روآن بارناباس محقق در دانشگاه واشنگتن در سخنانی گفت: "ما به یک علم دقیق نیاز داریم. ما به یک دانش درست نیاز داریم." او همچنین گفت: "این یک بررسی فوری است و ما سریعا در تلاش برای مشاهده نتایج هستیم. "
ترامپ در روز پنجم ماه آوریل در کنفرانسی خبری در کاخ سفید اعلام کرد: "شما نتایج آزمایش مرا دیدید. در فرانسه آنها آزمایشات خوبی را میگیرند. "
او همچنین در روز ۲۱ ماه مارس در توئیتر خود به این بررسیها اشاره کرد و نوشت ترکیب هیدروکسی کلروکوئین با آزیتزومایسین "یک عامل مهم تغییر دهنده شرایط در تاریخ علم پزشکی محسوب میشود. "
او در روز ۳۰ ماه مارس در گفتگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز اعلام کرد این دارو بر روی مردم در حال آزمایش شدن است. او گفت: "فکر میکنم این بهتر از آزمایش کردن در آزمایشگاه است، اما نظر پزشکان متفاوت است. برخی پزشکان نظر دیگری دارند. مردم در حال جان باختن هستند و آنها نمیخواهند این دارو را تجویز کنند. باید این کار را انجام دهیم. "
ترامپ به این موضوع اشاره نکرد که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آزمایش هیدروکسی کلروکوئین در آزمایشگاه نتایج خوبی داشته است.
کارشناسان متخصص در زمینه بیماریهای عفونی در گفتگو با سی ان ان اعلام کردند کسی را نمیشناسند که از کند شدن روند آزمایش بر روی هیدروکسی کلروکوئین حمایت کرده باشد، در حقیقت آنها قبل از آن که ترامپ به نام این دارو اشاره کند قصد داشتند درباره آن آزمایشاتی را انجام دهند. ترامپ نخستین بار در روز ۱۹ ماه مارس در کنفرانسی خبری در کاخ سفید به نام هیدروکسی کلروکوئین اشاره کرد.
دکتر دیوید بولور که هدایت بررسیها در ارتباط با هیدروکسی کلروکوئین را در دانشگاه مینه سوتا بر عهده دارد در سخنانی گفت او برنامه ریزی برای بررسی این دارو را ۱۰ روز قبل از آن یعنی در روز نهم ماه مارس آغاز کرده بود.
او در روز ۱۸ ماه مارس بار اشاره به داروی هیدروکسی کلروکوئین اعلام کرد که ۶۱ تن را برای انجام بررسیها دور هم جمع کرده است. او سپس در سخنانی گفت انجام این بررسیها به بیش از یک سال زمان نیاز دارد.
ترامپ همچنین در سخنان خود اعلام کرد استفاده از هیدروکسی کلروکوئین بی ضرر است. او در روز یکم ماه آوریل در کنفرانسی خبری اعلام کرد: "این دارو شما را نمیکشد. " او در روز چهارم ماه آوریل گفت: "شما قرار است چه چیزی را از دست بدهید؟ این دارو را مصرف کنید. "
بیمارانی که از داروی پلاکونیل Plaquenil یک برند از هیدروکسی کلروکوئین استفاده کرده اند از مشکلات قلبی "تهدیدکننده و مهلک" و همچنین ایجاد مشکلات "برگشت ناپذیر" در بینایی خود خبر داده اند.
دکتر خاویر دی لامبالری و فرانک تورت در مقالهای نوشتند هیدروکسی کلروکوئین "دارویی ایمن است و عوارض جانبی آن خفیف و گذراست، اما مرز بین دوز درمانی و سمی این دارو بسیار کم است. "
موسسه پترسون/ صدمات محدودیتهای ترامپ برای صادرات تجهیزات پزشکی
در شرایطی که کل جهان با شیوع ویروس کرونا و کمبود تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای مهار این بیماری مواجه است، تصمیم ترامپ درباره ممنوعیت صادرات اقلام پزشکی حیاتی، هم به آمریکا و هم به شرکای این کشور صدمه میزند.
به گزارش موسسه اقتصادهای بین المللی پترسون، در شرایط کمبود نگران کننده تجهیزات حیاتی پزشکی برای مبارزه با همه گیری کووید ۱۹، دولت ترامپ با اتخاذ تصمیمی قاطع، این کمبودها را تشدید کرده است. این شرایط پیامد احتمالی تصمیم دونالد ترامپ برای لغو قانون تولید دفاعی و محدود شدن صادرات دستگاههای اکسیژن، ماسک جراحی و دستکشهای بیمارستانی است. وی به آژانس مدیریت اضطراری فدرالی دستور داد تا صادرات تجهیزات خودمراقبتی پزشکی آمریکا را به کانادا، مکزیک و تعدادی از کشورهای دیگر محدود کند.
این اقدامات، کارگران بخش درمانی آمریکا را به یک دلیل ساده به خطر انداخته است. آمریکا به واردات تجهیزات پزشکی و مولفههای دیگر وابسته است. سال گذشته حجم خریدهای تجهیزات پزشکی آمریکاییها نظیر دستگاه اکسیژن، ماسک و دستکش بیش از پنج برابر میزانی است که اکنون ترامپ فروش آنها را به کشورهای دیگر ممنوع کرده است. شرکای تجاری آمریکا بیکار نمینشینند.
آیا اقدام تلافی جویانه واقعا محتمل است؟ پیتر ناوارو دستیار ترامپ در امور تولید و سیاست تجاری که زنجیره تدارکاتی کووید ۱۹ را در کاخ سفید هدایت میکند دو سال پیش پس از تصمیم ترامپ به اعمال تعرفههای تجاری بر آلومینیوم و فولاد تولیدی در خارج و همچنین کالاهای چینی گفته بود من فکر نمیکنم کشوری تلافی کند.
اما بعدا مشخص شد تقریبا همه شرکای تجاری آمریکا تلافی کردند. متحدانی نظیر کانادا و بلافاصله اتحادیه اروپا واکنش نشان دادند. مکزیک، چین، روسیه، ترکیه و حتی هند نیز تلافی کردند. دولت ترامپ به هشدارها بی توجهی نشان داد.
اکنون دولتهای خارجی میتوانند دسترسی آمریکا را به دیگر تجهیزات خودمراقبتی نظیر محافظ صورت، عینک و گانهای بیمارستانی، دستگاه اکسیژن، سوند، تجهیزات اشعه ایکس یا اسکنرهای سی تی قطع کنند.
صدمات ناشی از اقدام تحریک آمیز ترامپ را میتوان در وضعیت شرکت چند ملیتی ۳M مشاهده کرد که تولید کننده اصلی ماسکهای جراحی و ماسکهای اکسیژن یکبارمصرف است. دولت ترامپ علاوه بر درخواست از این شرکت برای واردات تجهیزات پزشکی از کارخانه هایش در چین به آمریکا، به آنها فشار آورده است، صادرات محصولات تولیدی در آمریکا را به مشتریان تاریخی این کشور در کانادا و آمریکای لاتین متوقف کند. محدودیتهای صادراتی کنونی آمریکا بدین معنی است که آژانس مدیریت شرایط اضطراری فدرالی، توانایی فروش شرکتهایی نظیر ۳M را به بیمارستانهای کانادا و مکزیک محدود میکند. اما کشورهایی وجود دارند که پزشکان و پرستاران آمریکایی به تجهیزات خودمراقبتی تولیدی آنها مثل محافظ صورت، سرپوش پزشکی، ضدعفونی کننده و لباسهای محافظتی آنها نیاز دارند. عرضه همه این تجهیزات که اکنون در آمریکا کمبود آنها احساس میشود، ممکن است در اقدامی تلافی جویانه قطع شود.
بطور خلاصه بگوییم، ترامپ در جنگهای تجاری در تجهیزات پزشکی به راحتی شکست میخورد. هزینه انسانی این جنگها میتواند ویرانگر باشد.
دلیل آنکه چرا سیاست ترامپ احتمالا به زیان آمریکاییها تمام میشود از این آمار و ارقام هویداست: آمریکا بیش از ۵ برابر صادارت تجهیزات پزشکی اش، از کشورهای مذکور، تجهیزات وارد میکند. قطع این صادرات، شرکای تجاری آمریکا را به اقدام تقابلی وا می دارد. آمریکاییها ۶.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ تجهیزات خودمراقبتی پزشکی خریداری کرده اند. در این شرایط، آمریکا دسترسی به ۵.۱ میلیارد دلار از این کالاها را از دست میدهد.
قطع دسترسی کانادا و مکزیک به ماسکهای و دستگاههای اکسیژن ساخت آمریکا، از جمله برای خود آمریکاییها فاجعه بار خواهد بود. آمریکا ۲۲ درصد از ژل ضدعفونی کننده دست مورد نیازش را از کانادا تامین میکند که این رقم پارسال، ۳۳۵ میلیون دلار بود. مکزیک نیز یکی از تامین کنندگان اصلی البسه حفاظتی پزشکان و پرستاران آمریکایی است که ۲۴ درصد از واردات آمریکا را در این خصوص تامین میکند.
محدودیتهای صادراتی ترامپ همچنین میتواند یک بحران انسانی را بوجود آورد. بسیاری از کشورها در آمریکای لاتین حداقل به واردات یکی از سه محصولی که ترامپ صادرات آنها را ممنوع کرده، به شدت وابسته اند. به طور مثال جامائیکا بیش از نیمی از کل واردات دستگاه اکسیژن، ماسک و دستکش خود را از آمریکا تامین میکند.
بسیاری از این کشورها کارخانهای بومی برای افزایش تولید داخلی خود ندارند. قطع تنها یکی از این سه محصول میتواند اثربخشی واکنش پزشکی آنها را به کووید ۱۹ به شدت کاهش دهد.
محدودیتهای وضع شده علیه کانادا و مکزیک نیز به این کشورها صدمه میزند. این دو کشور بیش از یک چهارم از واردات دستگاه اکسیژن و ماسک خود را از آمریکا تامین میکنند.
ممنوعیت مصاحبه کادر درمان با رسانهها و شبکههای اجتماعی
بیمارستانهای آمریکا همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش تلفات ناشی از آن، ممنوعیت مصاحبه کادر درمانی با رسانهها را به شبکههای اجتماعی نیز تعمیم دادند.
شبکه تلویزیونی بلومبرگ گزارش داد، بیمارستانهای آمریکا درحال رصد کردن حساب کاربری کارکنان خود در شبکههای اجتماعی هستند و قوانین سختگیرانه خود را در این فضا نیز تعمیم میدهند و از کارکنان خود میخواهند که با رسانهها مصاحبه نکنند. بیمارستانها همچنین از کارکنان خود میخواهند که در اتاقهای گفتگو (چت رومها) حضور نیابند و گفتگو نکنند.
به کارکنان بیمارستانها اعلام شد مطالب منتشر شده در صفحات شبکههای اجتماعی در خصوص وضع کاری شان در بیمارستانها و مراکز درمانی را حذف کنند. کسانی که از این قوانین سرپیچی کنند با اقدامات انضباطی روبرو خواهند شد. بیمارستانها مدت زمان طولانی است که سیاست ممنوعیت مصاحبه کارکنان با رسانهها را اجرا میکنند، اما تعمیم این سیاستها به شبکههای اجتماعی هم از جنبه اخلاقی و عرفی سئوالاتی را ایجاد میکند.
ضعف نظام بیمه بیکاری آمریکا برای پاسخ به میلیون ها درخواست
در پی تعطیلی کسب و کار در آمریکا بدنبال شیوع گسترده ویروس کرونا، فقط در ماه مارس بیش از ۱۰ میلیون آمریکایی برای دریافت مزایای بیکاری اقدام کردند.
موسسه رند روز شنبه در گزارشی اعلام کرد که اقتصاددانان پیش بینی کرده اند دستورات صادر شده مبنی بر ماندن مردم در خانه، اکنون بخش اعظم کشور را دربرگرفته است که بر این اساس ۲۰ درصد یا رقمی بیشتر از نیروی کار را در هفتههای آتی بیکار میکند.
در این گزارش آمده است که واشنگتن به این فاجعه با طرح نجات مالی ۲.۲ تریلیون دلاری پاسخ داد که افزایش مزایای بیکاری را شامل میشود. مشکل اینجاست که برنامه بیمه بیکاری قدیمی آمریکا مملو از نقص و قوانینی است که بسیاری از افراد بیکار را در جامعه نادیده میگیرد.
درحالت عادی، تنها ۲۸ درصد از آمریکاییهای بیکار مزایای بیکاری دریافت میکنند چرا که یا خودشان از کار بیرون آمده اند (که در این صورت مشمول دریافت بیمه بیکاری نیستند) یا درخواست دریافت مزایای بیکاری نداده اند.
این رقم درخلال رکود اقتصادی افزایش مییابد وقتی تعداد بیشتری از کارگران بیکار و واجد شرایط درخواست دریافت مزایای بیکاری میدهند. تنها حدود ۴۰ درصد از کسانی که درخواست دریافت مزایای بیکاری در دوره رکود اقتصادی ۰۹-۲۰۰۸ داده بودند، از این مزایا برخوردار شدند.
این موسسه در ادامه تاکید کرد، همه گیری کووید ۱۹ ضرورت تقویت برنامههای فدرالی را درخصوص بیمه بیکاری و کمک به کارگران و کسب و کارهایی که به شدت تحت تاثیر شوکهای اقتصادی قرار میگیرند، نشان دهد.
تغییر برنامههای دموکراتها برای انتخابات ۲۰۲۰
شبکه خبری سی ان ان از تغییر طرحها و برنامههای دموکراتها برای انتخابات ۲۰۲۰ براثر شیوع ویروس کرونا خبر داد.
خارج شدن کنترل میزان بیکاری در آمریکا
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، بر اثر شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹»، هفته به هفته میلیونها نفر به گروه بیکاران در آمریکا اضافه میشوند. این ارقام سرسام آور یادآور بحران رکود بزرگ سال ۱۹۲۹ در آن سوی اقیانوس اطلس است. دولت و بانک مرکزی آمریکا برای مقابله با این بحران میلیاردها دلار اختصاص داده اند.
بر اساس این گزارش، از اواسط ماه مارس میلیونها آمریکایی برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند. از ۲۹ مارس تا ۴ آوریل شش میلیون و ششصد هزار آمریکایی ثبت نام کردند. هفته قبل از آن نیز، رقم بی سابقه شش میلیون و هشتصد هزار بیکار جدید در آمریکا ثبت شده بود.
نرخ بیکاری در آمریکا که ماه فوریه حدود سه و نیم درصد جمعیت فعال کشور و در پایینترین سطح در ۵۰ سال اخیر بود، حالا با شیوع ویروس کرونا به شدت افزایش یافته است. ظرف مدت سه هفته ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این کشور برای دریافت بیمه بیکاری درخواست داده اند.
هنگامی که شرایط اقتصادی کنونی را با همین دوره زمانی در سال گذشته مقایسه میکنیم، تصویری بسیار تیره ترسیم میشود. ارقام سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ برابر کمتر از ارقام مربوط به سال گذشته است.
اوج گرفتن خشونت ها علیه مهاجران در آمریکا
در حالی که رئیس جمهور آمریکا اصرار دارد ویروس کرونا را ویروس چینی بنامد، فقط طی یک هفته، ۱۱ تعرض علیه آمریکاییهای چینی تبار صورت گرفت.
شبکه تلویزیونی العالم روز شنبه گزارش داد که شهر نیویورک با شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش جرائم نژادپرستانه و ناشی از نفرت علیه آمریکاییهای آسیایی تبار است؛ به طوری که طی یک هفته، ۱۱ تعرض علیه آنها صورت گرفته است.
این شبکه گزارش داد: در حالی که مسئولان نیویورک مشغول کنترل بحران شیوع کرونا هستند، میانگین جرائم ناشی از نفرت علیه آسیایی تبارها افزایش یافته است.
حدود یک میلیون شهروند آسیایی تبار به ویژه چینی در این شهر زندگی میکنند که شاهد افزایش این نوع جرائم در روزهای اخیر بودند. در این میان، برخی بر این باورند که اقلیت آسیایی مسبب شیوع ویروس کرونا در این شهر بودند.
خبرنگار این شبکه افزود: پلیس نیویورک در پایگاه خود تصاویری از تعرض به یک خانم چینی با مواد شیمیایی منتشر کرد که منجر به سوختگی شدید در وی شد؛ به طوری که انتقالش به بیمارستان الزامی شد.
این شبکه خبری در ادامه گزارش داد: در حالی که بسیاری ویروس کرونا را ویروس چینی مینامند، این جنایتها به منزله نگرانیهای جدید جامعه آسیایی در نیویورک است و تجاوزگریها همگان را هدف قرار داد؛ حتی پیش از تعطیلی مدارس، کودکان از این اقدامات در امان نبودند.
اظهارات ترامپ در مورد بازگشت مشاغل
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز به نقل از ترامپ گزارش داد برای بازگشت به مشاغل، نیازی نیست همه مردم آمریکا تست کرونا دهند.
افزایش قوانین سختگیرانه بیمارستانها و مراکز درمانی آمریکا
بلومبرگ از افزایش قوانین سختگیرانه بیمارستانها و مراکز درمانی آمریکا برای جلوگیری از گفتگوی پزشکان و پرستاران با رسانهها درباره کمبودها و مشکلات خبر داد.
وضعیت نابسامان زندانیان آمریکا در بحبوحه شیوع کرونا
در بحبوحه شیوع بیماری کرونا در آمریکا وضع زندانهای این کشور بسیار نابسامان است و عملا زندانیان را رها میکنند تا فوت کنند.
شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی گزارش داد.یکی از بدترین مکانهای ابتلا به بیماری همه گیر کرونا در مکانهای بستهای مثل زندان است.
در این گزارش آمده است که در بازداشتگاههای محلی، ایالتی و فدرال در سراسر آمریکا گزارشهای وحشتناکی درباره گسترش بدون کنترل بیماری کرونا منتشر شده است و اساسا فرد زندانی را به حال خود رها میکنند تا بمیرد.
این شبکه خبری افزود، در داخل یک زندان فدرال در ایالت اوهایو که دستکم سه زندانی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کردند، یکی از زندانیان که تلفن همراه هوشمند قاچاق در اختیار داشت با انتشار ویدئویی خواستار کمک به زندانیان و رسیدگی به وضعیت آنان شده است.