در جلسه تصمیم گیری ستاد مقابله با کرونا مطرح شد
کاهش ترددها به گسترش دولت الکترونیک بستگی دارد
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران: تا دولت الکترونیک گسترش پیدا نکند، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم ترددهای مردم کاهش یابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا زالی در جلسه هم اندیشی و تصمیم گیری ستاد با مدیران نهادها، سازمان ها، شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها افزود: ظرفیت دورکاری در ادارات ما بسیار کم است، اما در برخی کشورها شاهد اقدامات بسیار پیچیده از طریق الکترونیک و غیرحضوری هستیم.
وی گفت: باید همه دستگاهها هر نقشی در تحقق دولت الکترونیک دارند آن را ایفا کنند.
در این جلسه نماینده شهردار تهران در ستاد مقابله با کرونا نیز گفت: ما باید طرحهایی را اجرا کنیم که استمرار داشته باشد و فقط در زمان بحرانها مطرح نشود و در این شرایط نیازمند زیرساخت هستیم.
آقای کرمی افزود: یک زمانی بحث غربالگری فشار خون مطرح بود و اکنون بحث بیمار یابی در خصوص کرونا مطرح است و باید زیرساختها به نحوی باشد که مثلا اگر در آینده بحران دیگری داشتیم بتوانیم مسیرمان را به آن سمت سوق دهیم و خدمت رسانی در هر عرصهای قابل انجام باشد.
وی گفت: مدیریت تهران به اندازه مدیریت سوئیس و اتریش است و ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی در تهران است و ما باید رقابتها را کنار بگذاریم و زیرساختها را تقویت کنیم.
در این جلسه هم اندیشی مدیرعامل فن آپ، مدیرعامل فاوای شهرداری، مدیرعامل دیجی کالا، مدیرعامل نقشه یاب نشان و برخی مسئولان استارت آپها حضور دارند.
دکتر زالی:
برای شهر تهران نیازمند نقشه دیجیتال هستیم
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: در تهران برای مقابله جدیتر با فراگیری ویروس کووید ۱۹ نیازمند نقشه دیجیتال هستیم که اگر فراهم شود در بحرانهای آینده هم کاربرد خواهد داشت.
دکتر علیرضا زالی در حاشیه نشست با مسئولان شرکتهای دانش بنیان، استارت آپها و مسئولان فناوری اطلاعات شهرداری تهران در جمع خبرنگاران افزود: در این ایام اقدامات الکترونیکی خوبی برای تحقق هر چه بیشتر دولت الکترونیک انجام شده است، اما در تهران نیازمند همکاری هر چه بیشتر فاوای شهرداری تهران برای تحقق نقشه دیجیتال هستیم.
وی گفت: در تهران ما نقاط کوری داریم که در زمینه غربالگری افراد نتوانستیم به اطلاعات تفصیلی خانوار دسترسی پیدا کنیم و عمدتا این نقاط در مناطق شمالی تهران است و ما کمترین میزان مشارکت را در بحث سامانههای خوداظهاری داشتیم.
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران افزود: امروز قرار شد برای تکمیل دادهها، همه دستگاههایی که از مجموعه ذخایر دادهای برخوردارند دادههای خود را به اشتراک بگذارند تا بتوانیم در نقاط کور هم غربالگری را انجام دهیم و به نوعی در کنترل اپیدمی این بیماری اثر بگذاریم.
دکتر زالی گفت: یکی از اقدامات دیگر ما ردیابی و رصد مبتلایان به بیماری کرونا است که ترخیص شده اند و برای ما مهم است که اینها با چه کسانی بعد از ترخیص در تماس هستند.
وی افزود: از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه توزیع هر چه بیشتر اقلام مورد نیاز مردم از طریق فضای مجازی و غیر حضوری است چرا که ما در نظرسنجی هایمان به این نتیجه رسیدیم که ۷۵ درصد مراجعه مردم در روزهای تعطیل ابتدای سال به سبب تامین مایحتاج عمومی بوده است که اگر شرکتهای تامین کننده و اینترنتی کالا بتوانند زیرساخت هایشان را تقویت کنند، ترددهای غیر ضروری به میزان قابل توجهی کاهش مییابد که البته برخی شرکتها و فروشگاههای اینترنتی خوب عمل کرده اند، اما برای گسترش خدمات نیازمند حمایت بیشتر دولت هستیم.
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه تمرکزگرایی برای توزیع بستههای معیشتی به افراد فرودست است به این نحو که سازمانهای حمایتی با بهره گیری از سامانههای هماهنگ به گونهای عمل کنند که توزیع این اقلام عدالت محور باشد.
وی افزود: از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه تامین اقلام مورد نیاز بهداشتی افراد مبتلا به کروناست که بعد از ترخیص در منزل بمانند تا بیماریشان به افراد دیگر منتقل نشود چرا که این افراد تا دو هفته بعد از بهبودی همچنان ناقل بیماری هستند.
دکتر زالی:
به شبکه دورکاری میان دستگاهها نیاز داریم
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: برای اینکه دورکاری در ادارات محقق شود علاوه بر ترویج فرهنگ آن نیازمند ایجاد شبکه دورکاری میان دستگاههای ذیربط هستیم.
دکتر علیرضا زالی در حاشیه نشست با مسئولان شرکتهای دانش بنیان، استارت آپها و مسئولان فناوری اطلاعات شهرداری تهران در جمع خبرنگاران افزود: از سال ۸۱ که مباحث دولت الکترونیک مطرح شد همان موقع قرار بود ۱۴ خوشه کارگروهی در دستگاهها شکل گیرد و ظرفیتهایی از دور کاری در این مدت حاصل شد که کافی نیست.
وی گفت: در تهران کارمندانی که قرار بود دور کاری کنند حجم زیادی از کارهای متعارفشان را به عهده نگرفتند و پیشنهاد ما این است که شبکه دور کاری میان دستگاههای ذیربط ایجاد شود.
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران افزود: برای تحقق دولت الکترونیک نیازمند سامانههای پویا و انعطاف پذیر هستیم که باید از ظرفیت محرمانگی هم برخوردار باشد و در خصوص دورکاری حداقل در تهران باید همه دستگاهها در فرایند دورکاری خودشان بازنگری و نتایج آن را به ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کنند.
دکتر زالی درباره اینکه ازدحام امروز مردم در ایستگاههای قطار شهری و اتوبوس چه نتایجی را به دنبال خواهد داشت؟ گفت: دیشب با استاندار تهران و همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مذاکراتی داشتیم و بالاخره توانستیم دولت و ستاد ملی را مجاب کنیم که شرایط شهر تهران را متفاوت ببینند و قرار شد برگشت به کار در تهران با تاخیر باشد، اما این تاخیر یک هفتهای در شهر تهران هنوز متجلی نشده است و آنچه امروز دیدیم شکل متفاوت تهران با دیگر شهرها نبود.
وی افزود: هنوز شهر تهران در تب و تاب اپیدمیک است و باید بدون شتاب و با برنامه ریزی عمل کرد و قطعا مردم و اصناف هم همکاری میکنند.
رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: اینکه ستاد ملی برای تهران دستورکار متفاوتی دیده است باید تجلی آن را در آرایش اداری، شهری، خدماتی و اصناف میدیدیم که اینگونه نشد و فردا جلسهای اضطراری در این خصوص برگزار خواهیم کرد.