پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد مقابله با کرونا: ما با بازگشایی بوستانها و تفرجگاههای تهران مخالفیم چرا که شرایطی را برای ترددهای غیر ضرور مردم فراهم میکند.
دکتر علی رضا زالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بازگشایی بوستانهای شهر تهران از ۱۹ فروردین با تایید ستاد بوده است؟ افزود: اگر چه بازکردن بوستانها و تفرجگاهها به تنهایی تاثیری در شرایط انتقال بیماری کرونا ندارد، اما پیام فرهنگی نادرستی به مردم میدهد که گویا همه چیز خوب و قابل کنترل است و همه هشدارهای مورد نظر ما را که در کنترل اپیدمی بسیار مهم و تاثیرگذار است کمرنگتر میکند.
وی گفت: ما به لحاظ فنی موافق بازگشایی بوستانها نیستیم چرا که این اقدام شرایط و تسهیلاتی را فراهم میکند که افرادی که مدتها در خانه مانده اند با این بهانه و به دلایل غیر ضرور وارد بوستانها شوند.
وی افزود: از این جهت بازگشایی بوستانها در این شرایط آثاری نگران کنندهای در بحث انتشار و استمرار این بیماری دارد و ما به شورای اسلامی شهر تهران نظر خود را داده ایم و شهرداری تهران باید تابعی از دستورالعملهای ملی باشد و اگر چه با معذوریتهایی روبه رو است، اما باید تابع شورای شهر تهران باشد.
دکتر زالی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا مشاوره یک ساله تغذیهای برای بیماران کرونایی پس از بهبود یافتن ضروری است؟ گفت: در همه بیماریهای عفونی مانند کرونا سیستم دفاعی بدن ضعیف میشود و افراد مبتلا به کرونا دچار تعریق و تغییرات گوارشی میشوند که پس از بهبودی نیازمند مداخلات تغذیهای هستند.
وی گفت: تغذیه مناسب در کاهش دوران بیماری و تقویت سیستم دفاعی بدن تاثیر دارد و تغذیه و ایمنی در افرادی که بهبود یافته اند باید ادامه پیدا کند و این افراد نیازمند استمرار حمایتهای تغذیهای هستند چرا که به سبب تعریق و تب در ایام بیماری، سوخت و سازهای شان افزایش پیدا کرده و خوب است تا مدتی رژیم غذایی مناسبی داشته باشند.
معلق ماندن کرونا در هوای مه آلود، فرضیه است
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: این که گفته میشود ویروس کرونا در هوای مه آلود، غلتان و معلق باقی میماند، اثبات نشده است.
دکتر علیرضا زالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار افزود: مطالعات در خصوص تغییرات آب و هوا و نقش آن در شیوع ویروس کرونا مناقشه برانگیز و متنوع است و هنوز الگوی علمی ثابت شده و متقنی در این باره نداریم، اما آنچه مشخص است با افزایش هر درجه سانتیگراد دمای هوا در محیط عمومی، حضور و بقای ویروس در محیط کمتر میشود.
وی گفت: از منظر دیگر وقتی رطوبت افزایش پیدا میکند منجر به کاهش بقای ویروس میشود، اما این در شرایطی است که ما باید بدانیم ویروس کرونا ویروس بسیار مقاومی است و در یک طیف متنوعی از تغییرات محیطی امکان بقا دارد.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران افزود: اگرچه این ویروس ذاتاً یک ویروس سرما دوست است، اما گاهی اوقات درجه حرارت بالا را هم میتواند تحمل کند و آنچه در مقالات آمده است پیش بینی میکند که وقتی دما شروع به بالا رفتن از ۳۸ درجه میکند هر چه به سمت بالاتر برویم زمان ثبات و پایداری محیطی ویروس کم میشود و هر چه درجه حرارت افزایش یابد این زمان هم کوتاهتر میشود.
دکتر زالی گفت: بحث حرارت به تنهایی برای از بین بردن ویروس کافی نیست و شاید یکی از مهمترین بحث ها، همزمانی بالا رفتن درجه حرارت با آفتابی بودن است، چون در بحث آفتاب و اشعه خورشید، امواج ماورای بنفش موجب تخریب ساختار ویروس میشود.
وی افزود:، اما در خصوص مه آلود بودن دو بحث وجود دارد و برخی اعتقاد دارند با افزایش رطوبت محیط، شانس بقای ویروس کم میشود، اما برخی گزارشها حاکی از این است در محیطهایی که باران وجود دارد یا افزایش قابل توجهی از تغییرات آب و هوایی رخ میدهد، ممکن است فرآیند معلق بودن قطرات تنفسی شرایط متفاوتی پیدا کند و، چون این قطرات در شرایط مه آلودگی حالت معلق بودن بیشتری دارد میتواند واجد ویروس هم باشد، اما این موضوع هنوز اثبات نشده و در حد فرضیه است.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: هوایی که این روزها تهران تجربه میکند به جهت سرد شدن هوا میتواند آثار متفاوتی داشته باشد یعنی درست است که وقتی بارندگی میشود رطوبت تغییر میکند، اما قدر مسلم این است که، چون همراه بارندگی، برودت را تجربه میکنیم همین سرما و کاهش درجه حرارت، محیط مطلوبی را برای ویروس ایجاد میکند.
دکتر زالی افزود: این که چقدر خود باران در بحث ویروس تأثیرگذار است برخیها در هند و کشورهای شرقی آسیا معتقدند باران میتواند منجر به افزایش انتقال ویروس شود، اما برخی دیگر از مقالات این موضوع را نفی کرده است.
وی گفت:، چون ما هنوز به طور مشخص تغییرات اقلیمی جدی را درباره فصل گرما تجربه نکرده ایم هنوز به طور قاطع نمیتوانیم بگوییم که شروع فصل گرما چقدر بر ویروس میتواند اثر بگذارد ضمن این که نیمکره جنوبی جهان که درجه حرارت بیشتری دارد هم با ویروس مواجه است و مبتلایانی در استرالیا و کشورهای آفریقایی داریم.
رئیس ستاد مقابله با کرونا استان تهران افزود: بنابر این باید صبور باشیم تا مطالعات عمیق تری در خصوص تغییرات آب و هوا و تأثیر آن روی ویروس انجام شود.
برای خروجی تهران از دو عوارضی مسیر بزرگراههای کرج داشتن دوربرگردان بین دو عوارضی خروج از تهران و کوچکتر شدن راه ورودی از مسیر ورود به تهران برای دوربرگردان لازم است !
دوستدارتان امیر
.