پخش زنده
امروز: -
۳۹۷ نمونه بذر گیاهان مرتعی شامل ۵۶ نوع گونه، ۳۶ نوع جنس و ۱۱ نوع خانواده از سطح مراتع استان مرکزی جمع آوری شدهاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ پژوهشگر و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه در راستای حفظ منابع ژنتیکی گونههای مرتعی استان مرکزی، طرحهای جمع آوری بذور مرتعی استان در ۲ مرحله در گذشته انجام شده و در این طرح مرحله سوم آن انجام شده است، گفت: مرحله سوم این طرح به مدت پنج سال و در مناطق مختلف استان مرکزی انجام و ۳۹۷ نمونه بذر گیاهان مرتعی شامل ۵۶ نوع گونه، ۳۶ نوع جنس و ۱۱ نوع خانواده از سطح مراتع استان جمع آوری شدهاست.
فرمهینی ادامه داد: تیره گندمیان با ۲۴۵ نمونه بذر گیاهان مرتعی از ۲۰ گونه، تیره نعناع با ۴۱ نمونه از هفت گونه، تیره نخود با ۳۹ نمونه از ۱۱ گونه،تیره چغندر با ۱۹ نمونه از هفت گونه و تیره روناس با ۱۵ نمونه از یک گونه از جمله گونههای جمع آوری شده در این طرح است.
وی افزود: تیره کاسنیان با ۱۴ نمونه از سه گونه، تیره میخک با ۱۲ نمونه از سه گونه، تیره هفت بند با پنج نمونه از یک گونه، تیره طوسک با پنج نمونه از یک گونه، تیره اسپند با یک نمونه از یک گونه و تیره کوربا یک نمونه از یک گونه به ترتیب بیشترین تا کمترین تعداد نمونه بذر گیاهان مرتعی را به خود اختصاص دادند.
پژوهشگر و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ادامه داد: جمع آوری ژرم پلاسم متنوع گیاهان مرتعی استان در محل بانک ژن، شناسایی نمونههای جمع آوری شده، تهیه شناسنامه تحقیقاتی برای هر یک از نمونهها ، حفاظت از نمونهها و تبادل ژرم پلاسم از جمله اهداف اجرای این طرح مطالعاتی بودهاست.
فرمهینی افزود: از مجموع۲۹ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع مساحت استان حدود ۱۷ هزار کیلومتر مربع معادل ۶۰ درصد مساحت استان را مراتع پوشش دادهاند که عمده این اراضی تحت چرای سنگین دام قرار دارند.
مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی دارای بخشهای تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.