به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان و همچنین اقدامات کشورها برای جلوگیری از همهگیری و راههای مقابله با آن، به شرح ذیل است:
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در مالزی
با شناسایی ۱۸۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در مالزی، مجموع تعداد افرادی که در این کشور به کرونا مبتلا شده اند به ۴ هزار و ۵۳۰ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سه نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان سپرده اند.
وزیر بهداشت انگلیس: هنوز به نقطه اوج شیوع کرونا نرسیده ایم
وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد این کشور هنوز به اوج شیوع کووید-۱۹ نرسیده است از این رو محدودیتهای تردد پابرجا میماند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مت هنکوک وزیر بهداشت انگلیس روز شنبه گفت این کشور هنوز به نقطه اوج بیماری کووید-۱۹ نرسیده است که بر اساس آن امکان کاهش محدودیتهای رفت و آمد کاهش یابد.
تلفات ناشی از کووید-۱۰ در بیمارستانهای انگلیس به حدود ۹ هزار نفر رسیده است و ۹۸۰ نفر دیگر روز جمعه بر اثر این بیماری جان باختند؛ رقمی که از مرگبارترین روز در ایتالیا بیشتر است. ایتالیا کشوری است که در بین کشورهای اروپایی تا کنون به شدیدترین شکل شیوع را تجربه کرده است.
در بین کسانی که در انگلیس به این بیماری مبتلا شده اند، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس است که پس از سپری کردن سه شب در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان، اکنون رو به بهبود است. دفتر او اعلام کرد وضعیت نخست وزیر رو به بهبود است، اما وی هنوز تا بهبود کامل فاصله دارد.
انگلیس از سه هفته قبل ممنوعیتهای تردد را با هدف مهار شیوع ویروس کرونا اعمال کرد و دولت از آن زمان تحت فشار قرار دارد تا جزئیاتی را درباره مدت زمان اجرای این طرح ارائه کند.
هنکوک گفت: "قضاوت ما این است که هنوز به این نقطه نرسیده ایم. "
برخی کارشناسان میگویند تا رسیدن انگلیس به نقطه اوج شیوع کرونا، ممکن است هنوز چند هفته باقی مانده باشد، اما هنکوک گفت "کسی نمیداند" این نقطه چه زمانی خواهد بود.
فرار سلبریتیها به مناطق روستایی نگران کننده شده است
ان بی سی نیوز نوشت: سلبریتیهای آمریکایی از مناطق شهری که نقاط مرکزی شیوع ویروس کرونا محسوب میشوند، به مناطق روستایی میگریزند، اقدامی که کارشناسان آن را برای سلامت ساکنان این مناطق خطرناک توصیف میکنند.
کارشناسان معتقدند هجوم سلبریتیها به مناطق روستایی به نگرانیها درباره امکانات درمانی بسیار محدود این مناطق میافزاید.
آلن مورگان، مدیر اجرایی انجمن ملی سلامت روستایی، در گفتگو با ان بی سی نیوز ضمن ابراز نگرانی شدید درباره این اقدام، گفت: این ایده بدی است که افراد پردرآمد مناطق شهری به مناطق روستایی هجوم برند و بر فشارها بر نظام بهداشتی که برای مراقبتهای اولیه و جراحیهای عمومی برنامه ریزی شده است و نه برای واکنش نشان دادن به شیوع یک همه گیری، بیفزایند.
مورگان گفت تا جمعه بعد ازظهر، بیش از ۱۶ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در مناطق روستایی آمریکا گزارش شد.
ابتلای کارمند سفارت کره جنوبی در بروکسل
یک کارمند کرهای سفارت کره جنوبی در بلژیک و در اتحادیه اروپا در بروکسل به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده است.
سفارت کره جنوبی در بروکسل اعلام کرد جواب آزمایش کرونای این شخص مثبت شد. این نخستین بار است که کره جنوبی یک مورد تأیید شده آلودگی به کووید-۱۹ را در یک سفارتخانه یا کنسولگری خود در خارج گزارش میکند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، سفارت کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد به نظر میرسد این کارمند پس از تماس نزدیک با یک فرد هم خانه خود که پرستار است، به این ویروس آلوده شده است.
سفارت کره جنوبی در بروکسل افزود: «این کارمند از ۲۳ مارس در خود قرنطینگی است و به غیر از هم خانه اش، شخص دیگری را ندیده است.»
دستبند الکترونیکی برای خاطیان مقررات خود قرنطینگی
در شرایطی که تعداد موارد تخلف از مقررات خود قرنطینه در کره جنوبی در هفتههای اخیر افزایش یافته است، نخست وزیر این کشور شنبه اعلام کرد کسانی که مقررات خود قرنطینه را در چارچوب مبارزه با ویروس جدید کرونا (عامل بیماری کووید-۱۹) رعایت نکنند، مجبور خواهند شد دستبند الکترونیکی بندند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، چونگ سای-کیان Chung Sye-kyun در نشستی در مقر مرکزی مدیریت فجایع در سئول اعلام کرد: «پس از بررسی طولانی، دولت تصمیم گرفت دستبند الکترونیکی را به عنوان مجازات کسانی که مقررات خودقرنطینگی را با بیرون رفتن بدون اطلاع قبلی و پاسخ ندادن به تماسهای تلفنی نقض میکنند، تعیین کند.»
وی افزود: «ما برای گرفتن این تصمیم، نظر کارشناسان قرنطینه را شنیدیم و از جوامع مختلف نظرسنجی کردیم.» دستبندهای الکترونیک اطلاعاتی را در مورد جابجایی افراد از طریق تلفنهای همراه خواهند داد. دولت در حال حاضر یک نرم افزار گوشیهای همراه را برای کسانی که در خودقرنطینگی هستند، مدیریت میکند. تا پنجشنبه بیش از ۵۴ هزار نفر در کره جنوبی در خود قرنطینگی بودند. تاکنون بیش از ۱۶۰ متخلف شناسایی شده اند.
پارلمان اتیوپی اجرای وضعیت فوق العاده را تصویب کرد
پارلمان اتیوپی اعمال وضعیت فوق العاده را که دولت دو روز پیش برای مقابله با گسترش بیماری همه گیر کرونا اعلام کرده بود، تصویب کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، همه اعضای پارلمان به اتفاق آرا با قانون وضعیت فوق العاده در کشور به مدت پنج ماه موافقت کردند. دولت زمانی حالت فوق العاده اعلام کرد که آمارها نشان داد ابتلای سریع به ویروس کرونا (در این کشور) به گونهای است که چه بسا نظام بهداشت را در معرض فروپاشی قرار میدهد.
تعداد جدید ابتلا در کره جنوبی برای دومین روز پیاپی حدود ۳۰ مورد بود
تعداد موارد آلودگی جدید به ویروس کرونا عامل بیماری کووید-۱۹ در کره جنوبی شنبه برای دومین روز پیاپی حدود ۳۰ مورد بود، اما مقامات بهداشتی این کشور همچنان در مورد آلودگیهای خوشهای در کلیساها و بیمارستانها همچنین موارد جدیدی که از خارج میآیند، هشدار میدهند. دولت کره جنوبی همچنین تصمیم گرفت از دستبند الکترونیکی برای همه کسانی که مقررات خود قرنطینگی را نقض میکنند، استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ از سئول، بنا بر اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره جنوبی، با ۳۰ مورد جدید که دیروز شناسایی شدند تعداد کل موارد ابتلا به بیماری کووید در این کشور به ۱۰ هزار و ۴۸۰ مورد رسید. در حالی که این کشور حدود ۵۰ مورد جدید آلودگی یا کمتر را در یک روز برای ششمین روز پیاپی، پس از به اوج رسیدن موارد ابتلا در ۲۹ فوریه با تأیید ۹۰۹ مورد جدید فقط در یک ۲۴ ساعت، گزارش کرد، مقامات بهداشتی اعلام کردند اجرای سختگیرانه طرح فاصله گذاری اجتماعی به کاهش موارد جدید ابتلا منجر شده است.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در اندونزی
وزارت بهداشت اندونزی اعلام کرد ۳۳۰ مورد جدید از آلودگی به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با شناسایی این موارد آلودگی به کرونا، مجموع تعداد افراد مبتلا به کرونا در اندونزی به ۳ هزار و ۸۴۲ نفر رسیده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت اندونزی, ۲۱ نفر دیگر به شمار افرادی که به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند افزوده شده است. با فوت این افراد، تعداد جان باختگان کرونا در اندونزی به ۳۲۷ نفر افزایش یافته است.
هشدار آژانس دارویی فرانسه در مورد استفاده از هیدروکسی کلروکین
آژانس ملی ایمنی دارویی فرانسه روز جمعه در مورد عوارض جانبی مربوط به استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین در مورد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هشدار داد و اعلام کرد استفاده از این دارو در چند مورد منجر به مرگ شده است.
آژانس ملی ایمنی دارویی فرانسه اعلام کرد عوارض جانبی گزارش شده در برخی بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که تحت درمان داروی هیدروکسی کلروکین قرار گرفته اند، یک «هشدار مهم» را نشان میدهد. در این بیماران ظاهرا نوعی مشکل قلبی بروز کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دومینیک مارتین، رئیس آژانس ملی ایمنی دارویی فرانسه گفت: «بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به لحاظ سیستم قلبی-عروقی شکننده هستند، بنابراین نسبت به افراد عادی بیشتر مستعد بروز عوارض جانبی داروهایی هستند که قلب را تحت تاثیر قرار میدهد.»
این همان چیزی است که یک تحقیق دارویی در فرانسه که اواخر ماه مارس آغاز شد، نشان میدهد. براساس این تحقیق، ظرف کمتر از دو هفته حدود یکصد مورد عارضه جانبی در ارتباط با داروهایی که در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است که ۷۹ مورد آن شدید و ۴ مورد نیز مرگ بوده است.
۲۴ هزار و ۵۵۱ مبتلا به کرونا در سوییس
وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد تاکنون ۲۴ هزار و ۵۵۱ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد هزار و یک نفر جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت سوییس حدود ۱۱ هزار و ۱۰۰ بیمار نیز بهبود یافته اند.
نتایج تحقیقات بین المللی نشان میدهد سوییس براساس جمعیت این کشور در رده کشورهای با بیشترین امار مبتلایان به ویروس کرونا قرار دارد. از هر صد هزار نفر از مردم این کشور ۲۸۳ نفر مبتلا به کرونا هستند.
ثبت بیش از هزار و ۶۶۰ مورد ابتلای جدید به کرونا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: مسئولان روس در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ مورد مرگ جدید بر اثر ویروس کرونا ثبت کردند که به این ترتیب شمار افراد جانباخته به ۱۰۶ نفر رسید.
مسئولان روسی همچنین اعلام کردند در ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۶۶۷ مورد ابتلای جدید به کرونا در این کشور ثبت شد و شمار مبتلایان به ۱۳ هزار و ۵۸۴ نفر رسید.
رفتار سختگیرانه مالزی با شاغلان خارجی مقیم این کشور
تمدید تعطیلات سراسری، ادامه قرنطینه خانگی و تشدید محدودیتهای تردد در مالزی موجب برخورد سر سختانه این کشور با مدیران و کارفرمایان خارجی مقیم مالزی شده است.
نخست وزیری مالزی دربیانیهای رسمی برای جلوگیری از گسترش روبه افزایش بیماری کرونا در این کشور تاکید کرده است: با نقض کنندگان مقررات منع آمد و شد بویژه اتباع خارجی دارای مشاغل حرفهای به شدت برخورد شود. طبق این بیانیه از کارفرمایان و مدیران خارجی مقیم مالزی خواسته شده است با صبوری به مقررات مدنظر پایبند باشند.
بر اساس دستور نخست وزیر مالزی تخلف از موارد خواسته شده از سوی مدیران، کارفرمایان و صاحبان مهارتهای حرفهای مقیم مالزی دستگیری، لغو مجوز کار و برگشت به کشور مبدا را در پی خواهد داشت.
۱۳ هزار و ۵۰۰ مبتلا به کرونا در اتریش
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اتریش؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت اتریش اعلام کرد تا به امروز ۳۱۹ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
بیشترین امار مبتلایان در اتریش همچنان مربوط به استان تیرول با حدود سه هزار و ۱۷۶ مبتلا است.
راه اهن سراسری اتریش اعلام کرد به دلیل بحران ویروس کرونا ۱۰ هزار نفر از کارکنانش مجبور به کار نیمه وقت شده اند.
ژن ها سرنخ اصلی علت آسیب پذیری افراد در برابر کرونا
فاکس نیوز نوشت، در حالی که بیشتر بیماران مبتلا به کووید – ۱۹ افراد سالخورده یا تحت شرایط پزشکی خاص هستند، اما جوانان یا به عبارت دیگر افراد سالم نیز به این بیماری مبتلا میشوند و در برخی موارد نیز بر اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست میدهند؛ ویروسی که ظاهرا به طرز عجیبی گزینشی عمل میکند و دانشمندان اطلاعات کاملی درباره آن ندارند.
شبکه فاکس نیوز در مقالهای در پایگاه اینترنتی خود به این موضوع پرداخت که ژنها ممکن است سرنخهایی را درباره این موضوع در اختیار ما قرار دهند که چرا برخی افراد نسبت به دیگران در مواجهه با ویروس کرونا با خطر بیشتری مواجه هستند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اعلام کرد حدود ۳۸ درصد از بیماران مبتلا به کرونا و نیازمند به بستری در بیمارستانهای این کشور بین ۲۰ تا ۵۴ سال سن دارند.
دکتر رابرت گرین از اساتید دانشکده پزشکی هاروارد در این خصوص میگوید: «در حال حاضر دلیل این موضوع در هالهای از ابهام قرار دارد. در حالی که افراد جوان و سالم علائم خفیف تری از ابتلا به کرونا دارند، اما برخی از آنها بسیار شدید بیمار میشوند و حتی بر اثر آلودگی به این ویروس جان خود را از دست میدهند.»
دکتر رابرت گرین در ادامه تاکید کرد: «هیچکس نباید فکر کند که جوانان در برابر این بیماری آسیب پذیر نیستند.».
اما چرا ویروس کرونا برخی افراد جوان را این چنین شدید مورد حمله قرار میدهد و در برخی دیگر منجر به بیماری سبکتر در آنها میشود.
دکتر رابرت گرین میگوید، پاسخ این سوال ممکن است در ژن افراد نهفته باشد.
هزاران دانشمند از سراسر جهان اکنون بر مطالعه ژنوم بیماران برای تغییرات دی انای متمرکز شده اند که ممکن است به سرنخهایی درباره این پرسش برسند که چرا برخی بیماران مبتلا به کرونا زنده میمانند و برخی دیگر بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست میدهند.
دکتر رابرت گرین و گروهی از همکارانش در واقع جزء کنسرسیومی متشکل از ۱۰۰ مرکز و بیش از ۳۰۰ دانشمندی هستند که تلاش دارند تا نشانگرهای ژنتیکی را با نتایج بالینی بین صدها هزار فرد مبتلا به کرونا بررسی و مقایسه کنند.
طرح غربالگری برای ۴۵ هزار نفر در پاکستان
صفهای طویل در آمریکا برای دریافت کمک غذایی
کاهش جرم و جنایت در جهان با شیوع ویروس کرونا
خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی نوشت، شیوع ویروس کرونا که فعالیتهای تجاری را در سراسر جهان فلج کرده است، مشاغل غیررسمی را نیز تحت شعاع خود قرار داده است.
در شیکاگو یکی از شهرهای آمریکا که بالاترین آمار خشونت را دارد بازداشت قاچاقچیان مواد مخدر در هفتههای اخیر و از زمان تعطیلی این شهر به علت شیوع کرونا نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد کاهش داشته است. بخشی از این کاهش به اعتقاد برخی از کارشناسان مبارزه با جرائم بدان علت است که قاچاقچیان مواد مخدر گزینهای جزء انتظار برای پایان این رکود اقتصادی ندارند.
حوزف لوپز کارشناس دایره مبارزه با جرائم شیکاگو که قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر را دارد میگوید قاچاقچیان دیگر قادر به فعالیت و فروش مواد مخدر نیستند.
به طور کلی از زمان شیوع کرونا میزان خشونت در شیکاگو کاهش ده درصدی داشته است؛ روندی که در شهرهای سراسر جهان نیر به دنبال اتخاذ تدابیر مقابله با کرونا گزارش شده است. حتی در مناطقی که بالاترین آمار خشونت را به غیر از مناطق جنگی داشته اند افراد کمتری کشته و از میزان سرقتها نیز کاسته شده است. با وجود این، مجریان قانون همچنان نگران خشونتهای گزارش نشده و شرایطی هستند که به دنبال لغو محدودیتها به وجود خواهد آمد.
کاهش دو رقمی جرم و جنایات در یک شهر حتی در یک دوره طولانی بسیار بعید است. در زمانیکه جرائم در نیویورک در دهه ۱۹۹۰ رو به کاهش گذاشت که یکی از بزرگترین تحولات در تاریخ آمریکا بود، حدود ۴۰ درصد از میزان جرائم طی مدت سه سال کاسته شد، اما کاهشی که اکنون طی مدت تنها چند هفته شاهد آن هستیم بسیار تکان دهنده و تعجب برانگیز است.
در سراسر آمریکای لاتین، میزان جرم و جنایت به سطحی رسیده که در چند دهه اخیر بی سابقه بوده است.
ادوارد پردومو که یک کارگر ساختمانی است میگوید جرم و جنایت کاهش یافته و گروههای تبهکار از ترس آنکه به کرونا مبتلا شوند دیگر به خیابان نمیآیند.
کارشناسان و تحلیلگران، علت کاهش چشمگیر جرائم را سختتر شدن سیاستهای امنیتی میدانند، اما محدودیتهایی که به دنبال شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته شده است نمیتواند در این زمینه بی تاثیر باشد.
خشونتها در پرو ماه گذشته کاهش ۸۴ درصدی داشت و رائول گونزالس پزشک مشغول در لیما که به طور معمول روزانه ۱۵ جسد برای کالبدشکافی برای وی فرستاده میشود میگوید این روزها تقریبا هیچ قتل یا تصادفی صورت نمیگیرد.
در آفریقای جنوبی نیز گزارشهای پلیس از کاهش چشمگیر میزان خشونتها در هفته نخست اجرای محدودیتهای مربوط به شیوع کرونا حکایت دارد. بنا بر اعلام پلیس آفریقای جنوبی جرائم بزرگ از دو هزار و ۶۷۳ مورد به ۴۵۶ مورد رسیده است و میزان قتل از بیش از ۳۰۰ مورد به ۹۴ مورد کاهش یافته است.
در نیویورک سیتی که کانون شیوع کرونا در آمریکاست جرائم بزرگی همچون قتل، تجاوز و سرقت در حدفاصل ماههای فوریه تا مارس کاهش ۱۲ درصدی داشته است. در لس آنجلس نیز جرائم ۳۰ درصد از جرائم کاسته شده است.
در همین حال، با شیوع ویروس کرونا بسیاری از افسران پلیس نیز به این بیماری میتلا شده اند و از ۳۶ هزار افسر اداره پلیس نیویورک ابتلای بیش از دو هزار نفر به ویروس کرونا تشخیص داده شده است.
عربستان در صدر کشورهای عربی مبتلا به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، مقامات سعودی برخی محلهها را در شهر مدینه منوره به سبب شیوع کرونا بستند. در همین حال، نخستین مورد ابتلا به کرونا در استان حضرموت در یمن شناسایی شد. در اردن هم مقامات به شکل فراگیر مقررات منع آمد و شد اعلام کردند.
گزارشگر این شبکه گفت: ویروس کرونا به گرفتن قربانی در کشورهای عربی ادامه میدهد. به طوری که برخی از کشورهای عربی از افزایش شمار مبتلایان و جان باختگان بر اثر ابتلا به کرونا خبر دادند و در برخی کشورها برای نخستین بار مواردی از ابتلای شهروندان به کرونا اعلام شد.
شمار مبتلایان به کرونا در عربستان به سه هزار و ۶۵۰ تن رسید. در همین حال، امارات از انجام ۴۰ هزار تست دیگر کرونا طی دو روز گذشته روی گروههای مختلف شهروندان و افراد مقیم در این کشور خبر داد.
محققان چینی: ویروس کرونا از فاصله چهار متری منتقل می شود
بر اساس مطالعهای که در بیمارستانی موقت در ووهان چین صورت گرفته و جمعه توسط مراکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا منتشر شد، ویروس جدید کرونا که سارس-کوو-۲ SARS-CoV-۲ (عامل بیماری کووید-۱۹) نام گرفته است، میتواند همزمان سطح و هوای نزدیک بیماران را تا فاصله چهار متری آلوده کند.
اهمیت اندک این مطالعه در این است که آزمایش انجام شده امکان شناسایی حضور ویروس را میسر میکند، اما مقدار ویروس موجود را مشخص نمیکند. به عبارت دیگر، مشخص نمیکند که این ذرات به مقدار کافی برای آلوده کردن یک نفر در این فضا وجود دارند یا نه.
محققان چینی این تحقیق را روی نمونههای بیماران در بیمارستان موقت هوشنشان ووهان در فاصله میان ۱۹ فوریه تا دوم مارس همچنین در یک مرکز مراقبتهای عمومی با بیمارانی که با شدت کمتری درگیر شده بودند (۲۴ بیمار) انجام دادند.
بیمارستان هوشنشان، بیمارستانی پیش ساخته بود که ظرف ۱۰ روز از سوی ارتشی از کارگران در اوایل شیوع ویروس جدید کرونا در شهر ووهان برپا شد.
نمونه برداریها از خاکها، موسهای رایانه، سطلهای زباله، نردههای تختها، ماسکهای بیماران، تجهیزات حفاظتی مراقبان بیمارها، دریچههای هوا و هوای اتاقها در چند محل انجام شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این محققان در تحقیق خود آورده اند: «ویروس سارس-کوو-۲ به میزان گستردهای در هوا و در سطح اشیاء در بخش خدمات احیاء و مراقبتهای عمومی پخش شده بود، موضوعی که خطر بالقوه بالای آلودگی را برای کادر پزشکی و پرستاری و دیگر کسانی که با بیماران تماس نزدیک دارند، به همراه دارد.
آلودهترین مناطق، منطقه نزدیک بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بود. آلودهترین اشیاء ابتدا موسها، بعد سطلهای زباله، تختها و دستگیرههای درها بودند. اما نیمی از کف کفشهای کادر پزشکی و پرستاری نیز اثرات ویروس را داشتند.
این محققان خاطر نشان میکنند: «ما مصرانه به افراد توصیه میکنیم که کف کفشهای خود را پیش از خروج از بخشی که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در آنجا هستند، ضدعفونی کنند.»
آنها همچنین ضد عفونی کردن ماسکها را پس از استفاده و پیش از دور انداختن توصیه میکنند. این ویروس همچنین در هوا مشاهده شد: اغلب در هوای نزدیک به تخت بیمار و نزدیک ایستگاههای کار پزشکان.
این محققان همچنین یک بار ویروس را در چهار متری بیمار پیدا کردند، موضوعی که سبب شد آنها در تحقیق خود بنویسند که فاصله حداکثری انتقال ذرات حاوی ویروس سارس-کوو-۲ میتواند چهار متر باشد. این ویروس همچنین در دریچههای هوا جایی که هوای اتاقها تخلیه میشود، یافت شد.
با توجه به آلودگی شدید محیطی که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ایجاد میکنند، محققان بر این باورند که قرنطینه خانگی افراد مشکوک به ابتلا به کووید -۱۹ ممکن است استراتژی مؤثری برای کنترل این بیماری نباشد. با این حال، روش اصلی سرایت ویروس جدید کرونا قطرات نسبتا بزرگی است که هنگام عطسه یا سرفه ایجاد میشوند.
اما ما هنگام صحبت کردن و نفس کشیدن نیز قطرات میکروسکوپی منتشر میکنیم و حضور ویروس کرونا به مقدار کافی در این قطرات موضوع یک بحث علمی جدی شده است. آمریکا در اقدامی پیشگیرانه، پوشاندن صورت را برای جلوگیری از آلوده شدن افراد از طریق کسانی که ناقل ویروس هستند، اما علامتی ندارند، به همگان توصیه کرده است.
جریمه و حبس ناقضان مقررات کرونایی در جمهوری آذربایجان
دولت جمهوری آذربایجان در ۱۰ روز گذشته ۱۳۲۲۷ نفر را به دلیل نقض مقررات تردد در وضعیت ویژه قرنطینهای را جریمه و مجازات کرد.
اداره کل پلیس راه جمهوری آذربایجان، اعلام کرد براساس این گزارش در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۰۹ نفر به دلیل نقض این مقررات جریمه شده اند. وضعیت ویژه قرنطینه در این کشور از ۵ فروردین شروع شده و تا یکم اردیبهشت ادامه دارد.
افزایش میزان خودکشی در پی همه گیری ویروس کرونا در آمریکا
شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی نیوز گزارش داد ارقام منتشر شده نشان میدهد میزان خودکشی افراد در دوران شیوع ویروس کرونا در آمریکا با افزایش مواجه شده است.
خبرنگار شبکه گفت: "این یک واقعیت تلخ برای افراد فعال در بخش جلوگیری از خودکشی محسوب میشود و آنها شاهد افزایش تعداد خودکشیها هستند. این بخشها با تماسهای زیادی در ارتباط با کووید ۱۹ و سپس خودکشی هستند. این افراد با موارد زیادی از این دست مواجه هستند که این موضوع نشان دهنده شیوه واکنش جامعه به این بحران ناشی از ویروس کرونا است. آنها بیش از همه تماسهایی در ارتباط امنیت و مسائل مرتبط با آن دریافت میکنند. این افراد در ارتباط با شغل و پرداخت اجاره نگرانند. شمار زیادی از افراد شغل خود را از دست داده اند. پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند. آنها همچنان باید به فعالیتهای خود ادامه دهند. این افراد با افراد مختلفی تعامل دارند که یا بیمار هستند یا این که با مرگ دست و پنجه نرم میکنند.
ثبت ۳۴ مورد ابتلای جدید به کرونا در افغانستان
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت افغانستان از ۳۴ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به ۵۵۵ نفر خبر داد.
تاثیر همه گیری کرونا بر مراسم جمعه مقدس کاتولیکها
مراسم جمعه مقدس کاتولیکها روز گذشته با حضور پاپ فرانسیس در کلیسای سنت پیر و بدون حضور مردم برگزار شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، پاپ فرانسیس که همواره در برابر جمعیت دعا میکرد با واتیکان خالی از جمعیت رو به رو شده است.
جنجال بر سر سکوت رئیس جمهور کامرون بعد از شیوع کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، پل بیا رئیس جمهور کامرون از زمان آغاز همه گیری کووید ۱۹ در این کشور سکوت کرده است، اما نخست وزیر این کشور از تدابیر اتخاذ شده برای محدود کردن شیوع ویروس خبر داد. تا کنون ۶۰۰ مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است. بیا که از ۳۸ سال پیش قدرت را در اختیار دارد، یکی از معدود رهبران جهان است که از ۱۱ مارس و شیوع ویروس کرونا در انظار عمومی حاضر نشده است.
مردی در یائونده پایتخت کامرون میگوید، برای مثال ما میبینیم در کشورهای دیگر روسای دولتها و کشورها حقیقتا در کنار مردم حضور دارند. اما از اینکه میبینیم رئیس جمهور ما غایب است ناامید شده ایم.
مرد دیگری میگوید وی به محض اینکه بتواند ظاهر خواهد شد. شاید هنوز زمان آن فرا نرسیده است. من فکر میکنم وی در حال آماده شدن است.
کامرون دومین کشور آلوده به ویروس کرونا در آفریقای سیاه است. استفاده از ماسک در سیستم حمل و نقل عمومی در این کشور اجباری شده است. بنابر اعلام مقامات کامرون کاخ ریاست جمهوری هدایت عملیات مقابله با ویروس را برعهده دارد.
آخرین تصویر منتشر شده از پل بیا رئیس جمهور ۸۷ ساله کامرون مربوط به یک ماه پیش است. وی آخرین بار ۱۱ فوریه خطاب به مردم سخنرانی کرد.
در برابر شیوع ویروس در پایتخت کامرون رهبر مخالفان خود را در خانه قرنطینه کرده است. از ۱۵ روز پیش موریس کامتو رئیس جنبش برای رنسانس کامرون تلاش کرده است پل بیا را تشویق کند خودی نشان دهد که البته تا کنون بیهوده بود.
کامتو در ویدئویی گفت: زمانی که کشور مانند حالا با شیوع کووید ۱۹ در خطر است ما انتظار داریم رئیس جمهور دستورالعملهایی دهد.
در این میان مخالفان دولت صندوق جمع آوری کمکهای بشردوستانه را برای مقابله با کووید ۱۹ راه اندازی کردند. دولت این اقدام را غیر قانونی دانست.
پل آتانگا وزیر اداره سرزمینی کامرون گفت ما از مقامات مسئول خواستیم این فعالیت را متوقف کنند. ما همچنین از همه بانکها خواستیم این حسابها را مسدود کنند. تنشهای سیاسی در کامرون به دلیل بحران بهداشتی بالا گرفته است.
اسپانیا، بزرگترین هواپیمای باری خود را به بیمارستان هوایی تبدیل کرد
تاکید بسیج مردمی بر ادامه کمک رسانی در مقابله با کرونا
فالح الفیاض رئیس سازمان بسیج مردمی عراق گفت: عملیات این سازمان در زمینه کمک رسانی، ضدعفونی و ایمن سازی برای مبارزه با ویروس کرونا ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز از کربلا، فالح الفیاض روز جمعه در مراسم افتتاح بیمارستان بسیج مردمی در کربلا (با نام بیمارستان شهید ابومهدی المهندس) در کنفرانس خبری گفت: بسیج مردمی همواره در کنار ملت عراق است و به عملیات کمک رسانی، ضدعفونی و ایمن سازی در برابر ویروس کرونا ادامه خواهد داد.
وی تاکید کرد ساخت این بیمارستان بیانگر مشارکت سازمان بسیج مردمی در دفاع از فرزندان ملت ما است.
فالح الفیاض افزود: بسیج مردمی احداث بیمارستان تخصصی ۱۰۰ تختخوابی را در شهر السماوه آغاز کرده است و ساخت این بیمارستان در روزهای آینده به پایان خواهد رسید و به شهروندان این شهر که با کمبود خدمات مواجه هستند، خدمات رسانی خواهد کرد.
تعداد مبتلایان در عمان به ۵۴۶ نفر افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت عمان از ثبت ۶۲ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان به ۵۴۶ نفر خبر داد.
ثبت ۹۷ مورد ابتلای جدید در سرزمین های اشغالی
شبکه تلویزیونی الجزیره از مسئول بهداشت رژیم صهیونیستی گزارش داد: با ثبت ۹۷ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شمار مبتلایان به ۱۰ هزار و ۵۰۵ نفر و افراد جانباخته به ۹۵ نفر رسید.
شمار مبتلایان به کرونا در سودان به ۱۷ نفر رسید
به گزارش الحدث، سودان از دو مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان ثبت شده در این کشور به ۱۷ نفر خبر داد.
گزارشهای وزارت بهداشت سودان حاکی است یکی از این دو مورد به شهروندی مربوط میشود که از تایلند به کشور بازگشته است و مورد دوم، شهروندی است که به خارج از سودان سفر نکرده بود.
ابتلای بیش از ۲۰ سرباز آمریکایی در پایگاه عین الاسد
کارشناس عراقی از شیوع کرونا در پایگاه عین الاسد و ابتلای بیش از بیست سرباز آمریکایی به این ویروس خبر داد.
نجاح محمد علی در توئیتی از ورود کرونا به پایگاه عین الاسد خبر داد و نوشت بین ۲۲ تا ۲۵ سرباز آمریکایی مستقر در پایگاه عین الاسد به ویروس کرونا مبتلا و به اربیل منتقل شده اند.
قرنطینه یکی از مناطق تابعه بصره به سبب شیوع کرونا
مسئولان عراقی منطقه ”المدینه» از توابع بصره در جنوب این کشور را پس از ثبت ۹ مورد ابتلا به ویروس کرونا بستند.
زن و شوهر آلمانی دانمارکی به دلیل بسته شدن مرزها هر روز در دو طرف مرز با هم چای مینوشند
ویدئو کنفرانس وزیران بهداشت کشورهای عربی با متخصصان چینی
به نوشته روزنامه ایندیپندنت عربی، اتحادیه عرب جلسهای به صورت ویدئو کنفرانس با حضور ۱۴ متخصص عرب که نماینده وزارت خانههای بهداشت کشورهای عضو این اتحادیه بودند برگزار کرد. در این جلسه نماینده سازمان جهانی بهداشت در امور مبارزه با پاندمی کرونا، متخصصان چینی آکادمی علوم چین، مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها و متخصصان بیمارستان پکن حضور داشتند. هدف از برگزاری این جلسه بررسی جدیدترین مسائل مربوط به کووید ۱۹ بود.
در این جلسه سوال و جوابهای زیادی بین متخصصان عرب و چینی رد و بدل شد. در آغاز جلسه پیامدهای این بیماری و تاثیرات آن بر بخشهای بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی کشورهای جهان و نیز پروتکلهای درمانی کووید ۱۹ بررسی شد. طرف چینی حاضر در این جلسه پیشنهادهایی درباره کرونا، راههای درمان و پیشگیری ارائه داد.
متخصصان چینی افزودند کشورشان برای ارائه مشاوره در خصوص کرونا و راههای درمان و پیشگیری آن به صورت شفاهی یا ویدئو کنفرانس آماده است. آنها ابراز امیدواری کردند روند ریشه کنی این بیماری که نیازمند همکاری بین المللی است ادامه یابد.
هیفا ابو غزاله، دستیار دبیرکل اتحادیه عرب و رئیس این جلسه با تاکید بر همبستگی با طرف چینی و برنامه کاری مشترک برای مبارزه با این ویروس ابراز امیدواری کرد که چین از کشورهایی عربی که بیشترین ضرر مادی و فنی را به سبب این بیماری متحمل شده اند، حمایت کند.
وی افزود: این جلسه در راستای پیگیری برای فعال کردن ابتکار عمل چین در خصوص همکاری کشورهای عربی و پکن در زمینه بهداشتی قراردارد که این ابتکار عمل در سال ۲۰۱۹ مطرح شد. همچنین این جلسه برای اجرای قطعنامه ۲۱ پنجاه و سومین نشست وزیران بهداشت کشورهای عربی بود که در مقر اتحادیه عرب برگزار شد. از دیگر اهداف این نشست هماهنگ کردن تلاشهای کشورهای عربی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اعلام شد.
خودروی کرونایی در هند و هشدار به رانندگان و منع آنها از تردد در خیابانها
تصویر خیابانهای خالی دمشق پس از اعلام منع رفت و آمد برای مهار کرونا
مقررات منع آمد و شد در ترکیه به درگیریهای خیابانی انجامیده است
تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد که اعمال مقررات منع آمد و شد و دستور در خانه ماندن در ترکیه سبب درگیریهای خیابانی شده است و مردم برای به دست آوردن غذا از ترس کمبود در پی ویروس کرونا با همدیگر درگیر شده اند.
ابتلای ۳ هزار و ۸۰۰ نظامی فرانسوی
بنابر اعلام وزارت دفاع فرانسه احتمالا سه هزار و ۸۰۰ نظامی فرانسوی به ویروس کرونا آلوده شده اند و ابتلای ۳۶۹ نظامی به کووید ۱۹ در ارتش فرانسه تایید شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، پس از تایید وجود ۵۰ فرد مبتلا به کووید ۱۹ در ناو شارل دوگل، این ناو در حال بازگشت به تولون است. افراد آلوده به ویروس در ناو قرنطینه شده اند.
وزارت دفاع فرانسه با انتشار بیانیهای اعلام کرد سه تن از این افراد با هواپیما به بیمارستان منتقل شدند. به علاوه هیچ وخامتی در اوضاع نیروهای قرنطینه در ناو مشاهده نشده است. پروتکل حفظ فاصله در ناو تقویت میشود، تا شیوع ویروس محدود شود. به علاوه همه خدمه ناو باید از ماسک استفاده کنند.
در حال حاضر منبع آلودگی در ناو شارل دوگل ناشناخته است. این ناو و خدمه آن از ۱۵ مارس با هیچ عامل بیرونی در ارتباط نبودند.
روز چهارشنبه، یک تیم پزشکی چهار نفره توسط بالگرد به ناو هستهای شارل دوگل اعزام شدند. سه تن از این پزشکان در ناو مانده اند و یک نفر چهارشنبه شب پس از ۶۶ مورد آزمایش ناو را ترک کرد. ناو شارل دوگل هم اکنون در آبهای پرتغال است و ماموریت خود را لغو کرد و در حال بازگشت به تولون است.
نارضایتی بیش از ۶۰ درصد ژاپنیها از عملکرد دولت در مقابله با کرونا
به گزارش خبرگزاری کیودو، نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد، بیش از ۶۰ درصد ژاپنیها بر این باورند که دولت آنها به خوبی مقابله با شیوع ویروس کرونا را در این کشور مدیریت نکرده است.
بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه بین المللی گالوپ، ۶۲ درصد ژاپنیهایی که ماه گذشته در این نظرسنجی شرکت کردند بر این باورند که دولت آنها در نحوه رسیدگی و مدیریت بحران کرونا ضعیف عمل کرده است.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد، در تایلند نیز ۷۶ درصد مردم معتقدند که دولت آنها در مدیریت بحران کرونا ضعیف عمل کرده و آمار این افراد ناراضی در آمریکا ۴۶ درصد و در آلمان نیز ۴۴ درصد است.
این نظرسنجی پیش از آن انجام گرفت که آبه شینزو، نخست وزیر ژاپن سه شنبه گذشته به دلیل افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، در توکیو، اوزاکا و برخی شهرهای دیگر حالت فوق العاده اعلام کند.
در نتایج این نظرسنجی که در ۲۸ کشور جهان صورت گرفت، به دلایل نارضایتی شهروندان از نحوه واکنش دولتهای شان به شیوع ویروس کرونا، اشاره نشده است.
از بین کسانی که در این نظرسنجی در ژاپن شرکت کردند، ۲۳ درصد نیز گفتند که نحوه رسیدگی دولت آنها به بحران کرونا خوب بوده است و از عملکرد دولت رضایت داشتند.
۳۲ درصد از شرکت کنندگان ژاپنی گفتند که حاضرند از برخی حقوق اساسی خود در صورت کمک آن به کنترل شیوع کرونا در این کشور بگذرند. این در حالی است که ۴۸ درصد ژاپنیها مخالف چنین کاری هستند.
شمار افرادی که حاضرند از برخی حقوق اساسی خود در صورت کمک آن به کنترل شیوع کرونا چشم پوشی کنند در آمریکا ۴۵ درصد، در مالزی ۶۸ درصد و در فرانسه ۸۴ درصد است.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد، حدود ۵۲ درصد ژاپنیها نگرانند که آنها یا اعضای خانواده شان به ویروس کرونا آلوده شوند که این آمار در ایتالیا کمتر از ۹۰ درصد، در کره جنوبی ۸۷ درصد و در انگلیس ۷۸ درصد است.
این نظرسنجی در ژاپن زمانی انجام گرفت که شمار موارد ابتلا به کرونا در این کشور هنوز نسبتا پایین بود. شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا از آن زمان افزایش یافت و موجب شد تا آبه شینزو در کشور حالت فوق العاده اعلام کند.
تا روز شنبه ابتلای بیش از شش هزار نفر به کرونا و نیز مرگ ۱۳۰ نفر بر اثر ابتلا به آن در ژاپن تایید شد.
بر اساس آمارهای دانشگاه جانز هاپکنیز، ویروس کرونا بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و تاکنون ۱۰۰ هزار نفر در کشورهای جهان قربانی گرفته است.
این نظرسنجی در چین که نخستین موارد از آلودگی به این ویروس در آنجا گزارش شد، انجام نگرفته است.
بهبودی ۱۲ فرد مبتلا به ویروس کرونا در کویت
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت بهداشت کویت گزارش داد: ۱۲ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا بهبود یافتند که به این ترتیب شمار بهبودیافتگان در این کشور به ۱۲۳ نفر رسید.
تبدیل یک اثر تاریخی در افغانستان برای نگهداری بیماران کرونایی
۷۰ درصد مرگ و میر کرونا در اروپا رخ داده است
۷۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در جهان مربوط به اروپاست. ایتالیا، اسپانیا و فرانسه بیش از همه کشورهای اروپایی تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته اند. با این حال قرنطینه در این کشورها در حال نتیجه دادن است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، چند روز پیش شمار مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در فرانسه از مرز ده هزار نفر گذاشت. اما طی ۴۸ ساعت گذشته شمار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه کاهش یافته است.
ژروم سالومون دبیر کل بهداشت فرانسه اعلام کرد طی یک روز ۶۲ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه کمتر شده است. این یک کاهش ناچیز است. اپیدمی همچنان بسیار پویاست.
در ایتالیا شمار قربانیان کووید ۱۹ از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت. دولت ایتالیا اعلام کرد قرنطینه تا سوم ماه مه (۱۴ اردیبهشت) ادامه خواهد یافت. اما فشار برخی حوزههای اقتصادی ممکن است مقامات این کشور را وادار کند شرایط قرنطینه را اندکی تسهیل کند.
سازمان جهانی بهداشت همچنان بر خطر پایان دادن به قرنطینه تاکید میکند. این سازمان در مورد موج دوم آلودگیها نگران است. تدروس آدهانوم گبریسوس دبیر کل این سازمان گفت برخی کشورها به پایان قرنطینه میاندیشند. سازمان جهانی بهداشت بیش از همه میخواهد این محدودیتها از میان برداشته شود، اما همزمان لغو بسیار سریع این محدودیتها میتواند به تبعات مرگباری منجر شود. اسپانیا با حدود ۱۶ هزار مورگ مرگ به لغو قرنطینه میاندیشد. احتمالا از هفته آینده برخی حوزهها مانند ساخت و ساز فعالیت خود را از سر خواهند گرفت. اپیدمی در اسپانیا به اوج رسید، اما به نظر نمیرسد شیوع ویروس به زودی متوقف شود.
هشدار سازمان جهانی بهداشت در مورد خطرات لغو زودهنگام محدودیتها
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد کشورها باید هنگام لغو محدودیتهایی که برای مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» وضع کرده اند، احتیاط کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، تدروس آدهانوم گبریوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: «هر چند که سازمان جهانی بهداشت خواهان کاهش اقدامات قرنطینهای و فاصله گذاری اجتماعی است، اما بر این باور است که رفع این محدودیتها میتواند به ظهور مجدد مرگ و میرهای ناشی از این ویروس بینجامد.»
وی از کاهش شیوع «کووید-۱۹» در برخی کشورهای اروپایی از قبیل ایتالیا، آلمان، اسپانیا و فرانسه استقبال کرد و گفت با این حال، این ویروس با سرعت بیشتری در جاهای دیگر به ویژه در کشورهای آفریقایی در حال گسترش است.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت حدود یک و نیم میلیون مورد تایید شده ابتلا به «کووید-۱۹» و بیش از ۹۲ هزار مورد مرگ ناشی از این ویروس در سراسر جهان به این نهاد بین المللی مستقر در ژنو سوئیس گزارش شده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به حدود یک میلیون و ۷۰۲ هزار نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز بریک که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را به صورت جهانی منتشر و به روز رسانی میکند، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۷۰۱ هزار و ۹۹۸ نفر و شمار جان باختگان به ۱۰۲ هزار و ۷۵۰ تن افزایش یافته است.
براساس این آمار، ۳۷۷ هزار و ۸۹۱ نفر هم در جهان از این بیماری بهبود یافته اند. آمریکا و اسپانیا در بین کشورهای جهان از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ترتیب در رتبههای اول و دوم و از نظر تعداد قربانیان نیز ایتالیا و آمریکا به ترتیب در رتبههای اول و دوم قرار دارند.
کارشناسان درمانی چینی راهی روسیه شدند
مقامات چین، گروهی از کارشناسان درمانی خود را به منظور مبارزه با شیوع ویروس کرونا در روسیه به این کشور اعزام کردند.
به گزارش خبرگزاری تاس از پکن، لیجیان ژائو، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز شنبه با بیان این مطلب افزود: به منظور کمک به روسیه برای غلبه بر شیوع ویروس کرونا، دولت چین تصمیم گرفت گروهی از کارشناسان درمانی خود را در یازدهم آوریل به این کشور اعزام کند. بر همین اساس روز شنبه ۱۰ کارشناس چینی از هاربین در استان هیلونگ جیانگ عازم روسیه شده اند.
آلمان بر سر دو راهی ادامه قرنطینه یا اقتصاد
شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۱۸ هزار و ۷۶۰ تن رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز بریک که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را به صورت جهانی منتشر و به روز رسانی میکند، شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به ۱۸ هزار و ۷۶۰ تن و شمار افراد مبتلا به ۵۰۵ هزار و ۱۵۳ نفر افزایش یافته است.
براساس این آمار، بیشترین مبتلایان و آمار مرگ ناشی از کرونا در نیویورک است. تاکنون هفت هزار و ۸۸۷ نفر در نیویورک براثر ابتلا به کرونا مرده اند و ۱۷۴ هزار و ۴۸۹ نفر هم مبتلا شده اند.
در نیوجرسی نیز با ثبت هزار و ۹۳۲ مورد مرگ، ۵۴ هزار و ۵۸۸ مورد مبتلا ثبت شده است.
در میشیگان نیز ۲۲ هزار و ۷۸۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و هزار و ۲۸۱ نفر براثر این بیماری درگذشته اند.
در کالیفرنیا نیز از ۲۱ هزار و ۴۰۸ مبتلا به ویروس کرونا تاکنون ۵۹۸ نفر جان خود را از دست داده اند.
در ماساچوست نیز ۲۰ هزار هزار و ۹۷۴ مورد ابتلا و ۵۹۹ مورد مرگ و پنسیلوانیا نیز ۱۹ هزار و ۹۷۹ مورد ابتلا و ۴۱۶ مورد مرگ ثبت شده است. در فلوریدا نیز ۱۷ هزار و ۹۶۸ ابتلا و ۴۱۹ مورد مرگ و ایلینویز نیز ۱۷ هزار و ۹۰۳ مبتلا و ۵۹۷ مورد مرگ ثبت شده است. در واشنگتن نیز ۱۰ هزار و ۲۲۱ نفر به کرونا مبتلا شده اند و ۴۸۴ نفر نیز مرده اند.
۴۵ نفر دیگر در تایلند به ویروس کرونا آلوده شده اند
به گزارش خبرگزاری رویترز، تایلند اعلام کرد ۴۵ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند. تایلند همچنین از جان باختن دو نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا خبر داد.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز شنبه ۱۱ آوریل ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۶۹۹ هزار و ۶۳۲ نفر رسید. از این تعداد ۱۰۲ هزار و ۷۳۴ نفر جان باخته و ۳۷۶ هزار و ۳۳۰ نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان یک میلیون و ۲۲۰ هزار و ۵۶۸ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۴ درصد آنها یعنی ۴۹ هزار و ۸۳۰ نفر وخیم گزارش شده است.
برخی ایالتهای آمریکا خواستار دعا هستند نه قرنطینه
باوجود شیوع ویروس کرونا، برخی از ایالتهای آمریکا که از هواداران جدی دونالد ترامپ، رئیس جمهور، محسوب میشوند، با سرسختی از صدور فرمان ماندن افراد در خانه خودداری کرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لس آنجلس، با نزدیک شدن عید پاک، دو تا از این ایالتها یعنی داکوتای جنوبی و آیووا، به جای آن به طور رسمی خواستار برگزاری چند روز دعای جمعی برای رفع این بیماری شده اند.
کریستی نوئم، فرماندار جمهوریخواه ایالت داکوتای جنوبی، تصمیم خود مبنی بر مخالفت با فرمان اعمال قرنطینه سراسری در کشور را اینگونه توجیه کرد که در وهله اول مردم خود مسئول تامین ایمنی خود هستند.
فرماندار ۴۸ ساله داکوتای جنوبی، روز چهارشنبه با تشبیه فرمان ماندن در خانه با اقدامات سرسختانهای که دولت چین انجام داده است، به طور رسمی خواستار برگزاری مراسم دعا برای پایان دادن به این بیماری همه گیر شد.
روز بعد آیووا نیز به رهبری کیم رینولدز، فرماندار جمهوریخواه این ایالت، مراسم دعای جمعی خود را برگزار کرد.
وی در اعلامیه رسمی خود نوشت: در طول تاریخ ساکنان آیووا از طریق عبادت خداوند در زمان دشواری ها، به صلح، قدرت و وحدت دست یافته اند.
رینولدز مدارس> همچنین بسیاری از مشاغل و اماکن عمومی را تعطیل و تجمع بیش از ۱۰ نفر را ممنوع اعلام کرده است.
هفته گذشته مقامات درمانی آیووا خواستار اجرای اقدامات شدیدتر برای نگاه داشتن افراد در خانه شدند، اقداماتی همانند آنچه برای ۹۵ درصد از جمعیت آمریکا اجرا میشود. اما رینولدز گفت در مناطقی که هنوز هیچ مورد ابتلا به کرونا گزارش نشده است، اعمال چنین محدودیتهایی ضروری به نظر نمیرسد.
داگ بورگوم، فرماندار داکوتای شمالی، یکی دیگر از ایالتهایی که همراه نبراسکا دربرابر صدور فرمان قرنطینه اجباری مقاومت میکند، گفت این مسئله بیشتر به عملکرد افراد بستگی دارد تا آنچه که دولت میگوید.
آسا هاچینسون، فرماندار آرکانزاس، نیز معتقد است عوامل محلی مانند پایین بودن تراکم جمعیت، لزوم اعمال قرنطینه گسترده را غیر ضروری میسازد.
وی با بیان اینکه اعمال قرنطینه گسترده کارآیی چندانی ندارد، گفت حتی اگر قرنطینه هم اجرا شود، استثناهایی برای افرادی که خدمات ضروری انجام میدهند، باید در نظر گرفته شود و این یعنی ۷۰۰ هزار نفر از مردم آرکانزاس فردا صبح باید سر کار بروند.
از طرف دیگر در ایالت لوئیزیانا که قرنطینه اجرا میشود، برخی افراد در برابر این تصمیم مقاومت و این کار خود را با اشاره به آزادیهای مذهبی که در قانون اساسی آمریکا در نظر گرفته شده است، توجیه میکنند. هفته گذشته برخی کلیساها مراسم روز یکشنبه خود را با حضور صدها نفر برگزار کردند. در شمال شرق اوهایو نیز اماکن مخصوص عبادت از دستور ممنوعیت تجمع افراد مستثنی شده اند.
مشاهده ۴۶ مورد جدید ابتلا به کرونا در چین
مقامات بهداشتی چین شنبه از تأیید ۴۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در روز جمعه خبر دادند و اعلام کردند که ۴۲ مورد از آنها مربوط به مسافرانی است که از خارج کشور آمده اند. این میزان ابتلای جدید افزایش اندک روزانه را نسبت روزهای قبل نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، کمیسیون ملی بهداشت چین در گزارش روزانه خود اعلام کرد همچنین ۴۳ بیمار بدون علامت دیگر روز پنجشنبه در چین گزارش شدند در حالی که روز قبل ۴۷ مورد از این دست به ثبت رسیده بود.
تنها یک مورد جدید مرگ در این کشور گزارش شده است که آن هم در استان هوبی، کانون شیوع این بیماری بود.
بر اساس آمار کمیسیون ملی بهداشت چین، از آغاز این همه گیری (در دسامبر گذشته) ۸۱ هزار و ۹۵۳ مورد آلودگی به ویروس جدید کرونا و سه هزار و ۳۳۹ مورد مرگ ناشی از آن در چین به ثبت رسیده است.
صدها کارگر بخش صنعت گوشت آمریکا به ویروس کرونا آلوده شده اند
به گزارش تارنمای بلومبرگ، در کارخانههای تولید گوشت آمریکا، آمار افراد آلوده به ویروس کرونا رو به افزایش بوده است به گونهای که فقط در هفته گذشته، صدها مورد آلودگی به این ویروس در این کارخانهها گزارش شد. این موضوع، به تردیدها درباره وضعیت شکننده زنجیره تامین مواد غذایی دامن میزند و نگرانیها را درباره سلامت کارگران افزایش میدهد. دو مورد مرگ روز جمعه توسط مقامات اتحادیه در پنسیلوانیا گزارش شد. این افراد هر دو در مراکزی کار میکردند که زیر نظر جی بی اس (JBS) بزرگترین تولید کننده گوشت جهان است.
این اخبار، آسیب پذیری زنجیرههای جهانی تامین مواد غذایی را نشان میدهند که به دنبال خرید وحشت زده مردم و خالی شدن قفسههای فروشگاهها از اقلام ضروری، خود را نشان داد. ترامپ رئیس جمهور آمریکا و مایک پنس معاون او، هر دو، در گفت و گوی روز جمعه خود با خبرنگاران، به بحث کارخانههای تولید گوشت پرداختند.
پنس گفت حدود ۳۰۰ نفر در کارخانه گوشت کلرادو به ویروس کرونا آلوده شده اند. ترامپ هم به شیوع کرونا در کارخانه گوشت کلرادو اشاره کرد.
کارخانههای سراسر آمریکا، به دنبال سرایت موارد ابتلا به کووید-۱۹ از شهرهای بزرگ به مناطق روستایی، کاهش تولید خود را شروع کرده اند. با تلفاتی که روز جمعه گزارش شد، تعداد قربانیان کووید-۱۹ در کارخانه تولید گوشت جی بی اس، به سه نفر رسید. روز پنج شنبه هم مقامات اتحادیه از مرگ دو نفر از کارگران شرکت صنایع غذایی تایسون فوودز بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ خبر دادند. تایسون فوودز بعد از جی بی اس دومین تولید کننده بزرگ گوشت جهان است.
ابتلای ۷۴۴۷ نفر به کرونا در هند
تعداد مبتلایان به کرونا در هند به هفت هزار و چهار صد و چهل و هفت نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند با اعلام این خبر افزود ششصد و چهل و سه نفر از بیمارستان مرخص شدند و دویست و سی و نه نفر نیز جان باختند.
عصبانیت ترامپ از سوال خبرنگار سی ان ان
خبرنگار CNN پرسید: آیا تست کافی برای مبتلایان کرونا موجود است؟
پاسخ ترامپ: «شما نباید از این نوع سؤالات بپرسید ... برای بسیاری از افراد بزرگ، بسیار اهانت آمیز است.»
اعطای وام فوری ۷۴۵ میلیون دلاری صندوق بین المللی پول
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، با توجه به اینکه این خطر برای تونس وجود دارد تا به علت شیوع ویروس کرونا بدترین رکود اقتصادی خود از زمان استقلالش تا کنون را تجربه کند صندوق بین المللی پول با اعطای یک وام فوری به مبلغ ۷۵۴ میلیون دلار به این کشور موافقت کرد. این نهاد بین المللی در بیانیهای اعلام کرد هیئت مدیره این صندوق امروز (جمعه) با اعطای مبلغ ۷۴۵ میلیون دلار به تونس در چارچوب ابراز سریع تامین مالی این نهاد موافقت کرد. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است به علت شیوع ویروس کرونا اقتصاد تونس در سال ۲۰۲۰ میلادی ۴.۳ دهم درصد کوچکتر میشود که احتمالا بدترین رکود اقتصادی را از زمان استقلالش در سال ۱۹۵۶ تجربه خواهد کرد.
در ۲۴ ساعت گذشته هیچ موردی از ابتلا در اردن ثبت نشد
وزیر بهداشت اردن اظهار داشت در ۲۴ ساعت گذشته هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور به ثبت نرسیده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، سعد جابر در سخنانی با بیان این خبر، افزود، با وجود اینکه از شمال تا جنوب اردن بیش از ۱۵۰۰ مورد تست کرونا داشتیم، اما حتی یک مورد آن مثبت نبوده است.
وی در عین حال به این نکته اشاره کرد که ثبت نشدن مورد جدید از ابتلا به این معنی نیست که ویروس کرونا در کشور از بین رفته است بلکه به این معنی است که پایبندی ما به تدابیر اتخاذ شده و افزایش این پایبندی میتواند بازگشت به روال عادی زندگی را در کشور سرعت دهد.
۲۴ ساعت گذشته در آمریکا ۲۱۰۸ نفر بر اثر کرونا جان باختند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن به نقل از مقامات دانشگاه جانز هاپکینز، ۲ هزار و ۱۰۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.