آسیبهای کرونا به اقتصاد جهانی
احتمال افزایش بیکاران در آمریکا به بیش از ۵ میلیون نفر
آمار بیکاری در آمریکا روندی صعودی دارد و احتمال میرود در این شرایط بیماری کرونا، این آمار هفته آینده به بیش از ۵ میلیون نفر برسد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم, عبدالخالق الحمداوی گزارشگر این شبکه اعلام کرد آمریکا در صدر کشورهایی قرار دارد که بیشترین تعداد مبتلا به ویروس کرونا را دارد و شمار مبتلایان در این کشور به ۴۳۰ هزار نفر رسیده که این مسئله بازتابی منفی بر اقتصاد این کشور داشته است به طوری که آمار بیکاری در این کشور روندی صعودی دارد و تحلیلگران پیش بینی میکنند شمار افراد بیکار در این کشور هفته آینده به بیش از ۵ میلیون نفر برسد.
برای سومین هفته متوالی شمار بیکاران در آمریکا افزایش یافت و این تعداد در آمریکا بی سابقه بوده است. حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به تازگی برای دریافت کمکهای دوره بیکاری ثبت نام کرده اند.
آمارهای دولتی اشاره کرده اند حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برای اولین بار برای دریافت کمکهای دوره بیکاری درخواست کرده اند که این رقم بی سابقه است.
شمار افراد بیکار شده در آمریکا از پیش بینیهای تحلیلگران فراتر رفته است. آنها تخمین زده بودند فقط ۵ میلیون نفر خواستار دریافت کمکهای دوره بیکاری شوند.
در این گزارش با اشاره به آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در اسپانیا نیز آمده است: مقامات اسپانیا اعلام کرده اند این بیماری به پیک خود رسیده است و نخست وزیر اسپانیا نیز از شروع کنترل این بیماری خبر داد.
ایتالیا هم که سومین جایگاه را در میان کشورهای مبتلا به کرونا را دارد، نظام پزشکی این کشور از مرگ حدود ۲۰۰ پزشک خبر داد. اما اخیرا کاهش روزانه آمار مبتلایان به این ویروس امیدها را درباره کنترل ویروس تقویت کرد.
در این گزارش همچنین به هشدار صندوق بین المللی پول درباره پیامدهای منفی این بیماری بر اقتصاد اکثر کشورهای عضو این صندوق اشاره شده است.
کرونا نرخ بیکاری را در آمریکا دو رقمی می کند
طبق گزارش وال استریت ژورنال، شیوع ویروس کرونا یک چالش بسیار جدی برای اقتصاد آمریکا در پی دارد و برخی اقتصاددانها پیش بینی کرده اند نرخ بیکاری در این کشور دو رقمی میشود.
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: در ماه آوریل دفتر آمار وزارت کار آمریکا نخستین گزارش خود را درباره وضعیت کسب و کار در این کشور پس از شیوع ویروس کرونا منتشر کرد. بر اساس آن، کارفرمایان در ماه مارس ۷۰۱ هزار فرصت شغلی را حذف کردند؛ دستمزدها در کارهای غیرکشاورزی کاهش داشته که در ۱۳۰ ماه گذشته بی سابقه بوده است. همچنین نرخ بیکاری به ۴.۴ درصد افزایش یافته است.
این تغییرات منفی در کسب و کارها در نتیجه شیوع ویروس کرونا ایجاد نشده است.
اریک موراث، خبرنگار وال استریت ژورنال در حوزه سیاست و تجارت، در این خصوص گفت: این گزارش جدید قبل از شیوع بیماری همه گیر کرونا در آمریکا و قبل از اینکه ایالتها سیاستهای محدود کردن ترددها و تعطیلی کسب و کارهای غیرضروری را اعمال کنند، تدوین شده است.
در ماه آوریل تعطیلی کسب و کارها به بالاترین سطح رسید و در نتیجه آن شش میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تقاضای بیمه بیکاری کردند.
همانند همه گزارشهای مربوط به کسب و کار، در گزارش ماه مارس همه بررسیها در هفته دوم انجام شده است که پیش از آغاز تعطیلیها بر اثر شیوع کرونا بوده است.
ایالت نیویورک در ۲۰ مارس اعلام کرد همه کسب و کارهای غیرضروری باید تعطیل شوند. دیگر ایالتهای آمریکا پس از نیویورک دستور تعطیلی کسب و کارها را صادر کردند. در دو هفته نخست مارس تقریبا همه ایالتهای آمریکا روال عادی فعالیتهای اقتصادی خود را داشتند.
خبرنگار وال استریت ژورنال در ادامه گفت: اگر تعطیلیهای گسترده ادامه یابد، شاهد آسیبهای بسیار جدی به کسب و کارها خواهیم بود. برخی اقتصاددانها حتی پیش بینی کرده اند در صورت ادامه این تعطیلیها ۲۰ میلیون شغل از بین خواهد رفت که در مقایسه با رکود بزرگ در سال ۲۰۰۸ که ۹ میلیون فرصت شغلی از بین رفت، رقم بسیار زیادی است.
بخش اعظم از بین رفتن فرصتهای شغلی در میان کسانی خواهد بود که دستمزدهای پایین و موقت دارند از جمله کسانی که در رستورانها کار میکنند. زمانی که اقتصاد تحت فشار قرار میگیرد، این افراد نخستین کسانی خواهند بود که شغلهای خود را از دست میدهند.
تولید نفت جمهوری آذربایجان کاهش می باید
جمهوری آذربایجان به دنبال توافق کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در نهمین اجلاس این کشورها تولید روزانه خود را به ۵۵۴ هزار بشکه در روز کاهش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از وزارت انرژی جمهوری آذربایجان ، با هدف ایجاد توازن و ثبات در قیمت نفت، این کشور پذیرفته است تولید روزانه خود ۱۶۴ هزار بشکه کاهش دهد.
در این چهارچوب تولید نفت جمهوری آذربایجان از ۷۱۸ هزار بشکه در روز به ۵۵۴ هزار بشکه در روزکاهش مییابد.
وزارت انرژی جمهوری آذربایجان در گزارش خود افزوده است: در نهمین اجلاس کشورهای عضو و غیر عضو اوپک بیانیه همکاری صادرشده است که درصورت رضایت مکزیک به کاهش تولید نفت، مفاد این بیانیه اجرایی خواهد شد.
براساس این بیانیه همکاری، تولید روزانه نفت در سه مرحله کاهش خواهد یافت تا به سطح تولیدماه اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی برسد.
با اجرایی شدن این توافق تولید کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در ماههای میو ژوئن روزانه ۱۰ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.
کاهش بهای نفت در بازار آسیا
در حالی که کشورهای تولیدکننده نفت شامگاه پنجشنبه با امید دستیابی به یک توافق با هدف کاهش سطح تولید به منظور حمایت از بهای نفت در حال مذاکره بودند، بهای نفت خام روز جمعه در بازار آسیا به شدت کاهش یافت.
صبح امروز در معاملات بازار آسیا، بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدییت (نفت پایه آمریکا) با ۹,۳ درصد کاهش به ۲۲ دلار و ۷۶ سنت رسید و بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال (مرجع قیمت گذاری در بازار بین المللی) نیز ۴,۱ درصد کاهش یافت و ۳۱ دلار و ۴۸ سنت داد و ستد شد.
بهای نفت خام روز پنجشنبه نیز با همین نسبت ۹,۳ درصد برای وست تگزاس اینترمدییت و ۴,۲ درصد برای نفت برنت کاهش داشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، مهمترین کشورهای تولیدکننده نفت تلاش میکنند در مورد کاهش قابل توجه سطح تولید به منظور حمایت از قیمتها که با شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» به شدت سقوط کرده است، به توافق برسند.
مسکو و ریاض، رهبر گروه کشورهای عضو «اوپک پلاس» هستند که بعد از ظهر پنجشنبه مذاکرات خود را از طریق ویدیو کنفرانس آغاز کردند.
آمریکا، بزرگترین تولید کننده نفت جهان، عضو گروه «اوپک پلاس» نیست، اما خواهان کاهش عرضه نفت به منظور تثبیت قیمت هاست تا جان تازهای به صنعت نفت شیست خود که با مشکلات بزرگی مواجه شده است، ببخشد.
مرز پاکستان و افغانستان برای تجارت باز می شود
رسانههای پاکستانی اعلام کردند: مرز مشترک پاکستان و افغانستان در منطقه "چمن" و "تورخم" از امروز برای از سرگیری فعالیتهای تجاری باز میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای اعلام کرد: اسلام آباد به درخواست دولت افغانستان و بر اساس رویکرد بشردوستانه، گذرگاههای مرزی چمن و تورخم را برای فعالیتهای تجاری بازگشایی خواهد کرد.
این بیانیه افزود: این تصمیم بعد از جلسه مسئولین مرزی پاکستان و افغانستان اتخاذ شده و بر اساس آن محمولههای باری و کانتینرها از امروز ۱۰ آوریل برای ۳ روز در هفته (دوشنبه، چهارشنبه و جمعه) میتوانند از گذرگاههای مرزی چمن و تورخم تردد داشته باشند.
این درحالی است که دولت پاکستان دیروز پنجشنبه اعلام کرد: ممنوعیت تردد شهروندان از مرزهای زمینی این کشور با افغانستان و ایران به مدت ۲ هفته دیگر تمدید شده است.
پاکستان حجم زیادی از محصولات مورد نیاز مردم افغانستان را تامین میکند و بسته شدن مسیر تجارت ترانزیتی با کابل خسارتهای اقتصادی زیادی برای تجار پاکستانی به همراه داشته است.
این درحالی است که مرز زمینی ایران و پاکستان همچنان برای تجارت بسته است و این موضوع سبب شده که مسئولان اقتصادی ایالت بلوچستان پاکستان از تعلیق نامحدود معاملات تجاری با ایران و مشکلات جدی ناشی از آن برای مردم این ایالت ابراز نگرانی کنند.
ساخت دستگاه اکسیژن در شرکت خودروسازی
شرکت سیات با تغییر فعالیتهای خود، دستگاه تنفس مصنوعی تولید میکند
پس از آنکه شرکتهای خودروسازی در اسپانیا به دلیل وضع اضطراری، کارخانههای خود را تعطیل کردند شرکت اسپانیایی سیات در بارسلون، کار ساخت دستگاههای تنفس مصنوعی را با ظرفیت ۳۰۰ دستگاه در روز آغاز کرده و تصمیم گرفته است این دستگاهها را به بیمارستانها به صورت رایگان هدیه دهد.
مرخصی بدون حقوق 35 هزار کارمند دلتا ایرلاینز
شرکت هواپیمایی دلتا ایرلاینز روز پنجشنبه اعلام کرد حدود ۳۵ هزار کارمند مرخصی بدون حقوق پیشنهادی از سوی این شرکت هواپیمایی آمریکا را بصورت داوطلبانه پذیرفته اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شیکاگو، این شرکت سعی دارد با توجه به کاهش تقاضای ناشی از شیوع ویروس کرونا در آمریکا، هزینههای خود را کاهش دهد.
اد باستیان مدیر این شرکت، در یادداشتی خطاب به کارمندان اعلام کرد این شرکت مزایای حاشیهای را که در طول مرخصی بدون مزد به آنها پیشنهاد میشود، بهبود میبخشد.
وی تصریح کرد این مرخصی بدون حقوق میتواند تا دوازده ماه ادامه یابد و دلتا ایر لاینز همچنان به دنبال داوطلبان بیشتر است.
هشدار رییس بانک مرکزی آمریکا درباره تورم شدید
به نقل از بخش تلویزیونی خبرگزاری آسوشیتد پرس، جرومی پاول در رویدادی آنلاین که به همت موسسه تحقیقاتی بروکینگز برگزار شد گفت: ما باید برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی کشورمان، برنامهای در سطح ملی داشته باشیم. باآنکه همه ما میخواهیم فعالیتهای اقتصادی کشور در سریعترین زمان ممکن شروع شود، اما درعین حال همه میخواهیم از شروع اشتباه جلوگیری کنیم بطوری که فعالیتهای اقتصادی به صورت نسبی از سر گرفته شود، اما نتیجه آن افزایش شمار مبتلایان به بیماری ناشی از ویروس کرونا باشد و بار دیگر مجبور شویم به نقطه صفر بازگردیم.
ما میخواهیم از بروز چنین وضعی جلوگیری کنیم. بانک مرکزی آمریکا در این زمینه تخصص ندارد بلکه ما به کارشناسان حوزه درمان تکیه میکنیم و تصمیم گیری در این زمینه برعهده دیگر بخشهای دولت است.
وی در ادامه افزود: پیش بینی بنده این است که فصل دوم سال مالی کشورمان بسیار ضعیف باشد و علت آن نیز تعطیل بودن کسب و کارهاست. الان کارگران و کارمندان یا از خانه کار میکنند یا از کار معلق شده اند یا اینکه کسب و کارهای آنها برای مقطع کنونی تعطیل شده است. پس میتوان انتظار داشت که اوضاع اقتصادی کشور در این ایام بسیار ضعیف باشد و شاهد افزایش قابل توجه درخواستها برای بیمه بیکاری باشیم و بیکاری در این مدت بسیار افزایش یابد.
وی در ادامه افزود: صادقانه باید عرض کنم که اصلیترین نگرانی ما در حال حاضر این است که تورم بسیار بالایی در آینده در انتظار کشور باشد.
یوجین اسکالیا وزیر کار آمریکا نیز گفت: اداره کار آماری که منتشر کرده است نشان میدهد ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار درخواست جدید استفاده از مزایای بیکاری هفته گذشته ثبت شد که همه ما نگران آن هستیم.
تاکید روسای جمهور امریکا ، روسیه و پادشاه عربستان بر همکاری نفتی
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، روسای جمهور آمریکا, روسیه و پادشاه عربستان در گفتگویی تلفنی بر اهمیت همکاری میان کشورهای تولید کننده نفت تاکید کردند.
پس از برگزاری نشست اعضای اوپک پلاس، پادشاه عربستان و روسای جمهور آمریکا و روسیه در تماسی تلفنی، بر اهمیت همکاری های بین کشورهای تولید کننده نفت تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره ، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه عربستان ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در این تماس تلفنی بر اهمیت همکاری کشورهای تولید کننده نفت برای حفظ ثبات بازارهای انرژی و حمایت از رشد اقتصاد جهانی تاکید کردند.
کشورهای عضو اوپک و اعضای اوپک پلاس به رهبری روسیه در نشست روز پنج شنبه خود با کاهش تولید نفت موافقت و اعلام کردند انتظار دارند آمریکا و دیگر تولید کنندگان نفتی نیز به تلاش های آنها برای افزایش قیمت ها که به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش پیدا کرده است ، بپیوندند.
درخواست اوپک پلاس از تولیدکنندگان
به گزارش خبرگزاری رویترز, اوپک پلاس از همه تولید کنندگان بزرگ نفت خواست به تلاش ها برای تثبیت بازار نفت کمک کنند.
توافق نهایی اوپک پلاس به مشارکت مکزیک بستگی دارد
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکایش روز پنجشنبه یک طرح کاهش تولید بیش از ۲۰ درصدی ارائه و اعلام کردند انتظار دارند که دیگر کشورها از جمله آمریکا نیز به نوبه خود در برابر سقوط بهای نفت ناشی از بحران کرونا در جهان، تولید خود را کاهش دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، منابع آگاه اعلام کردند این گروه موسوم به «اوپک پلاس» هنوز نتوانسته است به توافقی نهایی در این خصوص دست یابد.
به گفته این منابع، پس از مخالفت مکزیک با کاهش سطح تولید خود، حالا این توافق به این کشور آمریکای مرکزی بستگی دارد.
این گفتگوها قرار است روز جمعه از طریق ویدیو کنفرانس از سر گرفته شود این در حالی است که وزیران انرژی کشورهای عضو گروه بیست نیز نشستی جدید برگزار خواهند کرد.
به علت قرنطینه نیمی از جمعیت جهان به منظور کاهش شیوع ویروس «کووید-۱۹»، کاهش قابل توجه حمل و نقل و کاهش تولید صنعتی، تقاضای نفت سقوط آزاد کرده است.
بهای هر بشکه نفت خام که چند ماه پیش حدود ۶۰ دلار بود، اوایل هفته گذشته به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۲ رسید؛ بنابراین ۱۳ کشور عضو اوپک و ۱۰ شریک آن که با هم گروه «اوپک پلاس» را تشکیل میدهند، تلاش میکنند واکنشی نشان دهند.
با برگزاری نشست وزیران انرژی گروه بیست در روز جمعه که قرار است امکان یک اقدام هماهنگ را بررسی کنند، ممکن است حلقه مشارکت کنندگان در این توافق گستردهتر شود.
توافق کشورهای منطقه یورو در مورد طرح اقتصادی
پس از چندین روز تنش در اروپا بر سر تدابیر حمایتی اقتصادی سرانجام میان آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و هلند توافق حاصل شد.
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس 24، مجموع تدابیر در نظر گرفته شده برای حمایت از اقتصاد کشورهای اروپایی به ارزش 540 میلیارد یورو که 240 میلیارد یورو آن مربوط به ساز و کار ثبت اروپایی است، مورد توافق این کشور ها قرار گرفت.
ماریو سنتنو رئیس گروه یورو اعلام کرد ما برای ایجاد یک صندوق حمایتی که برابر با 2 درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو و معادل حدود 240 میلیارد یورو است، موافقت نسبی کردیم.
این مسئله ای حیاتی برای همه کشورهایی است که با بحران رو به رو هستند.
این توافق پس از سه روز مذاکره در بروکسل حاصل شد.
ادامه دارد.