تاثیر توجه به تغذیه در پیشگیری از کرونا
توجه به نوع غذاهایی که در طول روز مصرف می شود به سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، گروه ارتقاء سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در این رابطه اعلام کرد:مطالعات و شواهدی در خصوص ارتباط دریافتهای غذایی با ویروس کرونای جدید هنوز متتشر نشده اما در مورد عفونتهای تنفسی فوقانی از جمله سرماخوردگی و آنفلوانزا و همچنین توصیه های کلی برای تقویت سیستم ایمنی از قبل مطالعاتی وجود دارد که شاید در این جا هم کارگشا باشد.
به طور کلی استفاده به رژیم غذایی متنوع و متعادل و سالم توصیه میشود که از همه گروههای غذایی در آن وجود داشته باشد.
همچنین بر مصرف میوه ها و سبزی ها و همه انواع و زیر گروههای آنها تاکید میشود.
حتما در طول روز از هر ۵ گروه غذایی شامل غلات با تاکید بر غلات سبوسدار، میوه ها، سبزیجات، گوشتها با تاکید بر گوشت سفید و حبوبات و لبنیات استفاده شود.
رعایت تنوع غذایی نیز بسیار مهم است.
هر روز وعده های غذایی به طور منظم مصرف شود و از حذف وعده های غذایی اجتناب شود.
به خصوص هر روز از وعده غذایی صبحانه حتما استفاده شود و رعایت نظم وعده های غذایی و میان وعده ها مهم است.
غذاهیی که بهتر است مصرف نشوند :
از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و فست فودها اجتناب شود.
از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی که شکر زیاد دارند اجتناب شود.
از مصرف کیکهای چرب و تنقلات چرب و شور پرهیز شود.
اسیدهای چرب ترانس مصرف نشود این اسیدهای چرب که در روغنهای جامد، مارگارین، کیکها و شیرینی ها وجود دارد به کاهش قدرت سیستم ایمنی می انجامد.
لبنیات پر چرب حتی الامکان مصرف نشوند.
غذاهایی که مصرف آنها توصیه می شود:
استفاده از جوانه ها و غلات سبوس دار
استفاده از منابع روی و پروتیین با استفاده از گوشت سفید مرغ و تخم مرغ خوب پخته شده و حبوبات
استفاده از ماست پروبیوتیک
استفاده از منابع امگا ۳ در ماهی پخته شده، بذرکتان، گیاه خرفه، روغن مایع کنجد و کانولا یا کلزا و استفاده از گردو و کنجد
استفاده مکرر از مایعات گرم و آب گرم
استفاده از آش محتوی سبزی و حبوبات و سوپ گرم
استفاده از انواع سبزی و میوه به عنوان منبع ویتامین ث
استفاده از جوانه ها و روغن کنجد و کانولا و گردو به عنوان منبع ویتامین E
استفاده از سبوس غلات و سبزیجات برگ سبز و ماکیان به عنوان منبع ویتامینهای گروه B
دریافت رژیم پر فیبر (کربوهیدرات پیچیده مثل غلات سوبس دارد و انواع فیبر ها )